Ученически турнири на шахматен клуб ЦСКА

8 май 2012

Шампиони І клас        Лъчезар Колев и Елиф Мехмед

ІІ-ІІІ клас                   Теодор Каракашев и Елиф Мехмед

ІV-VІІ                         Стефан Иванов и Радостина Дулева

На 13 май се проведоха последните за учебната 2011/2012 година вътрешни турнири на ЦСКА, в които взеха участие 95 деца.

І клас. Лъчезар Колев и Елиф Мехмед дублираха титлите си от миналия турнир. При момчетата втори и трети съответно са Николай Цветанов и Мартин Георгиев с 5 точки от 6 партии. Лъчезар Колев постигна убедителна победа при все че бе един от най-малките участници в турнира. При момичетата за пореден път първа е Елиф Мехмед. Втора малко изненадващо се класира Михаела Канева, а трета остана Ралица Илиева, която показа стабилни игри в последно време.

ІІ-ІІІ клас. Теодор Каракашев спечели убедително турнира с 5.5 от 6. Той беше и единствения градиран състезател, и премина през 6-кръговата дистанция без особени затруднения. Втори е Анхер Мюстеджеб, който не игра убедително като премина през загубени позиции, срещу по-малките и неопитни от него Елиф Мехмед и Ралица Илиева. Трети остана Иво Йорданов. При момичетата първото място спечели Елиф Мехмед, която реши да премери силите си при по-големите и това се оказа печеливш ход за нея. Наистина рядко явление е първокласници да печелят при по-големите на турнирите на ЦСКА. Втора остана Ралица Илиева, която също се състезава при момичетата І клас и която също направи много силен турнир. В последния кръг се състоя и директна партия за първото място за определяне на победителката при момичетата между Ралица и Елиф, спечелена от последната и показала, че и двете могат да играят шах на високо ниво. Трета остана шампионката от април Ели Чиликова, която тръгна лошо в турнира и нямаше време да навакса своето изоставане. Елиф Мехмед получи и купа за титлата си на Държавното първенство по блиц за момичета до 8 години и така в рамките на деня успя да си тръгне от турнирите с рекордните три купи!!!

ІV-VІІ клас Първи при момчетата е Стефан Иванов, който за първи път спечели турнира. Второ-пето място разделиха по реда на коефициентите Атанас Коларски, Александър Чолчев, Георги Димитров и Васил Борисов. При момичетата първа е Радостина Дулева, спечелила в директния сблъсък срещу останалата втора Деница Ангелова, а трета остана Йоана Чуркина.

1klas

2-3klas

4-7klas

 


 Нашите състезатели

54727630_2247775331948547_3208034639591505920_n

момичета

Петя Караиванова, Калина Гледачева, Елеонора Валентинова,Ралица Маркова, Анджелика Ненова

Виж още

Харесайте ни във Facebook

Вижте ни във Facebook