Ученически турнири на шахматен клуб ЦСКА ІІ-VІІ клас

26 ноември 2012

 

Шампиони:  ІІ-ІІІ клас  Виктор Павлов и Ралица Илиева

ІV-VІІ клас Веселин Георгиев и Ралица Маркова

На 25 ноември / неделя/ се проведоха Ученическите турнири на шахматен клуб ЦСКА за ученици от втори до седми клас като в това състезание участие взеха рекордните 145 състезатели! Като се прибавят към това и 114-те първокласника в събота като краен резултат в турнирите участваха близо 260 състезателя!!! Тези турнири определено вече завоюваха признанието на най-масовите турнири в цяла България.

В групата 2-3 клас при момчетата първото място спечели Виктор Павлов, който съвсем скоро стана и шампион на София при момчетата до 8 години. Първа при момичетата е Ралица Илиева, която показа напредък в играта си. В тази група отсъстваше многократната победителка от предишните издания на турнира Елиф Мехмед, която реши да премери силите си с по-големите. Втора със същия точков актив както и победителката е Мануела Шошорова. Третото място остана за Калина Бухлева, която завърши с четири точки и изостана на цяла точка от първите две.

В групата 4-7 клас шампион с 100% актив е Веселин Георгиев. При момичетата първа е многократната шампионка от тези турнири Ралица Маркова.

Победителките при момичетата отляво Ралица Маркова / 4-7 клас/ и отдясно Ралица Илиева / втори-трети клас/ с председателя на ЦСКА Васил Илиев

Веселин Георгиев / в средата с купата/ убедително спечели първото място с 6 от 6 като само в партията му срещу Милко Бакалов имаше проблеми

Виктор Павлов спечели купата 2-3 клас изпреварвайки по коефициент Георги Стоянов

Ралица Маркова е новата победителка при 4-7 клас, а след нея са Наталия Грабчева и Деница Ангелова

 

 

Крайно класиране 2-3 клас

 Крайно класиране 4-7 клас

 

 Нашите състезатели

фм Георги Филев

Отбор мъже

гм Даворин Куляшевич,грм Петър Арнаудов, мс Алекси Йовчев, фм Георги Филев, ммРадослав Димитров.

Виж още

Харесайте ни във Facebook

Вижте ни във Facebook