БЪЛГАРИНЪТ БОРИСЛАВ ИВАНОВ Е ОБВИНЕН

Re: БЪЛГАРИНЪТ БОРИСЛАВ ИВАНОВ Е ОБВИНЕН

Мнениеот Efreitor Petrov » Пет Юли 12, 2013 6:22 pm

Най-новата статия в ChessBase.com по случая с Борислав Иванов - http://chessbase.com/Home/TabId/211/Pos ... 10713.aspx
Ivanov misses BCF anti-cheating test
chessbase.com
11.7.2013 - The Borislav Ivanov saga continues. Recently the wonder chess player agreed to take part in a test, conducted by the Bulgarian Chess Federation, to prove the authenticity of his amazine new-found chess skills. In the end Ivanov simply did not appear at the appointed time. Meanwhile a 12-...

Васил Иванов В статията не се казва нищо ново по казуса. Преразказва се неявяването на Боби Джуниър на 19 юни за специализирания "тест" организиран от БФШ. По стар обичай чесбейс манипулират изцяло случката - уж че Боби се съгласил да ходи пък после се отметнал- правят внушение, че не е чист и се страхува от тестове, пропускай обаче да споменат, че Боби е готов да се яви на всяка дата с изключение на 19 юни и в присъствието на адвоката си- това разбира се не се споменава, защото оборва категорично лъжливото им внушение. Тест може да се проведе по всяко време включително и сега. Два са интересните моменти в статията -1. Споменава се че Боби е бил информиран от организатора, че няма да го допуснат до тура забележете с аргумента- другите не го харесват ??? Подобно изказване дори не заслужава коментар само по себе си е абсурдно. 2- Никъде в статията не се обяснява какво точно представлява този "специализиран тест" . Както знаем всички това щеше да бъде ни повече ни по малко прословутия детектор на лъжата. Няма майтап супер "научното средство" за доказване на невиност се оказа до болка познатия ни детектор. Защо в статията не смеят да говорят за детектора на лъжата ? Отговорът е очевиден - никой в белия свят няма да се съгласи гросмайстори, фидемайстори или който и да е било да сяда на детектор, за да доказва своята морална чистота, я си представет ако Фиде приеме това средство и подложи шахматните майстори на детектор и им зададе въпроса- някога участвали ли сте в нагласени партии, особено в последните кръгове на турнирите - резултатите ще са потресаващи. Фактът, че авторите на статията са пропуснали да споменат най- важната подробност в подготвения тест - детектора на лъжата показва, че те осъзнават несериозността на идеята си. Какъв е изхода ? Боби Джуниър да бъде допуснат да играе на турнири и да бъде проверяван по време на самото състезание, и ако бъде намерено доказателство за чийт - моментален бан, ако нищо не се намери дават си му наградата, ръкопляскат и случая приключва с хепи енд, всичко останало е престъпление против справедливостта .

Валери Лилов Васко, ти не разбра ли че твоето мнение никой не го базари? В голяма заблуда си, но виждам че сам не го разбираш, затова няма да влизам в спор с теб. Само ще ти кажа че ако Борко имаше чиста съвест, нямаше да се извинява с опит да се включи на турнир където 1 месец по-рано му е отказано участие от главния организатор. От тук нататък, него няма да го пускат никъде, а ти може да си пишеш у Фейсбука и друго освен прякора "Интернет Трол" (провери си в интернет какво означава) няма да получиш.

Валери Лилов Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря. Отговарянето на троловете неизбежно води до отклоняване от темата на дискусията, изважда от равновесие наблюдателите и осигурява търсеното от троловете внимание. Тролът, който е игнориран, може доброволно да напусне Интернет-форума или дискусията, макар че понякога той или тя може да продължи да се връща към някоя стара тема, с цел да бъде последният изказал се по нея. Потребителите с по-голям опит често са склонни да подминават публикациите на троловете с мълчание, докато тези с по-малък опит се подвеждат по-лесно и се ангажират с диалог, без да знаят, че си имат работа с трол. В такива случаи негласното правило е по-опитните да публикуват съобщение за всички във форума, сайта и т.н., с което да посочат конкретния трол и да призоват към игнорирането му.

Валери Лилов Интернет-троловете у нас не са по-различни от троловете по света. Някои тролове пишат със собствените си имена, а други използват псевдоними, защото така е по-безопасно или защото поведението им понякога може да попадне под ударите на закона.

Валери Лилов Това е от тук: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0% ... 0%BE%D0%BB
Интернет трол — Уикипедия
bg.wikipedia.org
В жаргонната терминология на Интернет, тролът е човек, който публикува противоре...Вижте повече

Васил Иванов господин лилов благодаря ви горещо за изчерпателната лекция за митичните тролове, но ние се вълнуваме от истината за силата на Боби джуниър, а не толкова от фрустрираните Ви пристрастия. Истината е, че в тази статия няма нищо ново, никакви доказателства, обичайните манипулации, затова и аргументацията в нея е на екстремно ниско ниво, независимо че е публикувана в авторитетно издание - просто издиша.

Валери Лилов Аз разбирам че сте ниско интелигентен, но все пак аз имах предвид т.н. Интернет Тролове като вас, а не митични такива Поради ниската си квалификация и слабоумие, не мисля че имате правото да се изказвате в негова защита. Оставете на хората с по-високо IQ от вашето да се занимават със случая.

Васил Иванов няма нужда да обяснявате какво точно сте искал да кажете господин лилов - разбрахме че сте високо интелигентен и напълно обективен и безпристрастен по казуса, поздравявам ви за изключително силната ви партия срещу гм Русев това лято - еманация на шахматните ви умения

Валери Лилов Ако глупостта смаляваше човека, ти можеше да скачаш с парашут от ръба на килима. Ако глътнеш муха в стомаха ти ще има повече мозък отколкото в главата ти...

Валери Лилов Хора като Борко трябва да бъдат линчувани публично, а такива като теб са наказани достатъчно от природата.

Васил Иванов поклон пред поетичното ви слово господин лилов, но така и не разбрахме къде са доказателствата в статията за чийтинг ? Или да я пишем в графата - дрън дрън ? Защо не пускате статии в най- авторитетното шах издание, които да са аргументирани и смислени, защото аз като чета нещо искам да видя доказателства,факти а не просто да се наслаждавам на личното ви мнение, нужно ми е нещо повече

Валери Лилов Виж сега, нямам намерение да ти отговарям защото не си ми на нивото. Факт е че твоето мнение, за разлика от моето, няма никакво значение. Ако не се криехте под анонимно име, щях да запомня кого да "поздравя" ако се срещнем лично.

Валери Лилов Твоите убеждения са ми напълно безразлични. Ако бяхме в Китай, досега да са те вкарали зад решетките заради постовете ти тук. Ако ми отговориш, ще те напсувам!

Васил Иванов хората който нямат шахматни звания не са анонимници, а що се отнася до вашето майсторство никой не го оспорва, но с прискърбие ви съобщавам, че то съвсем не ме впечатлява когато говорим за факти, моята теза е пределно ясна Боби Джуниър е невинен, няма никакви доказателства за измама, ако имате такива дайте ги сега, можете ли ?

Валери Лилов Абе ти що не вземеш да си го *** или ако искаш, може аз да ти го набия четвъртит c контра гайка от заcилка!

Васил Иванов господин лилов овладейте се все пак водим сериозен разговор за шах нали така

Валери Лилов Аз предупредих какво ще стане ако продължаваш да ми отговаряш. Кенефоводолаз с долнопробна екипировка!!!

Васил Иванов аз не ви отвръщам господин лилов, а ви питам къде са доказателствата, ако нямате такива не е нормално да нападете един невинен силен шахматист като Боби, вие казахте, че ще коментирате подкрепата на Топалов за Боби, но до момента дума не сте обелил или може би и Топалов не е на вашето ниво ???

Валери Лилов Аз пък ти казвам: Заври си главата в гъ*а да видиш какво ла*но си!

Васил Иванов Топалов подкрепи Боби Джуниър заявявайки че е глупаво да се обвинява човек затова че играе силно, щом няма доказателства, мнението на Топалов нищо ли не значи за вас господин Лилов ?

Валери Лилов Да се удариш като къртица в камък!
Косъм от мъдете, ще откъсна аз за теб!!!

Васил Иванов господин лилов аз ви пожелавам успешна шахматна кариера, с удоволствие гледам вашите партии, не всички са силни, но повечето са на добро ниво, и не ви мисля лошото, просто не съм съгласен с вашата теза че Боби мами, други различия нямаме

Валери Лилов Аз пък ти пожелавам да ти пръдне cлон c запек в уcтата.

Васил Иванов е освен че сте интилигентен сте и забавен оценявам високо пиперливия ви хумор, доказателство за силно развито дяснополукълбо

Валери Лилов Все ми е тая. За мен ти си тъп си като на стара баба зъбите, главата ти е куха, а зъбите ти пеят "На всеки километър..."

Васил Иванов господин лилов в шахмата сте само фидемайстор, но в шегите отдавна сте гросмайстор искрено ме забавлявате, боби джуниър реши да даде уроци, защо не се запишите мисля си че ще ви бъде полезно

Валери Лилов ОК, айде сега пръдни навътре и се успокой!

Васил Иванов ще се успокоя когато боби започне да участва отново в турнири и покаже на какво е способен, тогава справедливостта ще възтържествува

Валери Лилов Добре, бъде си педе*аст тогава. Така или иначе никой не се интересува от това което пишеш.

https://www.facebook.com/groups/chessbg ... p_activity
Efreitor Petrov

Мнениеот Efreitor Petrov » Вто Сеп 17, 2013 7:17 pm

Grand Open Blagoevgrad 2013

ВАЖНО!!!:

Организаторите на Гранд Опън Благоевград уведомяват всички потенциални участници за следните мерки и правила, които ще бъдат взети и ще се спазват по време на турнира.

https://www.facebook.com/groups/BG.Ches ... ment_reply
Efreitor Petrov

Мнениеот Efreitor Petrov » Сря Сеп 18, 2013 6:45 pm

Шахматистът Борислав Иванов с отворено писмо към Силвио Данаилов

Благоевград September 18, 2013

Отворено писмо от благоевградският шахматис Борислав Иванов към г-н Данаилов, Президент на Българската Федерация по Шахмат.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

“Уважаеми Г-н Данаилов!

Пиша Ви настоящото писмо, обръщайки се както лично към Вас, в качеството Ви на Президент на Българската Федерация по Шахмат, Президент на Европейския Шахматен Съюз, Член на Президентския Съвет на Международната Федерация по Шахмат и Континентален Президент за Европа, а така също чрез Вас и към всички български шахматисти и цялата шахматна общественост в България.

Уважаеми Г-н Данаилов,

С протоколно решение от 21.05.2013г. на Управителния съвет на Българската Федерация по Шахмат ми бе наложено наказание “временно отстраняване от участия в състезания под егидата на БФШ за срок от 4 месеца за непрекъснати медийни и други изяви, които са несъвместими със спортния морал, уронват престижа на БФШ и на шахматните деятели като цяло.“

Уважаеми Г-н Данаилов,

С настоящото писмо искам да изразя дълбокото си съжаление за изреченото от мен в не едно предаване и интервю, с което сега съзнавам, че съм засегнал честта и достойнството, както на конкретни, цитирани от мен български шахматисти, така и на Българската Федерация по Шахмат и на цялата българска шахматна общественост. В резултат на така наложеното ми наказание имах възможността да размисля спокойно и от дистанцията на времето намирам поведението си за напълно укоримо, според международните стандарти за феърплeй и шахматна етика, поради което искам и моля лично да приемете моите искрени извинения, както и от името на всички български шахматисти и цялата шахматна общественост да приемете моите извинения към тях. Споделеното от мен пред медиите беше резултат на емоционален афект, породен от несправедливите и безпочвени обвинения към мен за използване на непозволени средства по време на шахматни партии. Въпреки това, осъзнавам, че това не е оправдание за моята неспортсменска и не премерена реакция в медиите. Бих искал да подчертая, че казаното от мен е единствено плод на първосигналната ми реакция на защита и в никакъв случай не мисля, изречените от мен, меко казано обидни твърдения. Съжалявам, че си позволих да нападна и обидя действащи български шахматисти и шахматни деятели и отново искрено им се извинявам за това, като се надявам те да приемат моите извинения.

Уважаеми Г-н Данаилов,

Причините да се стигне до някои от медийните ми изяви бяха отправените към мен обвинения, че използвам чужда човешка или компютърна помощ при провеждане на шахматни партии. Тези обвинения и до момента се тиражират от някои лица, но по никакъв начин не се подкрепят от доказателства. Простата причина, че аз за себе си знам, че използвам единствено и само собствените си възможности, ме караше да не им обръщам особено внимание, до момента до който в резултат на моите не премерени медийни изяви се стигна и до наказанието ми. Към настоящия момент отново искам да заявя, че намирам използването на каквато и да е чужда помощ по време на шахматен сеанс за изключително уродливо деяние и наред с друго едно явление в шахмата ( и в спорта въобще ) – уговарянето на резултат – за неща, които следва да се заклеймяват винаги и навсякъде, където бъдат срещани и следва да се полагат максимални усилия за борба с тях. В тази връзка отново изразявам готовността си да съдействам на Българската Федерация по Шахмат за изчистване на името ми, а от там и на името и реномето на Българската Федерация по Шахмат и целия български шахмат. Смея да твърдя, че моите победи на международни шахматни турнири, колкото и скромни да са те, са в интерес на издигане имиджа на българския шахмат и за мен ще бъде чест да мога да продължа да работя за това, чрез шахматните си умения.

Уважаеми Г-н Данаилов,

Още веднъж искам да подчертая, че съжалявам, разкайвам се и се извинявам за поведението си пред медиите. Наложеното ми наказание вече изигра своята роля, като ме накара да преосмисля нещата и да преценя, че не желая да водя конфронтация нито с Българската Федерация по Шахмат – организацията, в която косвено членувам поради любовта си към шахмата, нито с отделни представители на българския шахмат, от които съм се учел, уча се в момента и на които съм се възхищавал. Ето защо без грам лицемерие бих искал да Ви благодаря на Вас и на членовете на Управителни съвет на Българската Федерация по Шахмат за професионалното отношение към моя случай. Надявам се като далновидни хора, с много по-богат от моя житейски опит да позволите на един млад шахматист да се развива и да носи шахматни победи за България.

Уважаеми Г-н Данаилов,

Моля, чрез Вас, настоящото писмо да стане достояние на цялата българска шахматна общественост.

Като ви благодаря предварително, Ви пожелавам успешно ръководене на българския и международен шахмат, особено в начинанието Ви за въвеждане на шахмата като задължителен предмет в училищата.

Желая Ви здраве!

С уважение!

ФМ Борислав Иванов
Благоевград

Оригиналът можете да видите от тук: pismo Silvio Danailov BFS

http://www.blagoevgrad.eu/borislav_ivan ... ailov.html
Efreitor Petrov

Мнениеот Efreitor Petrov » Съб Окт 05, 2013 11:12 am

Скандалният Борислав Иванов сложи край на кариерата си
Наказват ме за неправилно дишане, за неправилна стойка

Благоевград, България | 4 окт. 2013

Придобилият скандална слава шахматист Борислав Иванов обяви, че слага край на кариерата си. Изявление за решението си талантът направи след края на международния шахматен турнир Гранд Оупън Благоевград 2013, провел се в родния му град.

Както вече стана ясно, в партията си от 7-ия кръг Борислав Иванов отказа да се подчини на ръководителите на надпреварата, които имаха съмнения, че използва непозволени средства, скрити в обувките му. Младият благоевградчанин имаше тогава противник американския милионер от руски произход Максим Длуги.

"Това с чорапите ми беше пълен абсурд. Противникът ми пожела да си сваля обувките и чорапите. Отказах, тъй като знаех, че няма да спре дотук. Настоя да му се пише точка и съдията изпълни неговото желание. Повече няма да участвам в турнирите, тъй като няма да ме допускат. Ще ме наказват за всяко едно нещо - за неправилно дишане, за неправилна стойка", недоволстваше Борислав Иванов, който завърши на 15-ото място на Гранд Оупън Благоевград 2013.

"Вече съм се примирил с това, кариерата ми като шахматист приключи", добави разочарованият талант.

"Психоатаката срещу мен е прекалено силна, вече не издържам. Мечтаех да стана гросмайстор, но явно няма да се получи", каза още Борислав Иванов.

Победител в турнира стана Иван Сарич от Хърватия. Той си тръгна с чек на стойност 10 000 лева. Втори в надпреварата остана неговият сънародник Младен Палач.

БЛИЦ припомня, че скандалите с Борислав Иванов са още от миналата година, когато на турнир в Хърватия българинът бе събличан гол от организаторите, но помощни средства не бяха открити. След това разправии с Иванов имаше и на няколко турнира в България, като във Велико Търново няколко противници не се явиха срещу него и той не можа да вземе парите, които му се полагат от наградния фонд.

Именно заради допускането на Иванов да участва в Гранд Оупън Благоевград 2013 турнирът бе бойкотиран от почти целият български шахматен елит. Надпреварата се проведе при изключителни мерки за сигурност. В зала „22 септември“ в Благоевград имаше специални устройства, които заглушават GSM и Wireless сигналите.

15 коментара

1.
ko3a
(анонимен) 4 октомври 2013,

Тоя е такъв измамник,че не е истина...

2.
MARS

И какъв точно измамник е или е по лесно да плюеш по някого завиждайки на таланта му

3.
da be

като е измамник , хванали ли са го досега ? А ?
НЕ ! НЕ СА !
само му съсипаха психиката на младежа

4.
Хахаха

Как се измъква мошеничето. "Забравя" да каже, че противникът му си събу обувките и чорапите, а той отказа. И каквато и проверка да му направят, важи и за противника му. На практика е хванат, защото отказът за проверка е равносилно на хващане - това е все едно да откажеш да дадеш допинг.

5.
ко3а

За хора,които през живота си не са играли шах,да не се обаждат изобщо.Не е ли странно,че след всеки мач оставя подобни съмнения ?!

6.
Пфу

Ясно е защо се отказва. Защото тръбеше наляво и надясно, че е готов на всякакви проверки, а когато наистина тръгнаха да го проверяват, отказа. Мошеник! Партиите му с ходове от компютърни програми обаче се пазят, сега трябва да го съдят за всеки нечестно спечелен лев.

7.
ko3a

Добро утро !

8.
profesional

Борислав е измамник
но яно има много заблудени хора които не разбират от тази игра
Не само 4е тои няма да сади никои , но според мен трябва да враста спе4елените награди
Непрятно да се гледа колко заблудени хора има които мислят 4е играе 4есно.
А в 4ужбина..... 4уждензите не пикаят олио все пак

9.
aleksi jovchev
(анонимен) 5 октомври 2013,

Верно ли Кирил Георгиев е играл за Македония?

10.
profesional

Борислав е измамник
но яно има много заблудени хора които не разбират от тази игра
Не само 4е тои няма да сади никои , но според мен трябва да враста спе4елените награди
Непрятно да се гледа колко заблудени хора има които мислят 4е играе 4есно.
А в 4ужбина..... 4уждензите не пикаят олио все пакДо коментар [#9] от aleksi jovchev

До коментар [#9] от aleksi jovchev

разбира се

11.
begom

Мои съвет,отиди в дъжава която да те уважава.Тук всяка федерация краде за себе си; фут.бок.с,воле.бор.а штан.г,бас.ол,атле.а. т.н.

12.
Разбирач

До коментар [#11] от begom

Няма по-жалко нещо от българските кибици. Чул-недочул, чел-недочел - и бърза да изкаже компетентно мнение. В каква чужбина ще отиде тоя, нали опита през лятото в две държави и го отсвириха? Завиждали му били българските шахматисти - та нали тоя, който му разказа играта, е американски бизнесмен, дългогодишен президент на американската федерация! Борко целият свят го знае вече какъв е. Един толкова силен шахматист, който иска да си изчисти името, си сваля обувките, после си прибира десетте хиляди лева и си свирка с уста. Няма такива филми някой да се откаже от такива пари заради смърдящите си чорапи. И което е по-важно от парите - щеше да си изчисти името. А сега винаги ще го помнят като мошеник и смрадливец.

13.
jojo

До коментар [#12] от Разбирач

Нека да се пробва момчето в чужбина, чудесна идея е :) Е едва ли някой нормален организатор ще го пусне в турнира си, но това не е проблем - Боби ще ги осъди всичките и ще стане мултимилионер

14.
шм

Надявам се БФШ и ФИДЕ да вземат адекватни мерки против БЧ (новите инициали, с които е известен БИ). Лесно е да се каже, че няма да играе повече, някои хора са се отказвали и са се връщали многократно. Тези му думи не отменят нещата, които е направил.

15.
Лисан

Новите инициали не са ли БС ( Боби Смърдела ) ?

http://www.blitz.bg/sport/article/197385
Efreitor Petrov

Мнениеот Efreitor Petrov » Съб Окт 05, 2013 11:39 am

Валери Лилов · Following · Chess Coach and Lecturer at Chess.com
г-н Димитров, не съм сигурен защо ме обиждате, но няма да се занимавам с това. Бихте ли обяснили факта защо Борко отказа да си свали обувките при положение че Гросмайстора насреща го направи? Също така, самият той говори по всички телевизии как е съгласен на всякакви проверки. Не мислите ли че е логично да крие нещо, щом не желае да направи нещо толкова елементарно като това да си свали обувките за да докаже че играта ще бъде честна? Какво ще кажете и за самопризнанията му че е мамил пред негови приятели? Вече има и свидетели които казват че си е признал. Какво повече искате като доказателство?

Иван Димитров · Top Commenter · ШУ
Неграмотен сте, гнус ме е да ви чета, а нивото ми не ми позволява да падна на Вашето за да ви отговарям. Вие сте срам за българския шахмат и колкото по-бързо го разберат спонсорите и Министерството на спорта, толкова по-скоро спорта ще се отърве от пиявица като Вас. Толкова сте тъп, че дори не знаете какво са доказателства, не приказвайте с юридически термини, защото продължавате да показвате на всички, колко е селяндурско мисленето Ви.

Валери Лилов · Following · Chess Coach and Lecturer at Chess.com
Иван Димитров ОК, моля пояснете: Какво значи че съм неграмотен? Защо продължавате да обиждате? Ви разбирате ли от шах изобщо?

Валери Лилов , неграмотен сте, защото не знаете къде се поставят препинателни знаци. Преди "че" обикновено се поставя запетайка, освен в случаите на изрази като "въпреки че", "така че" и др. Сега схванахте ли? Неграмотен човек като Вас буди само искрено съжаление в човек като мен. Относно етомологията на термина доказателства, Ви трябват около 6-7 години юридическа практика, за да разберете какво означава той, кога се ползва, какво е безспорен и какво доказан факт, както и други неща, с които си служите. А че сте посредствен шахматист, в това спор няма. Силно се надявам малоумният организатор от Хасково, на последния турнир да фалира за да не може да спонсорира повече прояви като последната, в която се надупихте на някакъв келеш, унизихте български състезател, само защото вие бие с погнуса.

Васил Иванов · Top Commenter · Works at Chess (application)
Скандалът обача гръмнал, настанили всенародни тържества - в шах форумите разливат постове от новогодишно френско шампанско- хванаха го ! Чакайте бе нали детектора не открил нищо, не хванаха го, не си свалил обувките, ама нали детектора не е открил нищо, абе ей трол хванаха гооооооооо, ама нали......БАН БАН БАН на троловете, и на тия които задават неудобни въпроси, айде на хорото, хванаха го, хорото се марширува с боси крака разбира се, Светла Йорданова може да и хрумне на следващия турнир в Търново всеки който ходи с обувки да не получава наградата, Сашо Николов да се замисли дали да не свали джапанките още от сега, защо не и късите гащета да махне, - е все пак по турнирите има и деца, да да по добре да се самоограничи само с отстраняването на обущата. ФМ Пантев тържествено обявил края на случая- той тоя край го обявява за 58...See More

Всеки сам може да види в постовете, че тези, които обвиниха Борко в манипулация не успяха да убедят никой, че са в правото си. Надолу някакъв олигофрен сам се оплете в малоумните си логически умозаключения и си изтри постовете, в които го изобличих в липса на всякаква връзка със здравия разум. Освен това, всеки може да види неграмотността на любителя на фистинг - Лилов, а относно треньорчето по шахмат в ЦСКА, както някакъв друг келеш, който ме апострофира, дори не си заслужава да им се обръща внимание. На всичкото отгоре, групичката им във фейса прилича на педерастко сборище, където нежни мъже се утешават след груб и брутален анален секс причинен им от маестро като Борко. Толкова за българския "шахматен елит".

В постовете никой не спомена че е проверен с детектор, и че детектора е показал НИЩО в обувките. В онзи форум ако си позволиш да зададеш неудобен въпрос - освен че те обявяват за кръгъл идиот, се появява и журналиста Петков, който поучава, че публиката или както те презрително я нарачат кибиците, имали право само да мълчат, не можело да питат, да дават мнение, мълчание и ръкопляскания - това били правата на не фиде майсторите. А трябва ли да ръкопляскаме и на постове на Димитър Дочев който обижда 12 годишни деца, наричайки ги руски олигофренчета. Когато алармирах модератора за това безобразие получих шокиращия отговор, той сам щял да реши дали да цензурира тоя пост- за всеобщ срам поста си виси в фейсгрупата, даже има и лакйквания от местните фидемайстори, цирка е пълен, да не ги сравняваме с клоуни, последните все пак имат някакъв морал а и са забавни :)

Васил Иванов , отдавна съм разбрал какво става в българските шахматни среди и примерите за ниското ниво са ужасно много. Преди време написах, че там се изживяват, като Богове. Жалки са.

Аргументите че Боби мами са 1. Език на тялото ; 2. Съвпадение на ходовете с програмата Худини; 3. Ходи с обувки; 4. Написал на листче хартия - Машината
1. Език на тялото - при този аргумент спънатия полет на летящата мисъл намира олицетворение в прегрътките на италянски кандидат гм, испанския тореодор гм Артур Коган, гм Длуги и още много знайни и незнайни специалисти по боди ленгуидж и по всичкология. Едните казват очите му го издавали, други походката му била странна - Коган така се е влюбил в стъпките на Боби, че я анализира с нескрито удоволствие, но кои сме ние да му пречим на огледа на задни мъжки части, щом му е кеф, трети ама защо не става от дъската, четвърти ей тоя стана от дъската ! Накратко сичко попадащо в тая група е спекулация, въздух под налягане, псевдодоказателство.
2. Съвпадение с Худини - анализир...See More

Може да проверите и долния "майстор" Станислав Стоянов, който е варненски кадър, пребиван от 11 годишен ученик...Ето това е малоумната кохорта на Лилов http://sport.varna24.bg/456974.html

3. Ходил с обувки - Дам ако видите бос човек по Витошка да не си помислите че е луд, не бе просто това е честен шахматист прибиращ се от следобен турнир :) Ако не дай си боже носи маратонки на ходилата - егати мошеника, доживотен бан ! Истината е следната - гм Длуги е американски гражданин от руски произход, който забележете дошъл случайно в България, да играе на някакъв турнир, искал да спечели втора трета награда- били давали хубави пари- ще речете нали е милионер за какво са му 2000 евро е стига де не задавайте такива въпроси, ще вземете да убидите някой от шахматните експерти :) Длуги продължава изповедта си по следния начин - доведох със себе си един специалист по сигурност или електроника, така и не стана ясно, абе бройте го за специалист. Нашите разузнавачи идентифицираха националността му с точносто до 1000 км - груз...See More

Уникален талант, който некадърните български шахматисти провалят от завист и злоба! Главният му враг е един малоумник на име Лилов, който има малко повече позиции в световният шахматен елит и навсякъде плюе по Борко! Кирил Георгиев също участва в заверата, както и Иван Чепаринов. Единствено Чепаринов става за нещо от тия. Интересно е, че Веско Топалов не е взел отношение по въпроса. Ето за това няма спорт в България! Лилов е толкова жалък, че даже не си заслужава да се коментира...А Кирчо Георгиев, след като се състезаваше за Македония, сега стигна ново невиждано дъно.

Захари Крумов · Follow · Web Developer at Babyfood.bg
По-интересното е, кой бяхте Вие, че да коментирате кой ставал нещо като шахматист и кой не!? При положение, че доказателствата са БЕЗСПОРНИ, и Борко няколко пъти отказва да мине проверките, СЛЕД като е заявил неколкократно в медиите, че няма против да се подложи на тях, какво излиза? Вие, освен да нападате имате ли аргументи с които да защитите Борко? На Кипи историята му е съвсем друга, не го намесвайте... Ако имате някакви аргументи които да ги изложите - заповядайте иначе си оставате поредния форумен плъх... Айде със здраве ме "хейтвайте".

Доказателства ли? Толкова си тъп, че дори не се наясно какво са доказателства, клоуне! Това, което правите вие са клевети. Клевети, които доказват (логически) че ви е страх от Борко. И тук в мрежата ли да ти обяснявам кой съм, жалкар? Много си прост, копеле! ,

Захари Крумов · Follow · Web Developer at Babyfood.bg
Айде да не изгрубяваме? Аз от шаха съм се отказал преди доста време, но поне съм имал някакви успехи.. А от човек който и по ЕЛО листите не го намирам няма как да взема упрека за Борко. Познавам го лично, нямам абсолютно нищо против към него като човек, но това си е явна измама. ОТНОВО казвам, от човек който е далеч от ранг-а на ГМ Георгиев, Чепаринов и т.н. не виждам какво право имате да коментирате кой ставал и кой не. Мълчете си по-добре, живуркайте си в Люлин и не се излагайте. Айде със здраве.

Иво Ягличев · Тренер at Шахматен клуб ЦСКА
Само човек, който никога не е играл състезателен шах, може да твърди, че БИ е талант. За всеки здравомислещ човек, той е очевиден измамник. За да разберете по-ясно какво направи той, ще ви дам две прости сравнения. Тъй като шахматът се счита като нещо средно между спорт и интелектуално занимание, нека помислим върху следните случаи:
1. Момче 5-6 клас, което досега е получавало средни оценки по математика, изведнъж отива на олимпиада по математика и излиза първи в международния кръг! Възможно ли е това и какво бихте си помислили, ако станете свидетел на такъв прецедент?!
2. Щангист, който се състезава от няколко години и най-доброто му постижение е било 150кг., отива на силно международно състезание и го печели, вдигайки 350кг. Възможно ли е това и какво бихте си помислили, ако станете свидетел на такъв прецедент?!
Е, БИ прави тези две неща наведнъж. Талант? Ако е талант, то той е единствен в цялата световна история, защото започва да се занимава със спорта на 17-годишна възраст, до 25-тата си година едвам стига средно ниво на игра и изведнъж започва да мачка гросмайстори. Всички знаем, че подготовката дори и на най-талантливите шампиони започва от ранна възраст и продължава доживот. Нашият БИ пропуска първите 17(!) години и след това наваксва и изпреварва всички за 8 години! Извинете, всички искаме да имаме таланти и се възхищаваме и радваме на малките ни шампиони, но такива като БИ очевидно не правят добра реклама на родния ни спорт.

Напротив, само зависим от мнението на некадърник като Лилов, може да да говори от името на всички, за да се хареса на властимеещите. От ЦСКА съм, и за разлика от теб, съм се състезавал, но след като Вигенин беше председател на клуба, извинявай, просто не се изказвайте! Толкова много го разбирате шахмата, че като вие бие някой като Борко и изпадате в депресия. Смятай какви спортисти сте.. Да не говорим за велика игра като шахмата, където се искат и много други качества. Смешни и жалки сте. ОЩЕ ПО-ГЛУПАВО изглеждате, когато зависите от Лилов. Вие сте срам за ЦСКА!

Иво Ягличев · Тренер at Шахматен клуб ЦСКА
Иван Димитров Сипи обиди и злъч колкото искаш. С това въобще няма да прогресираш в желанието си да убедиш когото и да било в каквото и да било. Лека вечер.

Иво Ягличев , обидите ги сипете вие, не се усещате колко сте жалки. С удоволствие бих ви отупал, обаче после и мен ще ме изкарате програмист. Наистина не се усещате колко ниско паднахте. За да стане велик, Веско трябваше да избяга от България, беше ли останал тук, трябваше някой да му казва кой да го тренира, по методологията на кой, при кой треньор, в кой клуб, с кой спонсор и никога нямаше да излезе нищо от него, щеше да си остане посредствен като Лилов и сие.

Dobromir Dimitrov · Top Commenter · Works at NAVBUL
тоя нашия ''шахматен елит'' му еба майката

То един елит, не казвай на никой - Лилов и сие комплексари.

Dobromir Dimitrov · Top Commenter · Works at NAVBUL
Иван Димитров za tova e v kavi4ki

Dobromir Dimitrov , само вижте кои дойдоха тук да ни убеждават, че Борко бил мамел - Лилов - некадърник и посредствен шахматист с огромни претенции, някакъв кандидат майстор - треньор на деца в школата на ЦСКА, която се компрометира достатъчно под ръководството на педераса Вигенин, някакъв селски бек от Варна също - Станислав Стоянов, който го бият 10-11 годишни ученици, някакъв анонимен келеш от не знам си къде. Вкупом с тях главни плювачи са състезавалия се за Македония Кирил Георгиев, също посредствен шахматист в последните години и Иван Чепаринов, който наистина е силен шахматист, но все още с инфантилно мислене и зависим от неграмотници като Лилов и сие.

Nikolay Nenov · Top Commenter · Plovdiv University "Paisii Hilendarski"
Mомчето ще направи най-добре, ако просто замине за чужбина и там продължи да се занимава с шах. В Англия ще го лапнат като топъл хляб, има шахматни клубове навсякъде, провеждат се турнири на всякакво ниво, а хората са открити и приятелски настроени и всеки талант там е добре дошъл.
Така че на Борислав можем само да пожелаем успех зад граница; момче, стягай си куфарите и заминавай, ако си истински талант, ще успееш ТАМ, тук явно не става.

Сега вече на всички стана ясно, защо Бербатов се отказа от шахмата и продължи с математиката. То с олигофрени като Лилов и "треньорчето" на ЦСКА, където Вигенин беше председател, какво бъдеще да има в шахмата Бербатов?

Stanislav Stoyanov · University of Economics Varna
"В Англия ще го лапнат като топъл хляб, има шахматни клубове навсякъде, провеждат се турнири на всякакво ниво, а хората са открити и приятелски настроени и всеки талант там е добре дошъл."
--------------------------------------------------

Отдавна не се бях смял така. Поне не се изказвайте неподготвени, че ставате за смях. Горкият "талант" с разбитата психика...

Ти ли си подготвения, отворко? Я ни светни като си толкова отворен.

Nikolay Nenov · Top Commenter · Plovdiv University "Paisii Hilendarski"
Сър, може да се смеете само на вашето собствено незнание, аз говоря от първа ръка, от лични впечатления, идете и се уверете и вие. Гаврата с Борислав Иванов е едно от поредните доказателства за дълбоко вкоренените в обществото ни провинциални нрави, за поговорката за българите в казана, които не били охранявани от дежурен дявол, защото самите те не позволявали на когото и да е от тях да се измъкне от казана. Момчето няма шанс в спарената балканска атмосфера на завист и интриги.

Nikolay Nenov , тоя не може да мести фигурите, но е тръгнал да ръси акъл тука, не го отразявай чак толкова. Жалък е повече и от Лилов.

Zoran Mitov · Blagoevgrad
Боби не им позволявай да те откажат бе момче! Съди ги до дупка всички наред - федерация, организатори на турнири и тн. Ходи чисто гол по мачовете и ги мачкай и не мисли за отказване!

И като ги осъди, какво?! Виж, че перуката го осъдиха на последна инстанция и пак си стои. Държава няма, това е положението. За това Веско избяга още преди 20 години и стигна върха, защото тук още щеше да се разправя с некадърни шахматисти като Лилов и сие, дето ги бие, който, където ги хване.

Иван Димитров Прав си, но перуката малко или много има доста повече позиции и пари от някакви смешни комунистичски изчадия във федерацията или разни организатори на турнири! Че държава няма е безспорно, че съд няма това е два пъти по-безспорно, но аз лично бих го правил за собствено удоволствие и за да им го връщам, макар и само, като ги разкарвам по съдилищата. Пък все един от всички ега успее да осъди! Иначе слава Богу, че Веско Топалов успя да се измъкне от помията и да стигне върха. Сигурен, че и за Боби предстоят силните моменти тепърва, но е важно да потърпи още малко този натиск, защото е все по-очевадно, че ги бие без никакви измами. В един момент атаките срещу него ще спрат, защото всяко чудо за 3 дни, най-много за 4!

Zoran Mitov , на глупостите на Лилов се връзват все по-малко хора. За съжаление, тоя комплексар е оплюл Борко навсякъде, където има позиции и по този начин се гледа с лошо око на цялата ни страна. Донякъде го разбирам Лилов, защото е посредствен шахматист, както и шайката аутсайдери, които са си направили група и пишат вътре върховни глупости. Борко ги направи на мармалад в съда, когато му отмениха наказанието преди няколко месеца, но настройването на всички шахматисти срещу него е допълнително затормозяващо, защото Лилов ги заплашва, че ако не бойкотират, нямат бъдеще. Така е в България, за това и нямаме спорт.

но настройването на всички шахматисти срещу него е допълнително затормозяващо, защото Лилов ги заплашва, че ако не бойкотират, нямат бъдеще.
-------------------------------------------------------------
Ало, Иванчо, какви са тия свободни съчинения? То даже дъртите цигани не лъжат така

Иван Димитров Да знам за изхода от делото и затова си мисля, че трябва да продължи в същия дух с делата. Пича трябва да си търси това, което си е негово и да изчисти името си! Това няма да е никак лесно, заради Лиловците, но съм убеден, че ще успее! Борко е перде и не му пука от никого, когато мести фигурите, но явно, че дори и на перде,като него, целия този натиск му е дошъл в повече. Все се надявам, че като преспи ще промени решението си!
Да ти кажа честно,най-много ме е яд за мача му с Максим Длуги. Заради този клоун тръгна всичко, защото го беше страх, че ще падне! Тези путьовци организаторите и съдиите гледаха всячески да угодят на "звездата на турнира" и "бивш юношески световен шампион" и подложиха Боби на такова унижение. Аз ако бях на мястото на Боби щях да играя бос и с боси крака да го наритам по милионерския задник и даже за спомен щях да му подаря чорапите си!

Martin Katev · Top Commenter · Технически университет Варна
Това отказване бе неизбежно, на лъжата краката са къси казват. Даже постъпи глупаво, че не се отказа ПРЕДИ да го разобличат. Ако съществува толкова добър играч и да речем това съм аз, не само ще си събуя обувките ами и бос в подводница ще играя, ще ги правя смешни по всички възможни начини и ЩЕ СЕ РАДВАМ на победите си защото ГИ ЗАСЛУЖАВАМ! Надал печели 60та-70-та титла и пак се радва... а наш Борко който е АДСКИ ЧУСТВИТЕЛЕН на тема чорапи е НАПЪЛНО БЕЗЧУСТВЕН по време на и след ФАНТАСТИЧНА игра!? Смех =)

Martin Katev , кой го е разобличил, бе? Ма, вие наистина имате симптоми на шизофрения. Ходете на психолог, докато не е станало късно и за психиатър. Гьобелсовия принцип за сто пъти повторената лъжа, няма да я направи истина, не знам дали го разбирате...

Martin Katev Ма той пак си ги прави смешни! Има една загуба на турнира, която по-скоро беше от една детинска грешка,която се допуска веднъж на хиляда. Втората му загуба е заради милионерчето. Ако не беше случая с Длуги спокойно си отиваше в тройката Боби, та дори и за победата можеше да се съзтезава.
Логиката ти е грешна със сигурност. По нея Гари Каспаров трябваше всеки мач да играе бос и по гащи, та дори и без гащи! Иван Димитров е на 1000% прав за Гьобелсовия принцип. Ревете си колкото искате, но съвсем скоро вече никой няма да ви обръща внимание. А относно това, че бил безчувствен по време на фантастична игра, аз искам да те питам, ти ако имаш някакво помощно средство, с което печелиш мачовете си, щеше ли да си толкова безчувствен,колкото е той или щеше да си изпотен целия да не би да те хванат в измама?!

Зоране, играл ли си някога състезателен шах? Имаш ли представа какъв процент съвпадения с първа линия на компютърните програми има в партиите на най-силните шахматисти (в това число и на Каспаров) и в тези на Борислав Иванов? (от около година и половина, преди това няма и помен от подобно нещо). И друго - щом регламентът дава право на подобни проверки и Борко се е съгласил с него и участва в турнира, защо след това пищи като ощипана мома това тарикатче? Все едно е отказал да се подложи на допинг тест и следва да получи адекватно наказание.

Stanislav Stoyanov , аз съм играл и знам, тия вашите логически заключения си ги разправяйте в групата на комплексарите, където водач ви е Лилов. Познавам ви работата, не заслужавате нито заплатите си, нито спонсори, нищо и трябва да ви разформироват. За това и вече родителите не си дават децата тук, а търсят други начини да направят децата си спортисти. От дълго време големите нямат треньори от вашите, а собствените им бащи са им ментори или както стана с Веско - някой независим от глупостите на Лилов. Не приказвай нито за шахмат, нито за програмиране, защото не знаеш кой стои насреща ти и ставаш ужасяващо жалък. Нали се сещаш, че не ми пука от Лилов и сие комплексари.

Иван Димитров Ясно, че хабер си нямаш от шах, и само дрънкаш пълни простотии. Такива лафове ги пробвай в кварталната кръчма или някой футболен форум и там някой може да ти се върже на глупостите и свободните съчинения

Stanislav Stoyanov , не ме занимавай с халюцинациите си. Нито ме интересува, какво ти е ясно, нито ме вълнува какви полюции изживяваш. Освен това си толкова неграмотен, че направо ми е тъжно какви недоучили хора в България са се взели насериозно.

Stanislav Stoyanov Преди мача с Длуги, Борко беше загубил срещата си. Защо тогава го проверяват за каквото и да било?! Защо примерно не събуха хърватина,който спечели турнира да го проверят него, след като беше безкомпромисен във всеки един мач? И друго...... Щом регламента го позволява и наистина той се е съгласил на това нещо, няма проблем на първо четене! Но не е ли по-удачно тогава, правилата да се прилагат за всички еднакво, а именно играе се мача и след края му се проверяват и ДВАМАТА участници в него. Щом на единия ще му гледат чорапите, логично е и на другия да го направят без значение, че е загубил мача. Нека унижението бъде еднакво! И по важното е , че дори и да проверяват някого, това трябва да бъде след края на партията, а не ти да разбиеш концентрацията на участника преди мача с някакви тъпи проверки и той да може да не е афектиран от това. Приключва партията, проверяват ги и ако намерят нещо дисквалификация и наказание от федерацията и готово!

Zoran Mitov Прочети регламента. Всеки има право да поиска проверка за всеки свой противник 1 път по време на партията. Ако не се намери нищо, е длъжен да се извини на съперника си. Хубав, лош (на мен например изобщо не ми харесва) - така е бил написан, всеки един участник се е съгласил с него и е длъжен да го спазва. В конкретния случай дори организаторите е трябвало да изключат Борко от турнира след като не се е подложил на проверката, но са го оставили да го доиграе.

Stanislav Stoyanov , това е регламентът на малоумният организатор от Хасково, който се води по акъла на олигофрени като теб и Лилов. Нали се сещаш, че утре аз мога да организирам турнир, на който да поканя Лилов и да поискам да му направят фистинг за да докажа, че в гъза му има самолети на НАСА. Толкова сте елементарни, че незабавно трябва да ви забранят всякакъв достъп до спорта!

Иван Димитров Не усещаш ли че ставаш за смях на цяла България и затъваш в собствената си простотия? Когато има нещо в регламента на даден турнир, което не ти харесва - просто не участваш.

Stanislav Stoyanov , казах ти вече, че си шизофреник, при това с приложени безспорни факти от малоумната ти логика. Къде видя цяла България, бе, психопат? Да не мислиш, че си обект на тайно наблюдение? Цяла България била наблюдавала...малоумник! Нали, ако създам такъв регламент и Лилов откаже да участва, после ще продъня света, че го е страх и съм го хванал, бе, льольо. Точно тава направихте и вие, малоумник. Сега усети ли се как сам си го заби, дришльо?! Убеден съм, че ще си изтриеш коментара, защото сам се изобличи, глупако!

Stanislav Stoyanov Регламента е супер малоумие. Нали знаеш лафа за сестрата?! Нали затова на този турнир се прилагат безпрецедентните за България мерки за сигурност - металотърсачи, заглушители на сигнали и тн за да няма извращения, като събуване на чорапи и бъркане по дупките на хората! Това по-скоро прилича на проверка за терористи отколкото на турнир по шах. Най-жалкото е,че този турнир ужким беше организиран за да се изчисти името на Борко Иванов, като именно се приложат тези мерки за сигурност, но защо въобще си правят труда с тези мерки, като пак може да си бъркат по дупките?! Парадоксално е нали? Момчето пак беше изкаран престъпник!
Аз мисля следващия турнир да го организирам аз и правилата ще бъдат да се играе партията чисто гол и на загубилия му правят джиджи биджи след мача. Вервай ми ще накарам Борко да участва и ще ви ... всички на публично място!

Zoran Mitov , нали видя, че тоя Стоянов го бият келеши на по 10-11 години, че треньорчето на ЦСКА е само Кандидат майстор, а другите олигофрени не само че не могат да местят, ами и са неграмотни. Борко няма да се откаже, заради тая сган.

Бях си направил експеримент с така наречените фиде майсторчета - нарочно им пусках някакъв провокативен въпрос свързан с конкретен вариант в грюнфелд дебют,- за да тестваме как ще отговорят, няма да повярвате какво се случи - нито един от тия хора с ело 2400 не успя да отговори на елементарното питане, наложи се гм Чепаринов да даде задоволително обяснение, след което наистина настана пълен цирк- изтриха му коментара :) Цензурираха вторият най-силен шахматист в бг, какво остава за Боби :)

Facebook social plugin http://www.blitz.bg/sport/article/197385
Efreitor Petrov

Мнениеот Efreitor Petrov » Съб Окт 05, 2013 12:20 pm

ВАСИЛ ИВАНОВ

Скандалът обача гръмнал, настанили всенародни тържества - в шах форумите разливат постове от новогодишно френско шампанско- хванаха го ! Чакайте бе нали детектора не открил нищо, не хванаха го, не си свалил обувките, ама нали детектора не е открил нищо, абе ей трол хванаха гооооооооо, ама нали......БАН БАН БАН на троловете, и на тия които задават неудобни въпроси, айде на хорото, хванаха го, хорото се марширува с боси крака разбира се, Светла Йорданова може да и хрумне на следващия турнир в Търново всеки който ходи с обувки да не получава наградата, Сашо Николов да се замисли дали да не свали джапанките още от сега, защо не и късите гащета да махне, - е все пак по турнирите има и деца, да да по добре да се самоограничи само с отстраняването на обущата. ФМ Пантев тържествено обявил края на случая- той тоя край го обявява за 58 пореден път, ама я тихо там троловете, говори тук негово величество повелителя на великденските яйца и мини макетите. Зад ъгала се подава ухиления ФМ Лилов- специалист по право, психология, шах, маркетинг и прочие и прочие не бе сериозно наистина разбира от тия неща, говорихме си с него в фейсбука, лично неговото мнение е че съм ужасен трол, понеже мисля Боби за невинен, проверих в уикипедия там срещу трол е записано - Всеки който има различно мнение от Лилов е трол, оказа се прав варненския младеж идеално отговарям на дефиницията :) Тезата на Лилов е проста, ние знаем, че Боби мами, на въпроса откъде знаете - той отговаря просто знаем, освен това ти си некомпетентен, нищо не разбираш от шах, на тая тема мога да говоря само аз и още пет мои приятеля и ако не се съгласиш с мен ей сега ще се наговоря с модераторите на групата да те банат ясно ли ти е. Спорът е приключен, трудно е да се комуникара с индивиди които познават модератора на групата, дано само не познава и админа на блиц, айде и тука ще ме банат, егати трола съм :). Не троловете, възпитаните и добри членове на фейсгрупата шахматисти за феърплей коментират случката по следния начин: Dimitar Dochev ... Мога да го уверя, че едва ли ще липсва на някого, освен на една шепа идиоти; Veselin Pantev Е, нека ближат рани!;; Dimitar Dochev: Този примат не може да измисли това сам.;Veselin Pantev Хайде сега от Киборко стана Смърдела; Veselin Pantev Жалки последни напъни на троловете. Абе хора работата е ОСРАНА тотално! ; Dimitar Dochev Оня капут Васил Иванов го чакам да се изходи някъде из форумите; Dimitar Doche... "вибратор" или "педераст", а това не може да е случайно, та сигурно си е заврял такъв в задника и той предава ходовете с морзов код. Там никой няма да го провери.; ...Както се убеждавате тези мили хора не ругаят само Боби, а и всеки който случайно има различно мнение от тях, същите юнаци забележете получиха извинително писмо от Боби, затова че бил давал интервюта в пресата и ги характеризирал като антисоциални, сега добродушковците се възмущават от Боби, че написал думата клоун за гм Длуги, е ще попитате ама клоун или вибратор в задника е по обидно....и ще сбъркате вече официално сте провъзгласени за тролове, нищо чудно междувремемно Лилов да се консултира с адвокатите си и да ви съди за обида ... цирка е пълен, но завършваме кратката история с логично-лирично отклонение обясняващо измамата- насладете му се- аз лично изпаднах в транс като го прочетох --- Валери Лилов Ето истината според мен: Борислав е действал сам, като устройството в обувката му е подобно на Smartphone и чрез определени натискания се добавя ход. Енджина отговаря и се получава вибрация която той следва......разбрахте ли сега !!! с пръстчета на краката натискал бутоните на нещо като смартфон, след подобно обяснение вече разбирам защо шахматните експерти не вярват на детектора проверил обувките и показал че там няма НИЩО освен илюзиите на шепа фидемайстори и честно да си призная не съм сигурен дали миризмата иде от чорапките на боби или от техните съмнения :)

Аргументите че Боби мами са 1. Език на тялото ; 2. Съвпадение на ходовете с програмата Худини; 3. Ходи с обувки; 4. Написал на листче хартия - Машината
1. Език на тялото - при този аргумент спънатия полет на летящата мисъл намира олицетворение в прегрътките на италянски кандидат гм, испанския тореодор гм Артур Коган, гм Длуги и още много знайни и незнайни специалисти по боди ленгуидж и по всичкология. Едните казват очите му го издавали, други походката му била странна - Коган така се е влюбил в стъпките на Боби, че я анализира с нескрито удоволствие, но кои сме ние да му пречим на огледа на задни мъжки части, щом му е кеф, трети ама защо не става от дъската, четвърти ей тоя стана от дъската ! Накратко сичко попадащо в тая група е спекулация, въздух под налягане, псевдодоказателство.
2. Съвпадение с Худини - анализирани са всички партии на Боби. Най-добрият анализ до момента е на един американски майстор, който в сайта чес ком е предоставил следната статистика - в последните 1300 хода на Боби съвпадението с енджина Худини е 56 %, за топ ниво се приема 60 %, над това се смята за невъзможно напрактика. В отделни партии съвпадението при Боби е над 80 %, което буди подозрение. Логичното обяснение е че в партии до 35 ход, може да става дума просто за хоумуърк, предвартилно подготвен компютърен вариант, който е запаметен по време на домашна подготовка и след това възпроизведен на дъската. Повочето от силните гросмайстори имат множество такива заготовки, най-красивите победи на например на Топалов са именно хоумуърк партии. Факт е че Боби има партии, които продължават над 30-35 хода, там вече няма как да кажеш това е домашен анализ, възможното обяснение е просто 1. мами; 2; силна игра. Неговите обвинители настояват на първото, но не могат да дадат логично обяснение, как така боби 116 хода мести по първите линии на Худини и в същото време и неговия противник го прави, значи или и двамата мамят или и двамата не мамят, но те са убедени че само Боби бърка в бурканчето с мед, което е смешно, защото което важи за Боби важи и за неговия противник, нали все пак и опонента е човек, нали все пак и той не може да има 100 % съвпадение. Прието е че е възможно в отделни партии продължаващи над 35 хода може да има съвпадение, но не и в серия от такива партии. Най-парадоксалното е че на турнира в Благоевград в някои от срещите противниците на Боби имаха по-високо съвпадение с Худини, например в трети кръг гм Иван Сарич според проучването на проф. Кенет е имал 70 % съвпадение с енджина, повече от Боби. Пишман експертите обясниха тая неловка ситуация по следния начин - ми то ходовете на Сарич били човешки е да бе съвпадат с худинито ама били много хуманоидни, пък ходовете на Боби не съвпадали с програмата, ама били много програмно изглеждащи- не се заливайте от смях само ако знаете какви са им другите разсъждания, това е най-невинното, за повече фън посете форума Български шахматисти за феърплей, цирка е пълен, вцепеняващите разсъжденията на локалните герои бият по остроумност и кандидат-студентските бисери по история. Косвената улика съвпадение на ходове не е въздух под налягане, не е псевдодоказателство, но няма силата на достатъчен аргумент, може само да повдигне въпроси, съмнение и толкоз.

3. Ходил с обувки - Дам ако видите бос човек по Витошка да не си помислите че е луд, не бе просто това е честен шахматист прибиращ се от следобен турнир :) Ако не дай си боже носи маратонки на ходилата - егати мошеника, доживотен бан ! Истината е следната - гм Длуги е американски гражданин от руски произход, който забележете дошъл случайно в България, да играе на някакъв турнир, искал да спечели втора трета награда- били давали хубави пари- ще речете нали е милионер за какво са му 2000 евро е стига де не задавайте такива въпроси, ще вземете да убидите някой от шахматните експерти :) Длуги продължава изповедта си по следния начин - доведох със себе си един специалист по сигурност или електроника, така и не стана ясно, абе бройте го за специалист. Нашите разузнавачи идентифицираха националността му с точносто до 1000 км - грузинец ли бил, чеченц ли, споко космат е, това е поне сигурно. Не питайте моля, вие когато отивате случайно на турнир, водите ли случайно с себе си специалисти, не питайте че може и да ви банат от някой шах форум и да ви обявят за трол :) Длуги случайно решил да направи една сладка вечеря с гм Кирил Герогиев, ех познавали се от 20 години и разбира се и дума не са обелили за Боби, ай стига бе верно ли ? фън фън фън трън. На другия ден след като изобщо не били говорили за Боби, Длуги почнал случайно да го зяпа, ама втренчено, ама внимателно, абе с една дума психарски ! И даже новопокръстения хамериканец почнал да си говори с опонентите на Боби - вижте му обувкитеееее, там крие нещооо. Послушали го- гм Петров поискал проверка, проверили Боби и какво открили- НИЩО. Дошъл 7 кръг, в шах форумите бесува съмнението, че Длуги е безпринципен тарикат, който дошъл на турнира с цел да узакони и легитимира триумфалното завръщане на благоевградския терминатор на шах арената. Само един Мимо Георгиев се биел в гърдите - тоя е агент под прикритие 007, ще направи некои селски тарикатлък, нашите експерти до един очаквали победа на Боби, разбира се сбъркали, не им се случвало за първи път, но след 1001 първата грешка някак си не им пукало особено. И стигаме до кулминацията - Длуги поискал проверка, била направена с Детектора- НИЩО НЕ БИЛО ОТКРИТО, Длуги пребледнял, замалко да си глътне езика от яд, язък му и за вечерите, пътуванията ,специалистите, сичко на вятъра ? нееееее лукавия Длуги измислил нещо уникално почнал да прави стриптиз. Да да да - първо щял да събува обувите, после и шкембето щял да заголи, ей не го наричайте клоун, има опасност от федерацията на Цирка да ни осъдят за обида към клоуните :) Та след като се самоунизил в отчаянието си пребледнелия Длуги поискал същото и да направи Боби, било му обяснено, че това не е по правилника, но Длуги не се дал бил решен на всичко -абе аз не съм бил тука 5000 км случайно ! аааа не били случайно разгеле признал си, дошъл човека да направи скандал и успял. Боби не си събул обувките, защото детектора показал ЧЕ В ТЯХ НЯМА НИЩО И СЛЕД КАТО НЯМА НИЩО Е УНИЖЕНИЕ ДА СЕ СЪБУВАТ, А ЕДИН ГОРД БЪЛГАРИН НЕ МОЖЕ ДА ПОЗВОЛИ ДА ГО УНИЖАВАТ ОСОБЕНО В РОДния МУ ГРАД, и просто казал бай бай на каубоя from Russia

http://www.blitz.bg/index.php?sport=197385#commentsform
Efreitor Petrov

Мнениеот Efreitor Petrov » Пон Окт 07, 2013 9:39 am

Lyubka Genova
4 октомври в 22:02

The true story - told by the "clown" (as B.I. called him) - the Grandmaster and millionaire Maxim Dlugi who caught B.I.
The shoe assistant – Ivanov forfeits at Blagoevgrad
www.chessbase.com

3.10.2013 - Everyone has heard about Borislav Ivanov, a lowly FM from Bulgaria, who since late 2012 has wowed the chess world with super-GM performances. Ivanov was suspected of computer cheating, and forty GMs are boycotting tournaments in which he plays. GM Max Dlugy is not on

Gürkan Ergün I've read it on this morning and i think it is one of the best articles of chessbase recently.

Галя Милен Василеви Ей заради този смешник ме качиха два пъти да ме теглят с черни фигури щото служебната му победа компютъра не я отразява...

Галя Милен Василеви Ама той Куков му го Т... Последния кръг както казват има Господ

Lyubka Genova ne shvanah kakvo obshto ima tvoeto prejivqvane s hva6taneto na B.I nito zashto Dlugi trqbva da e vinoven za tova, 4e sa te slojili da povtarqsh zvqt...

Lyubka Genova Mnogo dobre e razkazal istoriata i e super, 4e e uspql da go hvane.

Галя Милен Василеви Кой кого е хванал?

Lyubka Genova Единият не знам за нещо да трябва да бъде хващан, макар че,може и да има; )

Lyubka Genova Остава другият

Васил Иванов Госпожо Генова искате ли да кажем истината за случая едно към едно - 1. Борислав Иванов е бил проверяван поне три пъти с свръх модерен детектор, който не е открил нищо в обувктите му, така че никого не са хванали, просто е отказал да събуе обувките си, защото вече е бил проверен с детектора. Вие бихте ли платили примерно два пъти за баничка, след като сте платили вече веднъж. Разбира се Боби е направил грешка,че не е свалил обувките, и е дал храна за спекулации, но никакви доказателства не са открити - детектора е показал - Чист е. Иначе историята на Длуги е пълна с нелогични факти, милионер дошъл за награда от 1000 евро, случайно си избрал благоевград и случайно следял през цялото време боби и се наговарял с неговите противници как точно да го претърсват, гм Петров му е изпълнил указанията, и знаете ли каков е казал в края - чист е , нищо не откриха. Защо тия факти не се споменават, а само се акцентира на отказа да събуе обувките ? Защо никой не обясни как е възможно свръхмодерен детектор да не е в състояние да открие нищо в обувките няколко поредни пъти ? И още един любопитен въпрос срещал ли се е Максим Длуги с глания съдия извън пределите на турнира и ако да какво точно са си говорили ? Това са много любопитни въпроси съмнявам се някой да им отговори, вместо това ще слушаме вицове за обувки

Васил Иванов Искам да ви поздравя и за изключително премерените реакции по време на целия казус винаги сте се опитвали да изказвате аргументирано, без да влагате излишни емоции, очевидно се съмнявате в невиността му, но което винаги ми е харесвало при краткита ни размяна на реплики е че сте отстоявали позицията по любезен и мил начин, успех в шахматната ви кариера, независимо че мненията ни се разминават по този конкретен казус оставам с най-добри впечатления. ББ

Галя Милен Василеви В регламента точно бе описан начина на проеврка на Максим Д. Може да иска много неща, но доколкото знам ,всеки турнир се ръководи по своя рагламент

Ivan Stoynov Всеки организатор на турнир може да запише специални неща в регламента на турнира, който организира, стига да не противоречат на правилника на ФИДЕ. Този регламент беше много странен, според мен, сякаш написан в интерес на един единствен състезател. Кой ли бе той ? В края на краищата точно този регламент се обърна срещу него.

Васил Иванов стриптиза и принудителното събуване на обувки не е в регламента, има закони на страната никой не може да бъде принуждаван да се съблича не само на публично място, а и в закрито помещение, нима искате да ми кажете че и децата които участват в този турнир и тях ще събличате ? Преди време 12 годишно русначе беше уличено в употреба на устройство за измама без да се налага да бъде събличано, представете си ако се приложи вашето предложение - да се събличат състезателите, какво се случва с лицата под 18 години, да не говорим, че е унизително и възрастни хора да се подлагат на подобна проверка при положение че модерните детектори засичат всичко, включително и това което е в обувките ви и ако те показват че там няма нищо както показаха при 3 те проверки на боби, тогава е безмислено да се събуват, уреда вече е регистрирал липсата на подпомагащо устройство. Събуване на обувките е задължително само в случай, че детектора открие нещо, ако не покаже нищо събуването им е тежка форма на унизително отношение.

Ivan Stoynov Въобще не искам да коментирам тези неща за които пишете. Имах предвид, че когато се пише регламент и в него се засягат много специфични случаи, които са се случвали на други турнири е крайно необичайно. Прекаленото акцентиране в изключителните мерки за сигурност и липсата на възможност за измами бе нещо, което според мен навреди на турнира. Но това е само мое мнение.

Васил Иванов Детекторите се използват на големите шах турнири, нищо лошо няма и в Благовеград да влязат в действие. Неприятно е обаче когато те са показали, че Боби е чист да се тръби, че мами, това не е хубаво.

Ivan Stoynov Както виждате не искам да коментирам въобще случая с Б.И. Има компетентни органи, които ще вземат решение по този казус. Това са БФШ и ФИДЕ.

Васил Иванов абсолютно така трябва да стане на базата на доказателствата и показанията от детектора.Бих добавил към двойката и Българският съд, който в крайна сметка е по-висша инстанция и по обективна засъжаление, понеже се интересува от реални доказателства, а не от чуства и емоции

Ivan Stoynov Не разбирам, какво общо може да има съда, при положение, че турнирът се провежда при определен регламент и правилник на ФИДЕ. Имало е съдийско решение. Не знам да е имало протест срещу него. Значи състезателят е приел и се е съгласил със съдийското решение. С това въпросът е приключен.

Васил Иванов Сега от бфш веротятно се стягат да налагат наказание - чуват се абсурдните твърдения за доживотен бан, никъде по света няма подобно нещо, ние ще сме първите осъдили някого на подобно нещо - защото иронизирал агресивното поведение на гм Клуги - като го нарекъл клоун, на какво основание ще му налагат наказание- че не си е събул обувките при положение че проверката с детектора е показла че е чист, основанието за наказание ще е - мнозинството в шахматната общност така иска, а подобно оснавание съгасно българските закони е нелегитимно и подлежи на отмяна. Така че ако Боби реши да оспори решението на БФШ за наказание лесно ще го спечели в съда, щото просто няма никакви доказателства, нещо повече има доказателство че обувките му са били чисти - детектора . От юридическа гледна точка Борислав е 100 % невинен- доказателства - нула, от общностна гледна точка - 100% виновен, почти всички вярват че има нещо в обувките , въпреки че детектора не открил нищо. Голяма каша е .

Ivan Stoynov А относно преекспонираната тема с детектора, има ли видео материал със звук от всяка проверка и тя не се ли прави също от хора , които може да не са много стриктни ?

Васил Иванов Проверката се прави пред очите на гм Длуги, той няма никакви възражения относно годността на устройството, след като няма възражения а то показва че Боби е чист, защо прави цирка с демонстративното сваляне на обувките- защото просто предварително си е наумил да сътвори скандал, и ще ви дам следните доводи- тайни вечери с бг гросмайстори, наговаряния на участници от турнири как точно да действат против боби, непрекъснато следене на боби от длуги и след като всичко това не е дало резултат и след като дори и детектора е показал че длуги няма основания, тогава прави цирка с обувките. Жалко че Боби не ги събу, за да му запуше и последната капка съпротива, обаче той си е умен, на него му е било ясно, че цирка няма да спре само с обувките, че този тип е там за да сътвори скандал и ще го направи независимо дали има нещо в обувките или няма, затова му е казал бай бай, достойно поведение и самоубийствено, всички вярват че е криел нещо в обувките, дори не им пука че детектора е показал че няма нищо, защо никой от тях не говори за детектора, защото опровергава тотално тезата им

Ivan Stoynov Г-н Иванов, по-горе писах, че не коментирам въобще случая с Б.И. Коментирам принципно. Дали БФШ и ФИДЕ ще вземат отношение, това е тяхно право. Друг е въпросът,че дори и без официално наказание състезател създал си такава репутация, едва ли ще бъде поканен и допуснат до участие в турнир от който и да е организатор. А, това е даже по-лошо от всякакви официални наказания.

Васил Иванов Абсолютно е по-лощо, затова казах че отказа му да събуе обувките е самоубийствен, 100 % не му вярват и никакви детектори, никаква истината не ги вълнува, той официално е стигматизиран и линчуван, такава е човешката природа, ако и се отдаде шанс групово да наруши морала и принципите ще го направи, какво можем да направим - такава е общността, тя живее в свят където не властва силата на правото, а правото на сила, те са по-силни и ще смачката бедното момче, неизбежно е, но поне си отива неопетнен, и с сигурно доказателство че е чист - детектора не откри нищо в обувките, поне тая утеха му остава.

Ivan Stoynov Относно истината : Във философията няма общоприето определение на термина и съществуват множество различни разглеждания за истината, както и възгледи за това кои обекти/твърдения/изказвания/заключения могат да бъдат истинни или неистинни, за начините за определяне на истинността и за това дали истината е субективна, относителна, обективна или абсолютна.

Истина от Уикипедия, свободната енциклопедия

Владимир Петров Наивно е да се очаква, че БФШ ще вземе официално отношение по случая. Въпреки че това, изразяването на позицията, не е нейно право, а задължение. Отделни нейни функционери вече изразиха своето мнение. След проваления тест с детектора в София Силвио Данаилов заяви категорично, че за федерацията въпросът е приключил, след като Борислав Иванов отказа да се яви. Преведено на чист български език за Силвио Данаилов Борислав Иванов е виновен след като отказва проверката. От своя страна д-р Стефан Сергиев, също заслужил деятел на българския шах, излезе със статия, в която категорично твърди, че всички обвинения са неоснователни. Интересна е позицията на изпълнителния директор на БФШ Николай Велчев. Той се сниши докато премине вихрушката защото Борислав Иванов премина в контраатака като заяви, че Велчев го е заплашвал. Шахматните съдии в Белоградчик, София, Велико Търново, Благоевград, където игра Борислав Иванов, в известен смисъл са "длъжностни лица" на БФШ. С други думи, БФШ е девети вертикал в целия случай.

Васил Иванов 1. Тест може да се направи по всяко време, факт е че никой не иска да го осъществи, всички знаем цирка с прословутата дата 19 юни, задавате ли си логичния въпрос защо бе избрана точно тая дата, за да не може да отиде на турнира в Варна Боби, и защо никой не иска да прави този тест сега, защо се опасявате от него, нали вярвате че той ще докаже виновност, 2. Достоевски е написал, че никое наказание не бива да е по отблъскващо от самото престъпление - дори някой да е използавл енджин, това не значи че възмездието ще се изрази в рязане на ръце, доживотен бан, недопускане до никакви турнири или др. Наказанието трябва да съответства на нарушението иначе се изражда в садизъм, групов при това. Комичното в цялата история е че при Боби дори няма и вина, за да има наказание, детектора показа че е чист- нищо в обувките. 3. Какъв е изхода - допускане на Боби до турнирите, проверката му на място, предварително се заявява, че който откаже проврека отпада. Хубавато на шаха е че чийтърите винаги се връщат на местопрестъплението и винаги могат да бъдат заловени, има само един проблем.....все пак трябва да има чийт, ако няма - няма какво да заловиш, това е и голямата дилема на организаторите на различни турнири - те притръпват при мисълта, че въпреки провреките нищо не се ражда на бял свят.Всички твърдите - с едно просто събуване на обувките ще бъде заловен, ами хванате го- пускате го на турнири - проверявате и казуса е затворен, защо не искате ? Кое ви спира да разсечете гордиевия възел с един замах .

Владимир Петров С риск да бъда упрекнат в грандомания, егоцентризъм или нещо подобно, ще заявя, че основният проблем се състои в това че в българския шах работят много некомпетентни хора. Въпросът не се свежда само до силата на игра, ЕЛО-то, спортните звания или длъжности. Защо никой от авторитетните български съдии не обясни подробно цялата ситуация - Румен Ангелов, Здравко Недев, Радислав Атанасов, Ружка Генова, Светла Йорданова? Детекторът на лъжата наистина може да изясни много неща, но ако се постави контравъпросът за проверка и на други шахматисти, съдии, треньори или деятели, какво става? След като се провали тестът с Борислав Иванов в БФШ само няколко дни по-късно в Шоуто на Слави гостува същият екип. Той подложи на тест Годжи и резултатите бяха признати за абсолютно обективни. Аз ще бъда безкрайно щастлив ако Борислав Иванов се окаже невинен. Но всички спортисти - от Кройф и Стоичков до Армстронг трябва да спазват изискванията за проверка когато има съмнения за техните резултати или норми на поведение. Вярно е че при проверки понякога се нарушават "правата на личността", но този процес е свързан и с обща култура, с манталитет, със стандарта на живот. Вярно е че много хора подкрепят Борислав Иванов. Не е проблем те и нови негови симпатизанти да осигурят средства и той да участва на някой от престижните турнири (фестивали) във Вайк ан Зее, Москва, Баку, Ереван, Мюнхен, Париж. Там той ще докаже своите качества, в което аз не се съмнявам. В тази връзка днес светът говори повече за българина Борислав Иванов вместо за Димитър Благоев или Димитър Бербатов. Съществуват всички основания Борислав Иванов да бъде обявен за почетен гражданин на Благоевград, а общината да осигури необходимите средства за неговите бъдещи спортни и други изяви, с цел реклама.

Васил Иванов So we all go into this room: the director, the head of security, my friend, myself and Borislav. They have metal detectors and go over every place very carefully if it beeps, and show that there is nothing there. ... i said yes, of course, no problem. This was a very funny moment. The search is completed and my friend goes “Okay, and now take off your shoes.”. Това са думи на Длуги- тук той признава че Борислав е бил претърсен много внимателно втори път с детектор и нищо не е намерено, случаят е ясен детектора е показал че е невинен, каква гигантска манипулация тече по форумите. Длуги признава че детектора не е открил нищо.

Lyubka Genova Днес разговарях с един от противниците на Борислав в Благоевград. Човек,който преди го защитаваше. От Това,което той ми сподели, ще кажа няколко неща(факта). Проверките са били абсолютна пародия- метален детектор понякога засичащ,понякога не. Понякога включен,понякога- не. Заглушители- смях- телефоните си имат обхват и звънят. ( тези неща и други присъстващи казаха). Дотук с проверките. Натам с морала- мислим на лесните ходове,местим за секунда сложните. И дали е по компютъра-;) уважение към играта? Уважение към шахматистите- не. Трагедия,че с такива хора,толкова други си хабят времето. И нервите. Много неща ми казаха днес. Няма да кажа другите. Факт - приятелят ми вече не само,че не защитава,но и е абсолютно отвратен от лицето Х. Да ви кажа, и за мен най-фрустриращо в този случай винаги е било отношението на борислав към шахматистите. И към играта. Отблъскваща, Грозна, отвратителна история. Засрамете се всички,замесени в това.

Veselin Pantev Срам ли?! Те са нагли и безскрупулни.

Васил Иванов 1. Абсолютно не одобрявам не уважителното отношение към опонента и тук сте 100 % права, но имайте предвид че никога вие, аз или който и да било друг не е бил подлаган на такава агресивна кампания, ще ми се на агресията да отвръщаме с усмивки, с прегрътки, но това го могат малцина, Махатма Ганди се е справил преди 70 години, Боби днес - не. 2. Относно мерките - нали си давате сметка, че заглушаването има и негативни ефекти върху човешкия организъм, не че е не възможно тотално да се сринат комуникациите, но какви точно ще са пораженията върху телата на състезателите тогава ?, всичко трябва да е с мярка, целта е не да се разболяват хора, а да се осигури среда чиста от чийтинг. 3. Борислав е бил проверен специално повторно от глава до пети, именно тази проверка е важна а не външната, за която вие и вашите приятели говорите и която наистана е по скоро неефективна, но втората проверка единичната- няма как да пропусне чийтинг устройство, а уреда е категоричен - от главата до петите нищо не е открито в боби.

Veselin Pantev След спора с трол повече от 10 пъти не е ясно кой е по-голям трол от двама

Васил Иванов Няма спор има факти - супер модерен уред от главата до петите проверява боби и не открива нищо, това е факта, а мненията и споровете ги оставяме на вас

Галя Милен Василеви За инфо заглушители на сигнал означава : заглушаване на временни участъци от време после за няколко секунди има сигнал и после пак заглушаване. Моля не пишете само ей така, а първо съберете малко инфо

Галя Милен Василеви А и незнам как хора , които не са били там коментират така компетентно

Васил Иванов Заглушители се изплозват дори в бг затворите за да се пречи на местните да комуникарат с външния свят - е както сте чули от новините ефекта е малък. Незнам дали е удачно шахматистите да бъдат третирани по този начин.

Галя Милен Василеви Специално за този турнир стана ясно , че нито Б.И. Нито някой друг е ползвал помощни средства

Васил Иванов Това показа детектора - нищо не откри !

Veselin Pantev Вероятно ти си един от малкото по света, който вярва в това. Другият е този над твоят пост. Има световна конспирация всички останали са явно на друго мнение.

Васил Иванов Няма конспирация - просто има детектори, и когато те кажат чист е, значи е чист, защо не приемете очевидното ?

Plamen Dimitrov Mladenov Цялата тази драма показа,че в БГ е пълно с адски много комплексари било то по турнири,фейсбуци,форуми и прочие

Галя Милен Василеви Е то видя каква награда взема Длуги като спечели срещу Иванов, но ми се струва далеч от 5 бона.Как ги раздавате тези награди от страни...

Васил Иванов Кой не вярва на обяснението на Длуги, че гастролирал в бг юга понеже се надявал за втора трета награда - демек 2 или 3 хиляди лева, милионер е все пак и е логично да се бори за тия пари нали Случайно някой да не си помисли, че целта му е била друга - например скандал Ако срещнете скандалджия бихте ли изпълнявали неговите нареждания, след като добре знаете итинските му цели, едва ли. И понеже се разпространява някакъв мейл от съдията, нека изясним и него - съдията съобщава, че не са проверени обувките на входа, той не говори за стаята, боби е категоричен, а и длуги го потвърди - в стаята сърча е от глава до пети и не намират нищо. Случаят е ясен.

Svetla Yordanova Милене, да се разбира ли, че смяташ за нормално да се напише на бланката преди партията това, което видяхме? Ти като гросмайстор как би се почувствал, ако прочетеш някой да е написал вместо името ти НЕКАКЪВ КЛОУН? Към останалите - мислите ли, че някой би приел на доверие т.нар.мерки за сигурност, осигурени от същите хора, защитаващи БИ? Все едно допинг контрола на нашите щангисти да го следи примерно Иван Абаджиев, или наблюдател на УЕФА за срещата на националния по футбол да е чичото на селекционера ни...Дори да са обективни, нормално е всеки да е предубеден, нали? И последен въпрос - след като имаше заглушители, можеше ли от залата за игра да се провежда разговор по мобилен телефон, въпросът е риторичен...

7 октомври

https://www.facebook.com/lyubka.genova/ ... hare_reply
Efreitor Petrov

Мнениеот Efreitor Petrov » Пон Окт 07, 2013 9:49 am

Veselin Pantev

Нещо като епилог!
Днес приключи поредният шахматен турнир в България. Наблюдаван от мнозина и чакан с интерес заради любопитни участници в него, той даде зрелищи за всички наблюдатели.
1. След много "успешни" турнири лицето БИ беше уличен в измама от главният съдия в 7-ят кръг. Медийната "звезда" на ШК "Виктори" от последната 1 година, който тръбеше в шоу програми и други актуални ТВ програми и къде ли не по медиите, че е готов на всякакви тестове, в крайна сметка избяга от едно елементарно проверяване на обувките и отказа да ги свали пред съдията и охраната на турнира. Нещо твърде елементарно и нормално нещо, което всеки един човек прави, когато примерно отиде на гости! Под натиска на организаторите БИ доигра турнира последните кръгове, което без съмнение нямаше да се случи, на който и да друг турнир и с други организатори.
С това завесата падна и случаят е в ръцете на БФШ и ФИДЕ предполагам , защото в случая беше замесена и крайно обидна бланка. Предстои доклад на съдията, който надявам се да е крайно обективен и подкрепен с факти.
До тук всичко е ясно. Завършил без интрига за БИ в последните кръгове, можем да насочим погледи към останалите участници.Тук идва големият проблем?!
2. Големият проблем с разпределението на наградите в последният кръг. Повърхностен поглед върху резултатите показва, че всички са завършили както "трябва". Кой е по-голям измамник в крайна сметка всеки да решава, но такова наливане при това толкова тенденциозно е крайно обидно за играта и не съм много наясно с това как точно ще привлича спонсори за бъдеще!

https://www.facebook.com/groups/BG.Ches ... ment_reply
Efreitor Petrov

Мнениеот Efreitor Petrov » Пон Окт 07, 2013 10:15 am

Атанас Куртенков Още преди много години дадох рецепта срещу шашмите в последния кръг. Тя е проста:
Във всяка точкова група поотделно в крайното класиране първият играе с втория една партия Армагедон, третият - с четвъртия и т. н. Едва след това се определя крайното класиране ЗА НАГРАДИТЕ. Просто и ефективно! Има си и недостатъци, но плюсовете са повече.

4 октомври
Атанас Куртенков Мимо, ако първото място в крайното класиране се дели от двама човека, то по-логично е победителят да се определи чрез Армагедон, отколкото чрез по-добър Бухолц благодарение на резултат на последната дъска.

Nino Vlashki Дааааа резултатът от дълъг турнир по класически шах е най-логично да се реши в блиц партия!

Атанас Куртенков Както световната титла може да се реши в блиц-партия след мач по класически шах.

Nino Vlashki преди която се играят много класически а след това и рапид партии

Radislav Yordanov Atanasov Не са ролите такива, каквито изглеждат откъм Пантев, а грешни предпоставки водят до грешни изводи

Radislav Yordanov Atanasov Не са модераторите тия, които ще пишат епилозите, а тия, които са имали участие в тях

Veselin Pantev Ради нюз разбира се може да напише своят коментар по случая. От тази камбанария така се вижда

Radislav Yordanov Atanasov И моята не е лоша, но не бързам да правя заключения, и другите, които имате медии, не прибързвайте да слагате точка...

Veselin Pantev Кое те притеснява в случая?

Radislav Yordanov Atanasov участието на Длуги беше силен катализатор, той навсякъде даваше интервюта, че Иванов трябва да бъде спрян от шах

Radislav Yordanov Atanasov твърди се, че Худини е използван даже в партията срещу Кралевски

Radislav Yordanov Atanasov аз го нямам тоя текст

Veselin Pantev Кой го твърди!!? Абсурдно е! Напротив дълго белите имаха солиден превес!

Radislav Yordanov Atanasov може да се получават морзчета в обувките, но как се предават навън ходовете още не е казано;

Radislav Yordanov Atanasov твърди го известен противник на Боре, небългарин

Radislav Yordanov Atanasov и както виждате всички партии почти бяха уговорени накрая

Radislav Yordanov Atanasov т.е. Боре не е проблемът на БГ шахмат !

Veselin Pantev Така е!

Veselin Pantev Ами четеш ли какво съм писал ?!

Veselin Pantev точка 2 примерно

Veselin Pantev Нужно ли е да се изброяват всички партии?!

Veselin Pantev На 1-ва двамата стават 1-ви и 2-ри

Veselin Pantev после разни други спечелили срещу далеч по респектиращи противници

Ivan Lalev Ще ти е трудно ..много писане

Veselin Pantev взимат 1-во място в своята група

Veselin Pantev В това отношения някои защитници на БИ бяха много прави за показните загуби в някои турнири.

Radislav Yordanov Atanasov не съм във форма, некъв бронхит ме мъчи доста време, кашлям като отровен, както и да е, има си проблеми, трябва да мисля за студентското

Radislav Yordanov Atanasov Radi News подочува, че Боре всъщност си е признал, че чийтърства...пред някои нешахматни имена

Radislav Yordanov Atanasov което е най-важното в случая, да го оправдаем, ако си признае, както ние си признаваме, че не можем да го хванем

Ivan Lalev При толкова много награди е така.....Не разбирам от организация, но едва ли ще е така ако за всяка група има по една награда, а за основното класиране са само 3 ......

Veselin Pantev Ради, трябваше ли сила да се приложи?! Не мисля?! Ако бяха направили проверката вероятно щеше да има повече яснота. Няма как заради едни чорапи човек да си рискува шахматната кариера.

Radislav Yordanov Atanasov Никой не казва, че турнирът беше перфектен, че никъде няма толкова изразен медиен интерес, имаше поне 3 телевизии и камери...вземаха се интервюта, обгрижваха ни отвсякъде, имаше по 6 награди в група

Radislav Yordanov Atanasov НСА закупи от ГМ Синиша Дражич книги за 350 лв !

Veselin Pantev Браво Ради!

Ivan Ivanov Дали е имало Худини на мача с Кралевски или не е трудно да се каже. Изобщо, ако се гледа само една партия принципно нищо не може да се каже. Чийтинг с компютър може да се направи много сложно, нищо общо с първа линия или конкретни ходове - което не означава че същото не може да се хване статистически. Прост пример - при достатъчно сериозен хардуер, реален перформанс от 3000 може да се изкара и с 5та линия, просто вкарваш противника във сложни позиции (алгоритмично - да трябва да открие единствени ходове, с дълбоки калкулации, сложни линии). Темата като цяло е ясно че е сложна, ще се развива, къде с успех, къде ще е игра на котка и мишка ...

Radislav Yordanov Atanasov Охраната беше много любезна, иаше една печена охранителка от Кения, за която никой нищо не споменава !

Radislav Yordanov Atanasov сигурно, защото беше с много силен тен

Dimitar Dochev По т.1 : всичко е ясно, но помагачите засега са неясни. По т.2 : такива неща е имало, има и винаги ще ги има, но спортът не губи кой знае колко от това, защото уговорените срещи са много малък процент. Да напомня също , че дори през комунистическо време, когато всичко беше държавно и под строг милиционерски контрол, 2 футболни отбора бяха изхвърлени от А група за черни каси. Така че щом тогава са правени комби, няма как и в днешно време да няма такива. И все пак основната вина в шаха за тях носят организаторите, които искат да впечатлят с голяма първа награда, а следващите падат не с проценти, а с пъти. Не може първа да е 1000, а трета - 300. Просто не е нормално. Да обявяват по-ниски първи награди, но да ги правят плътни. Тогава комби няма да има, защото никой няма да се излага за 100 лв повече. Другият вариант е всички с равен брой точки да вземат еднакви награди, тоест никакви бухолци, бергери и т.н.

Radislav Yordanov Atanasov смислено звучи

Veselin Pantev Дочка, това че го имало и го има не значи че не трябва да се бори. Всички сме в кюпа, но това винаги може да се промени. Важното е всеки да намери в себе си сила и мотивация да го направи. Голямата разлика в наградите наистина е факт, както и това че понякога дори с равни точки можеш да си в ролята на големият губещ заради коефициент , нямащ нищо общо с играта ти , а на тази на противниците ти. В България не помня някога да съм играл на турнир където наградите се делят.

Dimitar Dochev А защо трябва да откриваме топлата вода? Тя вече е открита. Аз ти казвам от собствен опит, че където съм играл на турнир и наградите са били плътни, комби не е имало. А на тези с пълен дележ - тук-там по някоя.

Martin Andreev http://infomreja.bg/...

Ivan Lalev Няма по-неграмотно написана статия....УЖАС... Некви фиде майстори окупирали първите места в зала Скаптопара.....пффффффффффффф

Dimitar Dochev Милиардерът Максим Длуги се включи в състезанието, само за да ме унизи.

Dimitar Dochev Е те това изби рибата в Струма! И попова лъжичка не остана!

Атанас Куртенков Как не го беше срам този закоравял западен империалист - да дойде нарочно и специално у нас с цел да провали светлото ни бъдеще!

Атанас Куртенков Все повече съзирам дългата ръка на ЦРУ ...

Dimitar Dochev Западен, западен, ама роден в Москва!

Атанас Куртенков Именно - дълбоко законспириран петорен агент се оказа този гринго! Който не вярва - да гледа "Агент Сол" с Джоли!

Dimitar Dochev Вече сигурно е бил с чисти чорапи. Може би тези, които му подари Длуги.

Dimitar Dochev Обаче за съжаление открих сред гилдията ни няколко елемента, които за мене са меко казано "срам за шаха". Един от тях е разбира се Куков, но току що установих наличието на още един:

Dimitar Dochev Галя Милен Василеви Ей заради този смешник ме качиха два пъти да ме теглят с черни фигури щото служебната му победа компютъра не я отразява...

Галя Милен Василеви Ама той Куков му го Т... Последния кръг както казват има Господ

Dimitar Dochev Това е казано по адрес на Длуги

Lyubka Genova и аз не разбрах...

Lyubka Genova А статията .... ужас... няма край наглостта, не само, че край няма, ами и расте!? КОЙ стои зад него?? Дали ще го сменят с друг,който да ползва метода? дали не са го сменили вече? като гледам някои резултати на някои негови приятели... дали и те не ползват?

Dimitar Dochev кои са тези приятели?

Атанас Куртенков За един брат говори Любка.

Владимир Петров Любке, Любке, спомням си първото "Морско конче", на което ти игра за първи път. Пак с носталгия по миналото ще цитирам заместник-директора на Института за медицинска техника инж. Димитров. Той казваше: "Питам те и отговор не искам". Та и ти питай, питай и не искай отговор. Всички го виждаме, но трябва да си отваряме широко очите.

Yassen Jotev Какъвто и да е метода, смятам, че не е особено скъп (ако беше, нямаше да го ползва Б.И. и нямаше да се ползва в шаха, а някъде където има по-голяма финансова изгода). Също така смятам, че метода не е измислен от гения на Б.И., т.е. няма никаква логика само той да го ползва. Както пише Макс Длуги в Чесбейс, ако той или друг силен шахматист имаше такова устройство, щеше да мачка наред и никой нямаше да го заподозре, защото ще го използва за по 3-4 хода всяка партия, и ще знае кога да се направи, че мисли 15 минути преди да изиграе убийствения компютърен ход. Така че комбинацията "приятел на Машината" + "силен шахматист" е желязна...

Veselin Pantev Много интересно г-н Mariyan Petkov кого заблуждава?! Шахматистите в БГ и по света със сигурност НЕ! Там поражда само иронични усмивки. Може би опит за излизане сух пред медиите ОК! PR-всеки има нужда. Но защо винаги с лъжа да става?! Нима и Вие като форумните тролове все още вярвате в "гениалността" на този обикновен измамник жаден за лесна слава и в световната конспирация срещу него?! Или пък в лошият "вълк" Лилов?! Морал и Право? Толкова е комична тази ситуация!

Атанас Куртенков Все пак, лично за мен, до този момент не е доказано категорично, че Борислав Иванов е измамник.

Найден Добрев важното е, че е доказано че му миришат краката.

Petyo Marinov Велик си Курти ! Кефиш ме .То и устройството в чорапа да му бяха извадили ,пак нямаше да е доказателство за теб. Видиш ли ,той не знае какво е това.Сложил му го е някакъв доктор заради иглотерапия .

Атанас Куртенков И това не е доказано. Доказано е, че му миришат чорапите, а това е друго нещо. Доста хора си мислят, че двете неща са идентични, но не са. Така и става с неговия начин на игра - той носи всички белези на чийтинг, но не е ясно дали е чийтинг.

Veselin Pantev И ти от къде разбра че миришат?! Там ли беше и на какво точно ухаеха, опа смърдяха?

Атанас Куртенков Той сам си е признал пред свидетели, което се приема за доказателство.

Tsvetelin Tsonkov На шах миришат

Petyo Marinov То тук стана май така - наказан (Куртенков)за наказан (Иванов) дава акъл. Може би е правилно - колеги са по съдба

Атанас Куртенков Въобще - като чета коментарите, се вижда колко много хора не разбират от логическо мислене. Случаят "Борко" не е изяснен и тепърва ще се разраства.

Veselin Pantev Да се оспорва предлагам. Показанията са даден под натиск и психоатака на агент Длуги!

Veselin Pantev Спама със сигурност предизвика БАН

Veselin Pantev Ами спама носи незабавен БАН!

Veselin Pantev Личните нападки и неприлични думи по адрес на хора от форума водят до незабавен БАН. Не измествайте темите на форума в лични дразги и разправии.

Ivan Stoynov Проблемът в т. 2 от написаното от г-н Пантев е много сериозен. Според мен един от начините за избягването му е да се делят наградите по система Хорт. Друг възможен начин е да се определят допълнителните показатели, по които ще се разпределят наградите след завършване на турнира, чрез жребии изтеглен от състезателите. Така никой няма да бъде сигурен до края и всякакви предварителни сметки ще бъдат неточни.

Nanko Dobrev http://www.youtube.com/watch?v=z_huc9In5qY
КЛОУНЪТ - ВАСИЛ НАЙДЕНОВ
песента на В.Найденов през моя поглед

Nanko Dobrev http://www.youtube.com/watch?v=9qEsTCTuajE
Pink Floyd - Welcome to the Machine [HD]
https://www.facebook.com/thepinkfloydhd "Welcome to the Machine" is the second s...Вижте повече

Lyubka Genova Haha

Radislav Yordanov Atanasov С последния си коментар Международният съдия Иван Стойнов всъщност Ви покани да посетите Студентския държавен шампионат, на който той е съдия и ще приложи своята идея за показателите ! А там ще се потрети идеята за определяне на дебютите чрез жребий измежду 100 варианта !!!

Dimitar Dochev Е то без присъствието на студентския шампион няма да е интересно.

Radislav Yordanov Atanasov Шефът на Академик го допуска до участие

Radislav Yordanov Atanasov при наличието на заглушители и детектори обаче

Dimitar Dochev и наличие на противогази

Ivan Ivanov Пореден цирк? Кой има интерес от това?

Radislav Yordanov Atanasov това не е цирк, а е редовно студентско п-во

Radislav Yordanov Atanasov няма причина Борислав да играе в Блгрд, а дане играе в София

Radislav Yordanov Atanasov колкото и форуми да не го харесват

Ivan Ivanov Е, може да мине заседание на УС дотогава ...

Radislav Yordanov Atanasov за Борислав едва ли

Radislav Yordanov Atanasov кой ще го внесе там

Ivan Ivanov Значи цирка е неминуем казваш, освен ако Борислав не си удържи на думата че се отказва.

Radislav Yordanov Atanasov за тях случаят е приключен

Radislav Yordanov Atanasov аз не знам къде е казал това, жълтеници колкто щеш

Veselin Pantev И чифт ботуши за всички!

Ivan Ivanov Ами незнам, но го цитират поне в Близ и Чезбейз

Radislav Yordanov Atanasov ми това са медии, и както всички в шаха, не са много демократични

Radislav Yordanov Atanasov "Шахът си остава военно-монархическа игра, Гари, която не може да се демократизира" - Борис Спаский

Veselin Pantev Ради, ще мине УС на БФШ и той ще реши! След това е редно да се мисли за участниците на студентското п-во!

Radislav Yordanov Atanasov защо мислите, че УС ще се занимава с Блгрд, не ми се струва това да е много редно

Radislav Yordanov Atanasov няма никаква връзка

Radislav Yordanov Atanasov ако имаше, щеше да има лекар, турнирен комитет и пр. реквизит, които вие не забелязвате

Ivan Ivanov Ради, оттук нататък е само и единствено въпрос на желание ...

Radislav Yordanov Atanasov УС трябва да се занимава с Европейските п-ва в Будва ! И обезпечаването на националите

Radislav Yordanov Atanasov с първенствата в Дупница и квалификацията на кадрите, да одобри списъците на треньорите

Veselin Pantev Ще има доклад до СК със сигурност!

Radislav Yordanov Atanasov а не как са раздадени парите на Морал и Право, дано да не секват и догодина

Ivan Stoynov Нима е възможно на международен турнир да няма турнирен комитет и лекар ? Това да не е някаква шега ?

Radislav Yordanov Atanasov ами абсолютно никой не се интересува, човек !

Radislav Yordanov Atanasov само търсят чеченци, милионери, измами

Radislav Yordanov Atanasov досущ се държат като истински депутати !

Radislav Yordanov Atanasov оттам намирисва навсякъде

Veselin Pantev Има си правила за организация на турнири.

Radislav Yordanov Atanasov е, тук таме се обадиха някои граждани

Radislav Yordanov Atanasov ще ви изпратя и няколко снимки, ама още съм болнав

Ivan Stoynov Г-н Пантев е прав, че има правила за организация на турнири. Но дали някой ги спазва е въпросът с главно В ?

Radislav Yordanov Atanasov ти отивай да попълваш въпросника, че утре идваме със Савата да проверим турнира

Radislav Yordanov Atanasov Валядолид вкара на Барса !

Radislav Yordanov Atanasov 0:1

Veselin Pantev Щом искат да е одобрен от БФШ пък и ФИДЕ , би трябвало да бъде проведен според техните правила. Да взи за рейтинг , за звания и т.н.

Radislav Yordanov Atanasov турнирен комитет си трябва

Radislav Yordanov Atanasov управлението и решенията в турнирте трябва да са публични и споделени

Ivan Stoynov Това би трябвало е доста многозначително ...

Veselin Pantev Ами според мен всичко започва от главният съдия!

Veselin Pantev Той за това е там, за да съблюдава спазването на правилата и тяхното правилно прилагане.

Veselin Pantev Иначе става турнирче за местна консумация!

Radislav Yordanov Atanasov въпреки липсата на ЖуриД`Aпел, не мисля, че е попречил на добрата обстановка

Radislav Yordanov Atanasov масираната охрана би трябвало да не се набива толкова в очи

Radislav Yordanov Atanasov Митко е силно релативистки съдия, при него всичко е относително, той е забавен, защото често е по ръба

Veselin Pantev Всички са различни, но правилата затова са написани, за да се спазват. Вероятно всеки може да ги тълкува в известна степен.

Radislav Yordanov Atanasov интересно, защо Ани не игра

Radislav Yordanov Atanasov тя щеше яко да се нагуши

Ivan Stoynov Съгласен съм, относно ролята на главния съдия. Вече писах в друга рубрика, че преекспонираната реклама за супер мерки за охрана и предотвратявяне на възможностите за измама само попречиха на турнира. Това означаваше, че домакините очакваха такива опити и те отблъснаха голям брой участници.

Dimitar Dochev Съвсем по друга причина ги отблъснаха и тя си има име.

Radislav Yordanov Atanasov по-вероятно

Veselin Pantev Това, което отблъсна всички е ясно на всеки. Дори световните шахматни сайтове писаха с недоумение как е възможно да бъде предпочетен един ФМ за сметка на десетки ГМ.

Ivan Ivanov Ами да, мерките за сигурност може би бяха излишни, то се видя че не се прилагат към Борислав, така че на практика единствената смислена мярка за сигурност беше Максим Длуги.

Dimitar Dochev Явно организаторите си мислеха, че шахматистите упражняват една професия ,по-древна и от самия шах, ама се оказа, че само малцина от тях ги съчетават и двете.

Ivan Stoynov В друга рубрика, пак във ФБ писах, че сякаш регламента бе написан специално за един състезател и парадоксалното е, че точно той пострада от този регламент.

Dimitar Dochev Еми така е, животът често е комичен.

Veselin Pantev Колективен автогол!

Veselin Pantev за цели 50 бона!

Dimitar Dochev Даже и повече според мене

Dimitar Dochev Охрани, шапки, минарални води, химикалки...

Veselin Pantev С тези 50 бона ако бяха изсипани във Виктори като клуб до 4-5 години от там щяхме да видим доста шампиони. Сега какво!?

Dimitar Dochev Кой ги знае какво са имали за цел. Всичко е толкова нелогично и мътно.

Dimitar Dochev То в БГ трябва вече всичко да се е изпрало сто пъти поне досега.

Veselin Pantev Има схема за морските турнири. Тук организацията е друга и крайно непонятна за мен. Ако тези хора наистина искат да помогнат на шаха им препоръчвам да налеят тези средства в детските школи! Дойдоха разни съседски ГМ и отнесоха бюджета на всички детски клубове за годината.

Martin Andreev http://www.blitz.bg/sport/article/197385
БЛИЦ Спорт - Други - Скандалният Борислав Иванов сложи край на кариерата си
www.blitz.bg
Наказват ме за неправилно дишане, за неправилна стойка

Todor Todorov Za da se izbegnat naglasenite rezultati nai dobre e da ima tri pokazatelq, bez da se znae koi e opredelqstiq. Edva sled prikliu4vaneto na turnira nqkoi ( sastezatel ili sadiq) tegli koi ste e parviq pokazatel, vtoriq i tretiq.

Todor Todorov Po tozi nachin ima nqkoi s nai dobar buholz, no pak drugiq ima po dobar berger, a tretiq po dobat cumulativ no ot kade da znae6 kakvo ste se padne!? Tva e ideq oste na Lasker mislq .

Veselin Pantev Ами да съзираме СК пък тя да мисли?!

Radislav Yordanov Atanasov Те така ще бъде от 06.11 в НСА, все гледате да гепите нещо за свое...

Владимир Петров Националната Следствена Асоциация?

Veselin Pantev Няма спокойствие тука?! Все някой налива масло в огъня!

Radislav Yordanov Atanasov тия дни пускаме регламента

Dimitar Marholev най добре e система хорт за наградите при нея няма идея дa се koмбинира като в poslednia krag в блaгoeвгрaд!инa4e 3 пokazaтелия и жрeбий koйтo вiнaги мoгe дa сe мaнипулира e нeeфekтивно!

Dimitar Marholev най лесният на4ин да се премахнат комбите е пълен дележ на наградите но до опререленото място, например 10 награди определени ако са 12 души най слабите 2 по коефицент не полу4ават нищо.

Svetla Yordanova http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2342187
Български шахматист предизвика голям скандал на международен турнир
www.24chasa.bg
Голям скандал се разрази на международния шахматен турнир „Гранд Оупън Благоевгр...Вижте повече

Svetla Yordanova http://btvnews.bg/...
Български шахматен талант в центъра на голям скандал на международен турнир
btvnews.bg
Борислав Иванов отказал да бъде проверен след съмнения на опонента си

7 октомври
Efreitor Petrov

Мнениеот Efreitor Petrov » Пон Окт 07, 2013 12:12 pm

Veselin Pantev

Нещо като епилог!

Днес приключи поредният шахматен турнир в България. Наблюдаван от мнозина и чакан с интерес заради любопитни участници в него, той даде зрелищи за всички наблюдатели.
1. След много "успешни" турнири лицето БИ беше уличен в измама от главният съдия в 7-ят кръг. Медийната "звезда" на ШК "Виктори" от последната 1 година, който тръбеше в шоу програми и други актуални ТВ програми и къде ли не по медиите, че е готов на всякакви тестове, в крайна сметка избяга от едно елементарно проверяване на обувките и отказа да ги свали пред съдията и охраната на турнира. Нещо твърде елементарно и нормално нещо, което всеки един човек прави, когато примерно отиде на гости! Под натиска на организаторите БИ доигра турнира последните кръгове, което без съмнение нямаше да се случи, на който и да друг турнир и с други организатори.
С това завесата падна и случаят е в ръцете на БФШ и ФИДЕ предполагам , защото в случая беше замесена и крайно обидна бланка. Предстои доклад на съдията, който надявам се да е крайно обективен и подкрепен с факти.
До тук всичко е ясно. Завършил без интрига за БИ в последните кръгове, можем да насочим погледи към останалите участници.Тук идва големият проблем?!
2. Големият проблем с разпределението на наградите в последният кръг. Повърхностен поглед върху резултатите показва, че всички са завършили както "трябва". Кой е по-голям измамник в крайна сметка всеки да решава, но такова наливане при това толкова тенденциозно е крайно обидно за играта и не съм много наясно с това как точно ще привлича спонсори за бъдеще!
Efreitor Petrov

ПредишнаСледваща

Назад към Дебати