Ученически турнир на ЦСКА-ноември

29 ноември 2010

Стефан Райков и Гергана Пейчева     ІІ-ІІІ клас и

Мартон Бедеч и Ралица Маркова      ІV-VІІ клас

Стартира първия от веригата ученически турнири на ШК ЦСКА при рекорден брой участници-над 110. Участниците бяха разделени в два отделни турнира І клас и ІІ-VІІклас като имаше отделни класирания за учениците ІІ-ІІІклас. Този турнир е и част от веригата ученически турнири, които ще донесат и редица допълнителни награди в края на учебната година.

При най-малките първото мядто убедително бе спечелено от Калоян Попвасилев със 100% резултат! Той има голям опит от миналата година и това оказва решаващо значение в борбата му с неговите противници. Втори е Даниел Рачев, който също е утвърдено име с опит от предишни участия от такива турнири. Третото място е за Йован Веселинов от 107 ОУ за когото това бе първи турнир и от когото може да се очакват добри представяния за в бъдеще. При момичетата първа е Христина Иванова следвана от Деница Борисова и Елица Димитрова.

В големия турнир /79 участника/ Стефан Райков, който поставен под №1 убедително спечели с 100 %резултат, само ден след като стана първи и на Европейската лига до 14 години изпреварвайки състезатели като Владимир Петров и Румен Николов. За това свое класиране той получи и специална шахматна торта с емблемата на клуба. Победител в групата ІV-VІІ клас е Мартон Бедеч. Това е първа купа за него като тук следва да се споменат заслугите и на фм Георги Филев за неговото израстване. При момичетата ІІ-ІІІ клас първа е Гергана Пейчева. Тя е утвърдено име и не за първи път печели купа от турнири на ЦСКА. При девойките ІV-VІІ клас първа е Ралица Маркова, която макар да тренира само от няколко месеца показва изключително израстване под ръководството на нейния треньор Васил Илиев.

Бяха раздадени и редица специални награди, а също и шахматна литература и тетрадки с логото на ЦСКА чрез томболаНашите състезатели

Иван Николов

момчета

Димитър Даскалов, Стефан Райков,  Иван Николов,

Виж още

Харесайте ни във Facebook

Вижте ни във Facebook