Ученически турнири на шахматен клуб ЦСКА

8 май 2012

Шампиони І клас        Лъчезар Колев и Елиф Мехмед

ІІ-ІІІ клас                   Теодор Каракашев и Елиф Мехмед

ІV-VІІ                         Стефан Иванов и Радостина Дулева

На 13 май се проведоха последните за учебната 2011/2012 година вътрешни турнири на ЦСКА, в които взеха участие 95 деца.

І клас. Лъчезар Колев и Елиф Мехмед дублираха титлите си от миналия турнир. При момчетата втори и трети съответно са Николай Цветанов и Мартин Георгиев с 5 точки от 6 партии. Лъчезар Колев постигна убедителна победа при все че бе един от най-малките участници в турнира. При момичетата за пореден път първа е Елиф Мехмед. Втора малко изненадващо се класира Михаела Канева, а трета остана Ралица Илиева, която показа стабилни игри в последно време.

ІІ-ІІІ клас. Теодор Каракашев спечели убедително турнира с 5.5 от 6. Той беше и единствения градиран състезател, и премина през 6-кръговата дистанция без особени затруднения. Втори е Анхер Мюстеджеб, който не игра убедително като премина през загубени позиции, срещу по-малките и неопитни от него Елиф Мехмед и Ралица Илиева. Трети остана Иво Йорданов. При момичетата първото място спечели Елиф Мехмед, която реши да премери силите си при по-големите и това се оказа печеливш ход за нея. Наистина рядко явление е първокласници да печелят при по-големите на турнирите на ЦСКА. Втора остана Ралица Илиева, която също се състезава при момичетата І клас и която също направи много силен турнир. В последния кръг се състоя и директна партия за първото място за определяне на победителката при момичетата между Ралица и Елиф, спечелена от последната и показала, че и двете могат да играят шах на високо ниво. Трета остана шампионката от април Ели Чиликова, която тръгна лошо в турнира и нямаше време да навакса своето изоставане. Елиф Мехмед получи и купа за титлата си на Държавното първенство по блиц за момичета до 8 години и така в рамките на деня успя да си тръгне от турнирите с рекордните три купи!!!

ІV-VІІ клас Първи при момчетата е Стефан Иванов, който за първи път спечели турнира. Второ-пето място разделиха по реда на коефициентите Атанас Коларски, Александър Чолчев, Георги Димитров и Васил Борисов. При момичетата първа е Радостина Дулева, спечелила в директния сблъсък срещу останалата втора Деница Ангелова, а трета остана Йоана Чуркина.

1klas

2-3klas

4-7klas

 


 Нашите състезатели

мм Сашо Николов

Отбор мъже

гм Даворин Куляшевич,грм Петър Арнаудов, мс Алекси Йовчев, фм Георги Филев, ммРадослав Димитров.

Виж още

Харесайте ни във Facebook

Вижте ни във Facebook