Veselin Pantev
Започна турнирът в Благоевград!
29 септември
Veselin Pantev Има публикувани партии, даващи тема за размисъл. В някои от тях е видна хирургическа точност при разфасоването.
29 септември
Dimitar Dochev Чудя се дали един наш невярващ и неподкрепящ декларацията ГМ е щастлив от утрешния си жребий...
Veselin Pantev Виждам вече партии на 100% съвпадения с енджините. Странно съвпадение?!?!?
Dimitar Dochev Ми работят децата, напредват. Не са като нас дърти мързеливци.
Veselin Pantev Е има и други, в които се играят 10-15 хода както могат и като не става следва брутална разправа.
Petar Arnaudov Има ли я някъде партията Иванов-Шарич от днес
Veselin Pantev Човека е бил практичен. Партията завърши за по-малко от 3 часа. Вероятно утре ще е налична. Но първата показва 100%, Втората 95%. Трета ще видим
Veselin Pantev Имах някакви надежди за честна игра!? Колко съм бил наивен. Партиите ги има и тук
http://chessbul.hit.bg/blagoevgrad/dgt_chesstheatre.htmDimitar Dochev Във федерации, където президентите се избират с по-голямо мнозинство от това на другаря Ким Чен Ун, играта винаги е честна.
Petyo Marinov Утре е първата партия : намиращият се в отлична форма гм Владко Петков ( с бели ) срещу РобоБорко . Дотук играем с пълни ливади .Нека видим.......
Veselin Pantev Ливадки , ливадки , колко да са ливадки?! Дори там съвпадението е смъртоносно. Говорим за някакви си 100% и 95% на които и Карлсен би им завидял. Какво значи тук някакъв си претендент?!?
Petyo Marinov Много слаби са . То като цяло турнира е невероятно слаб ! Яне Гелемеров си подарява фигурите , а другият със защита Пилсбъри , играеше като 5 годишно дете.Утре е интересно. Залога е 1 за Владко с хендикап до 30 ход.Чакам партията с голям интерес.
Dimitar Dochev Да оставим самостоятелната игра на ливадите. Ние сме киборги!
Thanasis Emmanouilidis Няма ли къде да видя партията между Иванов и Сарич? Само аз ли я търся и не мога да я намеря?
Dimitar Dochev няма я
Veselin Pantev До колкото разбирам имало заглушаване, пък звънели GSM-и абе пълна бутафория. Ама що ли на 40 бона дойдоха 100 човека?!
Martin Andreev те съперниците му са толко слаби че даже и аз ще направя 100 % съвпадение с програмите
Veselin Pantev Говори ми!
Dimitar Dochev Важното е, че във в-к Струма ще пише за безпрецедентните мерки за сигурност. И ще докажем на местната общественост, че нашето гардже е най-хубаво.
Stefan Simeonov Да си жив и здрав Ермак Тимофеевич !
Veselin Pantev Да бе! Такава тишина беше настанала. Такова спокойствие. Я марш в казана!
Veselin Pantev Човека следи отблизо до колкото се разбира
Ivan Lalev Интересно е , че "директора" на турнира Стефчо го няма в залата докато играе Борко. А, и заглушаване няма, след като телефоните ,които събират си звънят...
Veselin Pantev Явно ни е слабост това на българите. Да ни смятат за абсолютно малоумни. И защо не?! На политиците им се получава постоянно. Тези също ни гъбаркат с техните мерки за сигурност.
Radislav Yordanov Atanasov Партиите Му се следят и се установява мнение, че Худинито добре се справя засега ! GSM-и наистина звънят, при това в случаен порядък, никой не го прави нарочно !
Валери Лилов Прегледах първите две партии и явно е поумнял. Вече използва друг енджин (значително по-стар, но достатъчно силен). Странното е защо не му е публикувана партията с ГМ Сарич при положение че е играл на 1-ва маса?!? Какво не искат да видим?
http://chess-results.com/partieSuche.aspx...
Chess-Results.com - Partien
chess-results.com
Chess-Results.com is a powerful and dedicated server only for chess-results. The...Вижте повече
Martin Andreev що не пратихте шпиони да го следят и да докладват партиите?
Veselin Pantev Ради, не става дума за нарочно звънене. Хората декларираха, че ще заглушават електронни устройства, а видимо те си работят. Валери, енджина е без значение сам знаеш това.
Martin Andreev Е толкова ли са слаби шарич и другите та не могат да бият толко стар двигател ? ако са майстори да го дакажат ко се оплакват
Svetla Yordanova Какво се учудваш,Веско, всичко е по план:)
Валери Лилов Вижте този линк:
http://www.freewebs.com/pc-chess/ELO%20Ratinglist.htm, от него се вижда че Fritz 6 (от преди 13 години) играе на ниво 2730. Коментарите са излишни.
Валери Лилов Пък и нека не забравяме че главният организатор беше най-върлият защитник на Борко по време на наказанието му това лято. Според мен той няма да спечели този турнир, но ще вземе добра награда и още една ГМ норма. Така ще изглежда "по-невинен" в лицата на защитниците си, които между другото се броят на пръсти
Veselin Pantev Вече нищо не ме учудва! Кому е нужна тази демонстрация?
Martin Andreev за да се покаже че не може да го фанете и да му направят нищо
Валери Лилов Просто Борко има много добра подкрепа от организатора си. Въпроса защо обаче, ще остане загадка
Martin Andreev то щом той може начи и другите могат кой да гледаме въпроса е щом имат технологията защо виктори благоевград не се класира за а група или не всички имат достъп
Veselin Pantev Там някъде в регламента се мъдри и правото на проверка. Ради, ти като човек от събитието дай малко инфо по въпроса някой възползвал ли се е до сега от тази опция и какво предлага тя?
Валери Лилов Мартин, засега няма опасност от чийтъри. Преди месеци бях казал че Борко има спонсор зад гърба си, като мислех че този човек е влиятелен и разбира от шах. Сега обаче все повече се убеждавам, че човека който му помага е влиятелен, но не разбира от шах. Нека си зададем въпроса, кой в БГ има средства за турнир с такъв мащабен награден фонд без почти никаква реклама, да не говорим за възвръщаемост? Кой е предоставил на Борко такава скъпа и същевременно трудна за разкриване техника? Мисля че в БГ има само един тип хора които имат тези възможности и те определено не се занимават с шахмат. Въпроса е каква връзка има с тях Борко и защо му помагат...
Veselin Pantev Всичко това буди огромно недоумение. Ако обичаш шаха и искаш да правиш турнири, видимо не е това начина, защото нещата отиват към по-зле и на другият турнир ще има 50 местни запалянковци и няколко огладнели шахматисти със звания. Ако пък искаш да направиш някой ГМ, това също е проста задача. Достатъчно е да се види схемата на някой от многото купени звания в БГ. Става за пъти по-малко пари. Ако пък си мисли, че в шаха се правят пари е сбъркал. Има много Супер ГМ дори на ниво 2700, които си задават въпроса защо играят шах. Реално големите пари са в мачовете за световна титла. Ако пък там са се прицелили съвсем са загуби ли ума си някои хора.
Валери Лилов Тук не става въпрос за пари, а до амбициите на Борко. С такава подкрепа, той беден няма да остане Въпроса е че при него е трудно да разгадаеш логиката на действията (особено ако няма такава) и какво точно цели.
Radislav Yordanov Atanasov Семейство Илиеви вкарват партиите всеки ден, вчера имаше 2 кръга, не е лесно, Иванов - Шарич ще бъде вкарана днес
Veselin Pantev Винаги става дума за пари! Ако не тогава е за много пари. Един съвет към хората с парите. Не че ще ме чуят, но пък знае ли се. В БГ има много талантливи деца. Кои са те, лесно може да се види и сега защото участват на европейското първенство в Будва. Там са потенциални шампиони!
Thanasis Emmanouilidis Валери, имам нещо да питам.
Защо трябва да е Българин, този които подкрепя на Б.И.?
Кои инвестира с печалби, колкото става все по известно че Б.И. използва машината Худини и няма човек да го победи?
Просто мой мисли...
Валери Лилов Никога не съм казвал че спонсора трябва да е задължително Българин Вече съм сигурен и че не е шахматист изобщо. Както и да е, в момента Борко е решил да ползва по-стар енджин който не е Houdini.
Thanasis Emmanouilidis Само един начин може да го махне от турнирите : Играчите, значи Майсторите. Откажете се от няколко турнири още и после няма да го приема никои да играе шах в турнирите. Груб е този начин за майсторите, но не виждам да има друг за сега, поне за няколко месеца още, до като доиде решение от:
http://www.fide.com/.../7132-anti-cheat ... ittee.htmlAnti-Cheating Committee
www.fide.comFIDE - World Chess Federation
Ivan Ivanov Иванов/Сарич от 3ти кръг:
http://chess-db.com/public/game.jsp...
Borislav Ivanov vs Ivan Saric (2013) - Chess-DB.com
chess-db.com
Borislav Ivanov vs Ivan Saric (2013), event: Grand Open Blagoevgrad - Chess Game from Chess-DB.com
Elena Dyulgerova Турнирът е интересен, като оставим недостатъците на организаторите...И на мен ми е любопитно, защо за 40 бона дойдоха само 100 човека? Сигурно защото повечето хора бойкотират турнира заради Борислав.
Мирослав Костов 42. Kd5 ?-- ами ако бе играл 42. Кс5
Veselin Pantev Брех този Сарич много добър бе! Не са му избягали никъде от 1-ва о 2-ра линия и докарал до реми. Респект!
Veselin Pantev Моят скромен лаптоп има Худини 3 Про х64
Svetla Yordanova дълбочина 20-24 гледайте на худинито, и не ми говорете за фрицове...
Svetla Yordanova както би се изразил един бивш участник тук, добър homework и на двамата...
Dimitar Dochev Другото реми ще трябва да е с Палач
Veselin Pantev Хеххе 3-таа е 96% ама и хърватчето не му се е дало
Svetla Yordanova като по ноти са играли, обаче композитора държи на анонимността
Svetlin Mladenov Vidqh partiqta sreshtu Sarich- mnogo komputarna igra za belite.I bez da puskam engine se vijda 4e ne e 4oveshka, da ne govorim za Elo 2300.Trqbva da e priznae,4e 4erniqt e igral mnogo kreativno i dobre se e zashtitil...
Dimitar Dochev А те дали въобще са местили или са възпроизвеждали предварително подготвен материал?
Svetla Yordanova добър въпрос
Veselin Pantev Какви са тези балкански драми?!
Валери Лилов Играли са, защото ходовете на белите съответстват с комп, докато черните просто са играли добре. Белите като цяло не са имали достатъчно потенциал за усложнения след дебюта. Интересен въпрос обаче е защо Борко не пусне гамбитната книга на Junior, а играе 1.d4?! Кой съм аз обаче да поставям под въпрос гениалната логика на Благоевградския "талант"
Dimitar Dochev откри ли по кой енджин се мести? че днес нямам никакво време да се занимавам лично
Veselin Pantev Лилов ти си прав! Я малко партии в стил Андерсен!
Георги Ненчев кой ви каза че телефоните звънят имам информация че даже в залата много трудно може да се наблюдават партиите стига с тази злоба
Veselin Pantev Информацията идва от Ради нюз! Злоба няма - само факти!
Валери Лилов Veselin Pantev Разбира се. Честно казано не вярвам повечето ГМ да имат заготовки срещу старинните гамбити Ако позицията се открие, горките участници нямат никакъв шанс. Сега ако Борко го прочете това, ще гледаме малко романтичен шах в стила на 19-ти век и биене на Гросмайстори в стил ала Морфи.
Георги Ненчев имам чувството че доста от вас треперят за реномето си особенно Лилов Той ли говори за пари когато чрез сайт много добре знае колко пари е натрупал от шахматните консултации кой е той?
Veselin Pantev Хеххее български синдром. Да гледаме в канчето на комшията. А то било и пълно що ли?
Dimitar Dochev Ненчев, стига си се излагал! Няколко хиляди шахматисти заявяват, че БИ е измамник, а ти какво, оспорваш ли? Комисията по античийтинг към ФИДЕ е изцяло заслуга на БИ.
Veselin Pantev Мимо не измествай темата. Някои си имат кумири. На входа към Сл.Бряг има билборд на бай тошо. Кумири разни.
Георги Ненчев да оспорвам защото няма никакви доказателства Твърденията на Лилов са просто смешни
Георги Ненчев Аз съм посредствен шахматист но от доста време наблюдавам отншенията ви по между си Вие се самоизяждате
Dimitar Dochev Но пък същите ние, които се самоизяждаме, някак си сме единни по отношение на казуса БИ. Ти как си го обясняваш това?
Георги Ненчев какво ли не съм чул за кого ли не това ли е българският шахмат
Veselin Pantev Този със сигурност не е лицето на БГ шаха и правилно беше натирен. Тези 4 месеца май бяха използвани само за преструктуриране и втвърдяване на собствените си позиции. БГ шаха има други проблеми.
Veselin Pantev БГ шаха има проблеми с финансирането. От тук идват проблеми по организацията и силни женски и мъжки отбори. Няма пари за детските школи и затова талантите до 13-14 годни се загубват и т.н. Все неща които не знаеш и не ти и трябва. За това не се бъркай в материя която не познаваш.
Dimitar Dochev Шахът няма проблеми с финансирането. Когато има възможност да се гепят милиони, виж как пари се намират!
Георги Ненчев с този дълъг инкасатор сме учили 5г заедно в МЕИ Москва
Георги Ненчев атова че е политик си е негова работа аз си го уважавам като колега нищо по-вече
Veselin Pantev Дочка, федерацията е начетена и трябва да връща стари версии. От там страдат всички направления. Виж като има за крадене е друга приказка.
Dimitar Dochev Мимо, дай да не го обръщаме на политика
Dimitar Dochev много бързо. а търпяхме онзи трол васил иванов 6 месеца
Dimitar Dochev вонята е навсякъде. и войната в Сирия е част от вонята
Veselin Pantev Домакина съм аз при това и в двата форума вече. Не изпробвайте търпението ми!
Dimitar Dochev А между другото турнирът ще важи ли за ело? Че главният съдия май не беше с лиценз...
Veselin Pantev смело залагам за реми до 2-я час
Veselin Pantev Платил е
Veselin Pantev
http://ratings.fide.com/tournament_list.phtml...
Chess Ratings
ratings.fide.com
FIDE - World Chess Federation, Online ratings, individual calculations
Martin Andreev
http://chess-results.com/partieSuche.aspx... Ей хора вижте има му качена партията на борислав със сарич и ме учудва че е единствената анализирана партия с анотации
Chess-Results.com - Partien
chess-results.com
Chess-Results.com is a powerful and dedicated server only for chess-results. The...Вижте повече
Veselin Pantev Мартично изпуснал си някъде около стотина поста!
Martin Andreev е ми възможно е
Георги Ненчев владко петков печели с-у б иванов сега какво ще говорите нали не смятате че владко е по-добър о хоудини!!!222
Валери Лилов Решил е да бие Владко сам
Veselin Pantev Георги Ненчев включваш се в дискусия, която се води от няколко месеца. Не ми е ясно точно каква теза защитаваш,но пък ще ти постна отговора на Arthur Kogan от другият форум : If somebody is still so close minded or naive to believe that an ametour can suddenly start to play as the best engines and better than Carlsen and repeat it again and again- than is no point to lose time explaining the evident..
Георги Ненчев хайде дочев лилов чакам коментари
Dimitar Dochev Ами правят цирк.И друг път е губил, слагайки си умишлено фигурите по бити полета. Никога не си поставя за цел да направи 9 от 9. Може би подсказвачите не му позволяват.
Veselin Pantev Партията със Сашо Николов ми изниква в момента. Тогава вместо да приключи за 2-3 хода остави фигури на равно място. Нека изчакаме края на турнира.
Petyo Marinov Явно някои не са чели това ,което написах снощи, а именно Владко Петков - Б.Иванов бетонна 1-ца , даже с хендикап до 30 ход ! Случайно или не съм познал. Очаквайте още прогнози
Георги Ненчев ами ако завърши турнира под елото си тогава как ще го разталкувате?
Валери Лилов Измамника си е измамник, без значение дали в отделни случай е избрал да не извърши измама...
Veselin Pantev Георги Ненчев сценарии има много и толкова хипотези. Цирка е пълен. А главният губещ - играта.
Георги Ненчев лилов как да го бие сам като има по-вече от двеста единици ело п-малко от него
Veselin Pantev Голям смях пада
Георги Ненчев добре да допуснем че сте прави все пак Вие как оценяте шахматиста БИванов играе ли поне на елото си или дори ито му е много?
Валери Лилов През 2009 е играел на ниво 2100, но след дълга пауза ги е заиграл за 2000... В момента е около 2000 реална сила.
Veselin Pantev Шахматната сила е променлива величина. Последният турнир играл без външна помощ показа перформанс около 2000, което е и реалната му сила. Преди да започне "феноменалните" си резултати редуваше, Резил след Резил за "Виктори" от където беше изгонен като меко казано "бездарен". Сега клуба обаче вероятно се гордее със своят възпитаник , "забравил" как го беше натирил.
Георги Ненчев а защо не го включиха в отбора си за отборното
Petyo Marinov Интересен въпрос ! Попитай Марин Атанасов.
Георги Ненчев имам идруг въпрос понеже имам честта да познавам малкия ПАрнаудов може ли някой да ми каже как за 2-години израстна от нм до мм
Veselin Pantev Арнаудов вече е ГМ!
Veselin Pantev Не си в час въобще ММ стана 2009 след финала! Пепе показа много стабилни резултати последните 2-3 години.
Petyo Marinov Ненчев , излагаш се ! Пепи е сериозно момче.Не го намесвай в простотии.
Георги Ненчев аз не говоря за последните години а за периода когато от нм стана мм
Veselin Pantev Защо не го попиташ направо ами занимаваш форума Petar Arnaudov ?!
Георги Ненчев не го намесвам а просто искам да кажа че всеки може да се развива а Петьо се разви пред очите ми което му бях предсказал м-у другото и аз винаги му съм се радвал на успехите
Георги Ненчев както и на мого други
Dimitar Dochev Арнаудов не играе компютърни ходове, очевидно е с просто око. Така че напредъкът му не се дължи на чийтинг. Ако е за въпрос има по света 16-17 годишни деца, които играят по-силно от всички в този форум. Постигнали са го някак си и ходовете им са далеч по-тъпи от тези на енджините.
Dimitar Dochev А случаят с БИ е ясен, ходовете му са лесно прогнозируеми до един.
Dimitar Dochev Пускаш компа, слагаш позицията и след малко виждаш какво ще играе БИ. И той разбира се го прави.
Veselin Pantev Може би малко или пък повечко шахматно наивен. Шахматните звания са плод на много труд! БИ от пълен бездарник даде перформас 2700 в Задар и покри ГМ норма. Не е като да си го направил като Пепе за 6-7 години видим прогрес.
Георги Ненчев а защо да не допуснем че се опитва да запомни определеви позиции
Валери Лилов
Валери Лилов Последния въпрос изби рибата.
Veselin Pantev Уффф Георги Ненчев изглеждаш така както аз бих изглеждал във форум за сърдечни хирурзи!
Veselin Pantev Тук говорим не за общо шахматно разбиране , а за огромна поредица от компютърни ходове. Разликата е от тук до Луната!
Георги Ненчев добре де Лилов нали всички се готвите с комп нима не е възможно да се стараеш да накараш противника да ти влезе в заготовката?
Svetla Yordanova някакво дежа вю се получава, периодично се обяснява на някого, че енжините са по-силни от човека...
Георги Ненчев добре съгласен съм кажете ми тогава как става подсказването имате ли предположение?
Георги Ненчев аз немога да си го представя
Veselin Pantev Ново дежа вю! Идва нов член във форума и започва всичко отначало. Виж има няколко теми малко по-назад във времето. Няколко специално по случая със събрани факти по случая. Направи малко усилия и сам си ги намери.
Dimitar Dochev Има микрокамера, това е сигурно. А как сигналът стига до него, това вече е по-трудно да се рагадае. Може да има слушалка в ушите, може и с ибрации с морзов код. Познавам един мошеник, не е шахматист, който върши измамите си с помощта на пуслиращ ключодържател. Варианти много.
Svetla Yordanova въпросът никога не е бил "как става", въпросът, който трябва винаги да се задава, е "кому е изгодно"
Veselin Pantev Мимо има комисия. Дори има и заседания планирани за нея
Veselin Pantev Има има комисия и в сайта на Фиде я написаха. Пропуснал си!
Veselin Pantev Има и на сайта PDF с графика на конгреса
Svetla Yordanova сред другите комисии може да ги вкара само конгрес
Ivan Ivanov
http://www.fide.com/.../7132-anti-cheat ... ittee.htmlAnti-Cheating Committee
www.fide.comFIDE - World Chess Federation
Svetla Yordanova като този в момента в Талин
Veselin Pantev Професора е в комисията. Другите какви ги дирят там не е ясно.
Svetla Yordanova ако някой вземе интервю от Длуги на шахматна и не само тематика, би било интересно...
Svetla Yordanova с първи въпрос - защо решихте да играете в Благоевград
Veselin Pantev Radislav Yordanov Atanasov реално е човека.
Dimitar Dochev Ами чакаме включване от репортера на Raadi News
Ivan Ivanov
http://chess-db.com/public/game.jsp...
Vladimir Petkov vs Borislav Ivanov (2013) - Chess-DB.com
chess-db.com
Vladimir Petkov vs Borislav Ivanov (2013), event: Grand Open Blagoevgrad - Chess Game from Chess-DB.com
Veselin Pantev Днес са се презареждали батериите!
Валери Лилов Играл си е на ниво 1950...
Svetla Yordanova защо се е предал.......
Svetla Yordanova позицията е тъпо реми
Veselin Pantev Черният играе а2 и белите как усилват?!
Svetla Yordanova това питам и аз
Валери Лилов Явно е трябвало да загуби този кръг.
Svetla Yordanova не, конгреса е от днес в Талин, Естония
Veselin Pantev Цирка е пълен!
Ivan Lalev Имах удоволствието да гледам анализа на Петков вс Шарич веднага след партията....Владко сам каза, че боре се е предал в реми позиция.... И е така....
Георги Ненчев ;fgможе ли някой да ми каже как може да се изкара царя от полето х7 реми 100%
Георги Ненчев защо е играл цх6 просто не разбирам
Thanasis Emmanouilidis Които не е ходил, просто е избрал да не направи маимунката на цирка, лично вярвах че ще стане хубав турнир без такива простотий и жалко ми стана че не можах да отида (8дневен турнир през Септември и Октомври..) но се оказва че човешкия глупост е непобедим.
Още нещо. След това предаване, се оказва че, не само този които дава ходове на Б.И няма идея от шах, както кажа и Валери Лилиов, но че и самия Б.И. е толкова слаб шахматист че не може да разбире една тотално реми-позиция и се предава, така че да подкрепи играта си, демек че играе на ниво.
Хмммм, или пак ние сме големи тъпанари, машината дава за белия че е на +0,79, значи правило си е предал златното момче на Благоеврад!
Валери Лилов Аз съм твърдо зад твърдението че е решил да си прави гавра с шахматистите и нарочно се е предал вчера. Човека иска да докаже че може да спечели или загуби когато си поиска
Thanasis Emmanouilidis Това обаче го знаехме, след неговата загува срещу ММ Сашо Николов. Както и да е, това е голяма пародия.
Хора, един Грък тренъор ми кажа че, след един случаи които имахме в Гърция с един Германец, на световно за любители в Халкидики, през Април 2012, намериха решение за да хванат тези който играят с машинна помощ (не искам да споделя публично какво е това решение), 100 евро работа! Чак толкова бедна ли е България че организаторите нямат 100 евро ли за да едно "решение"?
Или тези който приемат Б.И да играе в турнирите си, просто не искат?
Може би чак толкова нужно ли е целя свят да чува за "случаи Иванов"? Поздравления, защото успяли са целтта си. Целя свят вече мисли лошо за Българския шах, а ще казат че се приема и като невиннен в държавата си, колкото още има (някой) Българи майстори който приемат да играят в турнири с него.
Veselin Pantev Това е въпрос на желание на организатора! Както каза един от участниците всички тези мерки за сигурност са пълна пародия и те трябва да бъдат насочени само към един човек. Само преди седмица цяла шахматна България беше на отборните финали и всичко мина спокойно без показните мерки за сигурност.
Георги Ненчев веско а защо Б Иванов не е играл на финалите за виктори
Георги Ненчев а възможно ли да се е играло в остър цайтнот има и такива тълкования
Dimitar Dochev беше наказан за 4 месеца от федерацията. май не си особено запознат със случая
Георги Ненчев и още нещо може пък да има и договорка някаква м-у двамата дали и това не възможно
Георги Ненчев лилов ти казваш че е играл с 1950 ело аз съм под 1600 пак виждам че е реми а той да не го види просто не е възможно
Валери Лилов Не е възможно, така е. Защо се е предал обаче е друг въпрос.
Thanasis Emmanouilidis Извинавайте но, тази ситуация не ви изморява ли вече?
Аз предлагам следното нещо:
Ако някои от вас, тук в форума, мисли че има начин да се купи някоя машина за да се хващат "ивановите", ще дам 5-10 лева от джова си, в зависимост на цената. Ако всеки един от нас които се оплаква даде по 2-3-5-10 лева, колкото може всеки, всичките турнири ще могат да имат някоя осигурена технология, не само за Б.И но по принцип.
Българския шах е ваш, мене няма да ме има за винаги, ако можете нещо да предложите, предложете го и ще стане
Валери Лилов Thanasis Emmanouilidis Проблема не е в парите, а в законовият ред. Разрешение за използването на заглушители се взима доста трудно. Да не говорим че все още не знаем по какъв начин предава и получава ходовете.
Thanasis Emmanouilidis Е ми в опена на Благоевград са писали по регламентите че всеки един може да се проверява лично, след заявка на противника и тнт. Това може да стане на всеки турнир, нали така? Иначе, законите не ги знам и не мога да имам мнение към тази тема.
А за ходовете, само едно е сигурно че, или получава - предава ходове със сигнали или с телепатия, поне аз не мога да мисля друг начин. Сега как ги получава тези сигнали... Сигналите са си сигнали, има детектори за тях
Thanasis Emmanouilidis А и нещо друго. Ако имаше интервюта в турнира, както е писал един човек в форума, интересно би било да чуем от Б.И, защо си е предал!
Валери Лилов Турнира в Благоевград е направен по поръчка за Борко. Ти остави какво пишат организаторите на Facebook
Thanasis Emmanouilidis Да, това казвам и аз, очевидно беше от началото на Август че турнира става заради него, за това аз лично избрах да не го рекламирам, нито позитивно нито негативно, въпреки това че тези дни имах 250 шахматисти около мене, в Кавала.
Този турнир е направен за Иванов, време е да докажат организаторите на следващите турнири че те няма да са направени за него и да си взимат мерки (за това съм предложил, всичките заедно да намерим/купим нещо).
Георги Ненчев това ни каза и гм АДелчев на турнира в Белоградчик но също каза и че ще играе асе отказал защо ли?
Георги Ненчев лилов интересно защо другите играят знаейки това толкова лиф са глупави?
Георги Ненчев искам да зная и мнението ти относно предположението ми че Борко и Владко имат някаква заверая каква все още само гадая
Thanasis Emmanouilidis А ти защи питаш на Лилов и не питаш на тях?
Георги Ненчев защото се оказва че той всичко знае така е със светла и с веско
Veselin Pantev Така е всичко знам! Постоянно получавам факсове свише
Валери Лилов
Георги Ненчев веско не се обиждай просто така поставяте нещата като че ли всичко ви е ясно а мислиш ли че е така?
Thanasis Emmanouilidis Ти мислиш ли че може всеки майстор, само заради неговата титла и знанията на шахмата, да трябва да обяснява на всеки един любител дали мами Б.И. и защо става така? Да не са адвокати ли?
Хората просто казват мнението си и ти търсиш обяснения, като този Васил Иванов (не знам дали е и реално лице изобщо), както и същия Б.И. които пишеше тук с различни имена. Ако търсиш отговори, има хиляди постове по надолу, от последните 5-6 месеца, седни си и ги чети, после заповядай да споделиш мнението си и да го защитиш
Elena Dyulgerova Възможно е да са се договорили...Просто Б И се предава в реми позиция...Видях по горе сте написали че Б И е играл на ниво 1950 ако не бъркам, ами на ниво 1950 е стигнал до реми позиция с Петков който е 2564 как става?
Валери Лилов Случват и такива неща Все пак Гросмайстора е бил напълно спечелен до края.
Георги Ненчев а дали не е попречил и цайтнота ако е имало такъв ?
Elena Dyulgerova И в цайтнот да е, пак ще види че е реми...
Tsvetelin Tsonkov Съгласен съм с Elena Dyulgerova
Elena Dyulgerova Все пак , всеки играч се задълбочава в играта още от както е започнала.
Veselin Pantev Толкова сте повърхностни. Сякаш никога не сте се предавали в равни позиции?! Тропате си по клавиатурата седнали зад компа и давате оценки за някой, който 3-4 часа са го въртели на шиш и бил с усещането, че бил загубен. Не е нужно да си бил в цайтнот, за да почнеш да играеш глупости в края на партията. На мен постоянно ми се случва.
Георги Ненчев това и за двамата ли се отнася? и още нещо какво ще кажеш за днешният съперник на би познат лити е?
Валери Лилов Аз не съм се предавал в равна позиция Губел съм такива, но не съм се давал без бой
Dimitar Dochev Шипка-та падна в боя неравен...
Svetla Yordanova Да, три поредни ще има и максимум едно реми с някой ... колега.
Veselin Pantev Я играйте тото , като сте такива познавачи
Dimitar Marholev 100 procenta do kraia !
Veselin Pantev Днес няма изненади. На някои партии от 5-я кръг прави подозрително впечатление приликата по играта на някои енджини, както и забележителна комбинации на 2 места по 4-5 хода.
Dimitar Dochev И гръцката хитрост не можа да пребори духа на Хари Худини!
Валери Лилов Сега ще има финален спринт с 2,5 от 3
Dimitar Dochev Кой ще е късметлията с хикса?
Dimitar Dochev Това е въпросът.
Валери Лилов Как кой, Куков ако се вреди Ако не, може последната да подари на някой ГМ от спечелена позиция.
Veselin Pantev Една много дълга дълга комбинация започваща от 18 ход, а след това ходовете 24 и 26 са доста железни! Не случайно руснаците на компа му викат желязото!
Чиста партия, как да не харесаш "творчеството" на този местач на фигури
Валери Лилов Сядат защото иначе нямат шанс за награда (при неявяване не получават парични премии). Това е причината да няма солидна бройка силни участници. Никой не иска да се унижава за пари. Тези услуги по-принцип не са за шахматисти
Veselin Pantev Е сега вече стана хипер интересно. ГМ Длуги е наред! Руснака от еврейски произход емигрирал в САЩ. Организирал мач за световна титла между големите К и К. Ръководил местната федерация и какво ли още не като връзки и познанства, застава съвсем отблизо да се убеди в силата на .......... Всеки да довърши многоточието както сметне за добре.
Tsvetelin Tsonkov Borko s tazi igra shte bie Carlsen ?
Tsvetelin Tsonkov Mimo Georgiev, Борето що така се страхува да отиде на теста?
Tsvetelin Tsonkov Mimo Georgiev, как ще накараме мУмчето да играе честно?
Martin Andreev детектора на лъжата не е доказателство в съда
Ivan Ivanov "След три състезателни дни няма пробив в системата и турнирът протича нормално, увериха организаторите на проявата." ->> и кой както иска да го разбира това
http://toppresa.com/...
Скандал! Международни гросмайстори отказали участие в Гранд Благоевград – 2013 заради Борислав...
toppresa.com
Десетки международни гросмайстори отказали да участват в четвъртия по общо награ...Вижте повече
Георги Ненчев госнода какво ще кажете за каскадата от жертви на гърка които от самолет се виждат че не са коректни с какво е виновен би че противника му играе безразсъдно а може би е целял да обърка хоудини?
Tsvetelin Tsonkov Mimo Georgiev, този турнир е в полза на БИ, защото не го проверяват! И видите ли мУмчето е невинно .. хехехе.
Георги Ненчев а защо енджинчетата само приемат материал а не раздават такъв това логично ли е?
Tsvetelin Tsonkov Георги Ненчев, БИ е мошеник. Не разбирате ли? Има съвпадение над 85 %.
Tsvetelin Tsonkov Махнете ги теу хоумуъркове БИ просто играе с няколко енджина по различни линии.
Tsvetelin Tsonkov Нека даде пресконференция и да обясни ходовете!
Валери Лилов Моя грешка. Енджина е Худини на различна дълбочина. С това играе в момента
Георги Ненчев да така е но интересно как аз дилетанта видях че жертвите са некоректни и има сигурна защита тогава защо един шахматист с ело 2000 според лилов да не ги види не е ли така?
Tsvetelin Tsonkov Хи-хи-хи, хо-хо-хо, хе-хе-хе, ха-ха-ха видите ли мУмчето е проверявано и е невиннУ!
Veselin Pantev Дори по простичка машина след около 20-30 сек бавно, но за това пък крайно уверено логично достига до първата линия. Сходството с Худини е поразително.
Veselin Pantev Недоумение буди факта ,че до сега никой не го е проверявал. Те и Хърватите нищо не намерили в Задар 8-я , ама точно в тази партия го опукаха за 20-а хода.
Георги Ненчев но веско ти не отговаряш на въпроса ми представи си че на мястото на би бях аз и се беше стигнало до позицията след първата жертва бъди сигурен че и аз щях да играя като би
Veselin Pantev Хахахах! Пълни глупости! Никой не може да играе няколко хода подред като машината!
Veselin Pantev Връщаме се към стари дъвкани и предъвкани неща.
Георги Ненчев конкретни решения защо не и единствени
Lyubomir Sirkov Ненчев, хората по-горе мисля че вече ти обясниха, че не става въпрос за един ход в една определена позиция - а за прекалено много съвпадения на прекалено много ходове в прекалено много партии...
Георги Ненчев защо е нужна машина за очевидното
Tsvetelin Tsonkov мУмчето може и само да е местило в тези позиции. Но до тях ...
Валери Лилов Защо е нужно да си силен шахматист за да разбереш дълбочината в ходовете на Каспаров? По същия начин ти трябва добра квалификация за да разбереш разликата между човешката и машинната игра.
Veselin Pantev Ти си не спасяем случай Георги Ненчев ! Няма човешко същество на света, да може да играе толкова много ходове по първа линия на компа. НЯМА! И защо се опитваш да даваш компетентни мнения за очевидни ходове, като шахматната ти сила е дори спорна за градинката.
Георги Ненчев да съгласен съм така до тях се стига ...??????
Валери Лилов Имаше един коментар от друг "познавач" който твърдеше че Борко играел по памет всичките си партии. Като се опитах да му обясня че в шаха, ходовете са трилиони, той се обоснова с факта, че човешкият ум няма граници
Георги Ненчев прав си лилов но бога ми след първата жертва и на мене дилетанта беше ясно как ще завърши партията
Veselin Pantev Arthur Kogan добре ги "лекува" тези шахматни "капацитети" в другият форум!
Veselin Pantev Хехех разбира се че е ясно! С машината партията свършва до 30-я ход. До сега не съм видял някой да е издържал повече , когато е нарочен
Валери Лилов Един познат преди време ми беше казал: "Видиш ли аз мога да бия Карлсен и всички други шахматисти, обаче не съм учил. Иначе всичките ще ги бия. Имам капацитета!"
Veselin Pantev Valeri Lilov скоро ще имаш повод за нов материал в Chessbase!
Георги Ненчев не лилов аз съм много слаб шахматист и нямам претенции да давам оценки на други и затова смятам да сложа край на тази дискусия Единственото което изключително много желая и го пожелава -би да стане да докаже че може да му се има доверие и да върви напред
Георги Ненчев ако може разбира се???
Георги Ненчев извинявай че може би те засегнах като споменах за сайта опитай се да го забравиш
Валери Лилов г-н Ненчев, мисля че има наистина много талантливи шахматисти в БГ които заслужават тези пожелания. За съжаление, Борко не е един от тях. Както каза Veselin Pantev, това е един местач на фигури който има много могъща ръка зад гърба си. Доказателството е самият турнир в Благоевград, който по сходство прилича на богат сезон в ловен резерват. Месото е поднесено, дивеча е привлечен и Борко може да си играе на господар. Това е самата истина.
Martin Andreev ма как приема ходоветеееееееее
Валери Лилов С лъжицата по жицата
Dimitar Dochev Аз имам предположение как. Понеже всяка втора дума му е "вибратор" или "педераст", а това не може да е случайно, та сигурно си е заврял такъв в задника и той предава ходовете с морзов код. Там никой няма да го провери.
Veselin Pantev Бззззззззз! Това беше доста грубо!
Валери Лилов Dimitar Dochev Може и спонсора да го разработва обстойно преди всяка партия, така че устройството да не засича както на Испания миналата година
Veselin Pantev Това по-скоро беше безуспешен PR. Другото е в областа на свободните съчинения и интерпретации.
Валери Лилов Mimo Georgiev Бенидорм 2012, техниката му засичаше -
http://ratings.fide.com/individual_calculations.phtml...
Thanasis Emmanouilidis това пак... Б.И не се яви ??) и е загубил партията! които учи какво е станало, нека пише моля!
Svetla Yordanova
Svetla Yordanova уплашил се е, здравичък изглежда Длуги...Или е вдигнал температура?
Svetla Yordanova Горкото, излетя пак от наградите...
Thanasis Emmanouilidis Нека очакваме нещо ново от присъстващите на турнира
Svetla Yordanova Да,ама те пазят мълчание.
Thanasis Emmanouilidis Всичките ли? Ще видим...
Svetla Yordanova Ради нюз заглъхна...
Svetla Yordanova Друг път е много активен
Svetla Yordanova
Ivan Ivanov Екипите на БТВ и БНТ били там, отплеснал се с интервюто, закъснял за партията ...
Tsvetelin Tsonkov Хо-хо-хо, хе-хе-хе!
Thanasis Emmanouilidis Разбира се Мисля че, Б.И ще види по после тези постове и ще се смее много силно!
Veselin Pantev Край на сагата! Хвана ли са го!
Spas Kozhuharov Давам информация от сигурен източник :Максим Длуги е поискал проверка ! До него се е приближил и някакъв чеченец поискали са да бъдат проверени обувките и Борислав е отказал и избягал.
Veselin Pantev Брех това се очакваше, че може да е там!
Валери Лилов Искам повече инфо
Veselin Pantev Очаквам възможно най-суровото наказание! А и това как ще връща версиите?! Къде е г-н Екемджиев сега?! Борецо за граждански права!
Lyubomir Sirkov Сега разбирате ли откъде произлиза известния израз: "Ще ми хванеш опинците!"
Thanasis Emmanouilidis Kude sa sega vsichkite tezi koito sa go zashtitili? Bih iskal da ni spodeli mnenieto si G-n Vasil Ivanov!! V subota Zlatnata Zora v Gurchiq, sega "mashinata"... Hybava e do sega tazi sedmicha! Sushto, da chyem.kakvo shte kajat SK Viktory, kakto i Kiprian Berbatov!
Пепа Драганова Насред Благоевград са го хванали... Само неговите градски вярваха, че е уникален ,,гений"... Да си го видят сега! Кой бяга, ако няма какво да крие..?
Veselin Pantev Хахха няма такъв срам!
Пепа Драганова Опинците не можаха да му хванат... Не ги даде... Ама и не е нужно вече...
Veselin Pantev Надявам се да има официално изявление на Mariyan Petkov по случая, в качеството му на организатор на турнира!
Martin Andreev как са го фанали бе
Radislav Yordanov Atanasov по миризмата на чорапите, те го издали...
Martin Andreev ама открили ли са предавател ?
Radislav Yordanov Atanasov не са
Radislav Yordanov Atanasov то откъм чорапите какво да предава
Radislav Yordanov Atanasov може по-скоро да приема
Thanasis Emmanouilidis Az pak vqrvam che, Mariqn Petkov i organizatorite trqbva da obezshtetqt na tiq koito sa gybili tochki zaradi B.Ivanov! Ne e nqkoi slychai koito ne beshe izvesten na svetovno nivo.
Ivan Lalev Ами и аз да се обадя като човек , който гледа цирка на живо Отидоха да го проверяват Длуги, чеченеца и охраната... Длуги си свалил обувките! Но Борко не....е, не знам дали е избягал от мястото на проверката, но беше в залата секунди след като Длуги напусна залата...
Dimitar Dochev Чакам изявление от онзи трол Васил Иванов , както и от бившия президент на БФШ Стефан Сергиев. Целият съм в слух.
Veselin Pantev След толкова много изписано по темата остава срама за този измамник. Остава и срама на всички около него които знаеха за това и се облагодетелстваха около него! Остава срама за всички негово знайни и незнайни поддръжници и адвокати.
Martin Andreev нищо не е станало според мен... няма да го събличат секи ден по 100 пъти човека бе тва да не е стриптийз бар ше го унижават всеки път... един тупаник в лицето на съдията пе*****ст и тва е що не съблекат всички играчи едновременно ?
Veselin Pantev Трола получи отказа още на входа си във форума, като ник създаден преди часове преди да поиска да се включи. Този получи БАН и в другият форум.
Ivan Ivanov Според мен не толкова хората, които са били "адвокати" или "потдръжници" заслужават срама, а по-скоро хората които взимаха трудни решения и заставаха с името си и отстояваха казуса заслужават поздравления.
Veselin Pantev Мартично и ти заставаш на страната на срама! Бъди сигурен БИ в следващите години официален шаха няма да играе!
Svetla Yordanova Жребий!!!
Thanasis Emmanouilidis Къде са тия от ШК Виктори, който кажеха че Иванов не е като другите шахматисти? Че не е учил шахмата от романтичните шахматисти като Морфи, Андерсен, Капабланка и тнт, но от компютърите, и за това играе така силно? Очаквам и техните мнения!
Бях писал преди време че, може би "вмомента шахмата в Благоевград може да се развие заради Иванов, но какво ще стане като го хванат?"
Любопитно ще ми е да видя, колко млади деца вече ще се регистрират по шахматните клубове на Благоевград, както също ще помоля и за една статистика от други тренъори по останалата България, сега че родителите виждат хитри измами като Иванов да са играли с машинна помощ!
Благодаря
Svetla Yordanova сега трябва всички да напишем - Коментирайте, господин Петков!
Veselin Pantev Това беше ясно! Можем само да бъдем благодарни на организаторите в лицето на Mariyan Petkov , че направи възможното в регламента и БИ да бъде хванат с възможността за проверка по време на партията!
Veselin Pantev Добър въпрос?
Vasil Spasov жалко колеги.лицето Ианов го има в жребия за 8 крьг.вероятно организатора е натиснал сьдията.все 1 нищто не се е случило.жалко жалко
Vasil Spasov а имам точна информация за случилото се........
Veselin Pantev Нямам идея какви са правомощията на съдията!
Lyubomir Sirkov Предполагам, че щом резултатът е "-:+", то се води, че партията не се е играла. А доколкото си спомням, трябва поне два пъти подред да получиш "-", за да не те включват вече в жребия...
Thanasis Emmanouilidis От едната страна, никои няма право да го гони от турнира, според мене, щом момчето е платил!
От другата страна, търся отново в регламентите, където си пише че:
8. Once during a game of chess a player may ask a new search to be conducted on his opponent and if electronic devices are found he will be removed from participating in the tournament any more. If any other suspicions objects are found the main arbiter may decided whether to dismiss the participant form playing or not.. If nothing is found the player who asked for the search owes an apology.
Ivan Lalev Цирка стана преди партията... не се игра такава....
Veselin Pantev Хехе, хем са го хванали, хем не са защото е избягал!
Radislav Yordanov Atanasov И аз също никак не обичам да ме пращат из медиите, то пък едни медии, че и от шах разбират...
Veselin Pantev Ами да четат правилно юридически регламента!
Валери Лилов Факт е че има право да избяга. Друг е въпроса че дори да го хванат, пак не може да го осъдят. Закона не предвижда санкции за шахматни мошеници. Така че дори и да се докаже, освен да му наложат БАН, нищо друго не може да се случи така или иначе. След случая днес, никъде няма да го допускат, така че няма нужда да хващат повече. Ако сте чели за Бен Джонсън знаете че и БАН-а не е решение. Човека си го хванаха с допинг няколко пъти и пак го върнаха...
Radislav Yordanov Atanasov Лично Длуги смята, че няма нуж да от юридически доказатлества, а трябва да се дисквалифицира по подозрение в съвпадение с енджините, както се прави по виртуалните сайтове за игра !
Валери Лилов Трябва всички организатори да вземат превантивни мерки срещу такива чийтъри. Най-лесния начин е да се позволи претърсване при съмнение от даден играч на всеки турнир.
Lyubomir Sirkov Ами не става толкова лесно: виртуалните сайтове за игра си имат собствени правила, и всеки, който се е регистрирал в такъв сайт, е длъжен да ги спазва, и съответно може и да бъде "баннат".
Lyubomir Sirkov И, впрочем, като се замисли човек, във виртуалните сайтове за игра правилата не винаги съвпадат с тези на ФИДЕ... Например, там правилото "пипнато-местено" просто не важи!
Валери Лилов Ако влезете в Плейчес, там изключват даже и за подозрение с над 60%
Vasil Spasov гм. Длуги е поискал проверка на лицето Иванов в присьствието на 4 гарда и М.Илиев.присьствал е и приятел на Длуги,който доста разбира от електроника.............Длуги е поискал от Иванов да си свали обувките.Длуги си е свалил своите обувки и чорапи на проверката.М.Илиев е предупредил лицето Иванов ,че ако откаже щте получи 0 за партията си с Длуги.на вас колеги оставям да прецените какво е имало в обувките на лицето Иванов..................
Radislav Yordanov Atanasov Утре Киборко играе с моя съквартирант Аце Кралевски !
Vasil Spasov пише пише
Veselin Pantev 8. Един път по време на партия състезател може да поиска неговия опонент да бъде отново проверен с метал-детектор и ако се открият електронни устройства у него ще бъде отстранен от турнира. Ако бъдат открити други подозрителни предмети съдията може да прецени да го отстрани от турнира. Ако не бъде открито нищо, състезателят поискал проверката дължи извинение на опонента си.
Veselin Pantev На сайта на турнира
https://www.facebook.com/grandopenchessblagoevgradGrand Open Blagoevgrad 2013
Official Facebook Page of Grand Open Blagoevgrad 2013 Chess Tournament
Страница: 112 харесват това.
Veselin Pantev Ами съдията го е пожалил!
Radislav Yordanov Atanasov E, точно този текст е в съзвучие с Декларацията, който позволява на всички подписали я да играят в Блгрд!
Radislav Yordanov Atanasov кажете на Аце как да провери утре Борко !?
Radislav Yordanov Atanasov обувките ?
Dimitar Dochev гащите
Dimitar Dochev Оня капут Васил Иванов го чакам да се изходи някъде из форумите
Veselin Pantev Има бан в 2-вата форума
Dimitar Dochev Ще намери начин. Нали пише и в някакъв форум "Харлем шах"
Petyo Marinov Радиславе, утре съперника на Иванов да поиска проверка преди сядане на масата.Естествено и в обувките. Ако Иванов стане от масата по време на игра и излезе от залата ,на връщане незабавна нова проверка. Незнам силата на неговият противник , но чакам с интерес да видя съвпадението на ходовете от партията утре.Смятам че ще е доста под 30 %. Друго важно : нека Митко Илиев да не се притеснява от нищо ,въпреки оказаният му натиск от страна на организаторите. БФШ стои зад него и всяко негово решение ! Важно е ,Митко ,Длуги и свидетелите да опишат утре случаят и да се подпишат собственоръчно. Това е сериозен доказателствен материал. Доколкото разбрах , обяснението на Иванов ,с което е отказал да си свали обувките е ,че чорапите@краката му миришат. Според мен ,миризмата е била съвсем различна. Тя вече вони от няколко месеца. При всички случаи сагата Иванов приключи..........Другото ,което следва няма смисъл да се коментира.
Dimitar Dochev Ааа, има смисъл. Не сме стигнали до помагачите и организаторите на схемата.
Алекси Йовчев Както казах, играещият само получава сигнал и то в обувките. Изходящия сигнал е от помагач в залата.
Petyo Marinov Скоро ще се разбере и това.Сигурно е ,че има помагач. Давайте идеи кой е той
Алекси Йовчев Помагачите са двама и се редуват
Алекси Йовчев единия на компа другия в залата
Petyo Marinov Това ще се забележи , особено на турнир навън.Абсурд !
Thanasis Emmanouilidis Тези който бяха в Кюстендил тогава може да помогнат и да дадат някои идей, кои може би е
Dimitar Dochev Изключено! Как отупа бай Киро с по 6 секунди на ход? 100% има микро камера.
Tsvetelin Tsonkov Сложна система е!
Tsvetelin Tsonkov Нека Kiril Georgiev разкаже за неговите жестове!!!
Kiril Georgiev o tova go kazah vece pred Kevorkjan
Dimitar Dochev Е нали го слуша при Кеворкян. Никакви емоции, просто мести фигурите.
Petyo Marinov Аз залагам на микро камера. Днес е успял да я махне.
Veselin Pantev Подкрепям Дочката! Това в краката дава входното инфо. За това не имал емоции и излишни движения. Морза си иска концентрация или там каквато е схемата.
Kiril Georgiev ima go njakade
Kiril Georgiev dvigat se prustite na krakata
Kiril Georgiev taka mi kaza 1 spec
Veselin Pantev толкова бързо вход изход сметки
Veselin Pantev сложно ми се вижда
Tsvetelin Tsonkov Много по-просто е!
Petyo Marinov Ще предложа на УС да не се допуска до участие в турнири в България , тъй като както сам е заявил днес СМЪРДИ.
Kiril Georgiev stava vapros za dalga partija
Kiril Georgiev za rapid ne znam
Veselin Pantev Длуги затова намекна и за връхната дреха
Dimitar Dochev Познавам един едър мошеник, който мами ( няма да обяснявам сферата ) с помощта на вибриращ ключодържател, където получава морзови знаци. Естествено, оборудван е с камера също.
Kiril Georgiev dnes si mahna jaketo i go ostavi na druga stol pri edno momice
Kiril Georgiev predi proverkata
Tsvetelin Tsonkov jena e znachi!
Kiril Georgiev posle dojde edin ot ohranata
Tsvetelin Tsonkov Kiril Georgiev spodelete oshte info!
Dimitar Dochev Котайни в Дортмунд пък го изловиха с вибриращ гсм
Kiril Georgiev zastana do jaketo
Thanasis Emmanouilidis и кои ще потърси една жена до белъото?
Алекси Йовчев Защо не му го откраднахте
Валери Лилов Идеята с предаване на сигнали в обувките беше една от двете хипотези още след турнира във Велико Търново (другата беше за лещите). Схемата с натискане става както за получаване, така и за предаване на ход, като за целта се използват двете обувки и се натиска с определени пръсти които предават сигнал за ходовете.
Petyo Marinov А проверяващите какво дремят Кирчо ? Знаеш ли ако аз бях в стаята днес ,кога щеше да излезе и как ?
Dimitar Dochev около морза се върти истината за мене
Kiril Georgiev az njamah pravo da vlizam
Kiril Georgiev vatre
Kiril Georgiev bjah na tribunata
Tsvetelin Tsonkov
Veselin Pantev 4 гарда и този избягал?!?
Kiril Georgiev bjaha 2 garda maj
Veselin Pantev Някъде прочетох по памет че са 4-ри. Може и 2-ма да са.
Kiril Georgiev mislja ce garda na Dlugi
Kiril Georgiev i sefa na ohranata
Kiril Georgiev Mitko Iliev moge da kage po tocno
Petyo Marinov Днес е бил проведен разговор на човек от провинцията с главният съдия по време на партиите. Интересно е ,че телефона на съдията е звъннал. Нали имаше някакви заглушителни устройства .
Kiril Georgiev toj e bil tam
Petyo Marinov Хайде стига сме си губили времето с този миризливец. Не го заслужава. Ще се изясни картинката много скоро.
Kiril Georgiev ima zaglusiteli
Kiril Georgiev snimali sme gi
Tsvetelin Tsonkov His socks smell so bad
Kiril Georgiev no edva li spirat signala
Dimitar Dochev Няма нищо. Играчите казват, че и техните звънят, ако са забравили да ги изключат. Иначе им ги събират и слагат в найлони с номер.
Kiril Georgiev da tocno
Veselin Pantev Надявам се УС на БФШ да вземе адекватни мерки след този случай!
Dimitar Dochev И ФИДЕ-то
Tsvetelin Tsonkov Borislav Ivanov ще има ли наказание от ФИДЕ?
Veselin Pantev Да!
Tsvetelin Tsonkov Едно не разбирам! Защо БИ не е махнат от турнира?
Валери Лилов Интересно ми е като пуснат новата статия в Чесбейс, дали ще има хора които в негова полза да обосноват защитна теза "Миришещи чорапи".
Tsvetelin Tsonkov Убеден съм!
Thanasis Emmanouilidis Цветелин, това не разбрах и аз, според регламентите, играча трябва да се махне!
Veselin Pantev Съдията така е преценил! Най-добре е той да даде обяснение защо така е постъпил. Разбира се не очаквайте отговори днес и веднага или когато и да било. Все пак са дълбоко засегнати интересите на домакините.
Алекси Йовчев Според мен утре ще се яви на кръга с основателно ояснение за днешната внезапна самоотлъчка
Veselin Pantev С адвокат може би?!?!
Dimitar Dochev направо с целия хелзинкски комитет
Алекси Йовчев с лекуващ лекар
Svetla Yordanova с медицинско за гъбички...
Veselin Pantev Пловдивският адвокат също може да си навести питомника. Да даде някое интервю за накърнените му чорапешки права
Tsvetelin Tsonkov Голям цирк!
Veselin Pantev Опа човешки, какви ги пиша и аз Хеххехе
Zvezdelina Papova и с чисто бельо и чорапи,без техника в него...
Алекси Йовчев той дали ги сменя тези чорапи или са му късметските
Petyo Marinov Охоооо и Звездичката се включи
Алекси Йовчев мисля, че след 100 години ще се продадат на търг
Svetla Yordanova сигурно ги сменя - от левия на десния крак и обратно
Thanasis Emmanouilidis Най правилно би било да го хванат с всичките доказателства, тои да си признае и да го съдят всичките тези който са загубили високи суми заради него, Младенович загуби 1000 евро и Хърватите също загубиха много високи суми в Задар.
Zvezdelina Papova лошо ако и долните му гашти са късметски
Dimitar Dochev Не може. Това е все едно употреба на допинг.
Petyo Marinov Топ адвоката му такъв бой яде ,че скоро няма и да си помисли да го защитава. Аз давам 50 лева за чорапите на Боре смърдела. Ама искам да миришат, иначе свалям от цената.Хехехехех
Veselin Pantev Въпроса утре да не си напазарува друг такива чорапки и цялата схема с нея.
Veselin Pantev Хайде сега от Киборко стана Смърдела
Алекси Йовчев утре схемата ще бъде в ноктопластиката
Dimitar Dochev Може би вече трябва да играем с медицински калци.
Tsvetelin Tsonkov Няма хващане
Zvezdelina Papova не той Машината се е кръстил ,не киборко
Petyo Marinov аааааааааааа, чакай сега - това той си го измисли.
Veselin Pantev Има и друго. Тези как претърсват?! Уж хващали стотинки и т.н. Явно до долу чак до обувките не ги проверяват.
Dimitar Dochev А Клоунът се оказа голям веселяк. Разглоби машината на части
Zvezdelina Papova е машината му звучи гот сигурно,модерно...
Svetla Yordanova не можа, обувките не можа да ги разглоби от чорапите...
Ivan Ivanov Ами то явно не се е искало повече от това дето правят по летищата - като изписука сваляш обувките, колана, и т.н. Екмджиев може да се премести в бизнеса да съди авиокомпаниите
========================