Общо събрание на Шахматен клуб ЦСКА

Общо събрание на Шахматен клуб ЦСКА

Мнениеот Masha » Сря Фев 22, 2012 2:18 pm

Как можем да се запознаем предварително с отчета за дейността на Шахматен клуб ЦСКА през 2011 г. и Програмата за дейността на клуба през 2012 г.? Ще бъдат ли публикувани в страницата на ЦСКА?
Masha
 
Мнения: 570
Регистриран на: Чет Дек 15, 2011 2:37 pm

Re: Общо събрание на Шахматен клуб ЦСКА

Мнениеот vasil » Съб Фев 25, 2012 10:04 am

ЦСКА е обществена организация с идеална цел така че е нормално всички документи да бъдат публикувани на сайта на клуба. При нас всичко е публично и открито. По този начин ще се улесни и работата на самото събрание като членовете са запознати с докладите, които ще се представят и няма да се наложи изчитането им, а след кратко резюме направо може да се пристъпи към обсъждането им.
vasil
 
Мнения: 23
Регистриран на: Нед Дек 04, 2011 6:18 pm

Re: Общо събрание на Шахматен клуб ЦСКА

Мнениеот Masha » Сря Мар 07, 2012 2:16 pm

На коя дата в страницата www.cskaclub.com ще бъдат публикувани отчетният доклад и Програмата за развитието на шахмата в ЦСКА? Събранието наближава и дните за размисъл остават все по-малко. Нека се поучим от работата на Българската федерация по шахмат. Там всичко е прозрачно и се работи делово. Впрочем, кои са почетните гости на това събрание?
Masha
 
Мнения: 570
Регистриран на: Чет Дек 15, 2011 2:37 pm

Re: Общо събрание на Шахматен клуб ЦСКА

Мнениеот Efreitor Petrov » Съб Мар 10, 2012 4:25 pm

Колко от участниците в мача между ЦСКА и "Левски" ще присъстват на Общото събрание на Шахматен клуб ЦСКА?
Efreitor Petrov
 
Мнения: 2386
Регистриран на: Съб Дек 03, 2011 10:37 am

Re: Общо събрание на Шахматен клуб ЦСКА

Мнениеот Masha » Сря Мар 14, 2012 3:20 pm

Устав на Шахматен клуб ЦСКА

УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ, ПРЕДСЕДАТЕЛ И ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ

Чл. 27. /1/ /изм. ОС 12.06.2003/ Управителния съвет се състои от единадесет лица – членове на клуба. Юридически лица, които са членове на клуба, могат да посочват за членове на управителния съвет и лица, които не са членове на сдружението. Членовете на управителния съвет се избират за срок от две години.

В страницата на ЦСКА са посочени петима членове на Управителния съвет - Васил Илиев, Илиян Попов, Тодор Дончев, Горан Кръстев и Тодор Колев. На какво се дължи разликата от 6 бройки (11-5=6).
Masha
 
Мнения: 570
Регистриран на: Чет Дек 15, 2011 2:37 pm

Re: Общо събрание на Шахматен клуб ЦСКА

Мнениеот Doctor Galevski » Сря Мар 14, 2012 4:13 pm

Общото събрание на ЦСКА е насрочено за 11 часа, а финалът за 12. Възможно ли е за един час да се вземат исторически решения?
Doctor Galevski
 
Мнения: 85
Регистриран на: Чет Дек 22, 2011 6:32 pm

Re: Общо събрание на Шахматен клуб ЦСКА

Мнениеот vasil » Пет Мар 16, 2012 8:11 am

Общият брой на членовете на УС след последните промени от 2011 година е 7. Петима бяха избрани на Общото събрание миналата година, а останалите двама може да ги избира председателя след одобрението на УС. На страницата е качен стария вариант на устава от 2007. След това през 2009 г . Устава се измени и членовете се редуцираха до 9, а през 2011 г станаха 7. Благодаря за забележката скоро ще бъде качен актуалния вариант на Устава.
vasil
 
Мнения: 23
Регистриран на: Нед Дек 04, 2011 6:18 pm

Re: Общо събрание на Шахматен клуб ЦСКА

Мнениеот vasil » Пет Мар 16, 2012 8:12 am

ОТЧЕТЕН ДОКЛАД
на Управителния съвет на ШК “ЦСКА”
за дейността на клуба през 2011 година.

Уважаеми дами и господа, членове на ШК “ЦСКА”, родители, гости!
Отчетният доклад, който УС на клуба представя пред Вас, има за цел да покаже и анализира извършената в клуба работа и постигнатите резултати през изминалата 2011 година. Задача на настоящото ОС е да оцени извършеното и вземе решения за по-нататъшното развитие на нашата дейност.
На предишното наше ОС, както повелява устава на клуба, ние приехме Програма за дейността и бюджет на клуба за 2011 година Естествено е в днешния отчет и в предстоящата дискусия да се съсредоточим върху тяхното изпълнение. До каква степен бяха реализирани възприетите цели? Какви са конкретните резултатите от тяхното изпълнение? Какви изводи можем да направим?
Основните цели на клуба за 2011 г. бяха: оставане в А група от отбора мъже на ДОП-11 „А” група, класиране на отбора жени на 3 или 4 място в “А” група на ДОП-11, участие на двама състезатели на клуба в полуфинала за ДИП-мъже и класиране поне на един за финала, участие на две жени на Полуфинала за жени и класиране поне на една от тях на Финала, участие на две-три състезателки в ОШБ за жени, разширяване участието на деца и юноши до 8, 10, 12 , 14, 16 и 18 години в ДИП и ДОП и в турнирите за Купите на България, провеждане на високо равнище на “Финал – ЦСКА-11”, организиране на верига открити турнири на ШК “ЦСКА”, утвърждаване като традиционен детско-юношеския Коледен турнир за купите на ШК „ЦСКА”, масово участие и завоюване на челни места в столичните шахматни индивидуални и отборни първенства, укрепване на шахматните школи в училищата и организиране на нови школи, организиране на ІІ-ри Открит шампионат на София „Мемориал Никола Бахаров”, подобряване плановата, организационната и финансовата работа.
Извършеното и постигнатите резултати в изпълнение на планираните конкретни мероприятия дават основание да се направи изводът, че приетите с Програмата на клуба за 2011 година цели са изцяло постигнати.
Конкретните резултати от дейността на клуба са следните:

1. Учебно-тренировъчна дейност
През 2011 г. ШК „ЦСКА” разшири дейността си с учениците в училищата. По договори с училищните власти бяха организирани нови школи по шахмат в училища в софийските райони „ Обеля”, „Витоша”, “Слатина”, „Връбница” и др. Така от 28 с над 260 ученика тяхният брой в края на 2011 г. достигна 35 с около 320 участника. Работеха и междуучилищна школа, създадена от клуба на ул.” А.П.Чехов” 16А с ръководител мс Росен Лазаров, а фм Георги Филев водеше индивидуалните занимания с напредналите ученици и състезатели от клуба. Провеждаха се лекции, анализи на партии, решаване на задачи, ежемесечни турнири. Не успя да заработи школата за напреднали под ръководството на фм Георги Филев при все че нямаше някакви технически трудности- бе осигурено и базата и лектора и нейното финансиране.
Увеличи се броят на треньорите, които работят в училищата. Клубът оказа съдействие на няколко училища във формирането, тренирането и участието на тяхни отбори в ученическите игри в град София. През 2011г. Продължи обучението на треньори от ЦСКА в Националната спортна академия „ Васил Левски”, като този курс приключи успешно на 10 март 2012 година и в момента ЦСКА разполага с 11 лицензирани треньори- най-много от всички шахматни клубове в страната.
През септември 2011 година бе спечелен и реализиран Проект към Комисията за младежта и спорта към Столичния Общински съвет „ІІ Открит шампионат на София мемориал „ Никола Бахаров”. По този начин се възстанови традицията София да има собствено първенство след 2006 година.
2. Спортно-състезателна дейност
ШК „ЦСКА” участва активно в състезанията от спортния календар на БФШ. Беше реализиран и нашият вътрешен клубен спортен календар.
В ДИП, ДОП, турнирите за купите на България и първенствата на град София по шахмат за мъже, жени и различните възрастови групи взеха участие 40 състезатели /през 2010 г. 42 д./. Четирима състезатели – междуналодният майстор Сашо Николов, майстора на спартна Илия Цветков фиде майстор Георги Филев, където заеха съответно 4-то, 31-во и 41-во място като Сашо Николов успя да се класира за Финала. На Финала мм Сашо Николов завърши на 12-то място, като играта определено не му вървеше. 14-ти в крайното класиране е мм Димитър Лалев, който не играе много напоследък, но направи силен резултат на Държавното отборно първенство за отбора на ЦСКА. На Полуфинала на Държавното индивидуално първенство за жени участваха международния майстор Стефка Савова и младите състезателки на клуба Цвета Галунова и Силвена Митева. Те заеха съответно 8-мо и 10-то и 18-мо място. За съжаление нито една от тях не можа да намери място на Финала въпреки добрите си изходни позиции. Цвета Галунова участва и на Открития шампионат на България за жени, където зае 5-то място с 6т побеждавайки международната майсторка Анжела Драгомиреску от Румъния. С това си представяне Цвета даде заявка за попадане в женския елит на България! З
Много от нашите състезатели участваха и на Държавното индивидуално първенство по ускорен шах и блиц. На първенството по ускорен шах мм Петър Орев зае 13-то място, две места след него е мм Сашо Николов, а мс Станислав Андреев и Владимир Петров останаха 17-ти и 18-ти.На блица фм Георги Филев е 7-ми, мм Петър Орев е 15-ти, а председателят на клуба Васил Илиев се класира на 20-то място. На първенството участваше и най-възрастният състезател на клуба Маруке Берберян, който играе шах на 90-годишна възраст.
На студентското първенство участвахме със Сава, Калчев, Владимир Тошев, Красимир Кръстев, Станислав Андреев и Иван Дикльовси. Повече се очакваше от мс Станислав Андреев, който спечели през лятото силния опен Тетевен. Останалите състезатели играха според възможностите си.
Момчета и момичета – състезатели на клуба заеха общо 7 първи места в различните индивидуални състезания от ДСК на БФШ, а общо до трето бяха заети 18 места. По тези показатели нашият клуб се нареди сред първите водещи клубове в страната. Ето ги нашите победители: Цвета Галунова- второ място на Държавното индивидуално първенство по класически шах за девойки до 16 години, първо място на държавните първенства по ускорен шах и блиц за девойки до 16 години, четвърто място на ДИП-20 години за девойки по класически шах, трето място на Държавното първенство по ускорен шах при девойките до 20 години, 1-3 място/трета по коефициент/ на Държавното първенство по блиц за девойки до 20 години; пето място на Открития шампионат за жени „ Тракийска принцеса”, участник на Европейското първенство за девойки до 16 години в кк Албена; Владимир Петров – второ място на турнира за купата на България „ Полипост” момчета до 12 години, 1-во място на „Купата на слона” момчета 12 години Мартин Петров – шесто място на турнира за купата на България „ Полипост” момчета 12 години, 5-то място на „ Купата на слона”, Стефан Райков – заел второ место в ДИП до 10 години, държавен шампион на блиц за момчета до 10 години, турнира за купата на България „Търновска царица”-1-во място, обявен за Европейски училищен шампион за деца до 10г. на Европейското първенство за училищни шампиони, участвал на Европейското първенство по класически шах в кк Албена в групата момчета до 10 години; Матей Петков – трето място на държавното първенство за момчета до 10 години, шампион на София по ускорен шах; трето място на градското индивидуално първенство по класически шах; трето място на „ Купата на слона” момчета 10 години, участник на Европейското първенство за момчета до 10 години в кк Албена; Иван Николов – трето място на държавното първенство по класически шах, втора на ускорен шах , четвърто място на „Купата на слона” момчета до 10 години
Сред състезателите, които имат редица челни класирания трябва да споменем активните състезатели на клуба Димитър Даскалов, Денис Иванов, Кристиян и Антон Славейкови, Цанко Цолов, Мартон Бедеч и други.
17 състезатели на клуба участваха в престижните турнири за деца “Морско конче”, “Търновска царица” като двама заеха 1-во място, а до 6-то бяха заети общо 10 места .
Можем да изразим задоволство и от участието през 2011 г. на момчетата на клуба в отборните първенства на страната и град София.. В ДОП до 12 г. нашият отбор-момчета /в състав. Владимир Петров, Мартин Петров, Стефан Райков, Матей Петков и Иван Николов се класира убедително първи като за цялото първенство нашите състезатели загубиха само една партия. Това е голям успех за клуба, който успя да повтори представянето на „златния „ отбор от 2009 година като дори успя да подобри неговото убедително постижение. В ГОП на София отборът момчета до 12 години зае убедително първото място. В това първенство отборът игра без първите си две дъски от отборното първенство и въпреки това успя да спечели първото място. Това е знаково за развитието на детско-юношеския шах в ЦСКА и показва, че клубът разполага с кадри в дълбочина.
Макар да оценяваме положително и с напредък участието на клуба в отборни състезания, не може и да не посочим, че в това направление трябва да направим повече. Тук имаме немалко проблеми. Нямахме отбор момчета до 16 години, както и отбор момичета до 12 години в ДОП. Явно е, че в нашите школи в училищата трябва по-активно да работим за откриването на шахматни таланти, които да израстват като състезатели за клубните отбори.
През 2011 год. ЦСКА участва за втори пореден път и в мега-мач на 100 дъски срещу привърженици на Левски. В проявата се включиха състезатели на клуба от всички поколения, като клубът бе подсилен и от редица свои бивщи състезатели. Крайният резултат бе 105-95 в полза на ЦСКА като такива прояви способстват много за организационното сплотяване на клуба.
За пета поредна година участвахме и във Фестивала на българското образование провел се от 9 до 11 май в НДК. Там участвахме в редица демонстративни прояви, които предизвикаха подчертан интерес към нашия клуб. Състояха се редица шахматни битки, като беше организиран и турнир спечелен от Анхер Мюстеджеб. Тези прояви показват отношението на ЦСКА към училищния шах и по-тясното обвързване с училищните органи за по ползотворна работа.
Състезателната 2011 година на децата и юношите приключихме с Коледния финален турнир за купите на клуба. Участваха 182 деца! Това е абсолютен рекорд от действието на детско-юношеската школа към клуба. За сравнение предишния “рекорд” бе 2011г с 152 участника!.Имаше победители и по възрастови групи. За шампион на клуба за 2011 год. бе определен Стефан Райков. За първи път на сайта на клуба бе пусната Анкета за определяне на шампиона с цел демократизиране на институцията и повишаване на нейната прозрачност. Това за съжаление не се получи и въпреки че Стефан Райков събра близо 52% от гласовете спорове и коментари отново не липсваха. Очевидно ръководството на клуба ще трябва отново да помисли за начина за определяне на шампион на клуба в сферата на детско-юношеския шах!
За да завършим с отчета, оценките и изводите за резултатите на децата и юношите на клуба през годината иска ни се да посочим примера на най-добре представилите се наши млади надежди. Какво показва тяхната шахматна работа през годината?
На ДОП-мъже 2011година отборът на шахматен клуб ЦСКА се класира на 7-мо място и за съжаление изпадна в „Б” група. Защо се стигна до това? Лесно е да се оправдаваме с финансови причини, които безспорно имат значение. През последните години в представителния отбор на ЦСКА играеха главно привлечени отвън скъпоплатени играчи. За много от нашите състезатели просто нямаше място в отбора и те бяха принудени да играят за други отбори. Новото ръководство на клуба коренно промени политиката в това направление. Започна да се залага на кадри, които са лоялни на клуба и за които името ЦСКА значи нещо. Да наистина чисто шахматно нещата не се получиха, но ние сме убедени, че такъв един подход е единствено правилния и че това рано или късно ще даде резултат. На първа дъска игра мм Сашо Николов, който имаше нелеката задача да се бори срещу елита на България. За съжаление Сашо не можа да се възползва максимално от предоставените му шансове. Сашо Николов е продукт на школата на ЦСКА, като негов треньор в юношеските му години е бил мм Петър Орев. Изключително лоялен и коректен човек. На втора дъска игра Димитър Лалев. Той също е бил състезател на ЦСКА и червената идея не му е чужда. Направи някои много силни партии в това число победите над грм Владислав Неведничи и грм Евгени Янев. На трета дъска игра мс Алекси Йовчев, който от дълги години играе за ЦСКА. Той очевидно не беше във форма и изпусна някои добри позиции. На четвърта дъска бе фм Георги Филев, също дългогодишен състезател на отбора. Георги игра много добре с белите фигури, но за съжаление с черните бе неузнаваем. Това е синдром за него и се надяваме да успее да се избави от него колкото се може по-бързо. На пета дъска игра мс Илия Цветков. Той първоначално бе капитан и човек с най-голям стаж в отбора. Постигна добър резултат. За съжаление влезна в няколко конфликтни ситуации с останалите състезатели, „забрави” да подаде тимов лист в един от кръговете, а в последния кръг даже отказа да играе! За тези си свои постъпки той бе изваден от отбора и изобщо от редиците на ЦСКА. На шеста дъска игра мс Младен Гочев. Той също преди е играл за ЦСКА, показа стабилни резултати на дъската си. Резерви бяха Илиян Попов и Горан Кръстев. И двамана са млади състезатели и бъдещето е пред тях. Реалностите обаче бяха други и ясно се видя че тяхното място не е в А група УС на клуба, като има предвид важността на постиженията на представителните отбори – мъже и жени - за авторитета на всеки спортен клуб, смята отново да положи усилия за по-високо класиране на нашите отбори на държавните първенства през тази година.
На ДОП за жени „А” група този път отборът ни в състав:гросмайстор Елена Заяц / Беларус/, Румяна Гочева, мм Стефка Савова, мс Цвета Галунова и Силвена Митева. Отборът игра много стабилно и заслужено завоюва бронзовите медали. От 28 партии бяха загубени само три, а Цвета Галунова, която беше дебютант в А група завърши без загуба! По една загуба имат Елена Заяц, Румяна Гочева и Стефка Савова. Отборът изглеждаше стабилно и внушително. Грм Елена Заяц, не беше в най-добрата си форма / а беше №1 по рейтинг/ и това попречи на отбора да се бори за по-челно класиране. В отбора бяха включени и девойките Цвета Галунова и Силвена Митева, което показва тенденцията за подмладяване на отбора и можем да се надяваме в бъдеще да постигне още по-добри резултати.
Не можем да бъдем доволни обаче от участието на нашите състезатели мъже и жени в първенствата на столица София. Те явно се подценяват. С труд, в последния момент съставеният ни отбор все пак взе участие в тези първенства. В тях обаче като изключим фм Георги Филев и мс Алекси Йовчев не взеха участие други състезатели от нашите представителни отбори. Въпреки това мъжкият ни отбор успя да се класира на трето място, но въпросът за участието на водещите състезатели на клуба остава открит. Георги Филев спечели титлата градски шампион по блиц, а мс Алекси Йовчев остана втори. Очевидно е необходимо УС да анализира досегашните ни участия в софийските първенства и да вземе решения за промяна, за преодоляване на подценяването им.
С голямите усилия на международния майстор Петър Орев клубът ни устоя на позициите си във ветеранските първенства.Също така своя дял за успехите на ШК ЦСКА дадоха и Савко Николов, Петко Петков, Стефан Чолаков . Отборите на ШК ЦСКА за ветерани мъже и жени взеха участие на Държавното първенство за ветерани в гр. Червен бряг. Мъжете бяха двукратни шампиони на България. На това първенство нещата не тръгнаха добре още в самото начало, тъй като един от основните състезатели в отбора не пристигна и това доведе до включване на резервата, което доста отслаби отбора. Въпреки това ЦСКА до последно се бори за първото място. В крайна сметка накрая малко нелепо се стигна до трето място в крайното класиране, тъй като през цялото време мъжете бяха втори, но така или иначе мъжете затвърдиха присъствието си в челото на ветеранския шах. За първи път ЦСКА участва и с отбор жени. На първа дъска при жените игра мм Весмина Шикова, държавна шампионка за жени, възпитаник на мм Петър Орев. Липсата на практика си оказа думата и жените се задоволиха с второто място, въпреки че по класа можеха и да са първи.Да поздравим ветераните за тяхната всеотдайност и постигнатите успехи за ЦСКА!
През годината се обогати и осъществи на добро равнище вътрешният спортен календар на клуба. Системата на вътрешното първенство на клуба включваше Финал за определяне шампиона на клуба. Той бе спечелен от мс Стоян Иванов, който традиционно играе силно на Финалите и спечели за втори път титлата. След него в класирането се наредиха Владимир Петров, Горан Кръстев, Илиян Попов и Алекси Йовчев. Прави впечатление, че отново не участваха някои от водещите състезатели, тенденция, която трябва да се прекъсне за в бъдеще, защото Финалът на клуба показва чувство на принадлежност и лоялност към ЦСКА и за членовете на клуба трябва да е чест участието в него..

Успешно бе изпълнена задачата за организиране на верига открити турнири за всички любители на шахмата в столицата. Целта ни беше да създадем условия за тренинг и изява на нашите състезатели от всички възрастови групи, а също така да допринесем за обогатяване на шахматния живот в столицата, който едва ли може да се смята за достатъчен при мащабите на столичния град в страната. Бяха проведени 6 турнира. Условията за игра бяха едни от най-добрите в София а и в страната – осветени и отоплени помещения, удобно място за игра / клубът се намира в близост до метростанция и до голям пътен възел какъвто е Плиска/. Трябва да отбележим и някои слаби страни на веригата: слабо участие на водещите шахматисти на клуба, недостатъчно общо участие в турнирите – в тях играха от 15 до 32-ма шахматисти, което не даваше възможност за набиране на достатъчен награден фонд, известни съдийски пропуски. Веригата ще продължи и през 2012 година. Трябва обаче да положиме повече усилия за нейното популяризиране и по-добра организация.
Порастналият авторитет на нашия клуб намери израз в доверието, което ни оказа БФШ като ни възложи организацията и домакинството на традиционния, завоювал вече траен интерес турнир в памет на Никола Бахаров, който е, както е известно, и софийско градско първенство. Турнирът бе и ІІ-ро Открито първенство на София по шахмат. Такива първенства се провеждат във всички европейски столици и София имаше нужда от такъв турнир! Участваха 55 състезатели в това число и водещите състезатели на клуба мм Сашо Николов, Георги Филев, мс Младен Гочев, мм Румяна Гочева. В предишните първенства на София много от играчите в представителните отбори не участваха и се радваме, че тази тенденция бе прекъсната. При мъжете титлата шампион на София бе спечелена от мм Сашо Николов! Сашо игра много убедително през цялото време, и не остави съмнение в първото си място, особено след победата си над ело лидера грм Владимир Петков. Трети се класира фм Георги Филев. Не по-малко убедителна бе мм Румяна Гочева при спечелването на титлата шампион на София при жените. Втора остана младата състезателка на клуба Силвена Митева.
Както и миналата година ще завършим нашия анализ като използваме точковата система, прилагана от БФШ за оценка на дейността на клубовете в страната.
Общият брой точки, постигнати от нашия клуб през 2011 година бе 2863! През 2010 година той е 3192 т.е. налице е известно намаление, но това е несъществена разлика, която се дължи на известното отстъпление на представянето на отбора мъже. Този резултат показва, че клубът запазва своите стабилно добри резултати и е втори в България по този показател, изпреварваш далече останалите софийски клубове! И това не може да не ни радва и да не ни обнадеждава, че ШК „ЦСКА” ще отива все по-нагоре в своята работа, в своето развитие.
В заключение на раздела за спортно състезателната дейност в клуба нека поздравим още веднъж нашите шампиони по различните шахматни дисциплини:
- първенците на България Цвета Галунова, Стефан Райков
- първенците на столицата Матей Петков, Иван Николов, Ралица Маркова, Силвена Митева и отборите шампионите на София при момчетата до 12 години, отбора за мъже и да им пожелаем здраве, творчески труд и по-нататъшни успехи – нови завоевания на шахматното поприще!
Накрая УС на клуба счита, че няма да сме справедливи, ако не отдадем дължимото признание и не изкажем нашата голяма благодарност на родителския екип на ШК ЦСКА. Без всеотдайността на немалко родители, намерила израз в пътувания, финансови разходи, психически преживявания, коментарии, идеи и предложения, не биха били възможни положителните резултати, които сега отчитаме. Създаден бе Родителски съвет към клуба с председател Дарина Данаилова-майката на Матей Петков, който даде интересни идеи по редица въпроси. Да ви пожелаем здраве, бодрост и нова съпричастност към делата на клуба, драги родители.

3. Популяризаторска и организационна дейност
Настъпи голямо подобрение на воденето, поддържането и обогатяването на страницата на клуба в Интернет. Заслугата за това е на г-н Стоян Францов-баща на младата ни шахматистка Любомира Францова, на когото изказваме нашата благодарност. През есента на 2011 година бе направен нов сайт на клуба, който отговаря на нарастналите потребности на клуба и сега можем смело да кажем, че имаме най-добрия шахматен сайт в България! Вече могат да се разглеждат партии на нашите състезатели онлайн, да се решават шахматни задачи. Пуснат бе и Форум на клуба като продължение на публичността и изказване на свободното мнение на членовете на клуба. Проведоха са дискусии с помощта на които бяха предприети мерки за развитието на клуба в редица насоки. Наистина едва ли има друг клуб в България, който да дава такава информация за финансирането си и работата на ръководните си органи!Сега можем да кажем, че в интернет може да се получи пълна информация за делата на ШК ЦСКА, да се видят неговите изяви и постиженията на неговите състезатели. Сега е ред да се направи нещо като редакционна колегия, която да следи за пусканата информация в сайта на клуба. Интересна идея върху която предстои да се работи е въвеждането на сървър за игра чрез сайта на ШК ЦСКА. По този начин ще могат ежедневно да играят многобройните симпатизанти и участници в школите на клуба помежду си
Подобрена бе финансово-счетоводната дейност. Сега тя е поставена върху основата на всички професионални изискания на счетоводната отчетност, за което искаме да изкажем благодарността си на счетоводна агенция „ Асо Тренд”. Счетоводството бе болен въпрос, който не успя да реши никое от предишните ръководства на клуба.През 2011 година клубът бе проверен от Националната агенция за приходите в началото на годината в резултат на което беше съставен и Наказателен акт за сумата от 500 лв. Този акт макар и още не влезнал в сила, тъй като беше обжалван в Софийски районен съд показа, че има какво да се желае в областта на счетоводството. Нова проверка беше направена от Икономическа полиция в края на годината, но тя вече не доведе до санкции за клуба! Беше отстранена счетоводителката Спаска Ангелова, която не можа да се справи със счетоводството на клуба при неговото разширяване. Явна бе нуждата от професионално счетоводно обслужване. Сега треньорите работят вече на трудови договори или такива на хонорар и можем да кажем, че по този начин се превърнахме един от малкото клубове в България /ако не и единствения/, който си плаща данъците към държавата за своята дейност!
Управителният съвет на клуба провеждаше редовно заседания, обсъждаше и взимаше решения по най-важните задачи и проблеми на клубната работа.
Постигна се значителен напредък и със статута на треньорите. Отношенията между клуб и треньори се поставиха на договорна основа. По решение на УС на клуба се създаде Треньорски съвет, който регулярно, ежемесечно провежда заседания. Предстои подробно да се регламентира Правилник за дейността му и да се очертаят ясно неговите функции. Треньорския съвет дава предложения, препоръки до УС за подобряване работата в школите на клуба. Важна задача на Треньорския съвет е и даване на мнение при определяне на състезателите, които ще играят в представителните отбори на клуба, както и състезателите, които ще бъдат командировани за сметка на клуба в състезания от календара на Българската федерация по шахмат. В момента за ШК ЦСКА работят 11 треньора като се надяваме техния брой да се увеличи за в бъдеще. Тези треньори вече имат дипломи за треньори от НСА „ Васил Левски”, което съчетано с традиционно високите резултати на тяхната работа ще доведе до нов тласък в тази посока. Надяваме се много скоро към клуба вследствие на това да се присъединят нови деца, а и да се завърнат напусналите в резултат на високото качество на работа и професионалните умения на нашите треньори!
Не на последно място искаме да изкажем благодарност на бившите председатели на шахматен клуб ЦСКА г-н Кристиан Вигенин и г-н Петър Курумбашев за това, че продължават да помагат по всевъзможни начини на клуба. И това при изключителната си заетост и обществени отговорности, които имат!
Очакваме постиженията и проблемите на клуба да станат обект на изказвания и предложения на днешного събрание, за да можем през настоящата година с задружни усилия да отидем още по-напред, да издигнем по-високо името и авторитета на клуба, да се радваме догодина на по-високи резултати!!
vasil
 
Мнения: 23
Регистриран на: Нед Дек 04, 2011 6:18 pm

Re: Общо събрание на Шахматен клуб ЦСКА

Мнениеот vasil » Пет Мар 16, 2012 8:14 am

ФИНАНСОВ ОТЧЕТ ЗА 2011 ГОДИНА

І. Наличност на 04.01.2012 г. - 950.00 лева

ІІ. ПРИХОДИ

1.Теглени средства от банковата сметка на клуба - 3800.00
/средства от БФШ-МФМС/
2.Членски внос /платили 24 души/ - 120.00
3. Спонсорски вноски от членовете на УС - 1250.00
/по чл.27а, т.13. от устава/
4. Други спонсорски вноски - 8 000
5. По проект « ІІ Открит шампионат на София по шах» - 2000.00

Всичко - 15 170.00 лв

ІІІ. РАЗХОДИ

1. Командировки за участие в турнири - 10 460 .5 лева
/по спортния календар на БФШ и ШК “ЦСКА”/
2. Картотека и трансфер на състезатели в БФШ - 775.00
3. Съдийски разходи - 140.00
4. Обработка на турнири за ЕЛО в БФШ - 72.00
5. Изработване на купи, медали, грамоти - 50.00
6. Членски внос на клуба в БФШ - 100
7. Такси /СГС, ДВ, нотариус, коршах и др./ - 50
8. Закупуване на канцеларски материали - 72.5
9. Счетоводни услуги - 500.00
10. По проект « ІІ Открит шампионат на София по шах» - 2 000


Всичко - 14220.00 лева
vasil
 
Мнения: 23
Регистриран на: Нед Дек 04, 2011 6:18 pm

Re: Общо събрание на Шахматен клуб ЦСКА

Мнениеот vasil » Пет Мар 16, 2012 8:15 am

П Р О Г Р А М А /ПРОЕКТ/
за дейността на ШК “ЦСКА” през 2012 година

І. ЦЕЛИ
1. Спортно-състезателна дейност
1.1. Класиране на отбора ЦСКА - мъже в ДОП “А” група на .
1.2. Класиране на отбора ЦСКА – жени в първите три отбора в ДОП “А"
1.3. Участие на отбори “ЦСКА” в ДОП за момчета и момичета до 12 години
1.4. Участие на 2 състезатели на клуба в полуфинала за ДИП – мъже с цел класиране поне по един състезател за финала
1.5. Участие на момчета и момичета в ДИП до 8, 10, 12, 14 , 16 и 18 години в турнирите за Купите на България “Търновска царица” и “Морско конче”
1.6. Участие на 2 състезателки в Открития шампионат на България за жени
1.7. Участие на отбори “ЦСКА” мъже , жени , момчета, момичета , юноши и девойки в Градските отборни първенства на София както и масово участие на състезатели на клуба в индивидуалните първенства на град София с цел - завоюване на челните места.
1.8. Провеждане на “Финал” ЦСКА`12 на високо равнище и по-нататъшно засилване ролята им в шахматния живот на клуба
1.9. Укрепване и масовизиране на веригата “ЦСКА – опен” за турнири и утвърждаване на веригата в шахматния живот на София
1.10. Утвърждаване като традиционен Финалния годишен коледен детско-юношески турнир за купите на ШК “ЦСКА”
1.11. Разширяване участието на състезатели на клуба в турнири по кореспондентен шах
1.12. Организиране на Открития шампионат на София по шахмат мемориал « Никола Бахаров» съвместно с Българска федерация шахмат.
2. Учебно-тренировъчна деюйност
2.1. Участие на състезатели на клуба в опен-турнири по приета от УС програма
2.2. Укрепване на школите за деца и юноши в училищата и създаване на нови школи в училища и читалища
3. Популяризаторска дейност
3.1. Осъществяване на публикации за дейността на клуба в медии /тв, вестници, сп. “Шах в училище”, вестник « Монитор» сп. “Кореспондентен шах” и др./
3.2. Издаване на диплянка на клуба
3.3. Поддържане страницата на клуба в интернет и социалните мрежи / facebook /
3.4. УС на клуба да приеме програма за провеждане на активна рекламна дейност /издаване на календарчета, сувенири, химикалки, шапчици, фанелки , анцузи и други/ като за целта се привлекат и спонсори за съвместна реклама
3.5 Участие в традиционния Фестивал на българското образование и шахматния мач между фенове на ЦСКА и Левски
4. Организационно, материално и финансово осигуряване
4.1. УС да организира и проведе обсъждане на мерки за подобряване на организацията на работата в клуба /за подобряване на организацията и активизиране на дейността на съществуващите и изграждането на нови структурни звена на клуба - на УС, треньорския , контролен съвет, секции, работни групи и др., поставяне на дейността им на основата на вътрешна нормативна база и др./
4.2. Поддържане плановата и финансовата работа на УС и на документацията на клуба на добро равнище
4.3.Уреждане въпросите за членството в клуба, членските карти и членския внос
4.4. Търсене възможности за по-широко спонсориране на клуба
4.5. Търсене на възможности за решаване на въпроса за клубно помещение и офис на клуба
4.6. Приемане на решение от УС за системата от награди на клуба /купи, медали, грамоти, парични награди и др./
4.7. Уреждане статуса на треньорите в клуба и поставяне работата им на договорна основа
4.8. Поставяне на договорна основа взаимоотношинията на клуба със състезателите – участници в представителните отбори на клуба и в индивидуалните състезания по спорнтия календар на БФШ и в други състезания
4.9. Търсене на възможности за привличане на гросмайстори в представителните отбори на клуба
ІІ. МЕРОПРИЯТИЯ ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ЦЕЛИТЕ И РАЗЧЕТ НА НЕОБХОДИМИТЕ СРЕДСТВА ЗАФИНАНСОВОТО ИМ ОСИГУРЯВАНЕ
1. Спортно-състезателна дейност по ДСК на БФШ
Момчета, момичета, юноши и девойки 1.1 ДИП – 10г. момчета, кл., уск., и блиц, 1 чов/ Награди по Регламент
І- 500лв, ІІ-300лв, ІІІ-200лв./ -500
1.2. ДИП – 12 г. момчета, кл., уск. и блиц, /Награди по Регламент
І- 500лв, ІІ-300лв, ІІІ-200лв./ - 300
1.3. ДИП – 18 г. момичета, кл., уск. и блиц, Награди по Регламент
І- 500лв, ІІ-300лв, ІІІ-200лв. - 300
1.4. ДИП – 20 г. девойки, кл., уск. и блиц, Награди по Регламент
І- 500лв, ІІ-300лв, ІІІ-200лв. -500
1.5. ДОП – 12 г. момчета, 5 души /5души х 4дни х 25лв + 50лв + 44/ - 600
1.6 Такси и разходи за участие на състезатели на клуба-държавни първенци в световни или европейски първенства - 500
------------------------------------------------
Всичко разходи: 2700

-------------------------------------------------

Жени и мъже
1.7. ДОП “А” група, жени 2625 1.8. ДОП „Б” група, мъже, 7 души 1800
1.9 Участие в Открития шампионат на България за мъже /1чов. 7х18+126+48/ 300
1.10 Участие в Открития шампионат на България за жени/2чов. (7х18 +126+48)х2 600
1.11 Участие в П/ф жени2012 / По Регламент за класиралите се на Финала/ 250
1.12 Джобни пари Финал 2012- жени 100
1.13 . Участие в първенствата на град София
1.14. Участие ДОП и ДИП по кор.шах 30
---------------------------------------------------------------
Всичко разходи : 5 705
Общи разходи
1.13. Картотекиране на състезатели в БФШ /25 души/ 375
----------------------------------------------------------------
Всичко разходи по т.1 /т.т. 1.1 – 1.13 8 780


2.Учебно-тренировъчна дейност и вътрешен календар
2.1. В школите на ШК “ЦСКА”– на самоиздръжка
2.2. Финал`12 – ЦСКА /награден фонд/ - 300
2.3. Участие на състезатели на клуба в открити турнири /4 души х 175 лв/ - 700
2.4. Участие на състезатели на клуба в мемориалите в София
2.5. Верига „ЦСКА-опен-12” /по отделен регламент, на самоиздръжка/
2.6. Съдийски разходи -100
2.7. Обработка на турнири за ЕЛО в БФШ - 120
2.8. Изработваре на купи, медали, грамоти -50
2.9. Треньорски заплати и хонорари - 20 800
---------------------------------------------------------------------------
Всичко разходи по т.2: 22 070
3. Проект
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3.1 Проект СОС - 4000
Всичко разходи по т.3: 4 000

4. Популяризаторска дейност -300
4.1. Рекламна дейност - 300
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Всичко разходи по т.4: 300

5. Административно-организационни разходи - 2150
5.1. Държавни такси - 50
5.2. Членски внос в БФШ - 100
5.3. Административни - 100
5.4. Счетоводство - 1800
5.5. Непредвидени разходи. - 100
Всичко разходи по т.5: 2150

Общо необходими средства /т.т. 1 + 2 + 3+4+5 /: 37 300 лв

ІІ. ОЧАКВАНИ ПРИХОДИ
1. Целеви средства от ДАМС - 3 600
2. Уставни вноски от членовете на УС - 1 250
3. Членски внос - 200
5. Спонсорство - 4200
6. Проект - 4000
7. Членски внос-треньори - 24 000
Всичко приходи: - 37 300 лева
vasil
 
Мнения: 23
Регистриран на: Нед Дек 04, 2011 6:18 pm

Следваща

Назад към Дебати

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron