Открит шампионат на България по шах

5 февруари 2013

В стартовия списък личат имената на 22-ма гросмайстори и 17 международни майстори, а номер едно по ЕЛО е гросмайстор Иван Чепаринов.
Очакванията на ШК ЦСКА за добро представяне са свързани с лидерът на мъжкия отбор фм Георги Филев, състезаващата се за ЦСКА при жените Симонета Иванова и младата надежда Стефан Райков, мм Румяна Гочева и мс Станислав Андреев. Очаквайте подробна информация и снимков материал за всеки кръг.
ШК ЦСКА пожелава на всички свои състезатели успех в тежките шахматни битки!

В първия кръг на Открития шампионат на България по-голямата част от фаворитите очаквано взеха своето. От нашите представители Стефан Райков спечели служебно срещу мм Алесио Валсеки (2435) от Италия и във втория кръг ще срещне опитния Тихомир Стоянов (2151). Симонета Иванова разгроми Иван Караджов и ще се изправи срещу фм Мариан Георгеску (2396) от Румъния. Георги Филев за съжаление допусна неприятна загуба на старта срещу гръцкия състезател Димитриос Зисиадис и утре ще играе с Мартин Вълчинов. Георги има достатъчно опит и съм убеден, че ще успее да се отърси от поражението и да покаже истинските си възможности в следващите няколко кръга. Още веднъж пожелавам успех на нашите момчета и момичета, разбира се.

Във втория кръг на Открития шампионат на България Стефан Райков направи реми с Тихомир Стоянов (2151) и вече е с актив 1.5/2. Следващият му противник е фм Младен Гочев (2289), бивш състезател на ЦСКА при мъжете. Георги Филев очаквано спечели и се изправя срещу Тодор Георгиев, а Симонета Иванова загуби след сложна борба от силния румънски фм Мариан Георгеску и в третия кръг ще търси успех срещу Нона Мирчева.

 Нашите състезатели

Димитър Даскалов

момчета

Димитър Даскалов, Стефан Райков,  Иван Николов,

Виж още

Харесайте ни във Facebook

Вижте ни във Facebook