Ученически турнири на шахматен клуб ЦСКА

9 февруари 2012

Шампиони:

ІІ-ІІІ клас   Анхер Мюзтенджеб и Ели Чиликова

ІV-VІІ клас  Васил Борисов и Радостина Дулева

На 19 феврураири се проведоха вторите за 2012 година турнири за ученици на шахматен клуб ЦСКА.  Ето как се развиха събитията в отделните групи:

І клас. Шампион е Георги Стоянов с 6 от 6 точки. След него с по 5 точки останаха Георги Данев и Енчо Стоянов. При момичетата за втори пореден път първа е Елиф Мехмед с 4т. като равен брой с нея имаха още четири състезателки, които разделиха 1-5 място в следния ред: втора е Мануела Шошорова, трета-Елизабет Ангелова, четвърта -Белослава Дамянова и пета Любомира Францова. Шестото място остана за Ралица Илиева.

ІІ-ІІІ клас При момчетата първи убедително с 100% резултат е Анхер Мюзтенджеб. От второ до пето място разделиха 4 състезателя, сред които и две момичета, които обаче се състезаваха в отделно класиране. При момчетата втори с 5т. и по-добър показател е Сами ел Таба, а третото място остана за Елефтериос Махлузаридис. При момичетата първото място се раздели от Ели Чиликова и Таня Илиева/ 3-та и 5-та в крайното класиране/ като Ели Чиликова за пореден път спечели купата по допълнителни показатели. Третото място остана за Зорница Ефремова изпреварила по показатели Деница Луканова.

ІV-VІІ клас. Тук първи при момчетата малко изненадващо е Васил Борисов с 4.5 точки. Втори и трети останаха Атанас Коларски и Никола Димитров с по 4т. При момичетата Радостина Дулева нямаше конкуренция и в прекия и в преносния смисъл – поради факта че игра силно , а и нямаше друго момиче в групата и логично взе купата.

Следващият турнир ще се проведе на 4 март / неделя/ като І клас ще бъдат от 10.00 , а останалите групи от 14.30

класиране 1 клас

класиране 2-3 клас

класиране 4-7 клас

За информация допълнителните показатели се получават като се сумират точките на противниците с които даден състезател е играл и се извадят тези на противника с най-много и най-малко точки. Това е първия допълнителен показател и се нарича Медиана-Бухолц / M-Buch./. Ако този показател е равен, критерий за определяне на подреждането е само Бухолца/ колоната където пише Buch./ където се събират всички точки от крайното класиране на противниците с които даден състезател е играл, без да се изваждат както при първия показател точките на противника с най-голям и най-малък резултат. Ако първите два показателя са равни се пристъпва към Прогресията / колоната Progr./, където коефициента се получава като за победа в първия кръг се дават 6 точки , за втори 5, за трети 4 и т.н и получените числа се сумират. Първата колона в класирането след името на състезателя е името на училището. Следват точките и допълнителните коефициенти в описания по-горе ред.

 Нашите състезатели

Иван Николов

момчета

Димитър Даскалов, Стефан Райков,  Иван Николов,

Виж още

Харесайте ни във Facebook

Вижте ни във Facebook