Ученически турнир ЦСКА-ноември

1 ноември 2010

 Шампиони са Калоян Попвасилев и Христина Иванова   І клас

Стефан Райков и Гергана Пейчева             ІІ-ІІІ клас и

                                            Мартон Бедеч и Ралица Маркова               ІV-VІІ клас

Стартира първия от веригата ученически турнири на ШК ЦСКАпри рекорден брой участници-над 110. Участниците бяха разделени в два отделни турнира І клас и ІІ-VІІклас като имаше отделни класирания за учениците ІІ-ІІІклас. Този турнир е и част от веригата ученически турнири, които ще донесат и редица допълнителни награди в края на учебната година.

При най-малките първото мядто убедително бе спечелено от Калоян Попвасилев със 100% резултат! Той има голям опит от миналата година и това оказва решаващо значение в борбата му с неговите противници. Втори е Даниел Рачев, който също е утвърдено име с опит от предишни участия от такива турнири. Третото място е за Йован Веселинов от 107 ОУ за когото това бе първи турнир и от когото може да се очакват добри представяния за в бъдеще. При момичетата първа е Христина Иванова следвана от Деница Борисова и Елица Димитрова.

В големия турнир /79 участника/ Стефан Райков, който поставен под №1 убедително спечели с 100 %резултат, само ден след като стана първи и на Европейската лига до 14 години изпреварвайки състезатели като Владимир Петров и Румен Николов. За това свое класиране той получи и специална шахматна торта с емблемата на клуба. Победител в групата ІV-VІІ клас е Мартон Бедеч. Това е първа купа за него като тук следва да се споменат заслугите и на фм Георги Филев за неговото израстване. При момичетата ІІ-ІІІ клас първа е Гергана Пейчева. Тя е утвърдено име и не за първи път печели купа от турнири на ЦСКА. При девойките ІV-VІІ клас първа е Ралица Маркова, която макар да тренира само от няколко месеца показва изключително израстване под ръководството на нейния треньор Васил Илиев.

Бяха раздадени и редица специални награди, а също и шахматна литература и тетрадки с логото на ЦСКА чрез томбола

 Нашите състезатели

Filev

Отбор мъже

гм Даворин Куляшевич,грм Петър Арнаудов, мс Алекси Йовчев, фм Георги Филев, ммРадослав Димитров.

Виж още

Харесайте ни във Facebook

Вижте ни във Facebook