Приятеска среща по шахмат Никополис / Гърмен/ – ЦСКА София

3 юли 2015

Кулминацията на шахматния лагер на ЦСКА в Пирин бе приятелската среща по шахмат между отборите на шахматен клуб Никополис / Гърмен / и ЦСКА София. Срещата се провежда за втора поредна година в първата седмица на месец юли.
Любезните домакини в лицето на господин Стоян Стругов предоставиха за пореден път отлични условия! По традиция след шахматния мач се изигра и футболен двубой между децата от двата клуба.
Село Гърмен и едноименната община са живописно разположени в полите на Западните Родопи. Жителите на Гърмен се гордеят с архитектурните забележителности на своето село. Уникалната му атмосфера се дължи предимно на вековните чинари, архитектурен резерват – с. Ковачевица е възрожденски паметник на културата, дело на местния дюлгерски еснаф. Сред археологическите забележителности в района е древният римски град Никополис ад Нестум, разположен в южната покрайнина на с. Гърмен. В селото има и много красив парк, в който има и мини зоологическа градина! Община Гърмен е едно от най-топлите места в страната, независимо от заобикалящия планински релеф, тъй като се намира на границата на два климатични пояса – умереноконтинентален и преходносредиземноморски, проникващ от долината на р. Места.
Така го видяхме ние в началото на юли , тихо, спокойно красиво място въпреки събитията от последно време , които изместиха обществения интерес в друга посока.


Нашите състезатели

Алекси Йовчев

Отбор мъже

гм Даворин Куляшевич,грм Петър Арнаудов, мс Алекси Йовчев, фм Георги Филев, ммРадослав Димитров.

Виж още

Харесайте ни във Facebook

Вижте ни във Facebook