Общо събрание на БФШ

Re: Общо събрание на БФШ

Мнениеот Efreitor Petrov » Пон Ное 10, 2014 6:05 pm

ПОДКРЕПА ЗА ДЕТСКО-ЮНОШЕСКИЯ ШАХМАТ В БЪЛГАРИЯ

Slavei Radev

Не си чешем езиците само. Ти сам чу, видя колко много хора се съгласиха с нас. Колко много хора казаха - ние искахме това да променим отдавна, ама бяхме сами, а сега вие се обединихте и ние щи ви подкрепим, нищо че вече нямаме нищо общо с детския шах. Тук е форум, където всеки си пише каквото си иска, но ти видя - поставихме едно начало. Но тук за разлика от други форуми никой не се лигави или не пише простотии. В София ще има втора среща - вярвам там да идат повече хора. Абе едно дърво да посадиш - трябва 2-3 години да чакаш, да копаш, да поливаш, да плевиш - за да даде плод. А ние искаме - хоп - и за 1 седмица да се промени всичко. Не става. Дори ще ти кажа - ще минат години може би ако това което искаме - започне да се променя. Каква е гаранцията, че следващия водач ще се справи по-добре? Ок, някой каза - Дренчев - ами ако той не иска? Аз пък искам-Чепаринов /напр/, другия сика - К.Георгиев - те искат ли? Не е разумно да кажем - ние па искаме тоя! На какво основание? Или БФШ каже-ще сменим Живко Жеков и НИЕ ще сложим ...Жеко Живков напр. Е,нещо промени ли се? Всеки има идеи - но кой да ги отстоява? И още нещо - едно е да имаш мнение / и идея/- съвсем друго е да носош отговорност за реализирането на това мнение/идея/. Защото сега например идеята е хубава, ами след време ако се изроди? Нали тогава всички ще кажат - ами Жоро, ми нали ти я предложи тая идея? Забравих да питам - сърдиш ли се, че пиша към теб "Жоро" - или да пиша г-н Павлов?

https://www.facebook.com/groups/1504790169770292/
Efreitor Petrov

Мнениеот Efreitor Petrov » Сря Ное 12, 2014 11:55 am

Ventzislav Inkiov
Sofia

Здравейте, в близките дни официално ще бъде обявена кандидатурата на д-р Стефан Сергиев за президент на БФШ. Аз също съм в неговия екип. Имаме предложение към вашата група, развито в следното изложение:
Уважаеми колеги,
Следя отскоро вашата дискусия по проблемите на детско-юношеския шах в България. Проблемите са много и трябва да се променят с решителни действия.
Надявам се до десетина дни кандидатурата ми за Президент на БФ Шахмат да бъде издигната и да се запознаете с моята програма и екипа, с който бих желал да работя за нейното осъществяване.
Много се двоумях и все още не съм решен на 100 процента дали да се връщам на ръководна длъжност във федерацията, защото съм убеден, че там е нужен нов човек, с ново мислене. Но няма как да остана безучастен към готвената реставрация на сегашното управление, което на практика върна българския шахмат много години назад.
В момента сондирам мнения с хора, които милеят за българския шах и биха желали да работят за неговия просперитет.
Обръщам се с молба към вас да определите един ваш представител (родител, треньор, председател на шахматен клуб или просто шахматен деятел) който да бъде включен в моя екип и да отговаря непосредствено и единствено за детско-юношеския шахмат.
Смея да твърдя, че познавам много добре проблемите в родния шах и имам конкретни виждания как те да бъдат решени. В откритото писмо до председателите на шахматните клубове засегнах само част от тях.
Проблемите на детско-юношеския шах ще бъдат поставени в центъра на бъдещата работа на федерацията. Но за да не става препредаване, искам ваш човек да участва непосредствено в управлението на федерацията. Предвиждам ръководството на федерацията да се среща периодично с вас – родителите и треньорите работещи с подрастващите, да участва във вашите дискусии, да знае вашите предложения. От друга страна и вие да бъдете непосредствено запознати с проблемите и заедно да търсим пътища за тяхното решаване.
Благодаря ви за търпението да прочетете това мое писмо и се надявам на вашата отзивчивост.

С уважение
Д-р Стефан Сергиев

Владимир Василев

Здравейте,
Искам да бъда откровен с Вас – тази дискусия, която се създаде, започна реално с искането за оставката на г-н Живко Жеков. Групата, към която се обръщате, създадохме, след като това бе решено на среща, проведена в Пловдив в едно кафене, на която присъстваха родители, един гросмайстор и един шахматен клуб. Събрахме се заедно, за да обсъдим идеи и предложения, за да потърсим промяна в полза на децата.
Моето лично мнение е, че трябва първо да видим програмата и екипа, който ще предложите, за да преценим дали можем да Ви подкрепим.
Защото ние искаме реална промяна в полза на децата, а не формална смяна на ръководството на Федерацията.
Благодаря Ви.
Владимир Василев

Efreitor Petrov

Мнениеот Efreitor Petrov » Сря Ное 12, 2014 5:43 pm

ПОДКРЕПА ЗА ДЕТСКО-ЮНОШЕСКИЯ ШАХМАТ В БЪЛГАРИЯ

Пепа Драганова

Аз имам конкретен въпрос: кой ще предложи състава на УС и как ще се гласува за предложените личности? Питам защото ме ,,яде" една мисъл... Липсата на заедност, критерии, прозрачност и пр. се случи, след като във властта влезе една конкретна фигура. Не знам дали е случайно, но тази фигура вреди най-много / мое мнение, идващо от конкретни наблюдения / Няма да постигнем нищо, ако не се прогласуват отделно, кандидатите за УС. Устав..? Не го ли използваме много изборно и когато, каквото ни изнася? Мисълта ми е, че трябва да се подходи към всички точки от дневния ред /могат да се включат и ,,пропуснати" такива/ , за да бъде ясно всичко. За кого и за какво гласуваме... Президентът е главата, но нали знаете, че ако го няма врата... т.е. УС...? Мен лично, като представител на клуб ме касае, какви личности ще влязат в новото управление. И колко ще е ново? - защото г-н Сергиев беше Президент и точно при неговия мандат, се започна спускането надолу... Лично той застана зад идеи, инициативи и обещания, които не се изпълниха. Познавам го от години, като човек, обичащ и милеещ за шаха, но ако повтори грешката с хора, които се домогваха до власт, от личен интерес, накъде ще вървим през следващите 4г.? Казвам това в подкрепа на тезата, че предложението за отделните личности, които да влязат в УС, трябва да се прецизират и поставят на гласуване по отделно. Разбира се, че е важно, Президентът на БФШ, да си е тук, в България, за да вижда всичко, което се случва. До сегашният беше по-скоро пазен, да не чуе и да не види недоволството... Изказванията са най-важната част преди гласуването. Хората са събрали ,,материал" за цели 4г. Ако не сега, кога да говорят? Да, определено изказванията са нежелани от сегашната Управа, но на събранието може да се премахне тази цензура. вероятно ще има телевизия, така че, сега е моментът, да кажем какво искаме. Ще се съберем за да свършим важна работа и ако се проточи събранието, с удоволствие ще прескоча вечерята.

Efreitor Petrov

Мнениеот Efreitor Petrov » Чет Ное 13, 2014 2:30 pm

ТЕЗИСИ НА АТАНАС КУРТЕНКОВ

Редът на решаване на проблемите

Правилата се определят от хора, значи първо трябва да се определят кои ще са тези хора, които ще определят правилата.
Кадрите решават всичко!
А в една правова държава определянето на кадрите става чрез законен избор - на общо събрание. Такова има след месец. Всеки клуб ще трябва, съгласно Устава на БФШ, да определи своя делегат на свое събрание, който ще определи кои хора ще определят правилата. ИЗВОД:
За да стане всичко правилно, трябва всеки от родителите СЕГА да предизвика свикване на такова събрание в своя клуб, за да се гласува там, на място, в самия клуб, като се определи политиката на делегата.
Всяко друго решение на така формулирания проблем, е неправилно и ще доведе до замазване на очите.
Това беше ПЪРВИ етап. ВТОРИ етап: смяна на абсолютно всички управленски кадри в БФШ на всички нива (УС, комисии и подкомисии). По-добре е да управляват неопитни родители, отколкото опитни крадци!
ТРЕТИ етап:
решаването на проблема на давещите се да е в ръцете на самите давещи се.

Този процес тече вече десетина години. Досега са загинали немалко таланти. Просто родителите вярваха на всеки управник в БФШ, който ги лъжеше, че има и по-бързи пътища. Няма друго решение, освен това, което предложих.
Нима и сега ще се повярва на същите тези управници?!?
Вие сте отскоро в шаха и не сте информиран, но Нетът пази всичко.
Потърсете и прочетете СЪЩАТА дискусия на СЪЩИТЕ теми, която съм водил с други родители преди години. Има и в сайта на Каракехайов, и в сайта на Стоичков, и в други сайтове.
Прочетете и помислете ...

Конкретен пример: Изборът на Председател на Съдийската комисия на БФШ в момента.
Имаше ясни правила за избор на ЕДИН председател с мнозинство от повече от половината гласа, съгласно изискванията на БФШ (т. е. - първото нещо, което посочвате, е налице).
Беше направен избор на официално ОС, на което имаше и контрол по спазването на правилата чрез присъствието на Изпълнителния директор на БФШ и цялото административно ръководство на БФШ (т. е. - второто нещо, което посочвате, е налице).
На това ОС двама човека постигнаха по 50 % и в нарушение на всички правила бяха утвърдени от БФШ за председатели на Съдийската комисия.
Бяха приложени и яки санкции от БФШ (т. е. - третото нещо, за което говорите, е налице), а именно - сериозно обръщане на устно внимание.
Трябват първо - кадри, а после - правила!
Всички управляващи БФШ на всички нива са свързани, а гарван гарвану око не вади!
Та затуй трябва да се изметат Авгиевите обори от всичко там вътре и тогава да говорим за кадри и за правила. Иначе - Огледал се Илия, па в тия!

Интересно, как на всеки избор всичко се повтаря:
1. Разгневени родители атакуват БФШ и водят ожесточена полемика.
2. БФШ успокоява родителите, като обещава нови хора и ясни правила.
3. Родителите се успокояват и се провеждат изгодни за съответните управляващи избори.
4. Новото ръководство дава по старому, защото хората са същите, само са си малко посменили местата.
5. Разочарованите родители напускат шаха заедно с децата си.
6. Идва време за нови избори, когато разгневени родители започват полемика ...

На въпрос отговарям с контравъпрос:
Попитай всички тези шефове на клубове (КОИТО СЕГА ПИШАТ ТУК СРЕЩУ СИЛВИО) защо гласуваха за Силвио, а не гласуваха за мен.
Няма и да ги спазват правилата, защото всички крадат, без изключения.
Цяла България знае, че по-честен, морален, принципен и сведущ в шаха от всички (погледнато комплексно), от мен няма. Но никой не гласува за мен, а ме изолираха от шаха. Сега историята се почетвъртява. Губещите са родителите. Печелившите са управляващите. А аз си гледам бизнеса спокойно и си пия ракийката.
Aз пия само безалкохолна ракия, и то - по лекарско предписание.
Както вече отбелязах в друг мой пост тук, това е вече четвъртата изборна вълна от родители (общо за около 15 години), с която дискутирам на една и съща тема.
Както и вие, така и останалите родители, допускате една изключително основна грешка, а именно - стремите се чрез етика и морал да се борите срещу професионални убийци.
Оставете етиката и морала за дискусии с етични и морални люде.
Опитайте се да говорите етично с Пол Пот или Мобуту Сесе Секо. Ще Ви излапат за закуска и за още ще питат.
Срещу зверовете трябват зверски методи, иначе и Вашето родителско поколение ще си отиде безславно, както предходните три, с които съм спорил.
След като БФШ вади пистолет, не можеш да я победиш с прашка. Трябва ти автомат Калашников.
ПовЕрвайте ми, все пак, от 45 години съм в шаха ...
Efreitor Petrov

Мнениеот Efreitor Petrov » Сря Апр 27, 2016 4:45 pm

Редовно годишно отчетно Общо събрание на Българска федерация по шахмат

27.04.2016

Българска федерация по шахмат (БФШ) уведомява председателите на шахматните клубове, членове на БФШ, че съгласно решение № 8.2.1 на Протокол № 3 от 18.04.2016 г. на управителния съвет на БФШ свиква редовно годишно отчетно Общо събрание на БФШ на 23.07.2016 г. (събота) от 15:00 ч. в зала "Пловдив" на Гранд хотел "Пловдив", гр. Пловдив при следния дневен ред:

1.Доклад за дейността на Българска федерация по шахмат за периода след последното Общо събрание.
2.Жалби до общото събрание на Българска федерация по шахмат.
3.Промени в устава на Българска федерация по шахмат.
4.За Шахматен дом "Георги Гешев" – София.

БФШ поема разходите (пътни, настаняване - легло в двойна стая със закуска и покана за вечерен коктейл) на 1 представител от клуб.
Необходими документи за участие на шахматните клубове в работата на общото събрание на БФШ:

1.Актуално състояние на клуба (копие, заверено с подпис, печат и текст "вярно с оригинала").
2.Пълномощно от клуба за участие в общото събрание (при делегат, непредставляващ клуба, съгласно актуалното състояние).

http://chessbg.com/
Efreitor Petrov

Предишна

Назад към Дебати