Страница 1 от 1

ВНИМАНИЕ!!!За всеки член на ШК ЦСКА - Шахматен мач Левски -

МнениеПубликувано на: Пон Мар 12, 2012 4:08 pm
от goran
Драги колеги, приятели, симпатизанти! Приканваме всеки, взел участие в шахматния мач Левски - ЦСКА да провери резултата си според тези протоколи и да сигнализира при открити нередности! Причина за това са някои обезпокоителни нередности, открити при проверката. При 25 изиграни партии, на таблото в залата, управлявано от г-н Йорданов, представител на Левски, се появи изумителният резултат 26-12 за Левски. 26 точки от 25 партии! Към средата на проявата се появи и резултат 72-62 за Левски. При проверка на протоколите се оказа, че резултатът след отчитането на първите 70 маси е 69-65, но за ЦСКА. Установиха се веднага и други нередности, например липса на резултатите Мартон Бедеч - Денис Иванов 1.5-0.5, две победи на Иван Николов, една победа на Ласло Бедеч. Обърнете внимание и на резултатът на състезателя Георги Бърнев - той записа две победи, но `случайно` му е записана и загуба. С оглед на това Ви молим да проверите своя резултат и да сигнализирате при други открити `случайни` неточности!
Очаквайте официално становище на ШК ЦСКА след края на проверката.

Re: ВНИМАНИЕ!!!За всеки член на ШК ЦСКА - Шахматен мач Левск

МнениеПубликувано на: Пон Мар 12, 2012 4:15 pm
от goran
За снимки на протоколите погледнете страницата на клуба във Facebook. Красотата на този спорт е във феърплея. Подобни `победи` са по-лоши от загуби, защото нанасят удар върху всички хубави страни на най-древната игра!

Re: ВНИМАНИЕ!!!За всеки член на ШК ЦСКА - Шахматен мач Левск

МнениеПубликувано на: Сря Мар 14, 2012 4:41 pm
от Doctor Galevski
След мача трима от членовете на Управителния съвет на ЦСКА взеха пари. На каква ведомост се подписаха - на ведомост на "Левски" или на ведомост на Столична община?

Re: ВНИМАНИЕ!!!За всеки член на ШК ЦСКА - Шахматен мач Левск

МнениеПубликувано на: Пет Мар 16, 2012 10:53 am
от goran
Г-н Галевски, любезно ви съветвам да не излагате непроверени факти. Може би не знаете, но подобни твърдения в България могат да доведат до сериозни последствия... Не съм взел хонорар за този мач, но ще ви дам малко информация, защото личи, че не сте добре запознат с шахмата. Обичайна практика е за съдийство да се изплаща сума от 30 до 50 лева, и АКО бъде платена, ще я вземат освен членове на УС и Митко Илиев, Стефан Стойнов и т.н. Също така постът ви не е по темата и може да се класифицира като СПАМ. Чувствайте се предупреден!

Re: ВНИМАНИЕ!!!За всеки член на ШК ЦСКА - Шахматен мач Левск

МнениеПубликувано на: Сря Мар 28, 2012 1:50 pm
от Doctor Galevski
С чувство на смиреност и покорност приемам това предупреждение. Аз съм чувствителен от дете. Това е първият жълт картон и се надявам да няма втори, защото това автоматично води до червен и ще трябва да напусна форума. А аз се включих с такъв трепет в него. Ако ми дадете някакъв e-mail аз ще си пращам въпросите на него, а вие ще прецените дали трябва да се поставят във форума. Поставих въпрос, който се коментираше от участниците в мача между ЦСКА и "Левски". Освен това в сайтовете на двата клуба се обяви официално, че проявата се финансира от Столична община. Не съм посочвал конкретни имена, за които да твърдя, че са получавали хонорари.
Възхитен съм от това, че в условията на пазарна икономика има хора, които работят апостолски за шахмата, без хонорар. Все пак ми е интересно твърдението, че "за съдийство се изплаща сума от 30 до 50 лева, и ако бъде платена, ще я вземат..."
Нямам претенции, че съм добре запознат с шахмата и затова се включих във форума, за да получа повече информация. Чел съм и съм слушал, че е имало мач между Спаски и Фишер и, ако не се лъжа, го е спечелил Фишер. Доколкото знам България е имала и световни шампиони. Мисля, че се казват Топалов и Стефанова.
Може би постът ми не е по темата, но аз прецених, че е свързан с историческия мач между ЦСКА и "Левски" и събитията около него. Затова поставих въпроса. Във форума има много интересни теми и понякога едно питане може да не е на точното място и в точното време.

Re: ВНИМАНИЕ!!!За всеки член на ШК ЦСКА - Шахматен мач Левск

МнениеПубликувано на: Сря Апр 04, 2012 2:21 pm
от Doctor Galevski
Спам (spam) е използване на среда за електронни комуникации за масово изпращане на нежелани съобщения. Най-известната форма на спам е под формата на съобщения с рекламно съдържание по електронната поща. Според различни източници между 89 и 94 процента от общия брой на съобщенията, изпратени чрез електронна поща през 2010 година са били спам. Към момента в 35 държави спамът е обявен за незаконен и наказуем. Имайки предвид че сред тях са страни като Руската федерация, Китай, САЩ, Канада, Бразилия, Австралия, Аржентина, Чили, Индия и Дания може да се заяви, че на повече от половината територия на земята той се счита за проблем, решаването на който изисква наказателни мерки. В повечето други държави спамът не е обект на законова регулация. Единствената страна, която го е легализирала за съжаление е именно България. Според промените в Чл.5 и 6 от Закона за електронната търговия от 16 Декември 2006 се узаконява изпращането на спам до адреси на юридически лица, стига в текста на съобщението да е включено предупреждение, че то може да представлява непоискано търговско съобщение. Какво е спам? Под спам в Интернет се разбира натрапването на нежелана информация на потребителите, най-често под формата на електронни писма. Понякога повече или по-малко, със същата дума означават всякаква нежелана информация, ако човек бива затрупван с нея, докато търси по коректен начин нещо друго в Мрежата.

Re: ВНИМАНИЕ!!!За всеки член на ШК ЦСКА - Шахматен мач Левск

МнениеПубликувано на: Сря Апр 25, 2012 2:32 pm
от Masha
Проверката за автентичността на резултата от шахматния мач на 100 дъски между "Левски" и ЦСКА е към своя край. Съвсем скоро ще бъде обявено официалното становище на ШК ЦСКА.

Re: ВНИМАНИЕ!!!За всеки член на ШК ЦСКА - Шахматен мач Левск

МнениеПубликувано на: Сря Апр 17, 2013 2:08 pm
от Masha
Шахматното съперничество между ЦСКА и "Левски" достигна своята кулминация. Резултатът в историческия сблъсък вече е равен - 2:2 победи. Някои подробности обаче будят известно недоумение. Резултатът от последния мач също се оказа, че не е автентичен. През миналата година бяха надписани точките в актива на "Левски", а през тази година - в актива на ЦСКА. И ако в първия случай нещата са ясни - трябва да се смени победителя, вместо ЦСКА да е "Левски", сега загадката е голяма. Кой беше заинтересован катастрофалната загуба на ЦСКА да бъде представена като по-почетна? Дали това не е подарък за да си затварят някои хора устата? Впрочем няма ли опасност протоколите от миналата година и тази да се смесят и историците да не могат да се ориентират когато дописват книгата за българския шах?

Re: ВНИМАНИЕ!!!За всеки член на ШК ЦСКА - Шахматен мач Левск

МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2014 2:05 pm
от Efreitor Petrov
Пети шахматен мегамач „Левски“ – ЦСКА – 11 май 2014 г.

Публикувано на 2014-04-12 19:52:09

Шахматните клубове „ЛЕВСКИ” и ЦСКА ви канят на петия мега-мач между привърженици на двата клуба на 11 май (неделя) от 10 часа в зала „Универсиада”. Проявата се организира под патронажа на министъра на външните работи Кристиан Вигенин и с финансовата подкрепа на Комисията за децата, младежта спорта и туризма при Столичния общински съвет.