Търновска царица

28 април 2011

 

От 29 април до 1 май в град Велико Търново се проведе 14-ия турнир за деца от 8 до 14г. Търновска Царица,които има и статут купа на България. Турнирът се игра на 30 минутна гилотинна контрола в просторната зала на хотел Етъра в центъра на Велико Търново.ШК ЦСКА беше представен от 5-има участника при момчетата-Стефан Райков,Иван Николов,Денис Иванов,Мартон Бедеч и Мартин Симеонов.При момичетата цветовете на клуба защитаваше единствено Ралица Маркова. При момчетата блестящо се представи Стефан Райков,който не само спечели първото място до 10г. побеждавайки убедително прекия си конкурент Петър-Делян Шентов,но и се класира на 2-ро място в общото класиране.Стефчо завърши с отличния резултат 7т. от 9 партии,като по пътя си победи опитни състезатели като Божидар Немски,Мартин Василев и Иван Григоров. Добре стартира Иван Николов,постигайки 2 убедителни победи в първите 2 кръга.В 3 кръг Иван загуби от опитния Емил Стефанов,след това направи серия от много ремита и в крайна сметка финишира на 31 място с актив от 5,5т. Колебливо игра унгарският представител от ШК ЦСКА Мартон Бедеч.Той допусна загуби от доста по-слаби от него състезатели.Мартон завърши с 5т. от 9 партии и се класира на 44 място. Като добро може да се оцени представянето на Денис Иванов,завършил на 36 място с 5т. от 9 партии.Денис постигна хубава победа над по-опитния Мартон Бедеч,като накрая умората и липсата на опит го лишиха от по-добро класиране. Мартин Симеонов игра според възможностите си,постигайки 4.5т. от 9 партии,което му отреди 57 място.

 

При момичетата много добре се представи Ралица Маркова,която завърши на 11 място с 5.5т. от 9 партии,играейки само по първите маси.Ралица постигна 4 победи,едната от които срещу Ана Вълева,състезателка с голям опит от участия в европейски и световни първенства.Единствено в предпоследния кръг Ралица изпусна спечелена позиция срещу Надежда Петкова,а последния кръг жребия я противопостави срещу шампионката до 8г. Нюргюл Салимова,от която загуби и това повлия на класирането и.

 

Търновската Царица се оформя като един от най-масовите детски турнири.При момчетата имаше 109,а при момичетата 45 участници.

 

Накрая, но не и на последно място големи адмирации заслужават организаторите и съдиите на турнира Светла Йорданова,Николай Йорданов и Венета Петкова.Условията за игра бяха перфектни,но най-добро впечатление направи това че нямаше закъснение със започването на кръговете,нещо с което малко турнири в България могат да се похвалят.Дано и други организатори си вземат поука от този турнир!

 

 
Нашите състезатели

Алекси Йовчев

Отбор мъже

гм Даворин Куляшевич,грм Петър Арнаудов, мс Алекси Йовчев, фм Георги Филев, ммРадослав Димитров.

Виж още

Харесайте ни във Facebook

Вижте ни във Facebook