Международен детски турнир “ Купата на лъвчетата“

22 юни 2012

Шампионите:

група 8 години: Елин Бурназов / ШК Пловдив Пловдив/ и  Eлиф Мехмед / ШК ЦСКА/

група 10 години: Матей Петков / ШК ЦСКА/  и Габриела Антова / ШК Шах 21/

група 12 години: Мартин Петров / Шах 21/  и Маргарита Балимезова / ШК Асеновец Асеновград/

група 14 години: Явор Тодоров / ШК  Локомотив Сф/ и Василена Трайкова / ШК Дебют Оряхово/

Крайно класиране А турнир

Крайно класиране Б турнир

Завърши международния детски турнир `Купата на лъвчетата`, организиран от ШК ЦСКА и с любезното съдействие на „Банка ДСК” ЕАД, район `Изгрев`, Национална Спортна Академия ”В.Левски” г-н Радослав Бозаджиев, г-н Свилен Пачеджиев , Green Office и БФШахмат. Участваха 106 деца, сред които и някои от най-талантливите шахматисти в страната. Те бяха разделени в два турнира – 8-10 и 12-14 годишни. Класирането за всяка възрастова група бе отделно, като шампионите получиха по 150 лева, златен медал и купа, а за останалите имаше медали, грамоти и много предметни награди.

При момичетата до 8 години шампионка убедително стана Елиф Мехмед от ШК ЦСКА. Тя постигна 5т. от 7 и за пореден път показа своето израстване, като изигра някои отлични партии. Освен че е шампионка на България до 8 години по блиц, трета на държавното първенство по ускорен шах, Елиф спечели и поредица от ученически турнири на ЦСКА през годината и безспорно в момента играе най-силния шах в България в тази възрастова група. Потвърждение за това е и представянето и на турнира, където си осигури първото място далеч преди края, а в последния кръг имаше честта да играя на първа маса в целия Б турнир срещу шампиона на България до 10 години и бъдещ победител в турнира Матей Петков. Втора остана държавната шампионка от Пловдив Магдалина Генова / дъщеря на грм Петър и Любка Генови/ / шахматен клуб Левски/, която беше неуверенна през първия игрови ден, но със силен финал завоюва второто място. Трета е Елизабет Ангелова от ЦСКА, която направи силен турнир, но загубата и в пети кръг от бъдещата победителка Елиф Мехмед я отпрати по назад.

Момчета 8 години. Шампион е Елин Бурназов от шахматен клуб Пловдив / Пловдив/, който успя да изпревари с половин точка Йордан Портокалски от ШК Виктори / Благоевград/ и Радослав Русев от Плевен 21, който от своя страна е на половин точка от втория.

До 10 г. първа беше Габриела Антова, която отново затвърди своето реноме на една от най-добрите състезателки при децата. Габи непрекъснато бе на първите маси и успехът и е в рамките на нормалното. Втора е Гергана Пейчева, която също има вече голям опит и редица призови места. Третото място остана за Наталия Грабчева от ШК Левски.

Момчета 10 години. Шампион е държавният шампион до 10 години с 6.5-нормален резултат за неговата класа в тази група.. Втори и трети  с 6 от7т останаха Георги Игнатов от Враца и Мартин Василев от ШК Локомотив Сф които се наредиха така по реда на коефициентите. Заслужава да се обърне внимание на представянето на Георги, който е сравнително по-малко титулуван от останалите двама състезатели, които доминират тази година при момчетата.

Момчета 12 години. Силна група и неясноти до последния кръг. В крайна сметка Мартин Петров  Шах 21  спечели титлата , а и целия турнир, а след него останаха Кристиян Василев Асеновец Асеновград и Стефан Райков от ШК ЦСКА

Момичета 12 години. Шампионка е Маргарита Балимезова от Асеновец Асеновград, втора е Ралица Маркова от ЦСКА, а трета е Златина Любомирова от ШК М.Ботвиник.

Момчета 14 години. Шампион е Явор Тодоров от Локомотив Сф, втори е Веселин Методиев от ШК Виктори Благоевград, а трети Владимир Петров от ШК Шах 21 София

Момичета 14 години. Тази група беше уважена единствено от Василена Трайкова от Дебют Оряхово, която логично спечели първото място :)

 

 

 Нашите състезатели

60025714_2315899838469429_5706803207464812544_n

момичета

Петя Караиванова, Калина Гледачева, Елеонора Валентинова,Ралица Маркова, Анджелика Ненова

Виж още

Харесайте ни във Facebook

Вижте ни във Facebook