Честване на 65 години ЦСКА

11 май 2013

Цяла България на крака в името на ЦСКА

В началото бяха само добрите пожелания. Създаден беше клуб, който да опита да бъде лицето на българския спорт. Той обаче постигна нещо много повече. Стана начин на живот, идея, морален ангажимент. ЦСКА вече не е просто един отбор. Това е любовта, предавана от поколение на поколение. Днес ЦСКА празнува своя 65-годишен юбилей! 65 години на слава, величие, победи. Години, в които имаше и много болка, но тя каляваше сърцата.

Днес, 65 години след онзи паметен 5 май 1948 година, стотици хиляди имат своите 65 причини да обичат ЦСКА! Това чувство те ще предадат на онези, които идват след тях. 65 години, които написаха златни страници в историята на българския спорт. Родиха легенди. Дадоха пример. ЦСКА вече не е просто име и отбор. Това е харизма, привилегия, отговорност.

Червената фланелка са носили много повече от 65 велики спортисти. Клубът е постигнал много повече от 65 велики победи. Днес, произнасяйки името на клуба, ние казваме нещо много повече. Ние казваме „вярност“, „чест“, „слава“! Тези четири свещени букви носят в себе си духа на безброй шампиони, на десетки достойни спортисти.

65 години по-късно ЦСКА има и едно богатство, за което мнозина може само да мечтаят. „Червените“ имат своята велика история и предаността на своята публика. За ЦСКА туптят милиони сърца. Днес те изживяват своя Велик ден. И са на крака в името на ЦСКА!Нашите състезатели

Любка Генова

Отбор жени

  Румяна Гочева-капитан, Анжелия Стоянович,  Любка Генова, Силвена Митева

Виж още

Харесайте ни във Facebook

Вижте ни във Facebook