facebook БЪЛГАРСКИ ШАХМАТИСТИ ЗА ФЕЪРПЛЕЙ
Todor Shenev Аз се надявам с новото правителство да дойде време и за смяна сред екипа на ГЕРБ в БФШ. Надявам се шахматистите да имат воля да ги изпроводят... с точен и решителен ритник.
22 май в 22:13
Dimitar Dochev Парите в държавата свършиха. Съответно скоро и за шаха ще свършат. Всеки ще се оправя както може. Професионалните клубове останаха в миналото. Идеите за мегамачове Топалов - еди кой си скоро ще станат неосъществими. И ще стане като във всичко останало: който има богат татко, ще може да си позволи да играе, който няма- да си наляга парцалите над учебниците и да не си губи времето с тази игра.
22 май в 22:13
Атанас Куртенков Дочка, аз имам няколко интересни идеи, но сега ги проверявам пробно. Ако са удачни, ще ги обнародвам. Смятам, че има перспектива за шаха у нас.
22 май в 22:16
Dimitar Dochev Тодоре, знаеш ли колко екипи минаха през управлението на шаха, преди още Тиквуня да хвърли бухалката и да я замени с милиционерска палка? Резултатът е идентичен.
22 май в 22:17
Todor Shenev Хайде, стига с тези легенди: Всичко е безкрайно зле, никой не може да се справи.....и т.н. Разбира се, че има можещи и кадърни хора.Засега просто знаем кои не са.
22 май в 22:18
Атанас Куртенков Тодоре, това няма да стане. Първо ще има избори за Президент на ФИДЕ. В зависимост от резултата им ще може да се каже какво ще стане у нас.
Dimitar Dochev Аз не съм оптимист. Даже им се чудя на акъла на разните му там 20годишни младежи къде са тръгнали, за чий х-- си провалят живота.
Todor Shenev Аз не мисля така и моя живот е много далече от провал:):)
22 май в 22:19
Radislav Yordanov Atanasov Мисля, че екипите се доминираха основно от един човек и една доста окастрена, но действаща идеология...аз също мисля, че има перспективи, но от това не следва, че съм оптимист
22 май в 22:20
Dimitar Dochev Говоря за тези, които се отдават на професионален шах. Ти очевидно не си от тях.
22 май в 22:21
Атанас Куртенков Според концепцията ми отпреди 2 години и нещо, професионалният шах трябва да премине в професионално треньорство.
22 май в 22:23
Todor Shenev Аз не съм оптимист.Шахматистите у нас имат ръководството, което заслужават. Те са прекалено апатични, прекалено егоцентрични и не познават значението на думата солидарност.
Атанас Куртенков А само нацотборът да са профииграчи.
Dimitar Dochev Ради, имаше времена, когато федерацията не се доминираше от този човек. Доминираше се от други, но резултатите не бяха много по-различни. Тук таме се изнамираше по някой спонсор и дотам.
22 май в 22:24
Атанас Куртенков Просто шахът у нас няма концепция, няма дългосрочна или средносрочна стратегия.
22 май в 22:25
Radislav Yordanov Atanasov Днес в Сега има статия за дрескода в шаха - няма да се показват части от тялото, както някои наши националки обичат да правят, къси гащи на церемониите - също, шапки, тъмни очила и каскети - no way !
22 май в 22:25
Атанас Куртенков Има само свръхкраткосрочна. Даже и за догодина не се знае какви са целите пред нас.
22 май в 22:26
Dimitar Dochev Ще им падне елото значи, когато играят в мъжки турнири!
Radislav Yordanov Atanasov Ами щото Дочка, това беше положението и с народната монархия като цяло...
Radislav Yordanov Atanasov Управлява се под мотото: "Колкото сме по-малко, толкова ще стоим по-дълго !"
22 май в 22:28
Radislav Yordanov Atanasov и около 90-95% от информацията, постъпваща във Федерациите по шахмат, се укрива...
22 май в 22:30
Radislav Yordanov Atanasov даже и аз спрях да употребявам меродавно думата "Федерация"
Mimo Georgiev хаха,за коя народна монархия иде реч?!!
Radislav Yordanov Atanasov при нас под това се разбира служителите в офиса, които обаче не са Федерацията - те са наети и там е работното им място, за да свършат определена работа срещу заплащане !
22 май
Dimitar Dochev Според мене основният проблем е законът за спорта. Той дава право на клубове с 2 лева бюджет да избират ръководство. А редовите играчи са обикновени кибици. Топалов няма право на глас, но бай Пенчо от шах клуб Горно Уйно - има.
22 май в 22:31
Todor Shenev ФИДЕ са голям майтап и м и се струва, че е време С.Д. да стане президент. След това световните шампиони вместо лавров венец ще имат голямата чест да седнат в супер тоалетна и да се изходят пред подивелите от възторг фенове.
22 май в 22:32
Radislav Yordanov Atanasov Федерацията - това са органите, клубовете, комисите, Председател, Зам. Председател, и т.н., но както беше вече казано от леност и неграмотност се стига до дезинтеграция; почти привършвам с Крогиус, голяма книга е написал,
22 май в 22:33
Todor Shenev WC ще означава и едното и другото - пълна хармония.
22 май в 22:34
Todor Shenev И понеже стана на въпрос, аз се насочвам към WC...дали му е дошло времето? Нека запазим малко мистерия засега...
22 май в 22:40
Radislav Yordanov Atanasov А, бе, колко ли таланти като тоя Тошко има около нас, пък ние не ги знаем...къде се е готвил тоя, а...
22 май в 22:42
Radislav Yordanov Atanasov и как е намерил линка...много рядък прецедент, за съжаление, е появата му в нашите среди, дето нови корени не покълват почти...
22 май в 22:46
Dimitar Dochev Боби Турбото много народ събра на едно място!
22 май в 22:48
Radislav Yordanov Atanasov хахахха, големи лафове се ръсят !
22 май в 22:50
Dimitar Dochev Може дори да го направим почетен председател на синдиката, който ще регистрира Куртенков, все пак той ни събра!
22 май в 22:52
Radislav Yordanov Atanasov бе ти пак от ръководството започваш
22 май в 22:53
Radislav Yordanov Atanasov ако направим синдикат, майняма да има нужда от федерация
Radislav Yordanov Atanasov за синдиккат се иска сериозна солидарност
Radislav Yordanov Atanasov според крогиус в шаха не може да има такава
22 май в 22:54
Radislav Yordanov Atanasov Синдикалният климат няма нищо обще със сегашния в БФШ
22 май в 22:54
Mimo Georgiev сбъркана е държавата..а тази или онази федерация..те само копират примера на политпартизаните! Отговорни/Виновни няма,вождове -бол,а индианците редови са на изчезване! не забравяйте “модерния“ лаф от заника на комунизЪма за мултипликационния подход..мУТРИпликационен за мен,повсеместно възпроизвеждане на мутри! Това е нормално за една НЕПРАВОВА страна като родната..и от рутинирания мастит Брюксел го казаха това многократно,ама какво от туй!
22 май в 22:57
Radislav Yordanov Atanasov Ще ви кажа какво от туй; Скоро няма да има нужда и от ДКЕВР, енергийната ни политика ще се определя от Брюксел и цялата тая анархия с ТЕЦ, АЕЦ, Енерго, Топлофикация ще секне, поради злоупотреби на властимащите в БГ със собственото им население !
22 май в 22:59
Radislav Yordanov Atanasov Подобни мерки ще с еналожат и в политиката, то и сега има геополитически страсти...
22 май в 23:00
Mimo Georgiev не го вярвам! че мигар не дават дял на брюкселджиите и затуй ония ще скочат от златните си тронове? пука им за злоупотребите....тия злоупотреби са от десетилетия!Напротив-това е закон на и над законите в БГ! лека нощ!
22 май в 23:09
Radislav Yordanov Atanasov и как иначе да си оправим градове като Варна с Йорданов, Дупница колко се намъчи с Галеви, Стара загора диша бойни отровни газове от военния полигон в Змейово с десетилетия; навсякъде местната власт се е надупила на централната, предава избирателите с...Вижте още
22 май в 23:18
Radislav Yordanov Atanasov а той не вярва, защото не може и да си представи, че може другояче, в беда е, значи...изпуснал е контрола върху собствения си живот...
22 май в 23:17
https://www.facebook.com/groups/BG.Chess.FeirPlay/