Толерантният майор Тодоров

Толерантният майор Тодоров

Мнениеот Masha » Сря Мар 14, 2012 2:09 pm

МАЙОР ТОДОРОВ: "Още от самото начало на мача шахматистите на "Левски" поведоха в резултата и до края не изпуснаха водачеството. На полувремето преднината беше 58:42 за сините. Втората част не донесе обрат и "Левски" за първи път победи ЦСКА в този мач с краен резултат 112:88. Приятно впечатление направи порасналото майсторство на младите шахматисти от двата клуба, което е залог, че пред българския шахмат има позитивно бъдеще".
www.chess-bg.com
Masha
 
Мнения: 412
Регистриран на: Чет Дек 15, 2011 2:37 pm

Re: Толерантният майор Тодоров

Мнениеот Efreitor Petrov » Чет Апр 12, 2012 2:52 pm

КГ ТОДОРОВ написа във facebook:
"Днес завършиха първенствата по класически шах. Жалко е, но ЦСКА остана без злато. За разлика от Левски - с 1 титла."
Добре е преди да напише нещо човек да попрочете това-онова. Информационни източници днес има предостатъчно. За разлика от казаното написаното остава. Жалко, жалко...
Efreitor Petrov
 
Мнения: 2386
Регистриран на: Съб Дек 03, 2011 10:37 am

Re: Толерантният майор Тодоров

Мнениеот Masha » Сря Апр 25, 2012 2:21 pm

Шахматен клуб "Левски" се присъединява към призива на останалите клубове, излъчили свои представители за световното и европейското първенство, да бъде преразгледана таблицата за оценяване на дейността на клубовете и тези международни участия да носят съответните точки на клубовете, след като Българската федерация по шахмат не се ангажира с финансирането на състезателите.
www.chess-bg.com
Masha
 
Мнения: 412
Регистриран на: Чет Дек 15, 2011 2:37 pm

Re: Толерантният майор Тодоров

Мнениеот Efreitor Petrov » Вто Фев 05, 2013 7:53 pm

Уважаеми шахматни палавници !
 
По-бдителни граждани измежду Вас ни запознаха с предприемчивата и похвална инициатива на колегата Тодоров,
който иначе е силно успешен в Мега PR-изявите около БГ шахмат - рекорд на Гинес, мач на 100 дъски, мач Изток - Запад и наспори му боже още подобни...
Но, струва ни се, че шоуто в конкретния случай не е на ползу роду и рискува да оглави рубриката "Спуканки" !
 
До този момент, 23.15 часа  на 03.02.2013, г-н Румен Ангелов - Председател на Съдийската комисия към БФШ не е чувал за такава проява. Същата не е излизала на Дневен ред и в заседанията на СК, на която и аз съм член, пък нямам навика да отсъствам.
 
Да видим сега, къде са тук рекордите?
От една страна, начинанието е замислено да се проведе в рекордно кратки за такива курсове срокове - 8,5 часа. От друга, рекордно висока е и таксата - 60 лв.
Има и 3-ти рекорд - за един час в събота (4 теми за 4,5 часа !) участниците ще добавят към своите биографии и Сертификат за преподаване на шахмат в училище! Интересно, как ШК Левски се е сдобил с програмна, кадрова и институционална акредитация, които да го оторизират да провежда и сертифицира такива обучения, че да спестим и ний излишни усилия, като не се хабим повече и се присъединим към челния опит на Апостола на рекордите ! А може би тези сертификати ще са привилегия само за членове на ШК Левски ?
 
Така или иначе, подобна амбиция е в разрез с Правилника за прилагане за Закона за физическото възпитание и спорта - http://mpes.government.bg/Documents/Doc ... 112012.pdf
Чл. 34. Спортните занимания на учениците се провеждат под ръководството на учители и треньори, притежаващи необходимата квалификация. А необходимата квалификация е посочена в ДОИ - Държавни образователни изисквания. У нас само в НСА се издават документи за треньор, а за учител - и в още няколко ВУЗ-а.
 
За справка ще напомня, че курсът за ФИДЕ треньори и инструктори на Игор Глек, ( завеждащ специалност шахмат в Москва) от 6 до 9.06.2013 в Албена съдържа 15 часа, струва 300 лв, но и той  не може да претендира, че предлага повече правомощия за достъп до училища и детски градини от обучението в ВУЗ (Национална спортна академия).
 
А за коректност ще добавя, че г-ца Венета Петкова е отговорна само за представянето на своята част от съдийската проблематика в курса. Макар да не ми е известно г-ца Венета Петкова да е подавала официално искане до СК за провеждане на подобен курс, и съм убеден, че тя, като член на СК (пък и не само), не би провела курс, без да подаде такова, което вероятно означава обявяване на проявата само въз основа на предварителни разговори с нея.
 
С пожелание за успех на курсистите,
 
гл.ас. Радислав Атанасов
сектор Шахмат в НСА
Международен съдия на ФИДЕ
Старши треньор на ФИДЕ
Председател на Комисия за въвеждане на шахмата в училище към БФШ
и член на същата към ФИДЕ
 
Efreitor Petrov
 
Мнения: 2386
Регистриран на: Съб Дек 03, 2011 10:37 am

Re: Толерантният майор Тодоров

Мнениеот Efreitor Petrov » Сря Фев 06, 2013 11:24 am

----- Original Message -----

From: Nikolay Todorov

To: zaekyt@gmail.com ; zahari_stefanov@abv.bg ; zara_b1979@abv.bg ; zarii@mail.bg ; zhotevan@gmail.com ; zspasov01@gmail.com ; Ralitza Georgiewa ; Виктория Клещанова ; Дарена Сиркова ; Джулиан Георгиев ; Любомир Борисов ; Марин Карадимов ; Милко Паронов ; Моника Стефанова ; Николай Николов ; Петър Дренчев ; Петър Кирилов ; Румен Градишки ; Светлин Стоянов ; ivan_delchev1974@yahoo.com ; cska.chess@mail.bg ; ilianbg@abv.bg ; ritzarbg@abv.bg ; vasil.trickov@seznam.cz ; IvisTravel Agency Стойнов ; Димитър Илиев ; Кирил Бадев ; Орлин Николов ; Павел Каназирев ; Росен Лазаров ; Стефан Стойнов
Sent: Friday, February 01, 2013 9:31 AM
Subject: pokana

Здравейте, в приложения файл се съдържа поканата ни да участвате в курс и да придобиете правоспособност за СЪДИЯ ПО ШАХМАТ, като получите и сертификат за преминат методически курс по преподаване на шахмат в училище. 
На 13 март 2012 г. в Страсбург, Европейският парламент прие проекта на Европейския шахматен съюз "Шах в училище". Писмената декларация 50/2011 за въвеждането на програмата в училищата от Европейския съюз беше подписана от 392 членове на Европейския парламент. Това е ясна индикация за бъдещо разглеждане на преподаването на шахмата в училищата на страните от ЕС от страна на евродепутатите.

Николай Тодоров, CHESS CLUB LEVSKI SOFIA
Efreitor Petrov
 
Мнения: 2386
Регистриран на: Съб Дек 03, 2011 10:37 am

Re: Толерантният майор Тодоров

Мнениеот Efreitor Petrov » Съб Апр 06, 2013 5:07 pm

Четвърти мегамач "Левски" - ЦСКА - 14 април

Публикувано на 2013-03-18 20:49:02 от Николай Тодоров

Шахматните клубове „ЛЕВСКИ” и ЦСКА ви канят на четвъртия мега-мач между привърженици на двата клуба на 14 април (неделя) от 10 часа в зала „Универсиада”. Проявата се организира с финансовата подкрепа на Комисията за децата, младежта спорта и туризма при Столичния общински съвет. С участието си в мача привържениците на двата клуба изразяват своята воля за толерантност по спортните терени, за превръщане на спортните дербита в истински празници за участници и зрители.
В трите си досегашни издания през 2010, 2011 и 2012 г. в този мач взеха участие много публични личности от политиката: Кристиян Вигенин, Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Петър Курумбашев, Христо Ангеличин, Орлин Ваташки, Кирил Арсов, Стефан Иванов, Атанас Черешаров; TV-водищият Ники Кънчев, актьорите Влади Карамфилов - Въргала, Тончо Токмакчиев и Павел Чернев, докторът на футболните национали д-р Михаил Илиев, футболистите Георги Иванов – Гонзо и Христо Йовов, покорителят на Еверест Дойчин Василев, световната шампионка за жени гм Антоанета Стефанова, световният рекордьор на Гинес гм Кирил Георгиев, изп. директор на БФШ Николай Велчев, олимпийската вицешампионка мм Румяна Гочева, гросмайсторите Валентин Луков, Петър Генов, Мария Велчева, Адрияна Николова, Калин Каракехайов, европейските шампионки за девойки Нургюл Салимова и Габриела Антова, световната вицешампионка до 10 г. Виктория Радева, много бизнесмени и повече от 200 състезатели, фенове на шахмата и на „ЛЕВСКИ” и ЦСКА.
И тази година ще се играят 2 партии с разменени цветове на фигурите. В паузата между полувремената ще се тегли традиционната томбола с над 50 награди, сред които предметни награди, шахматни комплекти, електронни часовници, книги, сувенири и други интересни награди. Ще запазим традицията от предишните издания за всички участници да има приятни изненади!
Запазете своето място навреме! Регистрирайте се и получете вашия състезателен номер. Записването става с писмо в свободен текст до shahklub@mail.bg в което трябва да посочите трите си имена, възрастта си и от кой клуб (ЛЕВСКИ или ЦСКА) искате да се състезавате. В отговор до 1-2 дни ще получите номера на масата, на която ще се състезавате
Няма никакви ограничения за участниците, а входът за публика е свободен. Побързайте да запазите своето място! Броят на участниците е ограничен до 200!

www.chess-bg.com
Efreitor Petrov
 
Мнения: 2386
Регистриран на: Съб Дек 03, 2011 10:37 am

Re: Толерантният майор Тодоров

Мнениеот Masha » Сря Апр 10, 2013 3:44 pm

Заслужилият шахматен деятел на "Левски" и ЦСКА НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ ТОДОРОВ ще представи своите тезиси за развитието на този спорт в двата клуба, в София и в България. Това ще стане на пресконференция в Пресклуб "България" на националния стадион "Васил Левски" на 11.04.2013 г. (четвъртък) от 11.00 часа.
Акценти:
1. Толерантността в шахмата.
2. Прецизност в шахматното съдийство. Водене на протоколи и използване на информационно табло.
3. Финансиране на шахматните клубове.
4. Кадрова политика в детско-юношеските школи по шахмат.
5. Сътрудничество между Българската федерация по шахмат и двата водещи столични клуба.
6. Правни аспекти в конфликтни ситуации между ръководни шахматни кадри.
Masha
 
Мнения: 412
Регистриран на: Чет Дек 15, 2011 2:37 pm

Re: Толерантният майор Тодоров

Мнениеот Efreitor Petrov » Съб Апр 26, 2014 3:40 pm

Пети шахматен мегамач „Левски“ – ЦСКА – 11 май 2014 г.

Публикувано на 2014-04-12 19:52:09 от Николай Тодоров

Шахматните клубове „ЛЕВСКИ” и ЦСКА ви канят на петия мега-мач между привърженици на двата клуба на 11 май (неделя) от 10 часа в зала „Универсиада”. Проявата се организира под патронажа на министъра на външните работи Кристиан Вигенин и с финансовата подкрепа на Комисията за децата, младежта спорта и туризма при Столичния общински съвет. С участието си в мача привържениците на двата клуба изразяват своята воля за толерантност по спортните терени, за превръщане на спортните дербита в истински празници за участници и зрители.

В четирите си досегашни издания 2010–2013 г. в този мач взеха участие много публични личности от политиката: Кристиан Вигенин, Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Петър Курумбашев, Стоян Хранов, Кирил Арсов, Стефан Иванов, Петър Ангелов, Борислав Великов, Ясен Тодоров, Христо Ангеличин, Павел Чернев; TV-водещите Ники Кънчев и Марио Гаврилов, актьорите Влади Карамфилов–Въргала и Тончо Токмакчиев, докторът на футболните национали д-р Михаил Илиев, футболистите Георги Иванов–Гонзо и Христо Йовов, покорителят на „Еверест“ Дойчин Василев, световната шампионка за жени гм Антоанета Стефанова, световният рекордьор на „Гинес“ гм Кирил Георгиев, изп. директор на БФШ Николай Велчев, олимпийската вицешампионка мм Румяна Гочева, гросмайсторите Мария Велчева, Валентин Луков, Петър Генов, Адрияна Николова, Калин Каракехайов, европейските шампионки за девойки Нургюл Салимова и Габриела Антова, световната вицешампионка Виктория Радева, много бизнесмени и повече от 500 състезатели, фенове на шахмата и на „ЛЕВСКИ” и ЦСКА.

И тази година ще се играят 2 партии с разменени цветове на фигурите. В паузата между полувремената ще се тегли традиционната томбола с над 50 награди, сред които предметни награди, шахматни комплекти, електронни часовници, книги, сувенири и други интересни награди. Ще запазим традицията от предишните издания за всички участници да има приятни изненади!

Запазете своето място навреме! Регистрирайте се и получете вашия състезателен номер. Записването става с писмо в свободен текст до shahklub@abv.bg в което трябва да посочите трите си имена, възрастта си и от кой клуб (ЛЕВСКИ или ЦСКА) искате да се състезавате. В отговор до 1-2 дни ще получите номера на масата, на която ще играете.

Няма никакви ограничения за участниците, а входът за публика е свободен. Побързайте да запазите своето място! Броят на участниците е ограничен до 200!

http://chess-bg.com/content/getPage/turnirs/13
Efreitor Petrov
 
Мнения: 2386
Регистриран на: Съб Дек 03, 2011 10:37 am

Re: Толерантният майор Тодоров

Мнениеот Efreitor Petrov » Чет Май 08, 2014 3:13 pm

Шефът на българския шах на съд за 5000 лева

Двама активисти изгонени, защото поискали отчет за книгоиздаването на федерацията

Президентът на Българската федерация по шахмат (БФШ) Стефан Сергиев е ответник по съдебно дело, заведено от един от реферите и бивш състезател Николай Тодоров. Искът е за отмяна на решенията на управителния съвет на БФШ от 20 януари и финансова компенсация за нанесени неимуществени вреди за 5000 лв.

http://www.segabg.com/article.php?issue ... id=0005401
Efreitor Petrov
 
Мнения: 2386
Регистриран на: Съб Дек 03, 2011 10:37 am

Re: Толерантният майор Тодоров

Мнениеот Efreitor Petrov » Съб Май 10, 2014 1:50 pm

Левски и ЦСКА отново се захапват на шахмат
Gol.bg ‎
Петият шахматен мач на 100 маси между фенове на Левски и ЦСКА ще се проведе утре, 11 май, от 10 часа в зала "Универсиада".
http://www.gol.bg/drugi/2014-05-10/levs ... na-shahmat


Дерби Левски - ЦСКА на шахмат утре в зала ... - Sportal.bg
www.sportal.bg/news.php?news=486697
Петият шахматен мач на 100 маси между фенове на Левски и ЦСКА ще се проведе утре, 11 май, от 10 часа в зала "Универсиада".
http://www.sportal.bg/news.php?news=486697Дерби Левски - ЦСКА на шахмат утре в зала ... - Radar.bg
radar.bg/bg/2014-05-10/.../12208436_Вечното_дерби_и_на_шах.html
Петият шахматен мач на 100 маси между фенове на Левски и ЦСКА ще се проведе утре, 11 май, от 10 часа в зала "Универсиада".
http://www.sportal.bg/news.php?news=486697Дерби Левски - ЦСКА на шахмат утре в зала ... - Новини
news.info7.me/.../дерби-левски-цска-на-шахмат-утре-в-зала-универси...
Петият шахматен мач на 100 маси между фенове на Левски и ЦСКА ще се проведе утре, 11 май, от 10 часа в зала "Универсиада".Предстои родното дерби по шахмат
Факти
Петият шахматен мач на 100 маси между фенове на Левски и ЦСКА ще се проведе утре, 11 май, от 10 часа в зала "Универсиада". Събитието е под патронажа и с личното участие на министъра на външните работи Кристиан Вигенин, съфинсирано от Програмата за изпълнение на общинската стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община.
http://fakti.bg/sport/95063-predstoi-ro ... po-shahmatwww.chess-bg.com Шахматен клуб „Левски“
www.cskaclub.com Шахматен клуб ЦСКА
www.chessbg.com Българска федерация по шахмат
www.monitor.bg
www.ruchess.ru Российская Шахматная Федерация
www.ukr.org.ua Федерацiя Шахiв Украiни
Efreitor Petrov
 
Мнения: 2386
Регистриран на: Съб Дек 03, 2011 10:37 am


Назад към Шахматисти

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron