БЪЛГАРСКИ ШАХМАТ
Slavei Radev
Светльо,именно затова се стремим да променим нещата-стъпка по стъпка!Да ти кажа-моите познати/извън шаха/ за само добри хора-говоря за 150-200 души.Ако аз гледам през призмата на това,какви са ми познатите-то излиза ,че всички за добри! Нормално е-да почнем вече да игнорираме мошеници,крадци и лошите хора.Ако ти ми кажеш-знаеш ли-еди кой си ме излъга,окраде ме-ами нормално е аз да гне го търся тоя човек,да не искам да имам нищо общо с него.Е,аз ти казвам-еди кой си лъже,краде-ами.бойкотирай го и тии другите да го бойкотират! па да видим тогава-ще си правят ли турнирчетата,ще имат ли шанс за крадене!?Точно затова дадох примера с унгарците/както се оказа,а не с турците/.Г-Н Григоров правилно отбеляза-ами като не става-има бойкот! Е,някой ще се възползва и на твой гръб ще иде.Но пък ти ще си останал ЧОВЕК! И като иде някой на твой гръб-какво?Нека федерацията сега да отчете "успеха" например на представителя на България тази година на Европейското до 14 г. момичета.Не отидохме тая година на европейско мисля,че дъщеря ми поне щеше да е в десятка.И какво?Нищо.Като ходихме досега-някакъв интерес,някакво желание да се помогне,да се доразвие,мисля че показахме нееднократно ,че имаме сероизно отношения към шаха-нищо!Промяната никога и никъде не е почвала масово и не е ставала изведнъж и веднага-но там където е почвала-чрез Мартин Лутер,Мартин Лутер Кинг/две различни личности:)/Лех Валенса,Вацлав Хавел и прочие-се е провеждала с години.Именно и затова промяната в България започна и вече 25 години виждаме как се променят нещата-в лоша насока-заляха ни с чалга,турски сериали,наркотици,простотия,Вип Брадъри и това оказа влияние и в шаха и в спорта като цяло.Е,на мен ми омръзна да вървим надолу-радвам се,че има хора като Владо-може да не сме с еднакви мнения по всичкос него ,но е време да направим нещо-заради децата ни и заради това да си останем ХОРА,чиято съвест не е прегоряла !
https://www.facebook.com/groups/chessbg/