БЪЛГАРИНЪТ БОРИСЛАВ ИВАНОВ Е ОБВИНЕН

Re: БЪЛГАРИНЪТ БОРИСЛАВ ИВАНОВ Е ОБВИНЕН

Мнениеот Efreitor Petrov » Пет Яну 24, 2014 3:42 pm

Lyubomir Sirkov Забравил съм вече какво точно е казал Сашо Николов по Тв7, но ако е казал нещо в смисъл, че "зад Боби стои Данаилов", то това вероятно означава, че той лично е имал предвид някои други случаи с играчи, зад които е стоял Данаилов, и за които също в шахматните среди имаше известни подозрения, че мамят. Част от тези играчи вече не са състезатели.
преди 18 часа · Харесвам

Nikolay Nikolov Г-н Сирков, той отстоява позиция на 700 ГМ, ясно си пролича че няма собствено мнение. Той цитираше постоянно някой друг... Що се отнася до мен, единственото което ме притеснява е фактът, че се взима решение за наказание на основа на твърдения без доказателства, тоест клевети.
преди 18 часа · Харесвам

Васил Иванов Мога да ви дам линк към предаването, за да се убедите моментално.
преди 18 часа · Харесвам

Nikolay Nikolov Това е недопустимо в съвременния правен свят!
преди 18 часа · Харесвам

Васил Иванов Шахмата е отделна вселена, неподвластна на правната гравитация
преди 18 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Ама г-н Николов, разберете, че "позицията на 700 ГМ" не е за пренебрегване, особено когато отсреща стои позиция като вашата лична! Това ако не можете да го разберете, не знам за какъв "правен свят" ми говорите...
Ами дори и в правния свят съдът може по даден казус да поиска да изслуша експерти - и кого трябва, според вас, съдът да изслуша? Някой начинаещ шахматист - или някой гросмайстор?
преди 18 часа · Харесвам

Васил Иванов Ето ви линка с думите на Сашо Николов - от 3 мин 55 сек до 4 мин и 25 сек развива конспиративни теории как само една "точка" имала ресурсите и възможностите да "подкрепя Боби" . Разбира се неспоменава името на Данаилов, но намека е повече от ясен. А вие ни питате защо трябва да вярваме на теории на конспирациите ? http://tv7.bg/.../-%D0%94%D0%B6%D0%B5%D ... BC%D1%81...

"Джеймс Бонд" в шахмата
Скандалният шахматист – Борислав Иванов, за когото преди време ви разказахме вле...Вижте повече
преди 18 часа · Харесвам

Васил Иванов Трудно ли е поне веднъж да приемем, че няма сложни и тайни обяснения, а съвсем елементарни - Боби е талантлив и силен шахматист, това определя качествените му партии.
преди 18 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Ами ето отново и тук си проличава разликата в мисленето. Ако Сашо Николов говори, че само една "точка" имала ресурсите и възможностите да "подкрепя Боби", то за мен това означава, че според Сашо Николов шахматистите МАСОВО са убедени, че Борислав Иванов мами - и единственото, което все още спира съответните органи да накажат този състезател е само наличието на подкрепа от една определена "точка"... Това казва Сашо Николов, и аз съм склонен да му вярвам: вероятно наистина шахматистите, или поне тези, които Сашо Николов смята за шахматисти и за свои колеги, са убедени, че Боби мами.
Т.е. никой не е убеден, че "Боби е талантлив и силен шахматист". Ако искате някак да промените това масово убеждение у водещите шахматисти, наистина се постарайте да намерите някакъв начин да ги убедите. (И съдебният начин, уверявам ви, не е най-добрият. Съдът у нас по всеобщи впечатления е силно подкупен, и затова и решенията му обикновено не убеждават много хора.)
преди 18 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Относно партията с гм К. Георгиев: виждам, че никой досега като че ли не е оспорил това, което се съобщаваше, а именно, че Борислав Иванов е играел тази партия в едно постоянно темпо (както казва Сашо Николов "6 секунди - ход, 6 секунди - ход, 6 секунди - ход"). За всеки шахматист с реален турнирен опит е пределно ясно, че това, ако е факт, е аргумент по-скоро в полза на "машинност", отколкото на "талант". Но като виждам как разсъждават тук господата Васил Иванов и Николай Николов, наистина не мога прогнозирам каква ли нова "теория" ще измислят те по този повод....
преди 18 часа · Променено · Харесвам

Nikolay Nikolov Ама не ми смесвайте моите разсъждения с тези на Иванов. Аз съм от тези, които смятат че измама има, но трябва качествена реакция за да се предотврати подобно нещо в бъдеще. А това не става с "масово убеждение" на шахматисти.
преди 18 часа · Вече не харесвам · 1

Lyubomir Sirkov Вие смятате, че не става с "масово убеждение" на шахматисти - а аз пък смятам, че не може да се разчита на някакви технически средства. (Защото на всяко техническо средство може да му се намери "цаката" с някое още по-техническо...)
И затова в случая е много по-реалистично да се реагира по най-естествения начин: първо реагират тези, които имат опит, и които се ползват с доверие и авторитет пред останалите шахматисти. Това и направиха - и Сашо Николов, и Петър Дренчев, и много други. На вас това не ви харесва, и използвате случая да търсите в тях най-различни кусури.
преди 17 часа · Харесвам

Васил Иванов Демек понеже не съществувало нещо като "обективни средства" ще трябва да се задоволим със субективните усещания на гросовете Квото каже Георгиев и Сашо Николов тва е . Позволете да не съм във възторг от тая перспектива. Сделката обективни факти да заменим със субективни мнения е като размяната на кон за кокошка, или ако предпочитате на шахматен език - топ за фриц- качество, кофти сделка.
преди 17 часа · Променено · Харесвам

Васил Иванов Що се отнася до прословутата партия между Георгиев и Боби от Кюстендил понеже виждам, че сте привърженик на тезата, че само хора с ело могат да дават компетентни мнения ще ви предоставя този клип . http://www.youtube.com/watch?v=7OLzbPytRKY Анализът на партията е направен от международен майстор Андрю Мартин, авторитен шахматист, работещ от години за чесбейс и чест гост-коментатор на елитни турнири, последно беше поканен за анализатор на супертурнира в Лондон, спечелен от Накамура. Накратко неговият извод за партията на Боби и Георгиев, е че няма никакви основания да се мисли, че е налице измама, Боби е играл напълно човешки ходове и е победил заради слабата съпротива на опонента си. Това е заключението на "ело-експерта".

Cheating Scandals
B.Ivanov-K Georgiev Bulgaria 2013 A curious case.
преди 17 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Г-н Васил Иванов, виждам, че отново избягвате от отговор на съвсем конкретен въпрос: какво според вас показва факта, че даден състезател играе ходовете си с постоянно темпо: "6 секунди - ход, 6 секунди - ход, 6 секунди - ход" - изглежда според вас това е белег за "талант"?
Е, според мен и според повечето шахматисти това е ясен белег за "машинност".

Nikolay Nikolov Г-н Сирков, съгласен съм с вас, че първо трябва да се търси мнение от елита в дадена област. Но нашият елит не дава мнение, а сипе клевети, защото чувства че е безсилен да се справи с проблемите. С което се превръща (елита) в един голям кусур за българската шахматна общественост!
преди 17 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Ами като не ви харесва елита, станете вие елит. Станете гросмайстор. И се справяйте компетентно.
преди 17 часа · Харесвам

Nikolay Nikolov Аз се справям с проблемите и без да съм гросмайстор.
преди 17 часа · Харесвам

Васил Иванов Господин Сирков дали Боби няма в мазето си супер компютър по подобия на този в университета Ломоносов ? Защото как си представяте за 6 секунди да пратите заявка до компа, той да я обработи, да ви я върне обратно и вие да я изиграете . Всичко това за 6 сек в продължение на половин час без прекъсване, нали си давате сметка колко абсурдно звучат думите ви.
преди 17 часа · Харесвам

Васил Иванов Именно блиц партиите са белег дали един състезател може да играе силно, защото просто няма време за мамене - 6 сек не са достатъчни за нищо, и точно тая паартия показва че Боби е силен.

Васил Иванов Боби да не е бил на стаж в НАСА ??
преди 17 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Не, г-н Васил Иванов, думите ми не звучат абсурдно, защото аз не съм изричал никакви думи, свързани с пращане на сигнал някъде...
Но, вие самият отново показвате, че наистина не разбирате от шахмат. Дори и в блиц партиите (а партията, за която говорим, не е била блиц, а ускорен шах) шахматистите отделят различно време на различните ходове - и има ходове, на които се замислят двойно, и дори тройно по-дълго, отколкото на други свои ходове. Това би трябвало да го знаете. Обратно, за шахматните програми е характерно, че можеш да ги настроиш да играят именно така: да дават ход през точно определен период от време...
преди 17 часа · Харесвам

Васил Иванов Господин Сирков как за пет секунди ще обработите един ход, това е технически невъзможно, разбира се че няма смисъл в думите ви, защото се облягате на общи приказки за настройки на програми, а не се концентрирате върху фактора време.
преди 17 часа · Харесвам

Nikolay Nikolov Г-н Иванов, спорим за това дали в днешно време си виновен до доказване на противното, или невинен до доказване на противното. Това кой как играл и кой как анализирал е много назад в нещата.
преди 17 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Г-н Васил Иванов, аргументът "просто няма време за мамене" пък е най-смешният, който съм чувал от началото на обсъжданията на този случай. Истина е точно обратното: ако човек се ръководи от собствената си мисъл (а не ползва компютърна помощ), то е съвсем естествено да отделя различно време на различните си ходове.
преди 17 часа · Харесвам

Васил Иванов Господин Николов вие се занимавате с програми нали ? Кажете за пет секунди можеш би да пратиш сигнал да бъде обратоен и да получиш друг сигнал и да го изиграее на таблото за 6 секунди и така в продължение на 40 хода ? На мен ми звучи абсурдно, но кой знае .
преди 17 часа · Харесвам

Васил Иванов Господин Сирков за какво време ми говорите в блиц партия, където мислиш по пет секунди, там е решаваща интуицията и опита, а не мисленето, нали уж сте шахматист, това би трябвало да ви е известно.

Nikolay Nikolov Техника г-н Иванов, техника. Трябва да пробвам. На мен по абсурдно за момента ми звучи някой да победи ГМ Георгиев за 12-13 мин. общо време.
преди 17 часа · Харесвам

Васил Иванов Ами затова са следствените експерименти за да се установи дали е възможно, според господин Сирков няма нужда от такива неща - ясно е щом Герогиев казва, че не може начи неможе, точка.
преди 17 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Г-н Васил Иванов, какво точно не разбирате? Първо, тази партия, която Вие сам давате за пример, НЕ е блиц-партия, а е партия на 10 минути (толкова мисля че беше). Но тъй като съм играл достатъчно блиц-партии с достатъчно противници, много добре знам, че дори и при 5 мин. на партия, и дори и при 3 минути на партия за всеки от състезателите, пак има моменти в играта, когато състезателят се замисля за по-дълго, и други моменти, в които играе много по-бързо.
преди 17 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov За да съм по-ясен, г-н Васил Иванов, тъй като явно лично вие наистина никога не сте играли блиц: дори и на блиц винаги има ходове, за обмислянето на които шахматистът отделя 15-20 секунди от времето си - и други, на които отделя 3 секунди.
преди 17 часа · Харесвам

Васил Иванов 10 мин плюс добавка от няколко секунди, това е контролата. Но забележете, че в края на партията Боби е имал 6, 7 мин по думите на Георгиев, тоест Боби е изиграл тази партия като блиц, даже малко по-бързо. Така че в случая всички констатации за блиц партиите са валидни.
преди 17 часа · Харесвам

Васил Иванов Ама вие можете да отделите и по 1 минута и по 4 ако искате, няма никакво ограничение, какво ми казвате, че понеже не отделял по 20 сек е виновен, абсурдно е.

Lyubomir Sirkov Не е абсурдно - просто ви разяснявам неща, с които всеки шахматист, който се е завъртял поне малко около състезателния шахмат, е напълно наясно. Няма как човек да играе с постоянно темпо, независимо от ситуацията на дъската.
преди 17 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Просто ви информирам, че за мен в целия този случай точно тези два факта : случаят с постоянното темпо на игра в тази партия, в съчетание с отказа от проверка на обувките, натежаха при преценката ми.
преди 17 часа · Харесвам

Васил Иванов Напротив не само че може да играе с постоянно темпо ами и то се случва ето ви линка http://www.youtube.com/watch?v=dPAaec4qVqU Това е булет гейм и както виждате няма никаква мисъл, а постоянно темпо, бързи ходове, при това не слаби, тоест нищо нелогично няма.

Maxim Dlugy vs Kiril Georgiev - 1 minute Blitz chess - another one
GM Maxim Dlugy vs GM Kiril Georgiev - 1 minute Blitz chess in Sofia, Bulgaria another round

Васил Иванов Къде виждате тук - 20 сек, неравномерно темпо, мислене, замислене ? Всичко е инстикт,интуиция, опит и прочие
преди 17 часа · Харесвам

Nikolay Nikolov Г-н Иванов, чудя ви се защо все още защитавате човек, който сам не се е защитил, а е имал безброй случаи да го направи?
преди 17 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Г-н Васил Иванов, не прекалявайте с абсурдните си тези. Аз също съм играл булет (не на дъска с фигури - а главно на сървъри в интернет, където е и много по-лесно да правиш ходовете) - и наистина, когато имаш само 60 секунди, а е ясно, че партията може да продължи и повече от 40-50-60 хода, просто няма смисъл да губиш на ход по повече от 1 секунда...
НО: при рапид и дори просто при обикновен блиц е съвсем друго...
преди 17 часа · Харесвам

Васил Иванов Боби е изразходвал около 4, 5 минути за партията си срещу Георгиев, това за мен не е рапид а е блиц и тезата ми е проста, няма как да мамиш по време на блиц, питайте Куртенков. Не в интернет, а на живо, защото не е възможно да получите добър ход за 2 сек обработка, дори компа да ви е супер бърз.
преди 17 часа · Харесвам

Васил Иванов Е разбира се ако Боби е ползвал комповете на пентагона вероятно и 2 сек ще са му достатъчни, но силно се съмнявам в подобна хипотеза, а вие ?

Васил Иванов Ами господин Николов той се защитава сам, както вижадате води съдебни дела срещу БФШ.

Lyubomir Sirkov Т.е. опитвам се да ви обясня, г-н Иванов, простият факт, че ако даден шахматист умее в булет-партия да прави ходове с темпо "1 секунда - 1 ход", то същият шахматист няма никакви нормални човешки мотиви в партия с по-друга контрола да се придържа към същото фиксирано съотношение: "6 секунди - 1 ход" или някакво друго ("10 секунди - 1 ход" или "20 секунди - 1 ход")
преди 17 часа · Харесвам

Nikolay Nikolov Тук грешите, програмите се настройват.
преди 17 часа · Харесвам

Васил Иванов Да програмата може да се настрой да изплюе моментално ход, но въпроса е дали ход за 1 сек е достатъчно силен да победи гросмайстор с 2700, ето това е въпроса
преди 16 часа · Променено · Харесвам

Lyubomir Sirkov Ами колкото и да не ви се вярва, г-н Иванов, ясно е, че компютърният хардуер става все по-бърз - а човешкият мозък, пък и човешката ръка, с която се правят ходовете, не става по-бърз.

Nikolay Nikolov Да, ще е силен, защото е от съвременна версия на програма и защото човекът няма да има нужното време за да сметне в детайли позицията.
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов Кирил Георгиев е използвал пълноценно цялото си време, накрая е играл с допълнителните си секунди.
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов Няма спор че съвременните програми са супер силни, но всеки който се е занимавал малко с анализи му е ясно как драматично се прочменят оценките на компа ако му дадем малко време да посмята
преди 16 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Ами точно това се опитвам да ви обясня, г-н Васил Иванов, че именно това е нормалното човешко поведение: първо, да използваш времето си рационално, а това значи, най-просто казано: в по-сложни ситуации да отделяш повече време за обмисляне, а в по-прости - по-малко време. Това го прави абсолютно всеки човек, независимо от нивото му на игра, с ело и без ело. Само машинките могат да бъдат настроени да играят с фиксирано темпо.
преди 16 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov И не само компа - и човека си променя оценката, за някои неща, ако си даде повече време да помисли - да видим дали вие ще си дадете това време...
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов Нали видяхте фиксираното темпо от клипа, така че не е само машината способна на подобно "чудо". Второ Георгиев се е бавил не защото е човек, а защото позицията му е била неизгодна, междувпрочем не защото Боби е играл силно, а защото самия Георгиев е местил слабо, оценката е на мм Андрю Мартин, гледайте видеото, интересно е .

Васил Иванов Дори да стане възможно технически за пет секунди да правиш измами, това не доказва нищо. Все едно аз да ви кажа понеже са възможни катастрофи на пътя, а ти си шофьор, то е сигурно че ти ще направиш катастрофа в Кюстендил. Няма причинно-следствена връзка, едното не следва от другото, дори да покажете че за пет секунди може да се мами, вие не показвате че Боби го е правил, нали. Ето защо решаваща е проверката на място след самата партия, такива са били правени на Боби многократно и всички са показали че няма основание за притеснение, гросовете пресилват нещата.

Lyubomir Sirkov Не, съжалявам, с хора като Васил Иванов, които се напъват да отричат очевидни и ясни за всички неща, повече няма да си отнемам от времето, за да споря. За всеки нормален човек е ясно, че когато имаш 60 секунди, е нормално да местиш с темпо 1 ход в секунда - но когато имаш макар и малко повече време, винаги имаш много повече основания на някой от ходовете си да отделиш и малко повече време.
Защото, както казах и по-горе: не само компа, и човека, ако помисли малко повече над дадена позиция, може и да види нещо повече - и това да се окаже важно за резултата от партията. Това човеците го осъзнават, и когато разполагат (по регламент) с повечко време, те го използват (а не се стараят да играят с фиксирано темпо - това е безсмислено, от всякаква чисто шахматна гледна точка).
преди 16 часа · Харесвам

димитър въндев И така , значи Бобчо имал лош морал - това е най- разтегливата категория за упражняване. Вече не било нужно да е измамник .Ами да , след като второто е изфабрикувано , остава да се упражнят/е върху първото -т.е. - морала. Ето как олеква основното обвинение .Ясно е за непредубедените , а предубедените са свързани с наградните фондове ...
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов Най-новият аргумент бил че играел с фиксирано темпо В блиц партия не можело да играеш бързо, трябвало да се забавяш по 20 сек иначе си подозрителен, еми извинявайте ама несериозни са такива доводи.

Nikolay Nikolov Г-н Иванов, хващате се за някакви бримки, не разплитате плетката цялостно...
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов Цялостното решение за мен е проверката след самата партия - дали ще е с някакъв уред или по друг начин не е решаващо, но това е истинско доказателство, и като го имаме вече нещата са ясни, ама сега нямаме нищо а правим заключение за виновност

Валери Лилов Иванов, Въндев - много съм любопитен, какво работите вие по принцип?

Marto Maistorcheto защитници на борислаф
преди 16 часа · Харесвам

Marto Maistorcheto на хонорар са
преди 16 часа · Харесвам

Marto Maistorcheto ; )
преди 16 часа · Харесвам

Валери Лилов Не, аз сериозно питам. Какво работите?
преди 16 часа · Харесвам
Efreitor Petrov

Мнениеот Efreitor Petrov » Пет Яну 24, 2014 3:44 pm

Васил Иванов А вие защо решихте че ние сме несериозни ? Аз се занимавам с шахматни анализи.
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов И честно казано се считам за доста по компетентен от масата мм и фм без да се обиждате
преди 16 часа · Харесвам

Валери Лилов Не съм казвал, че някой е несериозен. Просто питам с какво се занимавате като работа за прехрана?
преди 16 часа · Харесвам

Валери Лилов Това е добре, но какво работиш иначе за прехрана?
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов Шахматни анализи господин Лилов
преди 16 часа · Харесвам

Валери Лилов Към някой сайт или?
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов Прайвит
преди 16 часа · Харесвам

Валери Лилов Досега не съм чул да плащат за шахматни анализи, затова ми е интересно Колко ти е месечната заплата?
преди 16 часа · Харесвам

Nikolay Nikolov че това работа за прехрана ли е?
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов Ами господин Лилов вие играете по два турнира на година, мислите ли че това е професионално
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов В моите очи повечето от бг шахматистите са просто аматьори, които се изхранват с нещо друго, а шаха им е по скоро като хоби.
преди 16 часа · Харесвам

Marto Maistorcheto не той прави клипчета за плейчес и учи хората на шах зрещу заплащане

Васил Иванов Продуктите на Лилов не са професионални, те са за широката публика или за играчи на клубно ниво, говоря за двд та му.
преди 16 часа · Харесвам

Валери Лилов Аз не се занимавам с турнири за да печеля от тях, по-скоро играя за удоволствие. Моята професия е софтуерен и хардуерен специалист, като заплатата тук във Варна е доста добра. Затова питам вие какво точно работите?
преди 16 часа · Харесвам

димитър въндев А ,Лилов , здравей! Когато вече се изчистиха Ал Баловците , ти взе успешно да ги заместваш .Ти питаш вече и лични въпроси.Браво , и ще си наредиш пъзела .
преди 16 часа · Харесвам

Валери Лилов Щем казвате, че шаха ви е хоби, значи работите нещо друго за да изкарвате прехрана. Кажете какво точно
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов Два пъти ви го написах господин Лилов, и да знам че за вас шаха е хоби и не сте на ти с шах анализите, но въпрос на избор е, явно сте прецинили, ченямате перспектива в шаха и затова сте намерили друга работа, разбирам ви.

Васил Иванов Дали наистина Ал Бал ни е напуснал
преди 16 часа · Харесвам

Валери Лилов Така е, но не получих отговор на въпроса ми: Какво точно работите за прехрана? Ако не искате да ми отговаряте, поне кажете да знам. Иванов, ти в началото написа че работиш шахматни анализи, но това ти било хоби. Аз питам за сериозна работа за която хората дават пари.
преди 16 часа · Харесвам

димитър въндев Съмнения има.....
преди 16 часа · Харесвам

Валери Лилов Въндев, аз питам въпрос който ме интересува. Не съм отказал да отговоря на ваши въпроси, нали така?
преди 16 часа · Харесвам

димитър въндев А ти, Лилов ?
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов Аз написах че вие и повечето от мм и фм се занимавате с шаха като с хоби, което не е лошо, просто отбелязвам факт. Аз се занимавам с шах анализи и с това се прехранвам.
преди 16 часа · Харесвам

Nikolay Nikolov интересно!
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов Ето ви един въпрос господин Лилов ще напишете ли извинителна статия в чесбейс, заради това че в продължения на месеци клеветяхте невинния Боби и допринесохте съществено за уронване на престижа му в международните шах среди.
преди 16 часа · Харесвам

Валери Лилов Иванов, поне кажи към кой сайт ги правиш тези анализи. Досега не съм чул да има сайт или човек койта да плаща за такива.
преди 16 часа · Харесвам

Marto Maistorcheto chess . com
преди 16 часа · Харесвам

Валери Лилов Не, няма да напиша. А ти ще напишеш ли какво точно работиш за прехрана или не?
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов Е щом не сте чул това само потвърждава думите ми че сте аматьор със средно ниво на разбиране в шаха
преди 16 часа · Харесвам

Валери Лилов Пак не ми отговори на въпроса. Повтарям го: А ти ще напишеш ли какво точно работиш за прехрана или не?
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов Шахматни анализи, за 4 път го пиша, а ти ще ми отговориш ли на въпроса за що пишеш клеветнически статии за Боби и защо си правиш фалшиви профили да убиждаш хората които се изказват по неговия въпрос ?
преди 16 часа · Харесвам

Marto Maistorcheto шаха е духовна прехрана за всеки човек който играе шах не му тряа работа
преди 16 часа · Харесвам

димитър въндев Аз съм според теб " прост, кибик , трол" ,та защо занимаваш хората с мен .Я по- добре ти отговори на същия въпрос за себе си.
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов И след като си софтуерен специалист защо не намери хакера, който ти открадна паролата на фейсбук профила и уж пишеше глупости на хора близки до Боби.

Валери Лилов Шахматни анализи към кой сайт? Отговарям на твоя: Статиите ми съдържат само истина (според мен и много други хора). Ти си свободен на собствено мнение.
преди 16 часа · Харесвам

димитър въндев Лилов ,отговори ли?
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов Твоите стати са клеветнически защото не са потвърдени с никакви доказателства, освен това никакъв хакер не ти е откраднал паролата и всички неща които пишеше на двете познати на Боби са си твое лично дело.
преди 16 часа · Харесвам

Валери Лилов Въндев, отговорих ти. Иванов, това беше втори въпрос, без да отговориш на моя предишен: Към кой сайт ги правиш тези анализи за които ти плащат?

Васил Иванов Никой хакер няма да ти открадне паролата и да пишеш глупости само и единствено на познати на Боби, като не казва нищо лошо на другите ти 500 познати човека, това е най - страния хакер на света.
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов Не ги правя към никой сайт господин Лилов, казах ви че са прайвит, демек не са за широката публика като вас, а вие сега ми отговорете защо излъгахте за хакера.
преди 16 часа · Харесвам

Валери Лилов Не съм лъгал никога. ОК, щом не са за сайт, откъде ви плащат за тях?
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов И защо обиждахте в продължение на месеци хора близки до Борислав, а нито веднъж не убидихте човек от вашето обкръжение, тоест хакера обиждаше съвсем целенасочено 1 процент от хората и пропускаше 99 % процента от другите.
преди 16 часа · Харесвам

Валери Лилов Първо ми отговори на въпроса и после аз ще отговоря на твоя. Пак го копирам: ОК, щом не са за сайт, откъде ви плащат за тях?
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов Помните ли че обещахте че ще намерите хакера, защо не го намерихте отговорете, и защо този хакер обиждаше само хора на Боби ? И защо този хакер знаеше лични неща за вашия живот, които няма как да научи освен ако не е проникнал в главата ви.

Валери Лилов Станаха два въпроса, а доколкото се разбрахме, аз отговарям на един както и вие, нали така?
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов Казах ви че това е лична информация която не споделям с широката публика още повече с любимеца на хакерите
преди 16 часа · Харесвам

Валери Лилов Първо ми отговори на въпроса и после аз ще отговоря на твоя. Пак го копирам: ОК, щом не са за сайт, откъде ви плащат за тях?
преди 16 часа · Харесвам

Валери Лилов Аз не ви карам да ми казвате кой ви плаща, просто как използват анализите ви?
преди 16 часа · Харесвам

Валери Лилов И колко струват рабира се
преди 16 часа · Харесвам

Валери Лилов Не виждам какво лошо има в това да кажете.
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов Аз ви отговорих не мога да давам инфо за клиентите си не е етично спрямо тях. Само за да задоволя воайорското ви любопитство, достатъчно ви е да знаете че се занимавам с шах анализи.
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов Ами вие бихте ли ми казали номера на банковата си сметка, не виждам нищо лошо в това
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов
преди 16 часа · Харесвам

Валери Лилов Окей, ясно. г-н Въндев, вие какво работите?
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов Колко пари получавате господин Лилов за да пишете клеветнически стати за чесбейс
преди 16 часа · Харесвам

Валери Лилов Безплатни са. За статиите в ChessBase не се плаща.
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов Бихте ли отговори и на въпроса защо шантажирахте организатори за да спрат Боби от участие в шах турнири
преди 16 часа · Харесвам

Валери Лилов Не съм правил такива неща. Аз нямам такива връзки, много съжалявам.
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов С кои от испанските гросмайстори говорихте , каква информация сте донасяли на Коган
преди 16 часа · Харесвам

Валери Лилов Няма да отговарям на повече въпроси, освен на г-н Въндев, който явно се покри.
преди 16 часа · Харесвам

димитър въндев Лилов ,ето ти несъмнено си човъркал в профила ми ,виж ми образованието и прецени ...
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов Ами лошото е че двама от испанските гросмайстори всъщност призанаха, че са говорилr с вас по случая за Боби, вие подробно сте ги информирали

Васил Иванов Можете ли да ни разкажете за връзките си с гм Коган, какви точно са ви взаимоотношенията ?
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов Каква информация сте му дали ?
преди 16 часа · Харесвам

Валери Лилов Гледали са ми видеото, не съм говорил с никакви Испански ГМ Въндев, икономист ли сте?
преди 16 часа · Харесвам

Валери Лилов Иванов, както вие не желаете да отговаряте на моите въпроси, аз не желая да отговарям на вашите.
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов А защо Коган ви нарича суперрепортери
преди 16 часа · Харесвам

димитър въндев Ето , знам си стоката , човека знае предварително сигурен съм.А защо ли пита?
преди 16 часа · Харесвам

Валери Лилов Ако решите да ми отговорите, вместо да казвате че това е лична информация, аз ще отговоря на вашите.
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов Ами вие не отговорихте на нито един, освен на тоя че за клеветническите стати в чесбейс не сте везли пари, а само 15 мин слава, което лесно може да се конвертира в пари под формата на нови двд та
преди 16 часа · Харесвам

Валери Лилов Напротив, отговорих на точно толкова на колкото отговорихте и вие.
преди 16 часа · Харесвам

димитър въндев Със сигурност , имам сериозна професия - далеч от мръсотията в шаха.
преди 16 часа · Вече не харесвам · 1

Васил Иванов Хакер, клеветнически статии, заговорничество, репортерство при Коган, шантаж над организатори - на нищо от това не отговаряте .
преди 16 часа · Харесвам

Валери Лилов Въндев, колко плащат на икономистите в момента?
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов Колко ви плаща Коган за да му снасяте информация
преди 16 часа · Харесвам

Васил Иванов Или го правите от добро сърце в името на феърплея в шаха
преди 15 часа · Харесвам · 1

Валери Лилов Иванов, нищо от това не е вярно. Никой не ми плаща нищо.
преди 15 часа · Харесвам

Васил Иванов Къде съм казал че ви плаща, просто ви питам дали ви плаща
преди 15 часа · Харесвам

Васил Иванов Защо го правите каква ви е мотивацията не е пари, значи искате 15 мин слава, или просто да сте интересен на гросмайстори от чужбина, или в името на доброто в шаха кое ви мотивира да го правите ?
преди 15 часа · Харесвам

Валери Лилов Истината
преди 15 часа · Харесвам

Васил Иванов Аха истината

димитър въндев По - малко от платените изфабрикувани клеветнически статии.Обслужващи небългарски и персонални интереси.Но и малко ми стига.
преди 15 часа · Харесвам

димитър въндев Истината?Нима ?

Валери Лилов Въндев, аз не съм получил нито стотинка за моите репортажи по случая за Б.И.
преди 15 часа · Харесвам

Васил Иванов Няма лошо шом е решил че тоя път води към истината, според мен след време ще се срамува за това което е направил през тази една година.
преди 15 часа · Харесвам

димитър въндев А защо всяка моя дума в твоя сайт ми е трита веднага
преди 15 часа · Харесвам

Валери Лилов За кой сайт говориш?
преди 15 часа · Харесвам

Васил Иванов Защото се оплаква на модератора, а той пък от своя страна смята че лилов е важен човек , а ти не. Има предвид форума български шахмат .
преди 15 часа · Харесвам

Васил Иванов В онзи форум си играят на важни и по важни
преди 15 часа · Променено · Харесвам

Валери Лилов Аз не познавам модератора, освен че ми е писал няколко пъти за кратко по Фейса.
преди 15 часа · Харесвам

Валери Лилов Така че, това не е мой сайт
преди 15 часа · Харесвам

Nikolay Nikolov е то там и аз казах една истина, и тя набързо бе изтрита
преди 15 часа · Харесвам

Валери Лилов http://www.tigerlilov.com/
преди 15 часа · Харесвам

Валери Лилов този е моя
преди 15 часа · Харесвам

Валери Лилов
преди 15 часа · Харесвам

Васил Иванов О моля ти се, знаеш ли колко пъти модератора ми е обяснявал как си го притискал на личен да ме изгони от там, безброй пъти, така че ми е известно защо Николов и Въндев ги трият и кой е поръчителя
преди 15 часа · Харесвам

Валери Лилов Това не е вярно, но няма да споря. Лека вечер!
преди 15 часа · Харесвам

Васил Иванов Това е вярно и може лесно да се докаже Достатъчно е да поговорим с модератора, в случай че получи внезапна амнезия, за щастие хисторито на чатовете се пази
преди 15 часа · Харесвам

димитър въндев Искаш ли ,Лилов да напиша как "иванчо" те превъзнасяше като твърде важен ММ. Същия призна , че ти си провокатора , но на въпроса ми "защо само мене притиска ", то същия не отговори . Казах му че има двоен стандарт , дели хората , и не предупреждава провокаторите , а потърпевшите. Е , КАКВО Е ТОВА2

Васил Иванов Защо ли не се учудвам от думите на Въндев, дежа вю

димитър въндев Много лесно вече се оплитат шах "професионаните коментатори". Те денонощно намират доказателства за космическото влияние на Плутон към Слънцето.
преди 15 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Хора, измежду всички нас тук - Васил Иванов (или както е там истинското му име), Димитър Въндев и Николай Николов - единствен Валери Лилов има наистина сериозни основания да се изказва по въпроси, свързани с шахмата. Защото той има достатъчно опит и в двете сфери: и в чисто човешкия шах, и в компютърните анализи на шахматни партии.
Всички останали, дори и да не сте "провокатори", понякога просто се държите като такива - защото скачате от тема на тема, от някакъв уж много "важен" аргумент към някакъв уж още по-"важен", без никаква връзка с реалността.
Реален разговор по сериозни проблеми може да се води само когато се спазва някаква поне най-елементарна логика и последователност в поставянето на въпросите и изискването на отговори.
преди 15 часа · Харесвам

димитър въндев Сирков , та какво ти е мнението по последната точка от протокола на БФШ , например?
преди 15 часа · Харесвам

Васил Иванов Господин Сирков Валери Лилов от месеци упражнява натиск над модераторите в шах групи да гонят един или друг кибик, да не позволяват ползотворна дискусия, да се цензурират някои мнения. Не виждам никаква полза от пламенната ви защита на подобно поведение.
преди 15 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Г-н Васил Иванов, аз не защитавам определено поведение от страна на Валери Лилов - просто ви обръщам внимание на простия факт, че това е човек, който за разлика от вас има много повече опит и в двете сфери - и в чисто човешкия шах, и в компютърния анализ в шахмата. И затова са ми непонятни опитите да го обвинявате за нещо, при положение, че просто трябва да сте доволни, че той си прави труда да ви отговаря на някакви въпроси.
преди 15 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Въндев, каква точно е тази точка, която е последна в протокола на БФШ? И с какво според теб тя е толкова важна?
преди 15 часа · Харесвам

димитър въндев "В чисто човешкия шах" той няма как да има повече опит - виж ЕГН - то. 7-ма точка от Протокола "Като се натиснело "Гугъл ...." Та седни и я прочети , нали си информиран , щом десет часа пишеш постянно?И така - аз не крия .Моето мнение е че тази точка е достйна за Гинес по виртуална "аргументираност " Това е аргументация на тийнейджър , търсещ приятелка в интернет.КАЖИ СИ МНЕНИЕТО , НАЛИ ПЛЕДИРАШ ЗА КОНКРЕТИКА.
преди 15 часа · Харесвам

димитър въндев А ккаво е"чисто човешки шах"
преди 15 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Да, Въндев, тази точка може и да не е огромно постижение на УС на БФШ - но ако се надяваш, че само благодарение на някакви недостатъци на тази точка това решение на УС на БФШ става някак си по-малко валидно - много се лъжеш. Разберете, че решението на УС на БФШ е валидно независимо от използваната в него аргументация.

Lyubomir Sirkov "Чисто човешки шах" е този шах, който Васил Иванов например изглежда изобщо не разбира. Защото ако разбираше, нямаше да ми се налага да му обяснявам защо човек по принцип не може да играе ходовете си с фиксирано темпо.

Васил Иванов Въндев ВИ говори за решението на УС на БФШ от 8 декември, в което в 7 абсурдни точки се обясняват мотивите за наказанието на Боби. 7 точка е върха на глупостта , защото съгласно нея Боби трябва да бъде наказан, понеже като му се напишело името в Гугъл излизало инфо уронващо престижа на шахмата ни. Аз ако напиша името Топалов в гугъл ми излиза "тоалетната война с Крамник" незнам дали това е по престижно и дали УС на БФШ няма да реши и Топалов да накаже

Lyubomir Sirkov Г-н Васил Иванов, ако трябва, и лично за Вас ще повторя: независимо каква е аргументацията в решението на УС на БФШ, то е валидно по силата на простия факт, че уставът позволява да се вземе такова решение.
преди 15 часа · Харесвам

Васил Иванов Господин Сирков вие ми обяснявахте, че съвпадение на ходовете над 90 % не било възможно, показах ви партията на Ван Вели- нищо не отговорихте, сега ми обяснявате че фиксирано темпо е невъзможно, показах ви видео с Георгиев именно в такова, и пак нищо не отговорихте
преди 15 часа · Харесвам

димитър въндев Давай, виждам , че си съгласен .Сега се съсредоточи на 5 точка .Пак първи отговарям и казвам , че договорки стават при най - малката възможност за това в посл. кръг и дори в предпоследния . Има преразпределение на пари след кръговете последни. Е ще "парфюмираме ли шаха и докога?
преди 15 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Както вече писах и по-горе: всеки, който поставя въпроса за договорките, трябва да е наясно, че те са дори още по-трудно доказуеми, в сравнение с обвиненията в измама. Как точно ще докажеш, че е имало договорка? С каква "апаратура"? Трябва да подслушваш всички разговори на всички състезатели - това ли предагаш?
преди 15 часа · Харесвам

димитър въндев Да не би да твърдиш , че Елото е право пропорционално на морала?Няма никаква връзка.НО СЕ СЪСРЕДОТОЧЕТЕ НА 5 ТОЧКА . ПОСЛЕ , ПРОДЪЛЖАВАМЕ....
преди 15 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Аз вече казах достатъчно по 5-та точка, да видим ти дали имаш някакви доказателства.
преди 15 часа · Харесвам

Васил Иванов Въндев защо спориш бе ? Не разбра ли - няма договорки, няма обиди от страна на гросове към Боби, няма натиск от страна на Лилов към модератори да те гонят и трият, това не съществува- разбери го, съществува вечния виновник Боби и точка

димитър въндев А как се доказа чийтърство , сега БИ ще спечели в съда .Та не отговори - има ли уговорки в последните кръгове?
преди 15 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Аз те питам: какви доказателства ще извадиш ти, че има договорки? Трябва да извадиш някакви записи, на разговори, между състезатели. А това е, най-меко казано, незаконно.
преди 15 часа · Харесвам

димитър въндев Ако не отговаряш по същество , какво повече да говорим.Аз даже първи отговарям , за да се нагласиш по-добре , даже.
преди 15 часа · Харесвам

Васил Иванов Има има - многа са даже но нали са дело на гросове за тях си мълчим иначе се борим за феърплей в шаха
преди 15 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Аха, Васил Иванов, който преди това много обичаше аргумента "ама това не доказва нищо", сега изведнъж премина към аргумента "аз казвам, че има, следователно, няма нужда от доказателства"...
преди 15 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Виждате ли какво се получава, когато си непоследователен?
преди 15 часа · Харесвам

Васил Иванов А защо реши че нямам доказателства
преди 15 часа · Харесвам

димитър въндев Значи , Сирков мълчи по 5. точка , а "контрира" просто . Та имаш ли мнение?
преди 15 часа · Харесвам

димитър въндев Хайде защото продължаваме по точките
преди 15 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Ами то е ясно: за некоректното към останалите шахматисти поведение на Борислав доказателства ИМА, те са в записи, от ТВ-участия, които се виждат онлайн, и затова и има наказание за него. А какви доказателства има за уговорени партии?

Lyubomir Sirkov Въндев, казах ти мнението си за уговорените партии: Борислав твърди, че такива има, но не дава никакви доказателства за това.
преди 15 часа · Харесвам

димитър въндев Хей хей , та питам за 5. точка .....ЗА ТВОЕТО МНЕНИЕ , ЗА ПОСЛЕДНИТЕ КРЪГОВЕ ....
преди 15 часа · Харесвам

Васил Иванов Правилно Сирков бг шаха е образец на чистоплътност и морал
преди 15 часа · Харесвам

димитър въндев Остави блатото , дето се опитваш от десет часа да газиш...
преди 15 часа · Харесвам

Nikolay Nikolov Точно така г-н Сирков, аз нямам опита на ММ Валери Лилов в шахматната игра и анализите към нея. Имам само два въпроса, на които никой не ми е отговорил. Защо една спортна федерация налага безпрецедентна саморазправа без доказателства срещу едно лице? Утре може да е някой друг! И защо шахматната общественост трябва да се третира със статут на съдебни заседатели? Нима тяхното мнение е над закона?

димитър въндев Хайде , че после се приготви за 4. точка
преди 15 часа · Харесвам

Васил Иванов Съдебни заседатели ?? Те са със статут на съдии
преди 15 часа · Харесвам

димитър въндев Твоето мнение , като баща и възпитател на талантлива шахматистка ....
преди 15 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Добре, да разгледаме въпроса на Николай Николов: "Защо една спортна федерация налага безпрецедентна саморазправа без доказателства срещу едно лице?"
Наказанието, ако е "безпрецедентно", то е защото и поведението на Борислав Иванов е безпрецедентно - аз лично наистина не бях виждал досега някой да пише на бланката си такива неща - дори и в съвсем детските състезания много рядко ще намерите бланка, на която някое дете да се излигави по такъв начин.
преди 15 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Но това хора като Васил Иванов, които знаят за шахмата само чрез компютрите, просто няма как да го знае...
преди 15 часа · Харесвам

димитър въндев Сирков кажи си мнението по 5. точка то ХАРТАТА
преди 15 часа · Харесвам

Васил Иванов А такова нещо виждал ли сте господин Сирков, Дочев нарича клоун колега - нормално, Боби нарича клоун колега и е безпрецедентно

преди 15 часа · Харесвам

Nikolay Nikolov Аз ги задавам тези въпроси от половин година, нищо друго не питам. Спорих с Иванов относно техническите средства, защото там той наистина не разбира.
преди 15 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Затова, като ви казвам, че някои неща шахматистите ги възприемат по един начин, а Васил Иванов ги възприема по друг начин, просто го приемете като факт.
преди 15 часа · Харесвам

димитър въндев Ето така се случза винаги. Мълчание, то е златно когато не ти е удобно да кажеш нещата , или има зависимост от шах корифеите.....
преди 15 часа · Харесвам

Nikolay Nikolov А поведението на Борислав Иванов не го коментирам, то е под всякаква критика.
преди 15 часа · Харесвам

димитър въндев Отговори по 5. , защото следва 4. ТВОЕТО МНЕНИЕ ....
преди 15 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Освен това: пак ще повторя, за Васил Иванов и за другите, които много обичат да питат: думата "клоун", употребена във Фейсбук, и думата "клоун", употребена върху бланка в турнир, НЕ са едно и също нещо. Защото едното е официален документ, а другото не е.
преди 15 часа · Харесвам

Васил Иванов А поведението на господин Дочев пет месеца преди Боби да използва думата клоун, той многократно го обижда без Сирков или който и да било да се възмущва !!!

Васил Иванов Господин Сирков за пост в фейсбук можете да получите ефективна присъда, така че повярвайте ми и поста си е много официален
преди 15 часа · Харесвам

димитър въндев Нали г-н Сирков искаше конкретика , давай имаш прекласна възмажност . Не е удобно ли , що ли?
преди 15 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Добре, г-н Иванов, вече ви казах: щом имате чак такова желание да се борите със съдебни процедури, вземете и задействайте някоя съдебна процедура срещу Дочев - да видим какво ще се получи. На мен наистина ще ми е интересно.
преди 15 часа · Харесвам

Васил Иванов Нямам претенции към Дочев а към лицемерието на шах общността - хем се възмущва от думата клоун, хем си затваря очите за нейните членове използващи същата дума. Що за лицемерие е това ?
преди 15 часа · Харесвам

Васил Иванов Против лицемерието съм, а не против думата клоун .
преди 15 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Конкретиката, Въндев, се състои в това да разбереш, че каквито и конкретни недостатъци да виждаш ти в аргументите към решението, щом самото решение е взето на основание на този член от устава, който е посочен там, то решението е на практика неоспоримо. Тъй като е очевидно, че спортния морал действително е нарушен от страна на този състезател.
преди 15 часа · Харесвам

Nikolay Nikolov Това кой кого обижда, къде и как обижда е тема за персонална разправа. Тук говорим за решения, дали са законосъобразни или не! Издадени са от институция, не един човек или някоя си общност.
преди 15 часа · Харесвам

Васил Иванов Ако бг съда отмени решението на БФШ какво следва ?
преди 15 часа · Харесвам

димитър въндев Г-не Сирков Вие изисквате "последователност в поставянето на въпросите и изискването на отговори" И ето аз се ръководя от вашия апел . Но вие даже и не си спазвате казаното! Та ето - какво мислите по 5. точка ? Спазвайте си написаното ,поне. Давайте.
преди 15 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Такова решение, дори и да бъде атакувано в съда, просто съдът няма как да го отмени - защото съдът в случая не може да навлиза в случая по същество ("доказателства" има ли, или няма), а може само да провери дали по своя устав УС на БФШ има право да взима такова решение, или не. И е ясно, че УС на БФШ има такова право.
преди 15 часа · Харесвам

димитър въндев Май , че пиша и Сирков не вижда , жалко , твърде рано спря .Е дори не си спомня що е казал.....
преди 15 часа · Харесвам

Васил Иванов Куртенков ви обясни, че има нарушение, защото не е спазена процедурата, не са му дали право да си каже становището, следователно решението е нищожно, без да претендирам за правни познания, само цитирам в случая.
преди 15 часа · Харесвам

Васил Иванов Няма да ви отговори защото въпроса ви оборва тезата му ще го игнорира, така се прави
преди 14 часа · Променено · Харесвам

Lyubomir Sirkov Добре, Въндев, тази точка ли имаш предвид:
" 5. На 01. 12. 2013 г. г-н Борислав Кръстев Иванов заяви по телевизията /по Ти Ви 7/, че в шахмата всичко се уреждало предварително, включително резултатите от много партии и тези от повечето турнири, че най –силните играчи си разпределяли наградния фонд по споразумение, а не чрез игра, и че до него не се допускали други състезатели.
Това обаче не е вярно. "
И какво има се коментира в тази точка? УС на БФШ заявява, че Борислав Иванов е изказал по медиите едно свое мнение, което според БФШ уронва престижа на българския шахмат.
преди 14 часа · Харесвам
Efreitor Petrov

Мнениеот Efreitor Petrov » Пет Яну 24, 2014 3:45 pm

димитър въндев Г- н Сирков като възпитател на талант , НЯМАТЕ ЛИ МНЕНИЕ , КАК ЩЕ ПРЕДПАЗИТЕ ТОГАВА ДЕТЕТО СИ ОТ ТОВА ЯВЛЕНИЕ ?
преди 14 часа · Харесвам

Nikolay Nikolov Не е точно така г-н Сирков. Ако това се случи с мен например, за нула време ще осъдя ГМ Георгиев и ММ Николов, защото ме клеветят в публичното пространсто. Ударът за елита ще е огромен. Как да се изчисти тогава ренюмето на БГ шахмата?
преди 14 часа · Харесвам

димитър въндев Има ли го това животно или го НЕМА! Кажете ясно .
преди 14 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Разбира се, че трябва да се води борба с това явление, само че не виждам, г-н Въндев, как точно Борислав Иванов с изказването си допринася за това, като той самият така и не направи нито едно конкретно позоваване на поне един случай, за който той да има конкретни данни, че "всичко се уреждало предварително".
преди 14 часа · Харесвам

димитър въндев Хайде , че следва 4. точка"Георгиев"
преди 14 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Е, и? Точка 4. се позовава на изказване на Георгиев - какво нередно има в това?
преди 14 часа · Харесвам

Васил Иванов Господин Сирков понеже не вярвате че уговарянето на партии е възможно ви препоръчвам да прочетете писмото на гм Касимджанов - отворено писмо публикувано в чесбейс и чеспро. Там въпросният гросмайстор обяснява как преди началото на партията му е предложено да направи реми. Ако вие сте прав гм Касимджанов с 2700 ело е просто лъжец БФШ бързо трябва да сезира Фиде и да го накажат, как може да говори такива неща ???

димитър въндев Много бавно , мъчно е нали . Е нямам час и половина за две мнения .Значи сте съгласен , нали .А какво конкретно "позоваване "има в този пасквил ката доказателство?
преди 14 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Г-н Иванов, отново злоуротребявате. Не съм казал, че Касимджанов е лъжец - но казвам, че е много трудно да се извадят доказателства за уговорките. И това е очевидно.

Васил Иванов Ами ето ви го доказателството, свидетелство от елитен гросмайстор, че го натискат за реми преди началото на партията, какво по голямо доказателство от това ?? Елитен гм свидетелства. В крайна сметка в съда свидетелските показания имат стойност, нали ?

димитър въндев "Той не бил позовал доказателство " А БФШ НА КАКВИ Д.ВА СЕ Е ПОЗОВАЛА" , Г-Н СИРКОВ?
преди 14 часа · Харесвам

димитър въндев Дотук виждам , че де бавно , де с мъки се съгласихте по тези две точки - но почти два часа минаха. Да продължим ли .ОТГОВОРЕТЕ .
преди 14 часа · Харесвам

димитър въндев Гледайте Протокола , нали ще гледаме по темата и групата е даже такава....
преди 14 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Въндев, конкретните и неоспорими факти около Борислав Иванов са два: бланката с наистина безпрецедентно изписани "имена" на състезателите (отново ви обяснявам, че и на детски турнири, където играят деца на по 10-12 години, не съм виждал подобно лигавене) - и медийните му изявления, които наистина съдържат обиди и към конкретни шахматисти, и към шахматистите като цяло.
преди 14 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Въндев, според мен протокола като за пред съда е ОК - като за пред теб не е ОК, но като за пред съда е ОК.
преди 14 часа · Харесвам

Васил Иванов Господин Сирков за пореден път ви обяснявам че безпрецедентната обида клоун е употребена за първи път от Дочев през май месец 2013, има и доказателство, сам го видяхте. Какво следа от тук ?
преди 14 часа · Харесвам

Nikolay Nikolov да де, ама никой не ми отговори на питанката...
преди 14 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov И, ако е въпрос за моето лично мнение, ще го повторя още веднъж: според мен БФШ не трябваше да излиза с решение, трябваше въпросът да бъде оставен да го решат състезателите и организаторите на турнири помежду си - по примера на турнира в Търново.
преди 14 часа · Харесвам

Васил Иванов Демек Кирил Георгиев да съставя списъците на турнирите
преди 14 часа · Харесвам

Васил Иванов Докъде го докарахме само, тоталитаризъм на елементарно ниво.
преди 14 часа · Харесвам

димитър въндев Вижте , не навлизайте в друга тематика на локумите . Има нещо черно на бяло . Съсреточете се върху гениалното творение , което в детската градинка ще го съчинят по - аргументирано . Нали си съгласен вече .Каза че по 7. си съгласен , по 5. усукваш май . Е м(оже ли да нямаш мнение по официален документ?
преди 14 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Г-н Иванов, може би вече за 3-ти път ще ви повторя, че по въпроса за "клоун" има разлика дали си написал "клоун" в коментар във Фейсбук, или си написал "клоун" върху бланка (която при това не е твоя собственост, а е собственост на организатора на турнира). Ако не правите разлика между тези неща, то други хора правят.
преди 14 часа · Харесвам

Васил Иванов Разбрах ви, вие давата пълен картбланш на гросовете да обиждат в фейсбук, това не е нарушение на етиката, има логика в думите ви
преди 14 часа · Харесвам

димитър въндев Разбрах , не искаш точка по точка . Мъчително е. Ти цял ден пишеш , че шахматистите трябва да се саморегулират , така ли2
преди 14 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Въндев, мнението ми по този официален документ е такова: аргументацията може и да не е добре написана, но това не прави документа невалиден. Издаден е на валидно правно основание, както се казва в съда.
преди 14 часа · Харесвам

Васил Иванов Самоизключват е по-правилното.
преди 14 часа · Харесвам

димитър въндев Важно е съдържанието . Всичко друго е от лукавия
преди 14 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Ами разбира се, че е нормално хората във всяка една сфера първо да търсят да използват възможностите да се саморегулират - и едва в много крайни случаи да се прибягва до външен регулатор.
преди 14 часа · Харесвам

Васил Иванов Под регулация тук се разбира - елитните гросове да решават кой ще играе на турнири, не нещо друго.
преди 14 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Иванов, както ти писах вече и по-горе: ако не ти харесват турнири с елитни гросове, играй си в някакви други турнири, без гросове, само от хора без ЕЛО, и т.н.
преди 14 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Нормалните шахматисти се радват по време на турнир да им се случи да играят с някой грос - все пак може и да научат нещо. Но за всезнаещия Васил Иванов това е напълно ненужно...
преди 14 часа · Харесвам

Васил Иванов Не ми харесва конкуренцията да определя съдбините на опонентите си, това ще доведе до лов на вещици, а не до справедливост.
преди 14 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Не ти харесва, само че така е във всяка сфера - лекари определят кой може да бъде лекар, юристи определят кой може да бъде юрист...
преди 14 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov И кого да считат за свой "колега" (а не за "клоун")
преди 14 часа · Харесвам

димитър въндев Добре , поне с триста зора , призна че "този документ не е добре написан " Та всички да си направят извод КАК СЕ ДЕЙСТВА . Това е д-во за некадърност и нежелание за справяне на "проблема" Щом и убедените в чийтърството признават за смешния Протокол , то какво повече. Е Сирко в ,благодаря , че и ти каза своето мнение за БФХШ индиректно , защото имаш зависимост от тях.
преди 14 часа · Харесвам

Васил Иванов А Георгиев определя кой ще бъде шахматист, пък аз наивника си мислих, че кой ще е се определя от самия него, ще тренира ли, има ли талант и време и възможности да се развива, пък то се оказа че всичко зависело от Георгиев

Lyubomir Sirkov Въндев, никаква зависимост нямам от БФШ (нито пък те имат от мене) - както и писах по-горе, един по-друг състав на УС на БФШ вероятно би излязал с по-различен протокол - но не това е най-важното. Много по-важно е, след като правите някакви констатации ("некадърност" и т.н.) - имате ли някаква идея как точно да бъде коригирано това? Или просто така, важното е да се плюе...
преди 14 часа · Харесвам

Васил Иванов Имаме - обективни проверки непосредствено след партията или преди нейното начало, но със точно разписани правомощия на съдията. Това трябва да се прави, а не гросове да натискат и заплашват организаторите, че ще им провалят турнира, ако не вземат мерки срещу даден състезател.
преди 14 часа · Харесвам

димитър въндев Наистина , виждам и други родители яростно да защитават изключването на Грешника. Разбирам ги . Но тук се доказа на принципа ВЪПРОС - ОТГОВОР , за несъстоятелния документ. Не защитавам никого.Боравя с факти .Проверете !
преди 14 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov А по повод съжалението на Васил Иванов че някой ще му отнеме правото да бъде шахматист: ако се ориентираш към кореспондентния шах, гарантирам ти, че там никой няма да те упрекне, че ползваш компютърна помощ (просто там това е разрешено).
преди 14 часа · Харесвам

Nikolay Nikolov казах го неколкократно, трябваше да бъде оставен да играе, щеше да бъде хванат с подходящи средства и законосъобразно. Вместо това се вдигна шум до небесата и се изговориха куп глупости. Тези действия са в ущърб на шахмата в България.
преди 14 часа · Харесвам

димитър въндев Първо Вие признахте нескопосания документ. А кой може да напише такъв документ. То и правителството е некадърно , но лесно ли се сменя? Но не излизайте далеч от темата.
преди 14 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Николов, има логика в това, да бъде оставен да играе - само че сам виждаш, че той не просто играе, но и прави изявления в медиите, които са просто обидни - и затова не върви да бъде оставен едновременно и да прави такива изявления, и да играе, без да има никакви наказания.
преди 14 часа · Харесвам

Nikolay Nikolov Накажи го за турнир, за месец, остави го без награда, шляпни му един шамар... ама да го изключваш заради слухове...
преди 14 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Наистина, освен констатации от типа "този е некадърен" , "онзи е некомпетентен", мислете малко и в по-градивна насока: как точно нещата могат да се подобрят.
преди 14 часа · Харесвам

Васил Иванов Откога медийните изяви станаха смъртен грях ? Ако сравним обидните му думи в медийте с това което се пише за него от шахматистите му колеги, трябва да ви призная че в сравнение с тях е ангелче небесно. Да не говорим за клеветите по негов адрес които минаха сякакви разумни граници.
преди 14 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Ами то не са точно "слухове"... Аз като гледам тук начина, по който Васил Иванов отстоява това "явление", ми става ясно, че не са само слухове...
преди 14 часа · Харесвам

Васил Иванов Талантлив е затова е нормално да има подкрепа на широката публика и не само на нея.
преди 14 часа · Харесвам

димитър въндев Преди две години грешника обиждаше ли някой . Тази реакция е провокирана . Не го оневинявам , разбира се . Трудно се издържа на масирана атака и жертвата "винаги" греши , защото е под наблюдение. Но повече за морал а спирам , това е дълъг локум , нямам време. Поне с г-н Сирков се разбрахме за Протокола.......
преди 14 часа · Харесвам

Nikolay Nikolov Аз не гледам Иванов, гледам елита, гросовете, УС на БФШ...
преди 14 часа · Харесвам

Васил Иванов Морал на кого - на Георгиев който блъска фигурите и удря с тях противника си, на Лилов който цензурира опонентите си в форумите, на Дочев който обижда младия талант,, на защитниците на договорени партии - ако това е морал, дайте ми значка на аморалист, веднага !

Lyubomir Sirkov Иванов, ако беше наистина талантлив, нямаше да се пени толкова по въпроса за първото му наказание... Талантливият човек знае, че е талантлив, и знае, че наказанието му един ден ще изтече, а той тогава ще е вече дори много по-силен...
преди 14 часа · Харесвам

Васил Иванов Наказанието му е доживот, кога ще изтече ?
преди 14 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Първото му наказание беше за няколко месеца, а той тогава пак го възприе едва ли не като огромна трагедия...
преди 14 часа · Харесвам

Nikolay Nikolov и беше отменено от съда...
преди 14 часа · Харесвам

Васил Иванов и това ще бъде
преди 14 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Което първо наказание един истински талантлив човек щеше просто да приеме като една възможност да се завърне след време още по-силен и убедителен на дъската.

Васил Иванов Не мисля че при него е само до талант, става въпрос за качествена подготовка, затова направи супер партии и предизвика завистта на много гросове .
преди 14 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Просто трябва да имате предвид и тези неща, в поведението на даден човек, които също навеждат на мисълта за нечестност. И Фишер е правел големи паузи в своята състезателна дейност - и не е възприемал това като трагедия.
преди 14 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Защото е бил сигурен в себе си - че ако не на този турнир, то на следващия ще победи. А при Борислав не е така.
преди 14 часа · Харесвам

димитър въндев Г- да искам да Ви уверя , че уважавам всички и се старая да говоря и мисля на база документи и факти . Сигурно се убедихте , надявам се.А нескопосан документ , може да издадат само ....../подобни квалификации/ хора . И ще стане дълга да обяснявам като как , ама защо пък , дали , ами кой да подменя хора в БФШ . По добре да се ограничим д ясните факти и да мислим.....и говорим от сърцето си ..да се вслушваме . Ето , напр. днес един човек убедих , че Протокола е смешен. Е стига ми тая награда /както е казал поета/ Лека!
преди 14 часа · Харесвам · 1

Васил Иванов Те са били по лична инициатива на Фишер, а не следствие на несправедливо наказание.
преди 14 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Въндев, това са подробности - дали протоколът е добре съставен са подробности. Дори и да допуснем, че съдът го отмени - това просто ще стане повод да се излезе с друго, юридически по-издържано решение. Тази съдебна гоненица напред-назад може да продължи много дълго. За мен е безспорно, че огромната част от по-квалифицираните шахматисти са убедени в недобросъвестността на този състезател. От там нататък вече е подробност как точно те ще оформят това свое отношение.
преди 14 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov И тука не става въпрос само за гм Георгиев, който според абсурдното мислене на Васил Иванов едва ли не еднолично решава кой да участва и кой не...
преди 14 часа · Харесвам

Георги Ненчев г-н Сирков Както виждате аз все по -рядко се включвам в дискусиите независимо че създадох тази група тъi като бях заклеймен че не разбирам от шахмат Да аз действително съм много слаб шахматист в което са се убедили всички които са видяли поста на Лилов с моя фиде профил но аз стоя твърдо зад каузата че един млад шахматист беше несправедливо изключен Вие казвате временно Не съм сигурен в това още по-вече след като разбрах че се е насочил към журналистическата професия и ако има нещо за което обвинявам всички тези които го дамгосаха е обстоятелството че той дори може да намрази шахмата -неговата съкровенна мечта
преди 14 часа · Харесвам

Георги Ненчев ако това беше целта -тя е по-вече от цинична
преди 14 часа · Харесвам · 1

Lyubomir Sirkov Г-н Ненчев, нямам представа колко слаб шахматист сте. Но съм сигурен, че и най-слабите шахматисти, тези, които никога през живота си не са ходили на официален турнир, ще разберат, че някой ги будалка, когато почне човек като Васил Иванов тук да ми обяснява, че видиш ли, било нещо съвсем естествено даден шахматист да играе ходовете си през фиксиран интервал от време...
преди 13 часа · Променено · Харесвам

Lyubomir Sirkov Защитаването от страна на Васил Иванов на такива абсурдни тези неизбежно ме кара да мисля, че определено има нещо много гнило.
преди 13 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Освен това, не виждам защо даден човек, който "обича" шахмата, ще настоява да го "обича" точно по този начин: като непрекъснато обяснява как ДРУГИТЕ шахматисти били некадърни, не разбирали нищо, и т.н.
преди 13 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Така че, ако Вие, г-н Ненчев, наистина обичате шахмата, гледайте на този случай не само през призмата на една отделна лична съдба (тази на Борислав Иванов) - а от една по-широка, по-цялостна гледна точка - гледната точка на шахматната общност като цяло. Един човек, който обича шахмата, може да играе и кореспондентен шах - там компютърната помощ не е забранена, напротив, разрешена е.
преди 13 часа · Харесвам

Валери Лилов Аз предлагам, който иска да ме добави на Скайп: tiger-lilov и ще му обясня всичко по случая. Писмено може да си жулите езиците и да увъртате както си искате, но вербално никой няма смелостта да говори с мен. Това само показва че двамата господинчета тук (Въндев и Иванов) са едни безработни тролове които само искат да пишат анонимни постчета в Фейсбук. С такива жалки мижитурки като тях не си струва човек да си губи времето. В истинския живот една дума не могат да обелят. А на живо, бягат през 9 планини в десета, да докопат лаптопчето и пак да пуснат някой друг комент. Аз предлагам и друг метод за успокоение на нервите който се прави при необходимост в банята. Ако някой иска да ми каже нещо, телефона ми е на сайта, а Скайпа вече го дадох.
преди 13 часа · Харесвам

димитър въндев Ето го провокиращият АЛ БАЛ .Същият "префинен " змийски език .Другите се изчистиха , но "оригинала" досега беше в моите съобщения и блъфираше. Я , това "за банята" го беше казал Ал Бал . Жалко Лилков , жалко .Сега призовавам всички участващи да коментират "това за банята" . Хайде , защото тук този превръща дискусията в порно плювалник....
преди 13 часа · Харесвам

Георги Ненчев Не не съм от тези които не са играли в турнири а напротив играл съм в много турнири включително и сега мисля да играя на откритият шампинат в Пловдив но за съжаление толскова са ми възможностите
преди 13 часа · Харесвам

димитър въндев До тук дискусията наистина беше перфектна , нямаше обиди , цинизми дълго време , но се появи Тигъра...МОЛЯ КОМЕНТИРАЙТЕ ЦИНИЗМИТЕ , ТУК ЛИ ИМ Е МЯСТОТО
преди 13 часа · Харесвам

Валери Лилов От всички които пишат тук, има само 3-ма които не са наред: Васил Иванов (безработен човек с големи психически отклонения и развинтена фантазия; болна любов към БИ, която се подхранва от ориентацията му към "проблема" и развинтените му фантазии спрямо други хора); Димитър Въндев (недобре запознат, но достатъчно "компетентен" трол, който бяга от разговор с мен, както го поканих); Ненчев (безапелационен кибик който е неспособен да разбере същността на проблема, но мисли че знае решението). Останалото е ясно!
преди 13 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Г-н Ненчев, тук не става въпрос само за шахматни възможности, изразяващи се в резултати по турнири - а става въпрос и за чисто граждански способности - човек да отсява истината и разумните аргументи от откровеното будалкане, което се прилага много упорито от някои хора тук. Единият пример, който вече Ви дадох, е този с упорития отказ на коментиращия тук Васил Иванов да признае абсурдността на това даден шахматист да играе през цялата партия ходовете си през фиксиран интервал от време. Другият пример, който е не по-малко фрапиращ, е неспособността на коментиращия тук Васил Иванов да приеме простия факт, че когато единият от двамата съперници (Максим Длуги) вече сам доброволно се е подложил на този тип проверка - "събуване на обувките" - е абсурдно другият състезател да прави от това някакъв глобален проблем.

Георги Ненчев Лилов Все пак ми беше обещал да се въздържаш от обиди и цинизми Моля те бъди коректен!
преди 13 часа · Харесвам

Валери Лилов Ненчев, аз изказвам мнение! Никого не съм обиждал.
преди 13 часа · Харесвам

димитър въндев Г-н Сирков , какво иви е мнението "за банята" - казано от Лилов
преди 13 часа · Харесвам

Валери Лилов Ако искаш, мога да ти разкажа по-подробно как да го направиш, вместо да пишеш идиотщини тук. Може да ползваш и четката.
преди 13 часа · Харесвам

димитър въндев Това е мм," елитен" ШАХИСТ. Критерий за шах майсторство и "морал"
преди 13 часа · Харесвам

Валери Лилов А така, сега успокой ли се?
преди 13 часа · Харесвам

Валери Лилов Ако не, викни Big Bubba. Той Васко го харесва много.
преди 13 часа · Харесвам

димитър въндев ПРОДЪЛЖАВАЙ , МОМЧЕНЦЕ , ДАВАЙ , ПЛЮЙ . Появи се днес първия порно циник .Ненчев...Сирков , Иванов имате ли отношения към циника , развалящ всичко...
преди 13 часа · Харесвам

Валери Лилов О, аз не плюя. Просто изказвам мнение
преди 13 часа · Харесвам

димитър въндев И Алчо , колко партии подред ще ми вземеш
преди 13 часа · Харесвам

димитър въндев десет , сто...
преди 13 часа · Харесвам

Владимир Петров "В поисках хоть каких-то ответов пришлось пролистать добрую сотню партий Морозевича. Мне всегда казалось, что особая сила московского гроссмейстера в этаком рваном ритме игры." http://ruchess.ru/blogs/dimakrya/23/

Абсолютный секрет шахматной игры
ruchess.ru
Российская Шахматная Федерация - Блоги.
преди 13 часа · Харесвам · Махане на предварителния изглед

Валери Лилов Въндев - Сто шута в гъза, как ти се струват? Като гледам къв си шубелия, ще побегнеш още при първия!
преди 13 часа · Харесвам

Валери Лилов Васко - викни си Big Bubba да те успокой.
преди 13 часа · Харесвам

Валери Лилов Чао засега!
преди 13 часа · Харесвам

димитър въндев Пиши ми пак в ЛС , да уточним подробностите.Има и деца , които развращаваш , АЛЧО.
преди 13 часа · Харесвам

Валери Лилов Добре, аз съм ти писал.
преди 13 часа · Харесвам

димитър въндев Това са ти "аргументите " Ала Бала. Нека всички са наясно !Цинизмите и обидите . За"четирите очи " съм ти казал какво ще стане.То бива наглост , ама ...
преди 13 часа · Харесвам

Васил Иванов Преди време обясних на хората тука кой е Ал Бал, а някои хора се усъмниха в думите ми, сега вече няма никакви съмнения надявам се
преди 13 часа · Харесвам · 1

Васил Иванов Мисля че след поредната порция обиди от Лилов на хората ще им стане ясно, че никакъв хакер не е писал от негово име преди пет месеца.
преди 13 часа · Харесвам

димитър въндев Ненчев си знае работата ,надявам се. Винаги при наличие на порно циник и некроман - аз спирам. Ала Бализма да не се толерира . Е хайде кажете нещо "за банята " Лека отново!
преди 13 часа · Харесвам

Васил Иванов Относно абсурдните твърдения на Сирков, че съвпадение на ходовете над 90 % било невъзможно - категорично беше опроверган с паритята на гм Ван Вели, що се отнася до твърдението му че фиксирано темпо било невъзможно, изглежда че няма много опит в блица, където средната скорост на ход е от 2 до 8 сек и това е напълно нормално, именно в тоя диапазон е местил и Боби, тоест няма проблем и в това отношение. Също така е факт че въпросната партия е анализирана от мм Андрю Мартин и заключението му е че няма измама, тоест отново е опроверган Сирков.

Васил Иванов Въндев знаеш ли отколко време се сблъсквам с лиловизма и сирковизма, тези хора говорят за морал, а в същото време оправдават нагласените партии, обидите от колеги, шантажа на организатори - само защото били сторени от гросове, примирил съм се отдавна че с тях не може да се води диалог за етиката, докато не осъзнаят че правилата важат за всички включително и за гросовете.

димитър въндев Сирков е културен . Така се води диалог поне. Чува се мнение . Дали е правилно , поне прави опити за защита . И си има някакви аргументи. Докато Ала Бала , навлиза с гръм "убива всички " с порно цинизми и обиди в познат стил и е "велик " в очити си . Та казах ли че няма връзка между морал и звания . Давай Алчо покажи що можеш ! Само това можеш ! Квалификант!
преди 12 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Въндев, тебе пък наистина не мога да те разбера - Лилов написа нещо, което НЕ съдържаше никакви "цинизми" (споменаването на думата "баня" не е "цинизъм" - на никой език) - и ти веднага скачаш да се възмущаваш? Какъв е смисълът от подобно поведение? Наистина, не можете ли да говорите нормално за нещата, свързани с шахмата - без непременно да обвинявате някой друг в нещо?
Какво е виновен Лилов за решението на БФШ, което така подробно с тебе обсъждахме? Разбирам, ако в решението на БФШ се цитираше по някакъв начин Лилов, а то такова нещо вътре няма. Тогава какъв е смисълът да скачаш срещу Лилов с грубости?
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов Спор няма съгласен, Сирков търси някакви аргументи, за да защити погрешна теза, докато другия просто обижда и нагрубява =
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов Сирков първо ни обясни как нагласени партии не съществували после каза че и доказателства нямало, сега разбираме че не Лилов обижда , а ние него. За това лицемерие говоря
преди 12 часа · Променено · Харесвам

димитър въндев Другите изведнъж "нищо не казват " за извратеното поведение на БЪЛГАРСКИЯ ММ ЛИЛОВ. Ало БФШ , сега е момента за наказания . Иначе това е двоен стандарт . Тук четат и отговорни фактори надявам се.
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов Тези хора са готови да кажат на черното бяло и на бялото черно, въобще не ги интересува истината, това е най-тъжното, да влизаш да говори за потника на Въндев, да пуска порно клипове, да обижда всички, да казва че са тролове и след всичко това Сирков мъдро да заключи че не бил обиждал момчето, ей това е липса на реална представа

димитър въндев А последния му бисер "за банята " , дали е възпитателен ?
преди 12 часа · Харесвам

Владимир Петров Относно фиксирания ритъм на игра ще ви дам пример от работата на треньорите в ленинградската шахматна школа когато Корчной и Спаски са били съвсем млади. Треньорите са им давали да играят блиц като с ръчен часовник и гонг са ги карали да правят ход на равен интервал от време - 6, 9, 10 секунди. Целта е била да си изразходват, разпределят времето рационално. Този навик Корчной си го е създал още тогава. Не искам да правя някаква връзка с болната тема за подсказване. Искам да подчертая, че ритмичната игра е характерна за много от големите играчи, особено при добрите блицьори. Има и специални времедиаграми в списание "64-Шахматное обозрение".
преди 12 часа · Харесвам · 2

Lyubomir Sirkov Иванов, ти пък наистина си способен да омешваш до безкрайност тема с тема. Темата за нагласените партии не съм казал, че не съществува - просто там, и това е очевидно, е много по-трудно да се извадят каквито и да било доказателства. Това, че един гм е написал "предлагаха ми да се уговори партията" не означава нищо. Другият пък може да каже "няма такова нещо" - и какво, имаш думата на единия срещу думата на другия. Това е като проблема с корупцията: всеки знае, че корупция има - но трудно се доказва.
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов Господин Петров туко що разби на пух и прах тезата на Сирков
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов Така е господин Петров играта с фиксирано темпо е възможна и истинските професионалисти го знаят, другите се чудят и мислят че ги мамят
преди 12 часа · Харесвам

Владимир Петров След като футболистите имат предаване "Пред банята" хайде ние шахматистите да създадем група "Във банята". Някои участници във форума показаха, че имат интересен опит от процедурите там. Ще бъде интересно да го споделят.
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов Доколкото ми е известно при наличие на двама свидетели има основания за произнасяне на присъда, така че свидетелски показания за уговорени партии имат стойност.
преди 12 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Г-н Петров, с който се познаваме достатъчно добре, няма как да разбие на пух и прах моята теза, защото всеки може да погледне партиите на Корчной в мача му с Карпов, и да види, как Корчной много често изпада в цайтнот, именно защото на някои ходове мисли и по 20 минути, и по 30 минути... Така че "ритмичност" на играта може и да се е тренирало някога някъде, но такъв тип игра няма никакъв практически смисъл. Напротив, големият проблем при по-младите шахматисти е точно обратен: трудно е да ги научиш да си използват ЦЯЛОТО време, което им е дадено - и което е наистина много по-полезно, ако наистина искаш да видиш в една позиция ПОВЕЧЕ неща, отколкото е видял твоят съперник.
преди 12 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Но, разбира се, когато един състезател ползва компютърна помощ, тази необходимост да седне и да се замисли за ПОВЕЧЕ време, просто отпада.
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов Господин Сирков говорим за ритмичност в блиц партии а не в класически шах, партията на Боби и Георгиев е такава, а не класически шах, Боби е изразходвал по малко от 5 минути за нея, така че няма нищо странно, той не прави невъзможни неща, а такива които са се случвали преди 50 години в СССР, но откъде нашите да го знаят като дза тях шаха е просто хоби.

димитър въндев Сега "няма да откриваме топлата вода " Всеки който играе шах е бил свидетел или са му разказвали с подробности за пари и уговорки ,това е ясно и стига сме дъвкали очевадни реалности. Това е аксиома , тъй като участниците няма как да разкрият сами себе си. Следователи ли да тръгнат в последните кръгове , несериозно е .
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов Петров ви казва че ритмичността не е доказателство за измама, напротив това е нещо естествено и се случва господин Сирков, понеже го познавате отдавна се надявам да вземете под внимание мнението му, още повече че то е подкрепено с десетилетен опит в шаха и на са думи на вятъра.

димитър въндев Вероятно опита ще го сподели Лилов , той даде "хубавата идея" вече от шах мъдруване и плюене по спокойно пишещите тук , се е надул и.....
преди 12 часа · Харесвам

димитър въндев "ЗА БАНЯТА " ЛИЛОВ "ЗА БАНЯТА".Наистина може и аз да прекалявам , но този отвратителен лиловизъм трябва да се заклейми.!
преди 12 часа · Харесвам · 1

Владимир Петров Нямам намерение да отхвърлям някакви тези. Аз само споделям факти от кариерата на големи шахматисти. Колкото до цайтнотите на Корчной в мачовете с Карпов мога да добавя, че и Каспаров, който е чудесен блицьор, има особено мнение за контролите и във връзка с това и с цайтнотите. Той е категоричен, че само при достатъчно време за обмисляне може да се изиграе истински съдържателна партия. И Каспаров, и Корчной са творчески играчи. Но в турнирите, за които водим тази дискусия, едва ли е имало творчество в стила на Каспарпов и Корчной. Освен това вижте и българските, и чуждите силни играчи, че в много състезания те действат на принципа "да се играе ход", дори той да не е най-силен. Интересна е статията, посветена на логическия и интуитивен начин на игра, публикувана в 64, преди първия мач между Карпов и Корчной.

Васил Иванов След чата с Лилов можем категорично да изведем дефиниция на шахматен морал - Ако си грос или мм или фм имаш пълното право да обиждаш опонентите си и кибиците, има само едно правило че за теб правилата не важат. Накратко това е шах морала, засъжаление поведението на Лилов и подкрепата за невъздържаното му поведение го доказват.

димитър въндев Г- н Сирков вие какво ще кажете за цинизмите на Лилов ?
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов Имате ли линк към тази статия господин Петров ?
преди 12 часа · Харесвам

димитър въндев Нека всички да са откровени и да не премълчават обиди и цинизми . Това е стил на едно момченце даващо "тон " в шах форумите и като мълчите не помагате.....

димитър въндев Сирков, отговори.
преди 12 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Въндев, ти май наистина напълно автоматично си пишеш някакви въпроси, без никаква връзка с действителността. Нещо чудно след време да се окаже, че си някакъв "бот"...
Аз цинизми у Лилов не виждам - защото няма. Винаги, когато решиш да се схващаш за думата "баня", аз винаги ще ти отговарям, че това НЕ е цинизъм. Може пък някога да го проумееш.

Владимир Петров За съжаление не мога да го дам в момента. Но имам всички вестници 64 от първия им брой, и после когато стана списание. При добро желание може да се намери. Там категорично се представяше, че Корчной е еталон за единия стил в шахмата, а Карпов на другия. Може би имаше и малко пристрастия, но в специализираните шахматни списания и вестници от онова време се публикуваха много интересни и полезни неща.
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов Господин Сирков трябва ли пак да вадя снимки с цинизмите на Лилов, нали помните снимките на Дочев, не ми е проблем въпрос на 5 минути работа е
преди 12 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Корчной може да е еталон за единия стил в шахмата, а Карпов на другия - но "ритмичен" стил в шахмата няма - и няма и да има. Защото това е против самата идея за шахмата. Това не е игра като баскетбола, в която имаш 30 секунди, за да си направиш атаката...
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов А помните ли в коя година е било публикувано, защото стила на Корчной търпи еволюция след 60 те години става много по агресивен, докато първите години от кариерана му се характеризират с защитен стил.
преди 12 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Изобщо, самият подход на Васил Иванов, който много се надяваше да ме убеди, с някакво видео на булет-партия, че видиш ли, "ритмичността" била нещо "съвсем естествено", е невероятно наивен. Там е работата, че на булет, ВСЕКИ по принуда играе "ритмично", защото няма как иначе. А на всяка друга контрола НИКОЙ не играе "ритмично" - просто защото няма никакъв смисъл.
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов Господин Сирков забелязал съм че като се забатачите в една прогрешна теза и оставате верен на нея докрай въпреки че получавате съкрушаващи аргументи в нейната нежизнеснособност. Разберете го най-накрая Боби няма ритмичен стил, той играе и мисли в класическия шах точно както колегите си, точно както като човек, в блиц партиите е играл ритмично, точно както правят повечето от колегите му, незнам за какво спорите точно дори Петров ви го обясни че в блица ритмичността е нещо естесвено, странно е че не го знаете, а тепърва го научавате .
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов Петров ви даде пример за ритмичност от преди 50 години, а вие продължавате да твърдите че не е възможно, е незнам какви още доказателства да ви сервират, очевидно е вече за всички Сирков.
преди 12 часа · Харесвам

димитър въндев Съжалявам Сирков , както едвам ти изкарах мнението за Протокола , сега нямам това време да ти обяснявам низките страсти които изразява "изтъкнатия мм "Лилов .Тук проявяваш зависимост , да не обидиш някой мм, може би си правиш далечни сметки за детето ти , но това са хора със смешен морал , а и не всичко е шах . Бъди смел и се отърси.
преди 12 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Да, другият голям "бисер" на Васил Иванов е твърдението му, че в партията с гм Георгиев въпросният състезател бил играл на практика блиц (въпреки, че контролата не била блицова, а ускорена) - и затова било естествено да играе "ритмично"...
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов Ами господин Сирков Боби е похарчил не повече от пет минути за цялата партия, това си е блиц темпо нали
преди 12 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Въндев, не си правя никакви сметки, защото уважавам Лилов за това, което е постигнал като цяло, досега, за шахмата - а не за това, което можело евентуално някога да направи за мен или за детето ми.
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов Нищо бисерно няма, а що се отнася до защитата ви на цинизмите на Лилов не се притеснявайте за детето си, Лилов нищо не може да му направи, няма как да попречи на шахматната му кариера, ако е талантливо ще напредне и неговите бъдещи успехи не зависят от одобрението на лилов, така че говорете спокойно.

Владимир Петров Има рационално използване на времето, да не се отклоняваме и към темата за биоритмите, че съвсем ще им се завие свят на хората. Вижте тези времедиаграми от мачовете за световната титла. Естествено, има критична позиция във всяка сериозна партия, но аз говоря за такива фази от нея, в които водещи са паметта, предварителната подготовка, техниката. Все пак добре е да се чуе мнението и на силни български гросмайстори за начина по който си разпределят времето. Това че някой играе през равни интервали не е повод за съмнения. Ако е някой хитрец, той ще имитира, че мисли дори когато е взел решение какво да играе. Друг път ще дам пример от практиката на Бронщайн, точно на тази тема.
преди 12 часа · Харесвам

димитър въндев И що е постигнал , освен "да удари сто тояги по гъза " извинете това е цитирано от Лилов. Сирков това що е ? Пак ли дълго ще мълчиш?
преди 12 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Ами г-н Васил Иванов, като толкова много обичате да вадите някакви видео-клипове, поровете се и намерете друга партия, играна на рапид-контрола, в която поне един от противниците да играе също толкова "ритмично"... Потърсете, нямам претенция да е от български турнир, или от европейски, или от американски - сигурен съм, че няма никъде и никога играна такава партия, от никого.
преди 12 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Това, Въндев, от което ти се впечатляваш, са неща, които аз подминавам. Защото, като се почне веднъж с размяната на неприятни реплики, невинни вече няма.
преди 12 часа · Харесвам

димитър въндев Трябва нещата да се казват ясно . Сирков след като не разбра за банята , тук имаш ли коментар ?
преди 12 часа · Харесвам
Efreitor Petrov

Мнениеот Efreitor Petrov » Пет Яну 24, 2014 3:47 pm

Lyubomir Sirkov Пак ще повторя, явно се налага:
Това, Въндев, от което ти се впечатляваш, са неща, които аз подминавам. Защото, като се почне веднъж с размяната на неприятни реплики, невинни вече няма.
преди 12 часа · Харесвам

Валери Лилов Въндев, ти що не вземеш да са изплющиш сам, а?
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов Въндев той се страхува че Лилов може да навреди на шах кариерата на детето му, какво очакваш, така е в шаха там от злоба могат да те прецакат само защото си казал нещо напротив

Васил Иванов Не очаквай чудеса
преди 12 часа · Харесвам

Валери Лилов Васко, аз тебе сам та плющял. Помниш ли?
преди 12 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Ами Иванов, аз пък от тебе не съм чул нищо друго, освен неща "против" - как пък веднъж не се сети, че поне от време на време е необходимо, ей-така за разнообразие, да казваш и нещо "ЗА" (а не само "против").
преди 12 часа · Харесвам

димитър въндев Какви неприятни реплики си разменяме - ти проследи ли изобщо нахлуването му и цинизмите. Или ти си завладян и обаянието му и "големите успехи" на момченцето? Смаляваш се ....
преди 12 часа · Харесвам

Валери Лилов Въндеев, чекам те да ми паднеш душо момина сладка.

Васил Иванов Ами господин Сирков и аз съм баща и аз бих постъпил като вас, ако знам че детето ми иска шах кариера няма да я рискувам само за да се изкажа по някакъв въпрос който не ви засяга пряко, разбирам ви тов е напълно нормална човешка реакция.
преди 12 часа · Харесвам

Валери Лилов Направо след туй ше ма помниш, както Васко ма помни
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов Валери Лилов Въндеев, чекам те да ми паднеш душо момина сладко. И отава според господин Сирков е нормално поведение на елитен шахматист, какво повече да коментираме
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов Поведението на Лилов е безобразно, всъщност това е характерно за повечето противници на Боби те се държат по този начин от месеци и се чудят защо широката публика не ги харесва, ами ето затова, утре ще се оправдае пак че някой хакер му е откраднал паролата
преди 12 часа · Харесвам

димитър въндев Казал съм , че Лилов използва клавиатурата като плювалник , само , че има насрещен вятър и всичко се изписва на личицето му - чудесно изглежда мм - нашата шах гордост .
преди 12 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Разбери, Иванов, че колкото и да е велик Борислав Иванов, ако ще и някаква много велика собствена школа да открие (школа за "ритмичен шахмат", примерно), това не променя нещата в шахмата: върху него (и върху децата, които евентуално ще обучи, каквито и успехи да постигнат те някога) винаги ще тегнат тези подозрения, които тегнат и сега върху него. Ако не намерите път да преодолеете тези подозрения, но без непременно да хвърляте наляво и надясно най-безразборни контраобвинения срещу всички вече съществуващи шахматисти, просто отношението на останалите шахматисти към Боби ще се запази такова, каквото е сега.
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов А Сирков ще каже че няма цинизми и няма нагласени партии, че въндев е обидил лилов, че дочев не е писал клоун, че георгиев не е блъснал фигурите в кюстендил и не е ударил с една от тях боби, това е шах реалността - бялото е черно, а боби е виновен за всичко
преди 12 часа · Харесвам

Валери Лилов Васко - за мен случая Б.И. е приключил. Въндев - А така, сега да викна ли Big Bubba или лично да ти го демонстрирам?
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов Лилов не разбираш ли че сам се компрометираш, не разбираш ли че Сирков също е възмутен от поведението ти и само заради детето си не го прави гласно, стегни се малко и се дръж на ниво.
преди 12 часа · Харесвам

Валери Лилов Васко, знаеш ли колко ми е на онуй какво си мислиШ?
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов Винаги съм се чудил на тоя страх в шах общността, какво от това че е мм или грос, да не му е позволено да мачка другите хора, да нарушава правилата, да пречи на кариерите на децата им, що за абсурдност е това ?

димитър въндев Съжалявам , че си загубих времето с предубедеността , зависимостта , цинизма и "величието " на суетата. Нека мислещите хора , четящи да си преценят кой руши и кой гради дискусиите . ....
преди 12 часа · Харесвам

Валери Лилов Въндев, време е банята
преди 12 часа · Харесвам

Валери Лилов Обаче ако Ненчев ме изключи, както направи по-рано, да внимава да не ме среща на Пловдив.
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов Време е лилов да се отеглиш и да спасиш и малкото останало достойнство защото кактовиждаш дори вече и Сирков не одобрява поведението ти
преди 12 часа · Харесвам

Валери Лилов А ти е време да се изплющиш и да си легнеш
преди 12 часа · Харесвам

Валери Лилов може и в обратен ред
преди 12 часа · Харесвам

Валери Лилов както ти харесва повече
преди 12 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Иванов, дълбоко се заблуждаваш по отношение на това, което заявявам тук като позиция: аз лични мотиви в моята позиция нямам, бъдещето на детето ми в шахмата, ако изобщо продължи да се занимава с шахмат, изобщо не е свързано нито с Лилов, нито с някой от другите тук коментиращи, нито с някой човек от УС на БФШ и т.н. Време е наистина да разберете, че ако ти лично имаш някаква персонална привързаност към едната страна (Боби), то огромното мнозинство от останалите шахматисти нямат никаква персонална привързаност нито към Лилов, нито към Коган, нито към никой от УС на БФШ, а просто имат усет за нещата.
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов Господин Сирков ако лилов или някой от другите противници на боби реши да пречи на детето ви ще го направят без никакъв проблем и вие го знаете много добре и затова внимавате какво говорите по тяхен адрес, аз и въндев обаче нямаме такива скруполи и изобщо не се впечатляваме от гросмайсторската арогантност и заплахи.
преди 12 часа · Харесвам

Валери Лилов Васкооо, време е за плюш-плюш!
преди 12 часа · Харесвам

Валери Лилов
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов Извинявай лилов това тили си или хакера
преди 12 часа · Харесвам

Валери Лилов Аз съм, споко. Хакери няма вече.
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов Ония същия хакер дето ругаеше приятелките на Боби преди пет месеца и после пишеше на модераторите в фейсбук да му трият постовете за да не ги гледат хората

Lyubomir Sirkov Има и друго, Иванов, което е време да разбереш: ако ти смяташ, че с позицията си правиш добро на един човек (Боби) - то повечето хора от другата страна са напълно наясно, че с позицията си допринасят за доброто не на един състезател, не на група състезатели, не на един клуб и на друг клуб, а на цялата шахматна общност.
преди 12 часа · Харесвам

Валери Лилов Този беше някакъв ненормален. Ама я кажи, изплющя ли се вече?
преди 12 часа · Харесвам

Валери Лилов Аз чакам Ненчев да ме банне между другото
преди 12 часа · Харесвам

Валери Лилов ама явно го е шубе, нали ще ходи на Пловдив. Може да се паднем
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов Господин Сирков аз ви уважавам затова че имате позиция и я защитавате с аргументи независимо че е напълно погрешна, но вие вярвате в нея в това не се и съмнявам !!!
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов Това което не приемам обаче е да оправдавате поведението на лилов, на георгиев на дочев на всички гросове които нарушават всички морални правила и етиката на човешките взаимоотношения само защото имали някаква титла пред името си. Ето това не приемам и няма значние дали го правите от страх или от колегиалност криворазбрана.
преди 12 часа · Харесвам

Валери Лилов Васко, мен не ме интересува ни титла ни звание. Искам да ти направя задника оранжев, разбра ли ме сега?
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов Господин Сирков съгласен съм с вас че Лилов не пише цинизми, последния пост го доказва убедително

Валери Лилов Айде сега викни Биг Бъба
преди 12 часа · Харесвам

димитър въндев Г- не Сирков , Вие сте по морала знам , дайте оценка..
преди 12 часа · Харесвам

Валери Лилов на две срички
преди 12 часа · Харесвам

Валери Лилов
преди 12 часа · Харесвам

Васил Иванов Умищлено не ви копирам онова кето мистър лилов, уважавания елитен шах майстор противник на боби, ми пише на личен, защото още няма 12 часа, но повярвайте ми там е още по цветист езика му.
преди 11 часа · Харесвам

Валери Лилов ОК, аз ти давам това сайтче: http://loveteen.dir.bg/_wm/pbasic/?df=314451 - на всеки твой комент, аз ти отговарям с един от тези. Как ти се струва?
преди 11 часа · Променено · Харесвам

Васил Иванов Такива са днешните шахматни елитни майстори, противниците на боби в лицето на лилов намират достойно олицетворение
преди 11 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Г-н Въндев, ако вие бяхте реагирал по-спокойно на включването на Лилов, сигурен съм, че и той нямаше да влезе в такъв тон. Общо взето, и в шахматните среди се действа на принципа: "каквото повикало, такова се и обадило".
преди 11 часа · Харесвам

Васил Иванов А разбирам ние сме убидили лилов, а преди малко ни убеждавахте, че не пишело цинизми момчето

Васил Иванов Виждате ли колко лесно изпадате в противоречия господин Сирков
преди 11 часа · Харесвам

Валери Лилов Няма противоречия, има само Васко и Въндев
преди 11 часа · Харесвам

Валери Лилов Отде си купи потника кажи поне.
преди 11 часа · Харесвам

Валери Лилов Миризлив киек
преди 11 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Ами Иванов, като цяло се държите с водещи шахматисти така, сякаш те са ви длъжни лично на вас с нещо... Имате към тях някакви претенции, обръщате се към тях с някакви обвинения - и всичко това при положение, че те самите в най-честия случай нито се интересуват от вас, нито искат нещо от вас - и ако изобщо ви отговарят, то е защото са загрижени за доброто име на шахмата, а не за нечии лични интереси в рамките на шахмата.
преди 11 часа · Харесвам

димитър въндев Жалко , Сирков , проследихте ли изобщо дискусията , съжалявам ви , заради страха ви от това да изречете нещо по обидите и ЦИНИЗМИТЕ сипещи се в момента , без същия да е провокиран . Заровете си главата в пясъка. Този човек седмици наред правеше клонинги с ужасни цинизми хвърляни по хората.... Жалко , имах по - високо мнение , освен култура е и нужна и смелост....
преди 11 часа · Харесвам

Васил Иванов Ал Бал и Лилов - все за потник говорят, сега ясно ли е, това го казвам за хората които се съмняваха в думите ми и преценките ми
преди 11 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Ами казах ти вече, Въндев, ако трябва, и пак ще ти го кажа: "Това, Въндев, от което ти се впечатляваш, са неща, които аз подминавам."
преди 11 часа · Харесвам

Валери Лилов Въндев, просто отиди се изплющи, успокой се и си легни.
преди 11 часа · Харесвам

Васил Иванов Сирков пред очите ви се ръсят цинизми а вие си затваряте очите за тях, затова е възмутен Въндев, както и аз от двойния стандарт и липсата на морал в шах елита.
преди 11 часа · Харесвам

Валери Лилов Васе, трябва да се видим с теб. Лично ще ти покажа разни хватки във Френска защита (с чертичка по средата).
преди 11 часа · Харесвам

Валери Лилов Ше ма помниш и в другия живот.
преди 11 часа · Харесвам

Васил Иванов Хакера се събуди Сирковото възмущение обаче няма изгледи да отвори очи, страх ли е колегиалност ли е незнам но е втрещяващо.
преди 11 часа · Харесвам

Валери Лилов Нема хакери, споко. Има само Васко Въндевщини
преди 11 часа · Харесвам

Васил Иванов Сега разбирате ли господин Сирков на какъв стрес и обиди беше подложен Боби и какво изтърпя през тая една година тва бедно момче от вашите елитни гросове, за мен заслужава само похвали, че удържа на глупостите ви и на обидите и на клеветите и на всичките ви аморални действия спрямо неговия талант.

Валери Лилов Васко, на теб правило ли ти е впечатление че аз Борко никога не съм го обидил, за разлика от неговите обиди към мен? Теб обаче ще се радвам да изплюща двойно.

Валери Лилов Окей, Въндев ще идва към Пловдив. Ако не се държи прилично, ще има материал за криминалната хронология.
преди 11 часа · Харесвам

Lyubomir Sirkov Ами Иванов, за да искаш морал от другите, трябва първо ти сам да покажеш такъв. Да покажеш едно елементарно уважение към другите - нищо, че имат друго мнение. Вместо това ти тръгваш на някакъв абсурден поход, който е дори не поход срещу едни или други шахматисти, а е направо срещу здравия разум. Намираш някакво видео, в което журналистка задава въпрос за компютърно съвпадение на ходовете - и гм Вели отговаря с шега - и от това почваш да си правиш някакви големи изводи... После пък намираш някакво видео, в което двама играят булет в ресторант - и от това пак някакви големи изводи (за "нормалността" на ритмичността на играта в шахмата, забележи - при всякакви контроли!) Всичко това е наистина просто атака срещу здравия разум на хората.

Васил Иванов Господин Сирков анализите не са мои а на елитни гросове и са правени в продължение на 6 часа, а накрая журналистката просто цитира тяхното мнение, второ и Петров убедително ви показа че ритмичността е нещо естествено и се прави от 50 години досега, не виждам аргументи за да се защитите, оставете настрана моята бедна личност, концентрирайте се върху тези мнения, защото точно те ви оборват, аз просто ги цитирам.

Marto Maistorcheto ахахах ебаси смешната дискусия
преди 8 часа · Харесвам

Васил Иванов http://www.youtube.com/watch?v=lZ69BlpMrwY Ето ви 6 часа коментари върху 7 рунд от турнира в Холандия, където освен другите партии е анализирана и тая на Ван Вели с Накамура. Никъде не го наричат измамник, защото има 90 % съвпадение на ходове, никой не заявява че това е невъзможно.

Tata Steel Chess round 7
преди 7 часа · Променено · Харесвам

Васил Иванов http://www.youtube.com/watch?v=r_OJD_imclo Още един анализ този път на международен майстор от Германия, разглеждането на партията на Ван Вели стартира от 103 мин.

Tata Steel 2014 Round 7 Recap
Follow me on Twitter: http://www.twitter.com/ChessExplained
преди 7 часа · Харесвам

Marto Maistorcheto ван вели е доказан майстор от 20 години е в топ на света всички го познават къде ше го сравняваш с македонския прошляк измамник долен борислаф иваноф ?
преди 7 часа · Харесвам

Васил Иванов Тезата на Сирков и на цялото шах войнство е че никой човек, дори с 20 годишен опит в топ елита, не може да има подобно съвпадение на ходовете, еми явно може
преди 7 часа · Харесвам

Marto Maistorcheto може ама не секи път
преди 7 часа · Харесвам

24.01.2014 г. 11:24
Efreitor Petrov

Мнениеот Efreitor Petrov » Съб Апр 26, 2014 3:32 pm

FIDE/ACP Anti-Cheating Committee meeting

Wednesday, 23 April 2014

On April 21-23, the FIDE/ACP Anti-Cheating Committee met at the Department of Computer Science and Engineering of the University at Buffalo, NY, for finalizing the proposal to the General Assembly for the new Anti-Cheating regulations. The meeting was also an occasion for a first-hand evaluation, together with leading academic experts, of the sophisticated anti-cheating tool developed by Prof. Kenneth Regan. FIDE wishes to thank the University at Buffalo for hosting this very important meeting and for devoting its professors' time to this project.

http://www.fide.com/component/content/a ... eting.html
Efreitor Petrov

Мнениеот Efreitor Petrov » Нед Юни 08, 2014 5:41 pm

АЛБЕНА 2014

димитър въндев Добре , че не е българче , че щяха едни кабели ,лещи , дрешки да се търсят и претърсват! Ама сега си е "нормално" да бие мм,интересно...Чужденче без ЕЛО може , но бг момче с 2250 - не може .Така е защото зад него има федерация и няма да позволи гаври....

димитър въндев И друго , бях казал , че такива "биячи " ще има все по - често Ние сме потопени вече в инфо, и който може да гребе , пък още по -добре да е млад.....Но имаме "заслугата" ,че от нашия шах талант - направихме репортер!? Хайде питайте дали и този е съмнителен , трябва да има еднакъв аршин , нали?

Veselin Pantev Голямото мрънкане все от някъде се показва. Гледах си партията ход за ход. Нормална с човешки ходове и грешки. Пак се забравя, че този идва от джунглата и силата му е неясна. Говорим за тинейджър все пак играл дори по световни форуми.

димитър въндев Мрънкане няма , има два аршина! А че ще има други "джунглари " е повече от ясно. Само да няма бг момчета биещи неправилно...- и при това проверени предварително с металодетектор...Веско , след като ме знаеш , не ти ли е ясно , че при мен мрън няма , има факти - и ето бг момчето си печели делата. "Всеки си бил имал ниво и не можел да го надскочи" - жалка теза - ограничаваща свободата и развитието .Та какво е направил този тийнейджър по световните форуми .Значи също че е и порочно да си на 25 и да биеш , но ако си на 16 - о това е талант , обещаващо , а ако си от джунглата - може и закономерно да мажеш мм.Елата са показател за минали резултати , но всеки има различна крива на развитие , при младите е нагоре , при старите е май надолу.Смешно е вече да се робува на Еломанията - ама този как биел с 600 т. по - малко , онзи имал пък в опред. момент голямо съвпадение с Худини , друг е невъзможно на 10 минутка да бие опред. гм.- и скандал голям...Ала бала - и накрая гм декларацийки и загубени съд. дела и временно отстраняване на чрез клевети на бг.играч.Всеки нов талант вече стои пред Худини , и дори придобива частичен автоматизъм и синхрон с програмата , и колкото по- дълго дреме пред компа , има и по- голяма вероятност да "познава" ходовете . Старите "светила" да свикват с новите реалности - жалко само за романтизма!

Иво Ягличев За разлика от този световнонеизвестен тийнейджър, силата на БИ я знаехме всички. Той активно я показваше в период на 6-7 години. Все една и съща. След това, неочаквано повиши перформанса си с около 400 точки ЕЛО. Ама нали е българче, дайте да му вяврваме, да му се възхищаваме и да мятаме калпаци от радост какъв талант имаме. Що да му търсим кусури, като можем да му се радваме?!

димитър въндев Е и какво се доказа , поне да го бяха "пуснали " да си играе - е хоп в капана - все някъде А бе или той е най - хитрия или умен , или в бг елита има страх и глупост . Кое е вярно - или и двете?Аз също съм играл с едно ниво на един турнир и после с над 500 ело разлика от предходния в друг турнир? И даже си пишеха че видите ли неизвестния и с нисък рейтинг ?!/Аз/ съм бил изпреварил еди кой си /голям/ играч. Робия е това , робия.....

Иво Ягличев Не е да нямаш право. Да се надскочи в един турнир, се е случвало на всеки. Но при него не беше само един. И все пак, начинът, по който се реагира на това, беше доста непрофесионален и необмислен. Затова и БИ успя да се изкара жертва.

димитър въндев А имаха доста време да реагират професионално - ако знаят изобщо как става това! Почти година и половина където трябва не се намери техника / а беше проверяван преди партии / , и нашите " ръководители"имаха цялото време на света и накрая изрисуваха - недоносчета - които стават смешни в съда и сред непредубедените хора. Случаят показа дълбока та липса на компенетност и адекватност , и техн . неграмотност на много люде обитаващи и хранещи се от шаха. И това е показателно - и може би е добре ,че имаше този случай за да се наруши светая светих на Некомпетентността!

Edmond Dantes Г-н Въндев престанете с тази омръзнала вече тема.Проблема си беше лично в БИ и неговото неадекватно държание.Вместо да разговара и да докзава играта си той започна да се държи аругантно

Edmond Dantes След като се появиха съмнения в негов интерес беше да се разбере истината.А той направи точно обратното

димитър въндев Психо портрет няма да правя - ако кажем и как другите са се държали - ще стане интересно....Случаят си продължава и в съда ще се докаже , а ще се появяват все повече "клонинги" - чужди и наши, защото някои просто не могат да проумеят , че сигурни партии вече няма . Има можещи и неможещи - независимо от Елото. И разни декларацийки и решения или съмнения не водят до обективност . Е мисля че бях ясен , който иска ще разбере.

Stanislav Glavchev Priasmoro Novendra - GMRistic Nenad 2438 - 1:0!!!!! i prodalzhava da bie nared mladezha

Иво Ягличев Да играе бос!

димитър въндев Да играе гол!

Radislav Yordanov Atanasov бос и гол - пак ще ги лашка ! Нямахме ток около час в залата, кръгът след малко свършва, а с него свършва и информационното затъмнение

Edmond Dantes За жалост много от партиите на Novedra не се въвеждат в базата за кръга и не можем да се насладим на играта му?

Radislav Yordanov Atanasov Ще питам гл.съдия защо е така, той всъщност всичко чете, така че вече има и отговор на вашия въпрос !

https://www.facebook.com/groups/chessbg/
Efreitor Petrov

Мнениеот Efreitor Petrov » Чет Авг 07, 2014 11:01 am

На олимпиадата има партии, в които един състезател побеждава друг състезател, въпреки че има по-нисък коефициент ЕЛО с 233 единици.
Efreitor Petrov

Предишна

Назад към Дебати