6-ти Детски шахматен турнир “ За Буквите“

2 февруари 2020


Шахматистите на ЦСКА с 7 медала от турнира!.
63 деца взеха участие в шестото издание на детския шахматен турнир в град Кюстендил,който се проведе на 2 февруари 2020 година. Шахматен клуб ЦСКА традиционно участва с голяма група свои представители като те се представиха добре и спечелиха голяма част от наградите.
Във групата до 8 години Адам Шехата с 4 точки спечели сребърен медал като само допълнителен показател го отдалечи от шампиона също с 4 точки. Останалите наши деца Никола Бориславов завърши с 3 точки, Калоян Велев с 2 т. а Виктор Русев и Дарил Василев завършиха с 1 точка.
Група до 10 години. Сава Иванов е втори, а Анджелика Ненова е 3-та като и двамата събраха 4.5 точки. Това е и първи значим медал за Сава Иванов в състезание от такъв ранг. Николай Гетов остана с 4 точки, Тома Иванов е с 3.5т, Лазар Митов с 3 т.
Група до 12 години. Християн Янъков е 3-ти с 5 точки. Юлиян Скачков също с 4 точки остана четвърти, Мартин Михайлов също завърши с 4 точки.
Група до 14 години. Добринка Тодорова и Пламен Трендафилов са 1-ва и 2-ри в тази група като и двамата завършиха с 6 точки от 7 партии и разделиха 1-5 място в крайното класиране.
В групата до 16 години Георги Стефанов е 2-ри с 6 точки като той също участваше в далежа на 1-5 място в общия турнир.

Класиране

 

Добринка Тодорова 1-ва в групата до 14 години!

 

Анджелика Ненова – 3-то място при 10-годишните

 

Георги Стефанов – 2-ро място в групата до 16 години

Пламен Трендафилов-2-ро място в групата до 14 години

Християн Янъков 3-ти при 12 годишните

Част от групата на шахматен клуб ЦСКА на турнира

 

 

 

 Нашите състезатели

Иван Николов

момчета

Димитър Даскалов, Стефан Райков,  Иван Николов,

Виж още

Харесайте ни във Facebook

Вижте ни във Facebook