Открит шампионат на България по шах

5 февруари 2013

В стартовия списък личат имената на 22-ма гросмайстори и 17 международни майстори, а номер едно по ЕЛО е гросмайстор Иван Чепаринов.
Очакванията на ШК ЦСКА за добро представяне са свързани с лидерът на мъжкия отбор фм Георги Филев, състезаващата се за ЦСКА при жените Симонета Иванова и младата надежда Стефан Райков, мм Румяна Гочева и мс Станислав Андреев. Очаквайте подробна информация и снимков материал за всеки кръг.
ШК ЦСКА пожелава на всички свои състезатели успех в тежките шахматни битки!

В първия кръг на Открития шампионат на България по-голямата част от фаворитите очаквано взеха своето. От нашите представители Стефан Райков спечели служебно срещу мм Алесио Валсеки (2435) от Италия и във втория кръг ще срещне опитния Тихомир Стоянов (2151). Симонета Иванова разгроми Иван Караджов и ще се изправи срещу фм Мариан Георгеску (2396) от Румъния. Георги Филев за съжаление допусна неприятна загуба на старта срещу гръцкия състезател Димитриос Зисиадис и утре ще играе с Мартин Вълчинов. Георги има достатъчно опит и съм убеден, че ще успее да се отърси от поражението и да покаже истинските си възможности в следващите няколко кръга. Още веднъж пожелавам успех на нашите момчета и момичета, разбира се.

Във втория кръг на Открития шампионат на България Стефан Райков направи реми с Тихомир Стоянов (2151) и вече е с актив 1.5/2. Следващият му противник е фм Младен Гочев (2289), бивш състезател на ЦСКА при мъжете. Георги Филев очаквано спечели и се изправя срещу Тодор Георгиев, а Симонета Иванова загуби след сложна борба от силния румънски фм Мариан Георгеску и в третия кръг ще търси успех срещу Нона Мирчева.

 Нашите състезатели

Петър Орев

Отбор мъже

гм Даворин Куляшевич,грм Петър Арнаудов, мс Алекси Йовчев, фм Георги Филев, ммРадослав Димитров.

Виж още

Харесайте ни във Facebook

Вижте ни във Facebook