Ученически турнири на ЦСКА ІІ-VІІ клас

29 октомври 2012

На 28 октомври 2012 година бе даден старт и на турнирите на шахматен клуб ЦСКА за ученици в групите ІІ-ІІІ и ІV-VІІ клас. В тези групи участваха определено по-опитни състезатели, участници от предишни издания на турнирите.

ІІ-ІІІ клас. Това бе най-многобройната група с 83 участници. Първото място с 100% резултат спечели Елиф Мехмед, която е многократна шампионка за І клас при момичетата за миналата учебна година, шампионка на България за момичета до 8 години и която загатна че се готви да доминира и през тази година. Втора при момичетата е Ралица Илиева, също с редица призови места от миналата година и с опит от участие в турнирни битки. Третото място остана за Михаела Канева, която успя да спечели първия си медал от Ученическите турнири. При момчетата шампион е Никола Милков, който успя да изпревари по допълнителни показатели Енчо Стоянов, който съответно остана на второ място. Шампионът е непознато име на турнирите и печели купата за първи път. Третото място остана за Калоян Младенов.

ІV-VІІ клас. Участниците тук бяха 24 като по-голямата част от тях имаха няколкогодишен опит от участия по турнири както в рамките на ЦСКА така и от държавния календар. При момчетата първото място спечели Александър Чолчев, който печели купата за пореден път. Втори и трети останаха Владимир Вендов и Никола Константинов. При момичетата първото място спечели една от най-опитните състезателки на турнира Наталия Грабчева, която е с голяма колекция от купи и челни места на турнирите на ЦСКА през последните няколко години. Втора е Ралица Маркова, а трета Ели Чиликова като и двете имат също не малко първи места от турнирите.

 

Крайно класиране ІІ-ІІІ клас

Крайно класиранеІV-VІІ класНашите състезатели

2012-03-31 13.33.39

Отбор мъже

гм Даворин Куляшевич,грм Петър Арнаудов, мс Алекси Йовчев, фм Георги Филев, ммРадослав Димитров.

Виж още

Харесайте ни във Facebook

Вижте ни във Facebook