Майката федерация

Майката федерация

Мнениеот Doctor Galevski » Чет Яну 12, 2012 6:04 pm

Доброто сътрудничество между БФШ и клубовете е предпоставка за развитието на шахмата в страната. Клубовете трябва да се съобразяват с изискванията на федерацията и да ги изпълняват. От своя страна федерацията трябва да се отчита подробно за своята работа не само на общото събрание, но и периодично на своята страница в Интернет.
Doctor Galevski
 
Мнения: 85
Регистриран на: Чет Дек 22, 2011 6:32 pm

Re: Майката федерация

Мнениеот Doctor Galevski » Сря Окт 10, 2012 2:48 pm

Българската федерация по шахмат постигна грандиозни успехи - 5 медала в рамките на последните 4 месеца! Да са ни честити!
Doctor Galevski
 
Мнения: 85
Регистриран на: Чет Дек 22, 2011 6:32 pm

Re: Майката федерация

Мнениеот Doctor Galevski » Сря Ное 14, 2012 4:21 pm

Четвърти транш за шахматните клубове

Българска федерация по шахмат уведомява председателите на шахматните клубове с разпределение на финансови средства за дейност за 2012 година, че днес започна превеждането на субсидиите за четвъртото тримесечие.

09.11.2012
Doctor Galevski
 
Мнения: 85
Регистриран на: Чет Дек 22, 2011 6:32 pm

Re: Майката федерация

Мнениеот Efreitor Petrov » Сря Май 29, 2013 6:58 pm

facebook БЪЛГАРСКИ ШАХМАТИСТИ ЗА ФЕЪРПЛЕЙ

Todor Shenev Аз се надявам с новото правителство да дойде време и за смяна сред екипа на ГЕРБ в БФШ. Надявам се шахматистите да имат воля да ги изпроводят... с точен и решителен ритник.
22 май в 22:13

Dimitar Dochev Парите в държавата свършиха. Съответно скоро и за шаха ще свършат. Всеки ще се оправя както може. Професионалните клубове останаха в миналото. Идеите за мегамачове Топалов - еди кой си скоро ще станат неосъществими. И ще стане като във всичко останало: който има богат татко, ще може да си позволи да играе, който няма- да си наляга парцалите над учебниците и да не си губи времето с тази игра.
22 май в 22:13

Атанас Куртенков Дочка, аз имам няколко интересни идеи, но сега ги проверявам пробно. Ако са удачни, ще ги обнародвам. Смятам, че има перспектива за шаха у нас.
22 май в 22:16

Dimitar Dochev Тодоре, знаеш ли колко екипи минаха през управлението на шаха, преди още Тиквуня да хвърли бухалката и да я замени с милиционерска палка? Резултатът е идентичен.
22 май в 22:17

Todor Shenev Хайде, стига с тези легенди: Всичко е безкрайно зле, никой не може да се справи.....и т.н. Разбира се, че има можещи и кадърни хора.Засега просто знаем кои не са.
22 май в 22:18

Атанас Куртенков Тодоре, това няма да стане. Първо ще има избори за Президент на ФИДЕ. В зависимост от резултата им ще може да се каже какво ще стане у нас.
22 май в 22:18

Dimitar Dochev Аз не съм оптимист. Даже им се чудя на акъла на разните му там 20годишни младежи къде са тръгнали, за чий х-- си провалят живота.
22 май в 22:18

Todor Shenev Аз не мисля така и моя живот е много далече от провал:):)
22 май в 22:19

Radislav Yordanov Atanasov Мисля, че екипите се доминираха основно от един човек и една доста окастрена, но действаща идеология...аз също мисля, че има перспективи, но от това не следва, че съм оптимист
22 май в 22:20

Dimitar Dochev Говоря за тези, които се отдават на професионален шах. Ти очевидно не си от тях.
22 май в 22:21

Атанас Куртенков Според концепцията ми отпреди 2 години и нещо, професионалният шах трябва да премине в професионално треньорство.
22 май в 22:23

Todor Shenev Аз не съм оптимист.Шахматистите у нас имат ръководството, което заслужават. Те са прекалено апатични, прекалено егоцентрични и не познават значението на думата солидарност.
22 май в 22:23

Атанас Куртенков А само нацотборът да са профииграчи.
22 май в 22:23

Dimitar Dochev Ради, имаше времена, когато федерацията не се доминираше от този човек. Доминираше се от други, но резултатите не бяха много по-различни. Тук таме се изнамираше по някой спонсор и дотам.
22 май в 22:24

Атанас Куртенков Просто шахът у нас няма концепция, няма дългосрочна или средносрочна стратегия.
22 май в 22:25

Radislav Yordanov Atanasov Днес в Сега има статия за дрескода в шаха - няма да се показват части от тялото, както някои наши националки обичат да правят, къси гащи на церемониите - също, шапки, тъмни очила и каскети - no way !
22 май в 22:25

Атанас Куртенков Има само свръхкраткосрочна. Даже и за догодина не се знае какви са целите пред нас.
22 май в 22:26

Dimitar Dochev Ще им падне елото значи, когато играят в мъжки турнири!
22 май в 22:26

Radislav Yordanov Atanasov Ами щото Дочка, това беше положението и с народната монархия като цяло...
22 май в 22:26

Radislav Yordanov Atanasov Управлява се под мотото: "Колкото сме по-малко, толкова ще стоим по-дълго !"
22 май в 22:28

Radislav Yordanov Atanasov и около 90-95% от информацията, постъпваща във Федерациите по шахмат, се укрива...
22 май в 22:30

Radislav Yordanov Atanasov даже и аз спрях да употребявам меродавно думата "Федерация"
22 май в 22:30

Mimo Georgiev хаха,за коя народна монархия иде реч?!!
22 май в 22:30

Radislav Yordanov Atanasov при нас под това се разбира служителите в офиса, които обаче не са Федерацията - те са наети и там е работното им място, за да свършат определена работа срещу заплащане !
22 май

Dimitar Dochev Според мене основният проблем е законът за спорта. Той дава право на клубове с 2 лева бюджет да избират ръководство. А редовите играчи са обикновени кибици. Топалов няма право на глас, но бай Пенчо от шах клуб Горно Уйно - има.
22 май в 22:31

Todor Shenev ФИДЕ са голям майтап и м и се струва, че е време С.Д. да стане президент. След това световните шампиони вместо лавров венец ще имат голямата чест да седнат в супер тоалетна и да се изходят пред подивелите от възторг фенове.
22 май в 22:32

Radislav Yordanov Atanasov Федерацията - това са органите, клубовете, комисите, Председател, Зам. Председател, и т.н., но както беше вече казано от леност и неграмотност се стига до дезинтеграция; почти привършвам с Крогиус, голяма книга е написал,
22 май в 22:33

Todor Shenev WC ще означава и едното и другото - пълна хармония.
22 май в 22:34

Todor Shenev И понеже стана на въпрос, аз се насочвам към WC...дали му е дошло времето? Нека запазим малко мистерия засега...
22 май в 22:40

Radislav Yordanov Atanasov А, бе, колко ли таланти като тоя Тошко има около нас, пък ние не ги знаем...къде се е готвил тоя, а...
22 май в 22:42

Radislav Yordanov Atanasov и как е намерил линка...много рядък прецедент, за съжаление, е появата му в нашите среди, дето нови корени не покълват почти...
22 май в 22:46

Dimitar Dochev Боби Турбото много народ събра на едно място!
22 май в 22:48

Radislav Yordanov Atanasov хахахха, големи лафове се ръсят !
22 май в 22:50

Dimitar Dochev Може дори да го направим почетен председател на синдиката, който ще регистрира Куртенков, все пак той ни събра!
22 май в 22:52

Radislav Yordanov Atanasov бе ти пак от ръководството започваш
22 май в 22:53

Radislav Yordanov Atanasov ако направим синдикат, майняма да има нужда от федерация
22 май в 22:53

Radislav Yordanov Atanasov за синдиккат се иска сериозна солидарност
22 май в 22:53

Radislav Yordanov Atanasov според крогиус в шаха не може да има такава
22 май в 22:54

Radislav Yordanov Atanasov Синдикалният климат няма нищо обще със сегашния в БФШ
22 май в 22:54

Mimo Georgiev сбъркана е държавата..а тази или онази федерация..те само копират примера на политпартизаните! Отговорни/Виновни няма,вождове -бол,а индианците редови са на изчезване! не забравяйте “модерния“ лаф от заника на комунизЪма за мултипликационния подход..мУТРИпликационен за мен,повсеместно възпроизвеждане на мутри! Това е нормално за една НЕПРАВОВА страна като родната..и от рутинирания мастит Брюксел го казаха това многократно,ама какво от туй!
22 май в 22:57

Radislav Yordanov Atanasov Ще ви кажа какво от туй; Скоро няма да има нужда и от ДКЕВР, енергийната ни политика ще се определя от Брюксел и цялата тая анархия с ТЕЦ, АЕЦ, Енерго, Топлофикация ще секне, поради злоупотреби на властимащите в БГ със собственото им население !
22 май в 22:59

Radislav Yordanov Atanasov Подобни мерки ще с еналожат и в политиката, то и сега има геополитически страсти...
22 май в 23:00

Mimo Georgiev не го вярвам! че мигар не дават дял на брюкселджиите и затуй ония ще скочат от златните си тронове? пука им за злоупотребите....тия злоупотреби са от десетилетия!Напротив-това е закон на и над законите в БГ! лека нощ!
22 май в 23:09

Radislav Yordanov Atanasov и как иначе да си оправим градове като Варна с Йорданов, Дупница колко се намъчи с Галеви, Стара загора диша бойни отровни газове от военния полигон в Змейово с десетилетия; навсякъде местната власт се е надупила на централната, предава избирателите с...Вижте още
22 май в 23:18

Radislav Yordanov Atanasov а той не вярва, защото не може и да си представи, че може другояче, в беда е, значи...изпуснал е контрола върху собствения си живот...
22 май в 23:17

https://www.facebook.com/groups/BG.Chess.FeirPlay/
Efreitor Petrov
 
Мнения: 2386
Регистриран на: Съб Дек 03, 2011 10:37 am

Re: Майката федерация

Мнениеот Efreitor Petrov » Вто Юли 30, 2013 7:58 pm

Атанас Куртенков По темата от поста - не разбирам каква огромна наглост и чувство за безнаказаност може да притежаваш, за да организираш заседание на нещо несъществуващо!
До утвърждаването на Съдийската комисия от УС на БФШ тя е само фикция в нечии болни мозъци.
А да се самосмяташ за избран председател, съпредседател, канцлер-председател или каквато и да е там имагинерност, като за теб са гласували ПО-МАЛКО ОТ ПОЛОВИНАТА ПРИСЪСТВАЩИ, е просто некоментируемо!

Атанас Куртенков И, защото знам, че този пост ще се прочете от всички заинтересовани, ви съобщавам, че ако направите тази дивотия да организирате заседание на несъществуващата в момента Съдийска комисия, то няма да позволя да ни правите на маймуни, АМИ ВЕДНАГА ЩЕ ПУСНА ЖАЛБА ДО НАП, без да продължавам да ви толерирам малоумщините.

Колеги, проявете малко разум и изчакайте да бъдете утвърдени от УС на БФШ, плийз!

Radislav Yordanov Atanasov Ееее, аз мислех, че ви пускам позитивни новини, пък някои веднага се противопоставихте; а какво ще правим, ако заобсъждаме лошите новини ?

Атанас Куртенков Е, и 11-и септември беше позитивна новина за доста хора по света, нали?

Български Шахмат "Същият обаче, освен гаджета и фенки, почти е намерил и 46 000 лв от дарения на свои фенове, за да си организира специален турнир!" - С такъв награден фонд ако събере още малко пари може да организира направо и МТЕЛ Мастърс и да пробва направо Ананд и Карлсен

Veselin Pantev Радииии, много ти жълтеят новините Но пък все пак са новини.
1.Турнирът в Тетевен го няма в календара на ФИДЕ? Затова ли няма да важи за рейтинг?!
2. Има ли промяна в ДОП-а и по-скоро малко подробности къде точно!?
3. Там разумът явно е надделял или просто е било рекламен трик за шум около турнира. Ради как си с нулите и числата. На този награден фонд би му завидял всеки организатор в БГ, а говориха за панелки и т.н.
4 . И последно как така се събира комисия която не е легитимна пък било то и по Скайп?! И Курти какъв НАП те гони в тази схема?!

Атанас Куртенков Весо, знам, че не се харесвам на доста хора с принципността си, но фактите ти самият ги посочи в твоята фейс-страница.
Когато отидох преди няколко дена в БФШ да си взема редовен отчетен документ за пред НАП и финансовите институции в България, касаещ заплащането от страна на Шахматен клуб "СПАРТАК" на членския внос на съдиите от клуба, се оказа, че никой не може да ми даде такъв документ. БФШ не могат, защото нямат такъв приход, а Съдийската комисия не може, защото няма право. Е, аз мога да нося финансов ущърб мълчаливо, САМО В ИМЕТО НА ОБЩОТО БЛАГО И НЕУРОНВАНЕ НА ШАХМАТНИЯ ИМИДЖ, но в даден момент няма да издържа и ще помоля НАП да определи кой носи вина за ситуацията и кой ще ми издаде нужния финансов документ. Имам това право, нали?
П. П. Весо, да не забравяме учебния пример "Ал Капоне"!

А Митко Илиев не си е платил съдийския лиценз към ФИДЕ и затова няма право да съдийства турнири на ФИДЕ.

Veselin Pantev В петък бях в София и имах желание да си взема някои документи от БФШ. Оказа се, че петък след обяд е ден на майстора

Radislav Yordanov Atanasov Новините ми не знам дали жълтеят, въпрос на очила, но по-важното е, че вернеят! А ако искате да видите Ангел, напред към бар Коко в студентския град на София ! Той Е Шефа там !

Атанас Куртенков Жалко, че не съм в София - ако е по повод "повода", щях тутакси да довтасам.
Ама съдбата ме заби в глухата провинция, че трябва утре и вдругиден да решавам едно съдебно дело на един подсъдим по обвинение за кражба на милион и половина и му искат цели 20 години пандела. Трудно дело!
преди 17 минути · Редактирано · Харесвам
Radislav Yordanov Atanasov а в БГ шаха се задава финансова гьостерица + административен произвол; може да се окаже, че един Куртенков няма да е достатъчен

Radislav Yordanov Atanasov някои възприемат хората като шахматни фигурки, по израза на Крогиус


https://www.facebook.com/groups/chessbg/
Efreitor Petrov
 
Мнения: 2386
Регистриран на: Съб Дек 03, 2011 10:37 am


Назад към Дебати

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron