Б Ф Шахмат или Б Ш Съюз

Б Ф Шахмат или Б Ш Съюз

Мнениеот Efreitor Petrov » Пон Авг 01, 2016 10:35 am

Б Ф Шахмат или Б Ш Съюз


БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ШАХМАТ

Българската федерация по шахмат (БФ Шахмат) е доброволна, обществена организация, която обединява шахматните клубове в страната. Предмет на дейността на БФ Шахмат е координиране на развитието, практикуването и администрирането на спорта шахмат на национално ниво на територията на Република България и представянето на клубовете пред държавата и международните спортни организации.
БФ Шахмат има постоянно седалище в гр. София, район "Средец", бул. "Васил Левски" № 75. Тя е продължител на дейността на Българския шахматен съюз, основан през 1928 г. и регистриран на 1 юни 1931 г.
Основните цали на БФ Шахмат са организиране и провеждане на състезанията от държавния спортен календар, сформиране на национални отбори, обезпечаване на подготовката им и участието им в представителни международни състезания и развитието на шахмата сред децата, учащите се, хората с увреждания и всички граждани на Република България.


БЪЛГАРСКИ ШАХМАТЕН СЪЮЗ 1931

Българският шахматен съюз 1931 е учреден на 24 април 2016 г. в София. На учредителното събрание за президент бе избран Добри БЕЛИВАНОВ, кмет на Хасково, а за вицепрезиденти Методи СТОЙНЕВ и Симеон СТОИЧКОВ. Управителният съвет е в състав от пет души: Добри БЕЛИВАНОВ, Методи СТОЙНЕВ, Симеон СТОИЧКОВ, Кирил ГЕОРГИЕВ, Петър ГЕНОВ. В учредителното събрание, проведено в столичния хотел "Хемус", участваха 20 клуба.
Efreitor Petrov
 
Мнения: 2386
Регистриран на: Съб Дек 03, 2011 10:37 am

Re: Б Ф Шахмат или Б Ш Съюз

Мнениеот Efreitor Petrov » Пон Авг 01, 2016 10:58 am

Методи Стойнев:
Настоящите шефове на българския шахмат са се запътили към затвора

Дупничанинът инж. Методи Стойнев е майстор на спорта по шахмат и вицепрезидент на новосформирания „Български Шахматен Съюз 1931” /БШС 1931/. Преди година той, петричкият гросмайстор Кирил Георгиев и столичанинът Симеон Стоичков бяха наказани от Българска федерация по шахмат /БФШ/ със спиране на състезателни, треньорски и организаторски права в системата на родния шах за съответно 3, 3 и 5 г. Причината бе изнасянето на информация относно дейността на БФШ и нейния президент мм Силвио Данаилов, която ръководството на федерацията счете за невярна. Наскоро Етичната комисия на ФИДЕ оневини тримата българи, но общото събрание на БФШ не счете за нужно да се съобрази с това.

http://www.sportal.bg/news.php?news=616640
Efreitor Petrov
 
Мнения: 2386
Регистриран на: Съб Дек 03, 2011 10:37 am

Re: Б Ф Шахмат или Б Ш Съюз

Мнениеот Efreitor Petrov » Вто Авг 02, 2016 1:58 pm

Методи СТОЙНЕВ (БШС):
"Няма да се допускат да станат членове на нашия съюз сегашните членове на Управителния съвет на БФШ, а ако те са и председатели на клубове, които искат да станат членове на новия съюз, най-напред клубовете кандидати ще трябва да премахнат тези лица от ръководните си органи. Същото се отнася и за хората от Контролната комисия към БФШ, която продължава да не си върши работата."
Efreitor Petrov
 
Мнения: 2386
Регистриран на: Съб Дек 03, 2011 10:37 am

Re: Б Ф Шахмат или Б Ш Съюз

Мнениеот Efreitor Petrov » Вто Авг 02, 2016 2:06 pm

Силвио ДАНАИЛОВ (БФШ):
"Има една групичка от трима безработни и един пенсионер, които са марионетки на наши врагове във ФИДЕ и Европейския шахматен съюз. Те се опитват да създават напрежение с доноси. Няма как да има война, защото те са много слаби. Създадоха ни някои проблеми, но ги решаваме. Става въпрос за бившия президент на федерацията и една групичка около него. Те искаха да се явят на изборите за председател на федерацията, но не представиха кандидатура, въпреки че им беше предоставена възможност. Нямат никаква подкрепа, 90% от клубовете са зад нас. Точно заради това пускат всякакви доноси, клевети и помия. Благодарение на техните сигнали станахме най-проверяваната федерация в България."
Efreitor Petrov
 
Мнения: 2386
Регистриран на: Съб Дек 03, 2011 10:37 am

Re: Б Ф Шахмат или Б Ш Съюз

Мнениеот Efreitor Petrov » Вто Авг 02, 2016 2:12 pm

Стефан СЕРГИЕВ:
"В своите „обяснения” Данаилов непрекъснато подчертава, че федерацията е проверявана многократно и не са констатирани никакви нарушения и едва последната трета проверка, извършена от „некомпетентен” инспектор в ММС, е открила някакви нарушеиня. Трябва да си безкрайно брутален и безочлив, за да твърдиш такова нещо. Първите две проверки са извършени от инспектори, които констатират, че „всички оправдателни документи са на лице”. Те обаче не си задават въпроса, за какви дейности са тези оправдателни документи и кой ги е издал. Едва последната, трета проверка извършена от инспектор Иванов, констатира грубите нарушения. И то на базата на насрещна проверка, която е задължителна при всички такива инспекции."
Efreitor Petrov
 
Мнения: 2386
Регистриран на: Съб Дек 03, 2011 10:37 am

Re: Б Ф Шахмат или Б Ш Съюз

Мнениеот Efreitor Petrov » Чет Авг 11, 2016 1:09 pm

Според Петьо МАРИНОВ, протоколчикът на Общото събрание на БФШ Кристиян ЛАСКАРОВ е в годишен отпуск и трябва да изчакаме още няколко дни за да ни представи протокола.
Efreitor Petrov
 
Мнения: 2386
Регистриран на: Съб Дек 03, 2011 10:37 am


Назад към Дебати

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron