Приятеска среща по шахмат Никополис / Гърмен/ – ЦСКА София

3 юли 2015

Кулминацията на шахматния лагер на ЦСКА в Пирин бе приятелската среща по шахмат между отборите на шахматен клуб Никополис / Гърмен / и ЦСКА София. Срещата се провежда за втора поредна година в първата седмица на месец юли.
Любезните домакини в лицето на господин Стоян Стругов предоставиха за пореден път отлични условия! По традиция след шахматния мач се изигра и футболен двубой между децата от двата клуба.
Село Гърмен и едноименната община са живописно разположени в полите на Западните Родопи. Жителите на Гърмен се гордеят с архитектурните забележителности на своето село. Уникалната му атмосфера се дължи предимно на вековните чинари, архитектурен резерват – с. Ковачевица е възрожденски паметник на културата, дело на местния дюлгерски еснаф. Сред археологическите забележителности в района е древният римски град Никополис ад Нестум, разположен в южната покрайнина на с. Гърмен. В селото има и много красив парк, в който има и мини зоологическа градина! Община Гърмен е едно от най-топлите места в страната, независимо от заобикалящия планински релеф, тъй като се намира на границата на два климатични пояса – умереноконтинентален и преходносредиземноморски, проникващ от долината на р. Места.
Така го видяхме ние в началото на юли , тихо, спокойно красиво място въпреки събитията от последно време , които изместиха обществения интерес в друга посока.


Нашите състезатели

1507641_695576433835119_3102116621162187031_n

момичета

Петя Караиванова, Калина Гледачева, Елеонора Валентинова,Ралица Маркова, Анджелика Ненова

Виж още

Харесайте ни във Facebook

Вижте ни във Facebook