Детски шахматни турнири купа FLORINA 1 клас

30 октомври 2017

Стартираха за поредна година детските турнири на шахматен клуб ЦСКА. Освен едни от най-масовите турнири на София през тези турнири са преминали и много от бъдещите шампиони на България!

При най-малките ученици 1 клас това е турнира където много деца правят първите си стъпки в състезателния шах. Разбира се има и “ опитни“ състезатели , със завиден опит от детски турнири.
При момчетата борбата за купата се водеше хмежду най-изявените в тази група Данаил Попзафиров и Мартин Висулчев. И двамата завършиха с 5 точки от 5 възможни и съгласно регламента трябваше да изиграят допълнителна партия помежду си за излъчване на победител в турнира, която бе спечелена от Данаил. Второто място остана за Мартин Висулчев. Третото място разделиха голяма група състезатели като с най-добър показател се оказа Борил Соколов с 4 точки.
При момичетата Ралица Аршинкова убедително си осигури титлата с 4 точки от 5 партии. Маринела Димитрова и Елица Коева са втора и трета с по 3 точки.
За трета поредна година детските турнири на ЦСКА се провеждат под наименованието купа FLORINA , като всички участници получиха натурални сокове от детската серия FLO FORCE , както и тетрадки и учебни програми!

Крайно класиране http://chess-results.com/tnr310889.aspx?lan=1&art=1&wi=821Нашите състезатели

Davorin

Отбор мъже

гм Даворин Куляшевич,грм Петър Арнаудов, мс Алекси Йовчев, фм Георги Филев, ммРадослав Димитров.

Виж още

Харесайте ни във Facebook

Вижте ни във Facebook