Търновска царица

28 април 2011

 

От 29 април до 1 май в град Велико Търново се проведе 14-ия турнир за деца от 8 до 14г. Търновска Царица,които има и статут купа на България. Турнирът се игра на 30 минутна гилотинна контрола в просторната зала на хотел Етъра в центъра на Велико Търново.ШК ЦСКА беше представен от 5-има участника при момчетата-Стефан Райков,Иван Николов,Денис Иванов,Мартон Бедеч и Мартин Симеонов.При момичетата цветовете на клуба защитаваше единствено Ралица Маркова. При момчетата блестящо се представи Стефан Райков,който не само спечели първото място до 10г. побеждавайки убедително прекия си конкурент Петър-Делян Шентов,но и се класира на 2-ро място в общото класиране.Стефчо завърши с отличния резултат 7т. от 9 партии,като по пътя си победи опитни състезатели като Божидар Немски,Мартин Василев и Иван Григоров. Добре стартира Иван Николов,постигайки 2 убедителни победи в първите 2 кръга.В 3 кръг Иван загуби от опитния Емил Стефанов,след това направи серия от много ремита и в крайна сметка финишира на 31 място с актив от 5,5т. Колебливо игра унгарският представител от ШК ЦСКА Мартон Бедеч.Той допусна загуби от доста по-слаби от него състезатели.Мартон завърши с 5т. от 9 партии и се класира на 44 място. Като добро може да се оцени представянето на Денис Иванов,завършил на 36 място с 5т. от 9 партии.Денис постигна хубава победа над по-опитния Мартон Бедеч,като накрая умората и липсата на опит го лишиха от по-добро класиране. Мартин Симеонов игра според възможностите си,постигайки 4.5т. от 9 партии,което му отреди 57 място.

 

При момичетата много добре се представи Ралица Маркова,която завърши на 11 място с 5.5т. от 9 партии,играейки само по първите маси.Ралица постигна 4 победи,едната от които срещу Ана Вълева,състезателка с голям опит от участия в европейски и световни първенства.Единствено в предпоследния кръг Ралица изпусна спечелена позиция срещу Надежда Петкова,а последния кръг жребия я противопостави срещу шампионката до 8г. Нюргюл Салимова,от която загуби и това повлия на класирането и.

 

Търновската Царица се оформя като един от най-масовите детски турнири.При момчетата имаше 109,а при момичетата 45 участници.

 

Накрая, но не и на последно място големи адмирации заслужават организаторите и съдиите на турнира Светла Йорданова,Николай Йорданов и Венета Петкова.Условията за игра бяха перфектни,но най-добро впечатление направи това че нямаше закъснение със започването на кръговете,нещо с което малко турнири в България могат да се похвалят.Дано и други организатори си вземат поука от този турнир!

 

 
Нашите състезатели

Deimante (2)

Отбор жени

  Румяна Гочева-капитан, Анжелия Стоянович,  Любка Генова, Силвена Митева

Виж още

Харесайте ни във Facebook

Вижте ни във Facebook