Детски шахматен турнир “ Коледна звезда“

20 декември 2015

На 19.12.2015г. в ОУ „Бачо Киро“ гр. Велико Търново  се проведе детски турнир по шахмат „КОЛЕДНА ЗВЕЗДА“. Организатор на състезанието беше ШК „ЦСКА“, в лицето на треньорите Цвета Галунова и Даян Нинов, които вече втора година развиват и тренировъчна дейност с деца в училищата от град Велико Търново.

В състезанието се включиха 58 деца от четири великотърновски училища: ОУ „Бачо Киро“, ОУ „Петко Р. Славейков“, ОУ „Димитър Благоев“ и СОУ „Вела Благоева“. Турнирът се проведе по швейцарска система в шест кръга, а за направата на жребия се използваше компютърна програма. След оспорвана борба и напълно заслужено купата спечели Димитър Марков от СОУ „Вела Благоева“ със 6т. от 6 възможни. На второ и трето място с по 5т.  от 6 се класираха Вероника Стефанова и Александър Христов, също от СОУ „Вела Благоева“. След приключване на турнира бе направено генерално класиране, а от него и класиране по училища и класове. Победител в ОУ „Бачо Киро“ стана Александър Пенов с 5т, от 1ви клас. При второкласниците в същото училище най-добре се представи Теодор Златанов, а в групата 3ти и 4ти клас златото взе Велислав Долчинков. В ОУ „Димитър Благоев“ победи Деян Николов с 4,5, който се състезаваше в групата 3-4ти клас. При второкласниците Ивелин Стефанов се представи най-добре. В „Петко Р. Славейков“ спечели Дамян Денев. В СОУ „Вела Благоева“ триумфира Димитър Марков, участник в групата 3-4клас. При първокласниците от същото училище златото взе Александър Христов, а от втори клас най-добре се представи Вероника Стефанова, която бе и най-напред след момичетата в целия турнир. Победителите получиха купи, медали, грамоти и предметни награди под формата на шахове.

За доброто настроение на децата се погрижиха фирма „Кармела“ и работилница „Храна и здраве“, които осигуриха почерпка за участниците. А специален гост на турнира беше дядо Коледа, който раздаде грамоти на всички деца.

Състезанието се проведе с любезното съдействие на ОУ „Бачо Киро“ и директора Владимир Николов, който лично награди победителите. Турнирът  беше включен в благотворителната програма на училището.Нашите състезатели

60025714_2315899838469429_5706803207464812544_n

момичета

Петя Караиванова, Калина Гледачева, Елеонора Валентинова,Ралица Маркова, Анджелика Ненова

Виж още

Харесайте ни във Facebook

Вижте ни във Facebook