Димитър Даскалов е шампион на България до 16 години

6 април 2013

На проведените от 29 март до 4 април в град Пловдив Държавни първенства юношата на ЦСКА Димитър Даскалов спечели убедително първото място в групата до 16 години с 5 победи и две ремита. Така Митко ще представлява България и ЦСКА на Световното първенство за юноши до 16 години в Обединените арабски емирства

 

Митко разкажи малко за себе си от кога тренираш шах?

Започнах когато бях първи клас т.е вече осем години

Това не е първия ти голям успех….?

Да така е през 2009 година спечелих също Държавното първенство на България до 12 години, имам още няколко трети места от републикански първенства. Добри представяния имам и по Опен турнири, където съм побеждавал доста опитни и силни играчи. С отбора на ЦСКА, който капитан бях тогава спечелихме Държавното отборно първенство при юношите през 2009 година в Боровец, а и преди това имаме няколко медала от отборни първенства. Представлявах България и на Световното първенство във Фермо / Италия/, където успях да постигна добър резултат.

Къде ще се проведе тази година Световното първенство ?

В Обединените арабски емирства през месец септември

На това първенство ти беше ЕЛО фаворит, имаше ли трудни моменти и коя ти беше най-трудната партия ?

Може би първата партия в която бях на прага на загубата, но успях да се спася и направих реми. След това успях да се разиграя.

Повечето състезатели ги познаваш отдавна. Успя ли някой да те изненада с нещо?

Най-важните ми партии бяха срещу Румен Николов и Дарио Дерешки. С тях съм играл много партии и се познаваме добре. Да те не винаги играха това което очаквах, но аз си зная вариантите и то по-добре от тях!

Как ще протече подготовката ти за Световното първенство?

Тепърва ще планирам нещата. Но главно ще разчитам на себе си! Смятам да играя на Балканиадата / ако бъда поканен/, международните турнири Кесаровски и Тетевен, участие с мъжкия отбор на ЦСКА в Държавното отборно първенство….

Спомена мъжкия отбор на ЦСКА, ти ще бъдеш най-младия състезател при мъжете и то дебютант. Чувстваш ли се готов за такова предизвикателство?

Да разбира се! Ще дам най-доброто от себе си! Както винаги!

Благодаря и Успех!

 Нашите състезатели

2012-03-31 13.33.39

Отбор мъже

гм Даворин Куляшевич,грм Петър Арнаудов, мс Алекси Йовчев, фм Георги Филев, ммРадослав Димитров.

Виж още

Харесайте ни във Facebook

Вижте ни във Facebook