Купа Полипост

9 януари 2012

Мартин Петров спечели А турнира. Победител в Б турнира е Цветан Стоянов

На 7 и 8 януари в хотел Родина се проведе 6-тото поредно издание на турнира за купата на България „Полипост“ при отлични условия за игра. Освен топлите и уютни зали домакините от Шахматен клуб ИВИС + осигуриха излъчване на първите партии от двата турнира на проектор/оператор на компютъра беше миналогодишния шампион Румен Николов/, а също така бяха раздадени на участниците и броеве от списание „Шах в училище“. Общо участие взеха 132 участници като лошото време попречи на още поне 20 участници да вземат участие в турнира.Ето какви резултати се получиха в двата турнира:

Много оспорвана бе борбата в А турнира, където 6 състезателя разделиха първото място, а шампионът трябваше да бъде определен по четвърти допълнителен показател. Като цяло тук изненадите бяха малко и челото окупираха най-опитните състезатели, които имаха и най-висок рейтинг. Турнирът бе спечелен от Мартин Петров, който по принцип се състезава в групата до 12 години, но успя да се пребори с по-големите и да спечели турнира. Втори остана Явор Тодоров, който спечели купата до 14 години. След него се наредиха Владимир Петров и Веселин Методиев. В групата до 12 години като се изключи Мартин Петров, който спечели турнира първи е Давид Цветанов от Плевен 21, следван от съотборниците от ЦСКА Стефан Райков и Иван Николов. Кристиян Славейков успя да се пребори за шестото място. Стефан Райков не беше особено убедителен в хода на турнира, но опита му помогна да се измъкне в няколко критични позиции, където беше на ръба на загубата. Иван Николов направи добър турнир като също загуби само една партия от Стефан Райков в четвъртия кръг.

В Б турнира първите места също бяха взети от предварително сочените за фаворити състезатели. При момчетата 8 години Цветан Стоянов спечели убедително в групата, а и стана и победител и в целия турнир.От ЦСКА Виктор Павлов се класира на V място. При 10-годишните първи убедително е Матей Петков, който загуби единствено от Цветан Стоянов в партия с доста грешки и от двете страни. При момичетата първа е Габриела Антова, която на този етап далеч превъзхожда своите конкурентки. От ЦСКА много добре се представи Милко Бакалов, който за първи път участва на турнир от такъв ранг и въпреки това стана 6-ти при 10-годишните.

Класиране А турнир

Класиране Б турнир

                                       Матей Петков спечели с лекота в групата до 10 години при момчетата като за него това е втора купа след 2010 година

                                                                                   Милко Бакалов 6-ти при момчетата 10 години с резултат 5 от 7!

                                                                                        Стефан Райков ІІ-ри при момчетата 12 години

                                                                                                          Иван Николов-ІІІ място момчета до 12 години

                                                                                       Кристиян Славейков -VІ момчета 12 години

 Нашите състезатели

Димитър Даскалов

момчета

Димитър Даскалов, Стефан Райков,  Иван Николов,

Виж още

Харесайте ни във Facebook

Вижте ни във Facebook