Годишни награди на Обединени спортни клубове ЦСКА

3 февруари 2019

Георги Занов със специален приз за “ Изгряващи звезди“

 

ОСК ЦСКА раздаде годишните си награди за 2018-а. Церемонията се състоя в Централния военен клуб.
Двама юноши на футболния клуб, които в момента са на лагер в Испания с мъжкия тим, бяха отличени.

Валентин Антов стана най-добър млад футболист, а Мартин Смоленски беше определен за най-проспериращ юноша. В отсъствието на талантливия 15-годишен играч, наградата получиха директорът на Академия ЦСКА Стефан Яръмов и сестрата на Мартин – Милица, която е една от надеждите на спортната акробатите на ЦСКА. Тимът на „червените“ до 19 години с треньор Ивайло Станев е най-проспериращ отбор от ДЮШ на футболния клуб.

 

Кирил Десподов беше избран за спортист №1 на Обединени спортни клубове ЦСКА за 2018 година. Наградата на Десподов получи изпълнителният директор на клуба Пламен Марков.

Подгласник на нападателя е джудистът Ивайло Иванов, а при жените номер 1 е Габриела Димитрова, която също е състезателка по джудо. И треньор на годината е представител на същия клуб – Мария Янчева, която години наред изгражда едни от най-добрите джудисти в България.

ПФК ЦСКА е най-добър отбор на ОСК ЦСКА за годината, като статуетката беше връчена на Димитър Пенев. Подгласник на футболния клуб стана волейболният.

Приз „Изгряващи звезди на ЦСКА“ получиха класиците Павел Младенов и Тихомир Димитров, Георги Занов (шахмат) и трима състезатели по спортна гимнастика – Здравко Добрев, Максим Казанджиев и Елизабет Николова.

Със статуетки за „Държавен принос“ бяха отличени шахматистите Алексей Йовчев и Горан Кръстев.

За „Европейски принос“ награди получиха Костадин Цветанов (самбо), Светослав Ангелов (спортна гимнастика) и Ева Порумова (бокс).

Джудистът Георги Динев взе приза за млада надежда, а неговият близнак Васил Динев (сумо) е млад талант №1.

Най-перспективен млад състезател на ЦСКА при момчетата е самбистът Любослав Григоров, а при момичетата – Люба Атанасова.

Два отбора бяха избрани за най-проспериращи – хокейният до 18 години и тимът по водна топка за деца.

Школата на волейболния клуб е най-активна и най-успешна за изминалата 2018 година.

По случай 50-години от спечелването на КЕШ специален плакет получиха легендарните волейболни състезатели, които са били част от отбора. Наградата бе връчена на капитана Димитър Каров.

За изключителни заслуги бяха наградени три червени легенди – Стефан Ангелов за приноса му към олимпийската слава на ЦСКА, а Христо Мирянов и полк. Нено Ненчев за приноса им в развитието на клубовете съответно по класическа борба и джудо.

 

В залата присъстваха „червени“ легенди, бивши и настоящи състезатели и треньори по всички видове спорт от всички поколения, деятели, представители на сдружения и фенове. Празника уважиха и заместник-кметът на столична община Тодор Чобанов и генерал Явор Матеев, който е ръководител на 68-а бригада „Специални сили“.

 

Специален плакет имаше и за Фенклуб „Сектор Г“.

 

За доброто настроение на присъстващите допринесоха Роси Кирилова и Орлин Горанов.Нашите състезатели

Стефан Райков

момчета

Димитър Даскалов, Стефан Райков,  Иван Николов,

Виж още

Харесайте ни във Facebook

Вижте ни във Facebook